EU:n huumevirasto: Huumeita valmistetaan yhä enemmän Euroopassa – uudet ilmiöt vaikeuttavat työtä entisestään MTV 15:38 07.06

Kokaiinin käyttö vaikuttaa lisääntyvän Euroopassa, ja osa huumeiden valmistuksesta on siirtynyt EU:n rajojen sisälle, selviää Euroopan huumevirasto EMCDDA:n tuoreesta raportista.


Pääministerikisa kiihtyy: Keskusta kirii – kokoomus laskussa Ylen gallupissa uusisuomi 07:55 07.06

Kilpailu pääministerin pestistä kiristyy, ilmenee Yleisradion tuoreesta puolueiden kannatuskyselystä.


Suomen kuuluisin pehko hävinnyt! Chicago Bulls antaa täydet pisteet Lauri Markkasen uudelle tukalle MTV 13:01 04.06

Lauri Markkanen treenaa tällä hetkellä Chicagossa. Hänen seuransa Bulls irvailee hyväntahtoisesti Markkaselle tämän tuoreesta tukkatyylistä.


Urheilija-apuraha on Susanna Tapanille suuri helpotus: "Tässä on pari vuotta menty aika kädestä suuhun" jatkoaika.com 19:15 01.06

Menneellä olympiakaudella taloudellisesti erittäin tiukoilla ollut Susanna Tapani iloitsee tuoreesta 10 000 euron urheilija-apurahasta. Tuki auttaa jatkossa merkittävästi työn, pelaamisen ja harjoittelun kombinaatiota.


Raportti: Japani pyydysti 333 lahtivalasta – yli 120 tapetusta valaasta oli raskaana MTV 05:34 31.05

Japanilaiset valaanpyytäjät surmasivat viime vuonna yli 120 raskaana olevaa lahtivalasta, käy ilmi tuoreesta raportista.


Raportti: Japani surmasi viime kesänä yli 120 raskaana olevaa lahtivalasta iltasanomat 04:30 31.05

Japanilaiset valaanpyytäjät surmasivat viime vuonna yli 120 raskaana olevaa lahtivalasta, käy ilmi tuoreesta raportista.


31 vuotta töissä, 5 työttömänä, 21 eläkkeellä – tämä on odote suomalaisten elinajan jakautumisesta: "Moni on yllättynyt" MTV 19:48 28.05

Vuonna 2016 syntynyt suomalainen voi odottaa olevansa työelämässä yhteensä 31,4 vuotta, selviää Kelan tuoreesta tutkimuksesta. Työttömänä hän on laskennallisesti kaikkiaan 4,9 vuotta. Miehet ovat työttömänä naisia pidempään.


Finnairin lentäjä sai Makwan Amirkhanin hymyilemään, vastustajalta närkästyneitä kommentteja tuomiosta: ”Syvältä” iltalehti 17:16 28.05

Finnairin lentäjä onnitteli Makwan Amirkhania tuoreesta UFC-voitosta. Katso koostevideo Makwan Amirkhanin voitosta. UFC on katsottavissa Viaplaysta. Amirkhani julkaisi sunnuntaina sosiaalisessa mediassa kuvan, jossa hän poseeraa lentokoneen ohjaamossa. Kuvan yhteyteen Amirkhani kirjoitti ilmeisesti lentäjän kuulutuksen.


Väitöstutkimus: Riittävä yöuni suojaa lapsia haitallisilta kolesteroliarvoilta: Yhteys ilmeni varsinkin tytöillä MTV 09:23 28.05

Lapsen ja nuoren lyhyet yöunet vaikuttavat haitallisten kolesteroliarvojen kehittymiseen, ilmenee Helsingin yliopiston tuoreesta väitöstutkimuksesta.


Likaista ja härskiä touhua: Joukkueellinen moukarimiehiä on kärähtänyt suomalaismestarin uran aikana: ”Toi käyttää varmaan ja toikin käyttää” iltalehti 12:42 27.05

Vähintään 24 arvokisatason miesmoukarinheittäjää on kärähtänyt sinä aikana, kun David Söderberg on kiertänyt maailmaa. - Jaaha, ei yllättänyt. Se oli ensimmäinen ajatus, kun Suomen moukarimestari David Söderberg kuuli olympiavoittajan Krisztian Parsin tuoreesta dopingkärystä.


Tuore tutkimus pureutuu tabuun: Nainen on perheenjäsenenä lähes yhtä väkivaltainen kuin mies - myös koulutetut äidit satuttavat lapsiaan iltalehti 20:33 24.05

Tuore väitöstutkimus osoittaa, että perheväkivaltaan sortuneille naisille on toistaiseksi vähän apua tarjolla. Perheenjäsenten piekseminen mielletään edelleen miesten tekemäksi. Naisten perheväkivaltakäyttäytyminen on Suomessa heikosti tunnistettu ja tunnustettu ilmiö - vaikka naiset käyttävät perheissä fyysistä ja henkistä väkivaltaa lähes yhtä paljon kuin miehet. Asia käy ilmi tuoreesta väitöstutkimuksesta, joka tarkastetaan Tampereen yliopistossa ensi viikolla.


Erityisesti yksi Harryn ja Meghanin intiimeistä hääkuvista ihastuttaa somessa – huomaatko kuvan suloisen ”piiloviestin?” iltasanomat 21:15 22.05

Tuoreesta avioparista otettiin viime lauantain kuninkaallisissa häissä tuhansia kuvia, joista yksi nousi omalaatuisuutensa takia kuumaksi puheenaiheeksi.


Ympäristön turmelemiseen ja luonnonsuojeluun liittyvien rikosten määrä kasvussa - ”Taustalla voi olla taloudellisen hyödyn tavoittelua” iltalehti 11:20 16.05

Ympäristörikkomusten määrä on sen sijaan vähentynyt. Ympäristön turmelemiseen ja luonnonsuojeluun liittyvien rikosten määrä on viime vuosina kasvanut. Tämä selviää tuoreesta Kansallisesta ympäristörikosten katsauksesta. Viime vuonna esitutkintaviranomaiset kirjasivat 192 ympäristön turmelemiseen ja 46 luonnonsuojeluun liittyvää rikosta. Etenkin luonnonsuojelurikosten määrä kasvoi merkittävästi edellisvuodesta: vuonna 2016 niitä kirjattiin 29 kappaletta.


Hälyttävä trendi: Alle 15-vuotiaat tekevät entistä enemmän väkivaltarikoksia - Pahoinpitelyiden määrä jopa kaksinkertaistunut iltalehti 06:34 11.05

Alle 15-vuotiaat tekevät entistä enemmän väkivaltarikoksia, vaikka kokonaisuutena nuorten tekemien rikosten suhteellinen osuus on laskenut jo useita vuosia. Alle 15-vuotiaiden tekemien pahoinpitelyrikosten määrä on kaksinkertaistunut vuosikymmenessä. Kun vuonna 2006 kaikkein nuorimpien tekemien pahoinpitelyiden määrä oli 300, viime vuonna pahoinpitelyitä tehtiin jo noin 600. Myös laittomien uhkausten määrä on kasvanut. Asia selviää Tilastokeskuksen yliaktuaarin Kimmo Haapakankaan kirjoittamasta tuoreesta artikkelista, joka on julkaistu Tieto&trendit-sivustolla. Haapakangas toimii Tilastokeskuksen väestö- ja elinolot -yksikössä, joka vastaa muun muassa rikos- ja pakkokeinotilastosta.


Sosiaalinen media on lisännyt tutkijoiden turvattomuuden tunnetta – myös sananvapaus huonontunut MTV 14:21 09.05

Sosiaalinen media on lisännyt Suomessa tutkijoiden turvattomuuden kokemusta. Näin on siitä huolimatta, että yliopistoissa työskentelevät arvioivat niiden turvallisuustilanteen yleisesti ottaen hyväksi, käy ilmi tuoreesta tutkimuksesta.


Sarjakuristajaa oikeudessa avustanut tuoreesta murhaepäilystä: ”Olen odottanut, milloin tämä uutinen tulee” iltasanomat 22:54 07.05

Jälleen uudesta henkirikoksesta epäilty Michael Penttilä on asunut Helsingin Siltamäessä naapurien muistikuvien mukaan viime vuoden loppukesästä lähtien.


Pääkirjoitus: Helteen pelisilmä petti iltasanomat 21:00 07.05

Minna Helle ehti saada kiitosta tuoreesta otteesta valtakunnansovittelijana. Hän tuuletti menneisyyden pölystä harmaita neuvottelupöytiä. Tapa, jolla Helle tehtävänsä jättää ei kerää kiitoksia.


Uusi perhepotretti prinsessa Madeleinesta ja pikkuvauvasta: Chris rennosti sänkiparrassaan iltalehti 07:51 04.05

Ruotsin hovi on julkaissut tuoreen perhepotretin prinsessa Madeleinesta, pikkuvauva Adriennesta ja puoliso Chris O'Neillistä. Ruotsin Madeleine, 35, näyttäisi viihtyvän äidin roolissaan. Ruotsin hovin julkaisemasta tuoreesta kuvasta voisi päätellä, että kolmen lapsen äiti rakastaa perhettään.


E-S: Rekkalesbo, rotta, majava ja lammas olivat liikaa - nainen sai tuomion halventavasta kirjoittelusta Facebookissa iltalehti 17:14 03.05

Halventava kirjoittelu ei ole kivaa eikä laillista. Tuoreesta kunnianloukkaustuomiosta kertoo Etelä-Saimaa. Nainen oli nimitellyt toistuvasti toista naista alatyylisesti suljetussa Facebook-ryhmässä. Niinpä Etelä-Suomen käräjäoikeus tuomitsi naisen 20 päiväsakkoon kunnianloukkauksesta sekä maksamaan asianomistajalla kärsimyksestä 1 000 euroa. Lisäksi hänet tuomittiin korvaamaan asianomistajan 3 000 euron oikeudenkäyntikulut. Asiasta kertoo . Nainen oli halventanut toista naista noin 22 000 jäsenen Facebook-ryhmässä heinäkuun 2016 ja tammikuun 2017 välisenä aikana. Hän oli toistuvasti nimitellyt asianomistajaa muun muassa seuraavilla sanoilla: rotta, majava, lammas ja rekkalesbo. Tuomittu oli jatkanut toimintaa, vaikka asianomistaja pyysi tätä lopettamaan.


200 loukkaantunut, useiden jälkeen Törkypalaute valottavat

Uutiset