MTV:n vaalitentit keräsivät huippuluvut – Etkö vielä nähnyt? Katso täältä kaikkien ehdokkaiden yksittäistentit MTV 10:56 18.01

MTV Uutisten presidenttitentit keräsivät ruutujen ääreen satoja tuhansia suomalaisia. Ohjelmien tuottaja Heli Uusimaa iloitsee siitä, että politiikka kiinnostaa kansalaisia niin runsain mitoin.


Kommentti: Väyrynen tavoittelee ”todellista kärkiottelua” – aseina hivutusteoriat iltasanomat 16:07 17.01

Paavo Väyrysellä on viimeinen mahdollisuus päästä haluamaansa ”kärkiotteluun” Sauli Niinistön kanssa. Laukausyritykset ovat sen mukaisia, kirjoittaa Ilta-Sanomien politiikan uutistuottaja Hanna Vesala.


Palkitun oopperan tuottaja selittää välikohtausta, jossa muusikko kävi juontajaan käsiksi: ”Siellä oli cocktailit kello kaksi” iltalehti 10:50 17.01

AINO-oopperagaalassa palkintopuhettaan pitänyt säveltäjä Joose Tammelin kävi juontajaan käsiksi ja haukkui muun muassa helsinkiläiset sekä Kansallisteatterin taiteellisen johtajan Lilli Paasikiven. 14. tammikuuta järjestetyssä AINO-oopperagaalassa nähtiin erikoinen välikohtaus, kun vuoden oopperaksi valitun Satu Sammosta -oopperan säveltäjä Joose Tammelin piti palkintopuheensa humalassa. Tammelin sätti puheessaan muun muassa Kansallisoopperan taiteellista johtajaa Lilli Paasikiveä ja Yleä sekä kävi tilaisuuden juontajaan, Sauli Tiilikaiseen, käsiksi. Gaalassa paikalla ollut Satu Sammosta -oopperan tuottaja Auli Tuohimäki kertoo Iltalehdelle, että Tammelinin purkaus oli Helsinki-keskeisyyden kritiikkiä. Tuohimäki mainitsee, että gaalaa ennen oli tarjoiltu alkoholia.


MTV: Venlan pokannut Äijä-koira käväisi Huomenta Suomessa - vei Pekka Poudan Sini-koiran paikan iltalehti 13:59 15.01

Äijä otti Huomenta Suomen studiossa lunkisti. Eränkävijät-sarja pokkasi perjantaisessa Venla-gaalassa parhaan tv-ohjelman pystin. Voittaja ratkesi yleisöäänestyksellä. Suomenlapinkoira Äijä on noussut ohjelman myötä melkoiseksi julkkikseksi. Se osallistui myös gaalaan ja kävi isäntänsä Aki Huhtasen sekä sarjan ohjaajan ja tuottajan, Teemu Hostikan, kanssa lavalla pokkaamassa palkinnon.


Kevin Spacey poistettiin valmiista leffasta – myös Suomessa jouduttu tekemään kohtauksia uusiksi: ”Valomies rooliasussa, kun näyttelijät dokasivat liikaa” iltasanomat 11:21 14.01

Suomen tunnetuin elokuvatuottaja Markus Selin ihailee Hollywood-tuotannon ripeyttä, jolla All the Money in the World -elokuva tehtiin uudelleen.


Äijä-koirasta tuli Eränkävijöiden suurin tähti – juhli Venlaa luulla ja buffet-pöydän herkuilla iltasanomat 11:26 13.01

Ylen Eränkävijät-sarja palkittiin Kultainen Venla -gaalassa parhaana tv-ohjelmana. Palkintoa saapuivat noutamaan Äijä-koira isäntänsä Aki Huhtasen kanssa Kilpisjärveltä sekä sarjan tuottaja Teemu Hostikka Oulusta.


Äijä-koira pääsi lavalle Kultainen Venla -gaalassa - lähti matkaan jo keskiviikkona iltalehti 23:09 12.01

Parhaan tv-ohjelman palkinnon voittaneen Eränkävijöiden Aki Huhtanen ja lapinkoira Äijä matkustivat Helsinkiin Kilpisjärveltä. Eränkävijät vei parhaan tv-ohjelman palkinnon Kultainen Venla -gaalassa. Tuottaja Teemu Hostikka ja ohjelman tähdet Aki Huhtanen ja suomenlapinkoira Äijä kävivät lavalla pokkaamassa yleisöäänestyksen perusteella jaetun palkinnon. Voiton jälkeen takahuoneessa Äijä jaksoi poseerata valokuvaajille, mutta oli omistajansa Huhtasen mukaan tavallista vaitonaisempi. - Äijä meni sanattomaksi, kun piti antaa ensimmäisen kerran haastattelua kameralle. Äijä ei edes haukkunut, kun yleensä se osaa puhua, Huhtanen kertoo nauraen.


Syke-sarjan kaikki jaksot Yle Areenaan - jatkosta käydään keskusteluja iltalehti 14:45 12.01

Sykkeen alkuperäisidean äiti ja vastaava tuottaja Petja Peltomaa sanoo, ettei kirvestä ole heitetty kaivoon. Supersuositun sairaalasarja Sykkeen kaikki neljä tuotantokautta eli yhteensä 40 jaksoa ilmestyy Yle Areenaan katsottaviksi 25. tammikuuta. Sarjan fanit janoavat lisääkin herkkua, mutta sitä ei juuri nyt ole luvassa.


Finnkinon ja Nordisk Filmin kiistan äänitorveksi noussut Markus Selin: "On se ja sama, kuka siitä puhui, asia piti saada käsiteltyä" mtv 09:09 12.01

Elokuvatuottaja Markus Selin sanoo, että Nordisk Filmin ja Finnkinon välillä on tällä hetkellä kaikki hyvin.


Parhaat tv-ohjelmat ja tekijät palkitaan tänään suorana - kuinka Sensuroimattoman Päivärinnan käy? iltalehti 06:31 12.01

Iltalehti on ensimmäistä kertaa mukana Kultainen Venla -mittelössä. 36 kotimaisen ohjelman ja 14 tekijän paremmuusjärjestys selviää tänään suorassa lähetyksessä. Kultaisessa Venlassa palkitaan viime vuoden tv-huiput. Päätöksen takaa löytyy Televisioakatemia. Sen ovat perustaneet Yle, MTV, muun muassa Nelosen takaa löytyvä Sanoma Media Finland ja SATU. Viimeksi mainittu lyhenne tulee sanoista Suomen audiovisuaalisen alan tuottajat.


Miksi Mikael Gabriel saa jatkaa nuorten suosimassa kykyohjelmassa huumekohun jälkeen? Näin X Factorin tuottajat vastaavat iltasanomat 16:32 11.01

MTV:n ja tuotantoyhtiön vastaavat tuottajat kertovat, miksi Mikael Gabriel saa jatkaa X Factor Suomessa huumekohusta huolimatta.


90-luvun suursuosikki Roseanne palaa ruutuihin Donald Trumpin kannattajana: ”Se on vain realistista” iltalehti 20:44 09.01

Hahmoa näyttelevä Roseanne Barr, 65, haluaa sarjan olevan todellinen kuvaus yhteiskunnasta ja työväenluokasta. 1980-90-luvuilta tuttu rääväsuinen Roseanne tekee paluun. Iltalehtikin on uutisoinut aiemmin, että vuonna 1996 päättynyt sarja tulee takaisin ruutuihin tänä vuonna. - Suurin haaste oli tuoda kaikki hahmot nykypäivään ja selittää, mitä hahmot ovat tehneet viimeiset 21 vuotta, sarjan tuottaja Bruce Rasmussen sanoi aiemmin Entertainment Weeklylle.


Ihmis-Kenin kanssa kaulaillut Arman Alizad: ”Ollaan kuvaamassa Viimeistä ristiretkeä” iltalehti 16:57 09.01

Arman Alizad kuvattiin yhdessä ihmis-Keninä tunnetun Rodrigo Alvesin kanssa Los Angelesissa. Arman Alizad ja ihmis-Ken illastivat muutama päivä sitten yhdessä Los Angelesissa. Kuvatoimistot kertoivat Alizadin olevan televisiotuottaja Suomesta. Yhteiskuva sai aikaan runsaasti keskustelua ja spekulaatioita, onko Arman kenties tekemässä ohjelmaa ihmis-Kenistä.


The Weeknd lopetti yhteistyön H&M:n kanssa - kiukustui hupparimainoksesta iltalehti 12:19 09.01

H&M puki mainoksessaan tummaihoiselle pikkupojalle hupparin, jossa luki ”Viidakon viilein apina”. Etiopialais-kanadalainen R&B-muusikko ja tuottaja The Weeknd on ilmoittanut Twitterissä lopettavansa yhteistyön ruotsalaisen vaateketju H&M:n kanssa. Vaatejätti joutui huonoon valoon pukemalla mainoksessaan tummaihoisen pikkupojan päälle hupparin, jossa lukee "Coolest Monkey in the Jungle" eli viidakon viilein apina.


Gwyneth Paltrow kihloihin: "Olen päättänyt antaa rakkaudelle uuden mahdollisuuden" mtv 08:35 09.01

Näyttelijä Gwyneth Paltrow kertoi olevansa kihloissa tuottaja Brad Falchukin kanssa.


Tykkylumi aiheuttamassa merkittäviä taloudellisia menetyksiä metsänomistajille MTV 11:48 07.01

Tykkylumi on aiheuttamassa merkittäviä taloudellisia menetyksiä metsänomistajille Kainuussa ja muilla tykkylumen vaivaamilla seuduilla, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitosta arvioidaan.


Haiseva paljastus: tuottajaguru Max Martin keksi miksata pierun Backstreet Boysin hittikappaleen bassoraidalle iltalehti 01:18 06.01

Erikoinen innovaatio on kuultavissa yhtyeen kappaleella ”The Call”. Poikabändi Backstreet Boysin albumi Black & Blue ilmestyi vuonna 2000. Levystä tuli jymymenestys, ja sen singlelohkaisu The Call on jäänyt monen tuon ajan varhaisteinin muistoihin.


Janna hurmasi Strauss-konsertissa uskaliaassa asussa: näyttävät halkiot helmassa ja kyljessä iltalehti 21:13 05.01

Loppiaisen Strauss-konserttien kutsuvierasvastaanotolle Helsingin Finlandia-taloon saapui perjantai-iltana koko joukko tunnettuja muusikoita ja muita kulttuurielämän vaikuttajia. Konsertissa kuultiin Taideyliopiston Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesteria ja kapellimestarina toimi professori Atso Almila. Iltaa isännöivät Finlandia-talon toimitusjohtaja Johanna Tolonen ja Strauss-konserttien tuottaja Patrcik Lagus.


Kommentti: Trump on tuskin mieleltään vinksahtanut – totuus twiittien taustalla saattaa olla vieläkin karseampi iltasanomat 18:24 05.01

Entä jos Trump ei yritäkään harhauttaa – vaan häntä harhautetaan, kirjoittaa Ilta-Sanomien ulkomaan uutisten tuottaja Jari Alenius.


Loppuuko maailmasta suklaa? Ilmastonmuutos vaikeuttaa tulevaisuudessa kaakaon tuotantoa iltalehti 20:52 02.01

Tieteilijät kehittelevät jo kuumeisesti keinoja, joiden avulla suklaata pystytään tuottamaan myös tulevaisuudessa. Suklaasta saattaa olla huutava pula vuonna 2050. Ilmastonmuutos nimittäin vaikeuttaa kaakaon viljelyä, sillä kaakaopuut kestävät huonosti kuumia lämpötiloja. Jos kaakaota ei saada, ei saada myöskään suklaata. Maailman suurimpia kaakaontuottajamaita ovat Norsunluurannikko ja Ghana. Nämä maat tuottavat puolet maailman suklaasta, ja näissä maissa lämpötila on ilmastonmuutoksen vuoksi nousemassa reilut 2 astetta vuoteen 2050 mennessä.


Uutiset