Jussi Parviainen elämäkerrassaan: ”Turkka oli kaikesta neroudestaan huolimatta myös hirviö” iltalehti 18:37 13.03

Jussi Parviainen arvosti ja kunnioitti Jouko Turkkaa, mutta ei sulkenut silmiä miehen pimeältä puolelta. Nyt jo edesmennyt Jouko Turkka oli Jussi Parviaisen uran kannalta merkityksellinen hahmo. Parviainen tuli tunteneeksi teatterikorkeakoulua 1980-luvulla luotsanneen Turkan hyvässä ja pahassa. Keväällä 1984 Turkka pyysi Parviaista Teatterikorkeakoulussa avoinna olevaan dramaturgian rehtorin virkaan. Virka meni lopulta Outi Nyytäjälle, mutta Parviainen aloitti dramaturgian rinnakkaisopettajana. Sittemmin Parviainen peri Nyytäjän viran.


Teatteripersoona Jussi Parviainen kertoo uutta tietoa Jumalan teatterin ulosteenheittokohusta - väittää Jouko Turkan kiistäneen kaiken poliisikuulusteluissa iltalehti 15:14 09.03

Värikäs teatterihahmo Jussi Parviainen väittää Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa, että kohuttu ohjaaja Jouko Turkka kiisti poliisille tukeneensa ulosteita heitellyttä näyttelijänelikkoa, vaikka julkisesti niin tekikin. Teatteripersoona Jussi Parviainen kertoo Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa näkemyksensä ulosteita heittäneiden näyttelijöiden puolustamisesta. Jumalainen teatteri on mahdollisesti suomalaisen teatterihistorian suurin skandaali. Nelihenkinen näyttelijäporukka hyökkäsi vuonna 1987 Oulun kaupunginteatterissa yleisön kimppuun heittelemällä katsojien päälle muun muassa ulosteita ja räjähteitä.


Jouko Turkan kohtalo saa Jussi Parviaisen kyyneliin - ”se tappaa” iltalehti 19:28 07.03

Kohuttu teatteripersoona Jussi Parviainen on toisinaan pelännyt, että hän kokee saman kohtalon kuin teatterikorkeakoulun edesmennyt professori. Parviainen kertoo ajatuksistaan IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelman uusimmassa jaksossa. Jussi Parviainen liikuttui kyyneliin puhuessaan Jouko Turkan kohtalosta. ”Oli aika jolloin uskoin, että kohtaloni tulee olemaan sama kuin Jouko Turkalla. Tässä on suurin suruni hänen suhteensa".


Uutiset