Islamista luopunut todistaja suomalaisten terrorismioikeudenkäynnissä: ”Taistelemaan meneminen oli se juttu” iltalehti 00:03 12.12

Helsingin käräjäoikeuden terrorismirikosvyyhden todistajan mukaan hänen oli vaikea uskoa, että hänen kaverinsa olisivat niin pahoja, että he pystyisivät tappamaan ihmisiä. Kolmea suomalaista miestä syytetään Helsingin käräjäoikeudessa terroristisen rikoksen valmistelusta. Syyttäjän mukaan heidän oli tarkoitus lähteä Syyriaan vierastaistelijoiksi. Syytetyistä tiettävästi kaksi on käynyt Syyriassa. Kolmas kääntyi Turkissa takaisin. Käräjäoikeus kuuli maanantaina todistajaa, joka päätti luopua islamin uskosta ennen lähtöä. Hän sai tuomion kokonaisuuteen liittyvistä talousrikoksista, mutta terroristisen rikoksen valmistelussa hän on pelkästään todistajan roolissa.


Istanbulin yökerhoiskun tekijää uhkaa 40 elinkautista, haluaa poikansa ryhtyvän terroristiksi iltasanomat 11:28 11.12

Turkissa alkaa tänään oikeudenkäynti liki vuosi sitten tapahtuneesta uudenvuoden yökerhoiskusta.


Turkissa alkaa oikeuden­käynti uuden­vuoden yökerho­iskusta iltasanomat 08:26 11.12

Turkissa alkaa tänään oikeudenkäynti liki vuosi sitten tapahtuneesta uudenvuoden yökerhoiskusta.


Jeremy Meeksin ex-vaimo väittää miehen tehneen lyhyen paluun luokseen:”Elämäni ei ole koskaan ollut parempaa” iltalehti 13:53 07.12

Jeremy Meeks tuli tunnetuksi pidätyskuvansa myötä. Pidätyskuvallaan sydämiä sykähdyttänyt Jeremy Meeks luo uraa mallina. Suhde perijätär Chloe Greeniin voi hänen itsensä mukaan hyvin. Ex-vaimo ei ole Meeksin kanssa samoilla linjoilla. Jeremy Meeks jäi kiinni suhteestaan perijätär Chloe Greeniin paparazzin kuvattua kaksikko suutelemassa jahdin kannella Turkissa. Tuolloin Meeks oli vielä naimisissa, eikä vaimo tiennyt Greenistä. Hänkin sai tietää suhteesta vasta paparazzikuvien myötä kesän 2017 alussa. Meeksillä ja vaimolla on yhteinen 7-vuotias poika. Avioerotaistelu on edelleen kesken.


Hiiliajoitus paljasti: ”joulupukin” luun kappale on oikealta ajalta iltalehti 11:16 06.12

Pyhä Nikolaos oli joulupukin esikuva. Oxfordin yliopisto on testanut radiohiiliajoituksella luunkappaletta, jonka on väitetty kuuluneen joulupukin esikuvalle Pyhälle Nikolaokselle. Hänen uskotaan kuolleen noin vuonna 343 nykyisessä Turkissa.


57 kellariin kahlittua ihmistä pelastettiin Turkissa - osaa oli kidutettu iltalehti 17:39 28.11

Ihmissalakuljettajat yrittivät kiristää vangitsemiltaan ihmisiltä rahaa. Turkin poliisi kertoo pelastaneensa 57 pakistanilaista, joita pidettiin kahleissa kellarissa Istanbulissa. Osaa heistä oli Hurriyet-lehden mukaan kidutettu. Ratsia kellarivankilaan tehtiin maanantaina. Uhrit olivat siirtolaisia, joilta ihmissalakuljettajat yrittivät saada 10 000 euron summaa per pää. Alun perin sopimus oli, että salakuljettajat saavat rahansa, kun ihmiset pääsevät EU:n alueelle. Salakuljettajat kuitenkin päättivät kiristää rahat uhrien omaisilta etukäteen. Tiedossa ei ole, olivatko he aikoneet tämän jälkeen suorittaa niin sanotun työnsä vai jättää asiakkaansa Turkkiin.


Besiktas varmisti jatkopaikan Mestarien liigassa iltalehti 22:27 21.11

Mestarien liigassa on pelattu tänään jo kaksi ottelua. Turkissa Besiktas varmisti G-lohkon voiton 1-1-tasapelillä Portoa vastaan. Vierailijat avasivat maalihanat Felipen osumalla 29 minuutin kohdalla, mutta Anderson Talisca painoi puntit tasoihin vielä avausjakson lopussa. G-lohkon toisesta jatkopaikasta taistelevat Porto ja RB Leipzig.


Turkissa taas jättimäinen terroriratsia – yli sata Isis-yhteyksistä epäiltyä kiinni iltasanomat 10:57 09.11

Osan on kerrottu suunnitelleen terrori-iskuja.


Zaran asiakkaat löysivät vaatteista erikoisia lappuja Turkissa – ”Tein tämän vaatteen, mutta en saanut palkkaa” iltasanomat 15:58 07.11

Vaatejätin myymiä vaatteita Istanbulissa valmistavat työntekijät kertovat jääneensä ilman kolmen kuukauden palkkaa. Zara lupasi myöhemmin korvata saamatta jääneet palkkatulot.


Zaran vaatteista löytynyt erikoisia piilolappuja Turkissa: ”Valmistin tämän tuotteen, mutta en saanut palkkaa” iltalehti 17:03 05.11

Turkkilaiset vaatevalmistajat yrittävät kampanjalla painostaa Zaraa hyvittämään kolmen kuukauden maksamattomat palkat. Vaatemyymäläketju Zaran asiakkaat Istanbulissa ovat viime päivinä löytäneet ostamistaan vaatteista käsinkirjoitettuja lappuja, joita paikallisen tehtaan työntekijät ovat niihin piilottaneet. mukaan lapuissa on lukenut: "Valmistin tämän tuotteen, jonka olet ostamassa, mutta en saanut siitä palkkaa".


Terrorismin tukemisesta syytettyjen oppositiotoimittajien oikeudenkäynti jatkui Turkissa – oikeustalon ulkopuolella mielenosoitus iltasanomat 18:21 31.10

Toimittajat otettiin kiinni yli vuosi sitten.


Ruotsalainen ihmis­oikeus­aktivisti vapautui Turkissa iltasanomat 02:53 26.10

Turkissa oikeus määräsi myöhään keskiviikkona kahdeksan ihmisoikeusaktivistia vapautettavaksi.


Turkissa alkaa oikeudenkäynti ihmisoikeusaktivisteja vastaan – 15 vuoden vankeustuomio uhkaa iltasanomat 10:47 25.10

Syytettyjen joukossa myös ruotsalainen ja saksalainen.


Turkissa vankeuteen tuomittu suomalaistoimittaja valittanut seuraavaan oikeusasteeseen iltasanomat 14:36 18.10

Suomalainen toimittaja Ayla Albayrak tuomittiin yli kahden vuoden vankeustuomioon kurdialuetta käsittelevästä jutusta.


Presidentti Niinistö: Erdogan ei ole vastannut suomalaistoimittajaa koskevaan kirjeeseen iltasanomat 14:30 18.10

Niinistön mukaan Suomi ei viivästynyt vastauksessaan, kun Turkissa suomalaistoimittaja tuomittiin vankeuteen viime viikolla.


Timo Soini: Suomi ei halua jäädyttää Turkin EU-neuvotteluita vangitun toimittajan takia - ”Ei tässä äsähtämisellä kannata lähteä” iltalehti 20:53 16.10

Turkin jäsenyysneuvotteluiden jäädyttämisestä puhutaan yhä varoen. Ulkoministeri Timo Soini (sin.) nosti suomalaistoimittajan Turkissa saaman tuomion esiin EU-maiden ulkoministerikokouksessa tänään Luxemburgissa. Ulkoministerit keskustelivat EU:n ja Turkin suhteista, ja Soini nosti suomalaistoimittajan tilanteen esiin huolestuttavana esimerkkinä sanan- ja lehdistönvapaudesta Turkissa. EU-maiden ulkoministerit kävivät Soinin mukaan hyvin kriittisen keskustelun.


Soini nostaa suomalaistoimittajan tuomion esiin EU:n ulkoministerikokouksessa iltasanomat 11:53 16.10

Ulkoministeri Timo Soini (sin.) aikoo nostaa suomalaistoimittajan Turkissa saaman tuomion tänään esiin EU-maiden ulkoministerikokouksessa Luxemburgissa.


Suomalais­toimittajan tuomio tänään esillä EU:n ulko­ministerien kokouksessa iltasanomat 11:48 16.10

Ulkoministeri Timo Soini (sin.) aikoo nostaa suomalaistoimittajan Turkissa saaman tuomion tänään esiin EU-maiden ulkoministerikokouksessa Luxemburgissa.


Soini nostaa suomalaistoimittajan tuomion esiin EU:n ulkoministerikokouksessa iltalehti 11:30 16.10

Ulkoministeri Timo Soini (sin) aikoo nostaa suomalaistoimittajan Turkissa saaman tuomion tänään esiin EU-maiden ulkoministerikokouksessa Luxemburgissa. Ulkoministerit keskustelevat tänään kokouksensa lounaalla EU:n ja Turkin suhteista, ja Soini aikoo nostaa suomalaistoimittajan tilanteen esiin huolestuttavana esimerkkinä sanan- ja lehdistönvapaudesta. Soini ennakoi ennen kokousta, että Turkin jäsenyysneuvotteluiden jäädyttäminen tai keskeyttäminen nousee esiin. Suomi ei tätä kuitenkaan kannata.


Uutiset