Tänak ja Latvala nappasivat kaksoisvoiton Turkista – MM-taisto tiivistyi MTV 16:28 16.09

Turkin MM-ralli oli Tommi Mäkisen Toyota-tallille menestys: tallin kuljettajista Ott Tänak voitti kisan ja Jari-Matti Latvala oli toinen.


Haukuttu maalivahti vaihtamassa maisemaa – uusi osoite löytymässä Turkista MTV 18:57 20.08

Liverpool-maalivahti Loris Karius on siirtymässä Turkin pääsarjassa pelaavan Besiktasin riveihin kahden vuoden mittaisella lainasopimuksella. Asiasta uutisoi BBC.


Eläinsuojelujärjestöjä pettyneitä, koska turkistarhaus saa jatkua: "Kyllä moderni eläinsuojelulaki tähtäisi sen lopettamiseen" MTV 09:49 16.08

Maa- ja metsätalousministeriö julkisti eilen tuoreen lakiesityksensä eläinten hyvinvointia koskien.


Pirkanmaalainen Nina: Nelsonin turkista löytyi puistattava yllätys – edes suojapuku ei ole tuonut helpotusta iltasanomat 22:39 15.05

Punkit aiheuttavat jälleen kerran riesaa ympäri Suomen. Lempäälässä asuva Nina N. Nupponen nappasi koirastaan viikon aikana noin 60–70 punkkia.


Nelson-parka! Nina nyppi koiransa turkista jopa 60 kiusankappaletta – "Punkit lisääntyneet alueellamme räjähdysmäisesti" MTV 06:19 10.05

Lempääläisen Nina Nupposen koiran turkkiin oli takertunut huhtikuussa viikon aikana jopa 60 punkkia. Punkkitietoinen omistaja on teettänyt pitkäkarvaiselle Nelson-collielle punkkipuvun metsässä lenkkeilyä varten.


Sairaan Utu-monsteriketun alkuperä selvisi: ”Asiasta ilmoitettu viranomaisille” iltalehti 18:45 05.05

Tarhalta karannut Utu-kettu kärsii vakavista terveysongelmista. Videolla Oikeutta Eläimille -yhdistyksen salaa kuvaamaa materiaalia suurikokoisista jalostetuista naaleista eli siniketuista. Yhdistyksen mukaan materiaalit on kuvattu viidellä suomalaisella turkistarhalla kevään 2017 aikana. Kokkolassa kaupunkialueella juoksennelleen, sairaan ja ylisuuren Utu-siniketun alkuperä on selvinnyt.


Ruotsi tunnusti: Lihapullat ovatkin peräisin Turkista – "Koko elämäni on ollut valetta" MTV 22:57 03.05

Ruotsi mielletään usein lihapullien kotimaaksi, eikä vähiten Ikean takia. Ruotsin valtio on nyt tunnustanut virallisella Twitter-tilillään, että niiden resepti on alun perin tullut maahan Turkista. Asiasta ovat raportoineet monet maailman kärkimediat, muun muassa New York Times, BBC ja Guardian.


”Monsterikettu” karkasi suomalaisesta turkistarhasta: Tulehtuneet silmät ja roikkuva nahka paljastavat kielletyn jalostuksen iltalehti 07:30 03.05

Suomen turkiseläinten kasvattajain liitto selvittää, miltä tilalta kettu on peräisin. Villieläinhoitola Nordic Wildlife Care sai muutama päivä sitten hoidettavakseen Utu-nimisen siniketun. Utu oli herättänyt huomiota Kokkolassa juoksenneltuaan kaupunkialueella, ja ketusta oli keskusteltu muun muassa Kokkolan Puskaradio -Facebook-ryhmässä. Hoitola sijaitsee Vaasan edustalla, Raippaluodon saaristossa.


Eläinsuojelurikostuomiot kahdelle turkistarhaajalle - toisen tarhalle on aiemmin videokuvausisku iltalehti 15:43 19.04

Pohjanmaan käräjäoikeus on tuominnut eläinsuojelurikoksesta sakkoihin kaksi turkistarhaajaa. Rikosjutut olivat täysin erilliset, mutta niillä oli sama syyttäjä ja sama käräjätuomari. Myös tarkastuksia tiloille tehnyt ja oikeudessa todistanut eläinlääkäri oli sama. Molemmat tilat sijaitsevat niin ikään Pietarsaaren seudulla ruotsinkielisellä Pohjanmaalla. Pohjanmaan käräjäoikeus antoi tuomionsa jutuissa viime ja toissa viikoilla.


Nordean asiattomasta kohtelusta tviitannut Yagmur Özberkan tänään tv:ssä: ”Yhteiskunnallinen ongelma” iltalehti 12:53 16.04

Nordean asiakasneuvoja kehotti Ylen radiotoimittajaa palaamaan kotimaahansa. Jenny Lehtisen ja Saara Sarvaksen vieraana on tänään Jenny+-sarjassa Yagmur Özberkan, joka esitellään pankinravistajaksi. Titteli juontaa juurensa tammikuiseen kohuun, joka sai alkunsa, kun Nordean asiakasneuvoja kehotti asuntolainaneuvottelussa Yagmuria palaamaan takaisin kotimaahansa. Yagmur on muuttanut perheensä mukana Turkista Suomeen ollessaan viisivuotias.


Turkistarhat pyörivät pitkälti ulkomaisen työvoiman varassa – vika ei ole palkkauksessa MTV 20:16 10.04

Voisi luulla, että perussuomalainen kuntapäättäjä Marko Meriläinen, joka pyörittää yhtä Suomen suurimmista turkistarhoista Halsualla, on ärsyyntynyt tilanteesta. Nimittäin siitä tilanteesta, että tällä hetkellä hänen työvoimastaan yli puolet tulee ulkomailta. Mutta hän suhtautuu asiaan realistisesti.


Pelastetusta ketusta tuli Instagram-julkkis – julkaisee nyt oman kirjan stara 23:00 18.03

Jessica Coker näki muutama vuosi sitten Facebook-ilmoituksen turkistarhalta pelastetusta pienestä


Championshipissä – jaossa että tilanne räsähti kun olin Lentopallomaajoukkue törmäsi pelataan Suomi-sarjassa yhä keittää ylitti 500 pisteen

Uutiset