Suomen poliittinen järjestelmä on rakennettu suosimaan miehiä, väittää politiikan sukupuolittumista tutkinut Salla Turunen hs 18:13 25.06


Kyypartiomies Mikko Turunen puolustaa pahamaineisia käärmeitä – video näyttää, kuinka haastattelutilanne muuttuikin kyyn yllätys­hyökkäykseksi hs 14:21 25.06


Ihminen vajosi pinnan alle Naantalissa - meripelastus lopetti etsinnät iltalehti 10:20 25.06

Turun Meripelastus etsii varhain aamulla Rymättylässä pinnan alle vajonnutta ihmistä. Turun Meripelastuskeskus kertoo, että Rymättylän Röölän edustalla etsitään ihmistä vedestä. Varsinais-Suomen hätäkeskus sai hieman kello seitsemän jälkeen sunnuntaiaamuna ilmoituksen ihmisen painumisesta veden alle. Hän putosi moottoriveneestä. Meripelastusjohtaja Jussi Ikola Länsi-Suomen merivartiostosta, kertoo, että rannalla ollut ihminen oli huomannut moottoriveneen pyörivän ympymää hänen rantansa edustalla. Veneen kuljettaja oli huutanut ihmisen joutuneen veden varaan.


Ihminen vajosi pinnan alle Naantalissa - meripelastus etsii iltalehti 08:49 25.06

Turun Meripelastus etsii varhain aamulla Rymättylässä pinnan alle vajonnutta ihmistä. Turun Meripelastuskeskus kertoo, että Rymättylän Röölän edustalla etsitään ihmistä vedestä. Varsinais-Suomen hätäkeskus sai hieman kello seitsemän jälkeen sunnuntaiaamuna ilmoituksen ihmisen painumisesta veden alle. Hän putosi moottoriveneestä. Meripelastusjohtaja Jussi Ikola Länsi-Suomen merivartiostosta, kertoo, että rannalla ollut ihminen oli huomannut moottoriveneen pyörivän ympymää hänen rantansa edustalla. Veneen kuljettaja oli huutanut ihmisen joutuneen veden varaan.


Kortsuravi, ruumide koristamine ja pori - testaa kuinka hyvin tunnet viron kielen riskisanojen merkitykset iltalehti 10:10 24.06

Tutulta kuulostaa! Kyllä tämän merkityksen varmaan voi päätellä? Tai sitten ei. Viro ja suomi ovat läheisiä sukulaiskieliä ja kieltemme sanastoissa ja kieliopeissa on paljon samankaltaisuutta. Kielissämme on kuitenkin runsaasti sanoja, jotka muistuttavat toisiaan, mutta niiden merkitykset ovat erivivahteiset tai täysin toisistaan poikkeavat. - [Kun] merkityseroihin lisätään varsinaiset pulmasanat ja käsitys, että virolainen ja suomalainen ymmärtävät toistensa kieliä ilman minkäänlaisia kieliopintoja, on luotu mitä ihanteellisin perusta väärinymmärtämisestä johtuvilla koomisille tilanteille, kirjoittaa Turun yliopiston viron kielen ja kulttuurin lehtori Eve Mikone Huvittavat raamatut (Gummerus, 2008) -kirjassa.


Demokraatti: Noin 400 000 vapautuu Yle-veron maksamisesta - tulorajaa nostetaan iltalehti 11:22 22.06

Yle-verosta vapautetaan lisää pienituloisia, uutisoi Demokraatti. Lehden mukaan parlamentaarinen Yle-työryhmä on päässyt asiasta yksimieliseen ratkaisuun. Tämänhetkisen arvion mukaan noin 400 000 suomalaista vapautuu kokonaan Yle-veron maksusta, sanoo työryhmän puheenjohtaja Kaj Turunen (Sininen tulevaisuus) Demokraatille.


Pikkupoikien metsään hautaama aarre odotti päivänvaloa 35 vuotta - löytäjä vaitonainen sisällöstä iltalehti 20:42 21.06

Turun Skanssin metsästä löytyneen aarteen kätkeneet "pikkupojat" löytyivät sosiaalisen median avulla. Maanantai-iltapäivänä metsässä miesystävänsä kanssa kuljeskellut turkulainen Marita Ojala teki mielenkiintoisen löydön. - Harrastamme mieheni kanssa metallinetsintää. Tällä kertaa olimme menneet Turun Skanssin metsään. On ihmeellistä, miten paljon ihmiset roskaavat. Metsästä ei löydy paikkaa, josta ei löytyisi rojua, hän kertoo.


Jan Meyer valmistelee Turun telakkaa pärjäämään kilpailussa kiinalaisten kanssa hs 16:33 21.06


TPS:lle jättitappiot viime kaudesta iltalehti 14:27 21.06

Turun Palloseura tiedotti keskiviikkona HC TPS Turku Oy:n tehneen 1,7 miljoonan euron tappiot viime SM-liigakaudesta. Tappioiden kattamiseksi hallituksen ehdotus maksullisesta osakeannista hyväksyttiin. - HC TPS Turku Oy:n toiminnan jatkuvuus on turvattu. Seurassa jatketaan viime kaudella alkanutta työtä toiminnan kehittämiseksi, HC TPS:n toimitusjohtaja Mika Eskola sanoi seuran tiedotteessa.


Mies pelastautui ikkunasta kalsareissa Turun öisestä tulipalosta iltalehti 13:49 20.06

Turussa syttyi viime yönä tuleen noin 450-neliöinen rakennus, jossa oli kaksi asukasta sisällä. Henkilövahingoilta vältyttiin. Turussa Voimakadulla syttyi yöllä tulipalo. Noin 450-neliöisessä rakennuksessa oli kaksi asuntoa, bändikämppä, varastotiloja ja autotalli. Pelastuslaitos sai ilmoituksen tulipalosta vähän ennen yhtä yöllä. Rakennuksessa oli palon syttymishetkellä kaksi 30-40-vuotiasta miesasukasta eri asunnoissa.


Poliisi otti kiinni Turun puukotuksesta epäillyt miehet iltalehti 13:30 19.06

Turun kauppatorilla pahoinpitelyn ja puukotuksen kohteeksi joutuneella miehellä ei ole hengenvaaraa. Kaksi miestä pahoinpiteli Turun kauppatorilla miestä sunnuntaina hieman ennen iltayhdeksää. Asianomistajaa pahoinpideltiin sekä nyrkeillä lyömällä että veitsellä. Hyökkäyksen kohteeksi joutunut mies vietiin sairaalahoitoon. Hän ei ole tällä hetkellä hengenvaarassa.


Miestä lyötiin nyrkeillä ja veitsellä Turun kauppatorilla – Poliisi: Ei sattumanvarainen teko iltasanomat 13:10 19.06

Alkoholilla ei ollut osuutta tapon yritykseen, poliisi kertoo.


Tutkija: Ranskan alhainen äänestysprosentti voi aiheuttaa Macronille ongelmia myöhemmin iltalehti 10:51 19.06

Presidentti Emmanuel Macronin puolue otti vaaleissa murskavoiton Ranskan alhainen äänestysprosentti on ongelmallinen demokratian kannalta, sanoo Turun yliopiston tutkija Laura Parkkinen. Parlamenttivaalien äänestysaktiivisuus jäi alle 44 prosenttiin, mikä on alhaisin luku vuosikymmeniin. Presidentti Emmanuel Macronin keskustalainen puolue tukijoineen otti vaaleissa murskavoiton: se sai 351 paikkaa 577-paikkaiseen parlamentin alahuoneeseen. Selvästä parlamenttienemmistöstä huolimatta puolueen ajamat uudistukset voivat ajautua vielä vaikeuksiin, jos kansalaiset aktivoituvat niitä vastaan, Parkkinen varoittaa.


Poliisi tutkii Turun kauppatorilla tapahtunutta puukotusta iltalehti 22:15 18.06

Lounais-Suomen poliisi vahvistaa, että Turun kauppatorilla on tapahtunut puukotus sunnuntaina illalla. Turun kauppatorilla on tapahtunut puukotustapaus. Lounais-Suomen poliisi vahvistaa asian Iltalehdelle. Iltalehden tietojen mukaan puukotus olisi tapahtunut sunnuntaina illalla.


Suomalaisseuroilla kolmoisjohto Jukolan viestissä iltalehti 01:05 18.06

Seitsemän osuuden kisan arvioidaan päättyvän tänään ennen aamuseitsemää. Rasti-Kurikka ja Turun Metsänkävijät jakavat suunnistuksen miesten Jukolan viestin johtopaikan avausosuuden jälkeen Joensuun Enossa. Satakuntalainen Hiisirasti on kärkikaksikkoa jäljessä kuusi sekuntia. Rasti-Kurikan viestiä vei venäläinen Sergei Dobrinin ja Turun Metsänkävijöiden espanjalainen Antonio Martinez Perez.


Tuhat marssi ulos Meyerin telakalla Turussa - uhkailua ja mielivaltaa, syyttävät työntekijät iltalehti 17:57 15.06

Noin tuhat työntekijää marssi torstaina ulos Meyerin telakalla Turussa, kertoi pääluottamusmies Juha Jormanainen. Puolitoista päivää kestävästä ulosmarssista päätettiin yksimielisesti työhuonekunnan yleiskokouksessa. Toimi on vastalause Meyer Turun henkilöstöpolitiikalle. Työntekijäpuolen mukaan työnantajan edustajat johtavat ihmisiä uhkaillen ja jaellen mielivaltaisia rangaistuksia.


Meyer Turun telakan työntekijät marssivat ulos ja kritisoivat johtoa kiristyneistä otteista: ”Management by perkele” hs 16:12 15.06


Uutiset