Kommentti: Turvapaikanhakijat päätyivät vaaliaseeksi – motiiveja ei tilastoista löydy iltasanomat 07:35 06.09

Pääministerin keskustelunavauksesta huolimatta turvapaikanhakijoiden motiiveja ei tilastoista löydy, kirjoittaa datajournalisti Lauri Nuoska.


Turvapaikanhakijat: Selitys Juha Sipilän 44 prosentille uusisuomi 18:21 04.09

Pääministeri Juha Sipilän (kesk) käyttämiä turvapaikkalukuja ihmetellään edelleen. Uusi Suomi selvitti pääministerin kansliasta ja virkamiehiltä, mistä Sipilä lukunsa otti ja mitä niiden takana on.


Ministeri Terhon mielestä rikoksia tehneet turvapaikanhakijat pitäisi voida karkottaa – ”Oikeustaju vaatii tätä” iltasanomat 20:36 22.08

Sininen tulevaisuus esitteli keskiviikkona eduskuntaryhmänsä kesäkokouksessa Hämeenlinnassa uuden maahanmuutto- ja kotouttamisohjelmansa.


Malta suostui ottamaan vastaan pakolaisilla lastatun laivan, kunhan turvapaikanhakijat jaetaan muihin EU-maihin MTV 17:27 14.08

Malta antaa humanitäärisen Aquarius-aluksen rantautua saarivaltiolle, Malta tiedotti. Tämän ehtona on, että aluksen matkustajina olleet pakolaiset jaetaan eri EU-maiden kesken.


Etenkin maahanmuutosta tai Venäjästä kirjoittaminen voi johtaa toimittajan verkkohäirintään – kohdistuu raaimmin naistoimittajiin MTV 12:00 10.08

Turvapaikanhakijat, maahanmuutto ja Venäjä ovat aiheita, joista uutisointi voi laukaista verkkohäirintäkampanjan toimittajaa vastaan Suomessa, selviää Kansainvälisen lehdistöinstituutin (IPI) selvityksestä.


Merkel puolusti Saksan maahanmuuttolinjausta liittopäivillä iltasanomat 11:41 04.07

Merkelin mukaan turvapaikanhakijat eivät voi itse päättää, missä maassa he hakevat turvapaikkaa.


Juha Sipilä vahvisti: Pohjois-Afrikan ”maihinnousukeskuksilla” laaja kannatus EU:ssa uusisuomi 08:21 25.06

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on vahvistanut, että torstain EU-huippukokouksessa saatetaan päättää EU:n ulkopuolelle perustettavista keskuksista, joissa seulotaan esiin suojelun tarpeessa olevat turvapaikanhakijat. Loput tulijat lähetetään kotiin.


Alle 12-vuotiaita turvapaikanhakijoita aletaan kuulustella uskonasioista - tuhat turvapaikanhakijaa kääntynyt kristityksi hylkäysten jälkeen iltalehti 19:42 21.05

Pakolaisjärjestö kritisoi päätöstä, vaikka sitä oli Migrin mukaan ensin useammalta taholta toivottu. Maahanmuuttovirasto (Migri) alkaa kuulustella turvapaikanhaun yhteydessä myös 7-12-vuotiaita lapsia, jos heidän perheensä on kääntynyt kristinuskoon. Esimerkiksi syksyllä uutisoitiin laajalti, että sadat turvapaikanhakijat ovat kertoneet kääntyneensä Suomessa kristinuskoon. Maahanmuuttoviraston turvapaikkayksikkö lähetti vastaanottokeskuksiin tiedotteen, että se kuulee jatkossakin turvapaikkahakemukseen liittyen kaikkia mukana hakevia alaikäisiä lapsia erikseen, jos he ovat täyttäneet 12 vuotta.


Turvapaikanhakijat uusivat nyt hakemuksiaan – Pakolaisneuvonta: ”Säästettiin väärästä kohtaa” MTV 08:03 17.05

Maahanmuuttovirasto arvioi eilen, että vastaanottokeskusten määrä ei laske ennakoidusti koska kielteisen päätöksen saaneet turvapaikanhakijat uusivat hakemuksiaan.


Itävalta vie turvapaikanhakijoilta kännykät ja vaatii rahaa iltalehti 18:08 18.04

Rahat käytetään turvapaikkahakemusten aiheuttamiin kustannuksiin. Turvapaikanhakijat pakotetaan luovuttamaan kännykkänsä ja jopa 840 euroa käteistä viranomaisille Itävallan hallituksen keskiviikkoisen esityksen mukaan. Uutistoimisto AFP:n mukaan raha käytetään turvapaikkahakemusten aiheuttamiin kustannuksiin ja kännyköistä taas tutkitaan, sopivatko puhelinten paikannustiedot yhteen turvapaikanhakijoiden saapumiskertomusten kanssa.


Jussi Halla-aho: Turun hirmuteko olisi voitu estää uusisuomi 18:13 11.04

Perussuomalaisten puheenjohtaja, europarlamentaarikko Jussi Halla-aho arvioi, että Suomessa pitäisi ottaa säilöön kaikki kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet turvapaikanhakijat.


Turvapaikanhakijat: Hakemusmäärä EU:hun -46% – Suomi jää alle EU-keskiarvon uusisuomi 14:26 20.03

EU-maissa tehtyjen ensimmäisen turvapaikkahakemusten määrä putosi 46 prosenttia viime vuonna edellisvuoteen verrattuna.


alisti KalPaa joutui palaamaan Washingtoniin kohteeksi joutuneessa Makedonia-nimikiistan melskeessä – Sipilä Kaikki

Uutiset