Antti Rinne esittää selvitysmiestä pakkopalautuksiin: "Suomalaisten keskuudessa herännyt paljon kysymyksiä" MTV 18:39 17.02

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne on esittänyt pääministeri Juha Sipilälle selvitystä turvapaikanhakijoiden palautuksista.


Helsingissä osoitettiin mieltä afganistanilaisten palautuksia vastaan MTV 17:52 17.02

Helsingissä Narinkkatorilla on osoitettu mieltä afganistanilaisten turvapaikanhakijoiden pakkopalautuksia vastaan. Mielenosoitus oli osa viikonlopun eurooppalaista Stand Up for Afghans -kampanjaa.


Kohupappi Marjaana Toiviainen pääsi helpolla - tuomiokapitulilta kehotus iltalehti 23:12 16.02

Helsingin tuomiokapituli sai pappi Marjaana Toiviaisen toiminnasta 40 kantelua. Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli jätti käytännössä rankaisematta maahanmuuttajien tukemisella kohua aiheuttanutta pappia Marjaana Toiviaista. Kapituli sai Toiviaisen toiminnasta 40 kantelua. Valittajat paheksuivat muun muassa Toiviaisen toimintaa turvapaikanhakijoiden pakkopalautusten vastustajana Metsälän vastaanottokeskuksessa viime huhtikuussa.


Japanista haki turvapaikkaa 20 000 ihmistä - saarivaltio otti vastaan 20 iltalehti 16:10 13.02

Etnisestä yhtenäisyydestään ylpeä maa ottaa nihkeästi vastaan turvapaikanhakijoita. Turvapaikanhakijoiden määrä nousi Japanissa viime vuonna peräti 80 prosentilla, ja hakijoita oli ennätykselliset 19 628 vuonna 2017. Siitä huolimatta saarivaltio otti vastaan ainoastaan 20 ihmistä, maan hallitus ilmoitti tiistaina. Maahanmuutto on Japanissa kiistelty asia. Monet japanilaiset ovat ylpeitä kulttuurisesta ja etnisestä yhtenäisyydestään ja karsastavat ulkomaalaisia. Historian aikana pitkään muusta maailmasta erillään ollut saarivaltio kärsii kuitenkin ikääntymisestä, ja sen työvoiman määrä pienenee.


Tuore sisäministeri haluaa kiintiöpakolaisia turvapaikanhakijoiden sijaan – "Nykyinen järjestelmä perustuu salakuljettamiseen" MTV 22:47 12.02

Turvapaikanhakijoita ei pidä palauttaa kotimaihinsa, jos suomalaisilla viranomaisilla on tiedossa ihmisen olevan vaarassa nimenomaan henkilökohtaisen uhan takia, totesi uutena sisäministerinä tänään aloittanut kokoomuksen Kai Mykkänen Kymmenen uutisille.


Suomen pakolaiskiintiön kymmenkertaistamisesta puhunut ministeri Mykkänen täsmentää: ”Kyse on useiden vuosien päähän katsovasta visiosta” iltalehti 21:05 11.02

Kai Mykkänen sanoo Iltalehdelle, ettei määrä tulisi nykyisten turvapaikanhakijoiden päälle. Uutena sisäministerinä maanantaina aloittava kokoomuksen Kai Mykkänen (kok) olisi valmis nostamaan Suomen kiintiöpakolaisten osuuden moninkertaiseksi. Mykkänen sanoi Uutissuomalaisen haastattelussa, että hän olisi valmis ottamaan Suomeen jopa kymmenkertaisen määrän kiintiöpakolaisia, kun kiintiö on aiempina vuosina ollut 750-1050. Mykkänen sanoo Iltalehdelle, ettei määrä tulisi nykyisten turvapaikanhakijoiden päälle. Viime vuonna Suomeen tuli noin 5 000 turvapaikanhakijaa.


Turvapaikanhakijoiden määrä laski viime vuonna selvästi – nostiko brexit brittien hakemuksia? MTV 19:52 30.01

iime vuonna ensimmäistä kertaa Suomesta turvapaikkaa hakevien määrä lähes puolittui edellisvuodesta, kertovat Maahanmuuttoviraston tilastot. Vuonna 2017 heitä oli reilut 2 100, kun vuotta aiemmin lukumäärä oli noin 4 000.


Turvapaikanhakijoiden määrä laski viime vuonna selvästi MTV 13:49 30.01

Turvapaikanhakijoiden määrä laski viime vuonna Suomessa selvästi, kertoo Maahanmuuttovirasto. Viime vuonna hakijoita oli 5059, kun toissa vuonna hakemuksia oli 5657.


EU kielsi turvapaikanhakijoiden homotestit iltalehti 18:28 25.01

Päätös on kaikkia EU-maita sitova. Euroopan unionin tuomioistuin (ECJ) antoi torstaina , jonka mukaan turvapaikanhakijoiden seksuaalista suuntausta ei saa enää testata. Monet ovat hakeneet turvapaikkaa sen perusteella, että heitä on vainottu kotimaissaan seksuaalisen suuntautumisensa vuoksi. Homoseksuaalisuus on laitonta esimerkiksi useimmissa Afrikan maissa.


LM: Harvat turvapaikanhakijat hakeneet jatkolupaa humanitaarisin perustein iltalehti 09:00 23.01

Vain harva humanitaarisin perustein oleskeluluvan saaneista on hakenut uutta oleskelulupaa ulkomaalaislain kiristämisen jälkeen. Asiasta kertoo Lännen Media. Vuonna 2016 keväällä tehdyn lakimuutoksen myötä humanitaarisen suojelun perusteella ei enää saa oleskelulupaa. Ennen lainmuutosta humanitaarista suojelua myönnettiin sadoille. Turvapaikanhakijoiden tuki ry:n puheenjohtaja Sanna Valtonen sanoo Lännen Median haastattelussa, että sadat turvapaikanhakijat eivät tiedä, mitä heidän pitäisi nyt toimia.


Liitto peräänkuuluttaa turvapaikanhakijoiden kotouttamista: "Selkeä kotoutumisjakso ennen työmarkkinoita" MTV 07:47 21.01

Turvapaikanhakija on oikeutettu tekemään ansiotyötä joko kolmen tai kuuden kuukauden kuluttua siitä, kun hän on hakenut turvapaikkaa. PAM:in mukaan monet työnantajat voivat kuitenkin suhtautua turvapaikanhakijoiden rekrytointiin varoen.


KSML: Vapaaehtoisesti kotimaahansa palanneiden turvapaikanhakijoiden määrä väheni iltasanomat 05:07 20.01

Vapaaehtoisesti maasta poistuneiden turvapaikanhakijoiden määrä laski viime vuonna kolmanneksella, uutisoi Keskisuomalainen.


Äiti ja pieni lapsi erotettiin toisistaan yli viikoksi – turvapaikanhakijoiden maastapoistamisessa ilmenee välillä virheitä MTV 18:55 12.01

Yhdenvertaisuusvaltuutetun tehtävä on edistää yhdenvertaisuutta Suomessa ja puuttua syrjintään. Itsenäisen viranomaisen tehtävänkuvaan on muutaman viime vuoden ajan kuulunut myös valvoa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden maastapoistamista ja sitä, onko kaikki sujunut asiallisesti.


Saksan hallitustunnusteluissa sovittiin turvapaikanhakijoiden määrän rajoittamisesta iltasanomat 11:59 12.01

Saksan kristillisdemokraatit ja sosiaalidemokraatit aikovat rajoittaa maahan tulevien turvapaikanhakijoiden määrää enintään 220 000 henkilöön vuodessa.


Valkovenäläisen ihmisoikeusaktivistin piti puhua Helsingissä - katosi pari tuntia ennen puheenvuoroaan iltalehti 19:31 08.01

Tšetšeniassa vainottuja homoja tukeneen ihmisoikeusaktivisti Vjatšeslav Panasjukin oli tarkoitus puhua homovainoja paenneiden turvapaikanhakijoiden ongelmista EU:n alueella, mutta hän katosi saavuttuaan Helsinkiin. Pakkasukko Putinia vastaan -festivaalille Helsinkiin tulossa ollut ihmisoikeusaktivisti ei koskaan saapunut paikalle. Kyseessä on valkovenäläinen Vjatšeslav Panasjuk, joka on julkisuudessa tukenut Tšetšeniassa vainottuja homoja. Hän ei kuitenkaan koskaan ilmaantunut paikalle, ja hän myös lopetti äkillisesti kommunikoinnin festivaalin järjestäjien kanssa. Kansalaisaktivisti Antti Rautiainen kertoo, että hänen tietojensa mukaan Panasjuk saapui Helsinkiin perjantaina, mutta sunnuntaina yhteys tähän katkesi ja mies katosi.


Lisa, 33, ehti työntää vauvansa turvaan kun Turun hyökkääjä iski puukon niskaan: ”Lyyhistyin maahan ja aloin huutaa” iltasanomat 06:10 03.01

Lastenrattaita työntänyt italialaisnainen oli yksi puukotuksen uhreista – ja turvapaikanhakijoiden puolustaja.


Turun puukkoiskun uhriksi joutunut äiti kertoo nyt toipumisestaan: ”Luulen, että olen ollut todella, todella onnekas” – puolustaa yhä turvapaikanhakijoita iltasanomat 07:47 02.01

Lastenrattaita työntänyt italialaisnainen oli yksi puukotuksen uhreista – ja turvapaikanhakijoiden puolustaja.


Uutiset