Ranskan lintukanta on romahtamassa iltalehti 01:30 22.03

Ranskalaistutkijan mukaan kyseessä on katastrofi, kertoo brittilehti The Guardian. Ranskalaisten tekemän tutkimuksen mukaan maan lintukannan tilanne on huolestuttava. 15 vuoden aikana lintujen määrä maaseudulla on vähentynyt kolmanneksella. Asia ilmenee The Guardian -lehdessä julkaistussa artikkelissa. - Tilanne on katastrofaalinen, sanoo tutkimukseen osallistunut luonnonsuojelubiologi Benoit Fontaine Ranskan luonnontieteellisestä museosta.


Tutkija: Kaupungistumisen välttely syynä sote-uudistuksen viivästymiseen – "Poliittista miinakenttää" MTV 21:32 21.03

Kaupungistumiskeskustelua on vältelty Suomessa vuosikymmeniä, sanoo muuttoliiketutkija Timo Aro. Tämä on tutkijan mukaan johtanut siihen, että myös isoja päätöksiä vältellään viimeiseen asti. 


”Murskaava vastaus hallitukselle” – Kaupunkikapinallinen Jan Vapaavuori kokosi 28 tutkijan arviot uusisuomi 16:28 21.03

Suomessa tarvitaan kaupunkien erityispiirteet huomioon ottavaa kaupunkipolitiikkaa, katsotaan Helsingin kaupungin julkaisemassa pamfletissa, johon on ottanut osaa yhteensä 28 kaupunkitutkijaa.


Näin Turun puukottaja perusteli tekojaan kuulusteluissa: ”Jos yksi kuolee Syyriassa, yhden pitää kuolla Suomessa” iltasanomat 13:54 20.03

23-vuotiaan Abderrahman Bouananen manifestiin tutustuneen tutkijan mukaan Bounane on ”jihadistisen ideologian kyllästämä”.


Seksuaalinen häirintä yleistä yliopistoissa – kysely: Erityisesti nuoret häirinnän kohteena MTV 16:10 19.03

Yliopistoissa tehdyn kyselyn mukaan puolet vastanneista naisista ja kolmannes miehistä on kokenut seksuaalista häirintää, kerrotaan Helsingin yliopiston tiedotteessa. Asiaa selvitti Helsingin tutkijanaiset.


Uutiset