Virpi Miettisen vuodet suihkuseurapiireissä: Formulakuskille rasvaa selkään, rulettioppia prinssiltä ja jatkoilla filmitähden luona iltalehti 20:24 17.02

Työ vei kaunotar Virpi Miettisen 1960- ja 1970- luvuilla kansainvälisiin seurapiireihin. Ura vei Virpi Miettistä pitkin maailmaa. Toimittaja Tuula Niemisen kanssa kirjoittamassaan elämäkertateoksessa Tuhma prinsessa kaunotar kertoo kohtaamisistaan monien maailmantähtien kanssa. 1970-luvun alkuvuosian Miettinen sai puolen vuoden sopimuksen Chanelin muotitalon sovitusmannekiinina. Työhön kuului myös asujen esitteleminen liikkeeseen tulleille asiakkaille. Yksi heistä oli näyttelijä Catherine Deneuve.


Päihderiippuvuuden selättänyt Virpi Miettinen oli Dannyn pyynnöstä Armi Aavikon tukena iltalehti 17:24 17.02

Itse päihderiippuvuudesta irti päässyt Virpi Miettinen yritti auttaa Armi Aavikkoa. Virpi Miettinen kertoo yhdessä toimittaja Tuula Niemisen kanssa syntyneessä elämäkertakirjassaan Tuhma prinsessa, kuinka Danny pyysi häntä auttamaan Armi Aavikkoa. Miettinen itse oli selättänyt alkoholiriippuvuutensa. Miettinen muistelee naisten tavanneen puolenkymmentä kertaa Armin kotona Espoon Haukilahdessa.


Kirjassa Virpi Miettisen värikäs elämä: Loistoa ja rahaa, mutta myös riippuvuuksia ja tuhoavia ihmissuhteita iltalehti 12:38 17.02

Kaikki aikojen kohumissi, Miss Suomi 1965 Virpi Miettinen kertoo toimittaja Tuula Niemisen kirjassa Tuhma prinsessa (Tammi 2018) kaunistelemattomasti värikkään elämänsä käänteet. Porvoolaissyntyinen Virpi Miettinen ponnisti mannekiiniksi ja missiksi legendaarisen Sanelma Vuorteen mannekiinikoulusta. Vaan ei skandaaleitta. Sutjakka, 172-senttinen vaaleaverikkö kruunattiin vuoden 1963 Mannekiinikuningattareksi. Kakkoseksi jäänyt kanssakilpailija nosti äläkän. Hän väitti saaneensa eniten yleisöääniä, koska oli myynyt tilaisuuteen eniten lippuja. Vuorre vei Virpiltä tittelin, mutta kilpailussa tuomaroinut Miss Eurooppa -komitean puheenjohtaja ja aikansa kansainvälinen missivaikuttaja Claude Berr kiinnitti tämän pitkälle muotikiertueelle Ranskaan ja Sveitsiin. Kiertue oli voittajan palkinto.


Korkein oikeus ei antanut valituslupaa Aalto-yliopiston entiselle rehtorille – irtisanoi luottamusmiehen laittomasti MTV 13:29 13.02

Korkein oikeus on hylännyt Aalto-yliopiston rehtorina toimineen Tuula Teeren valituslupahakemuksen. Helsingin hovioikeuden tuomio jää näin voimaan.


Ex-ministeri Krista Kiuru perii Tuula Haataisen pj-paikan valiokunnassa uusisuomi 17:45 08.02

SDP:n eduskuntaryhmä esittää kansanedustaja Krista Kiurua eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan uudeksi puheenjohtajaksi.


Matkasynnytykset ovat lisääntyneet – jokaisessa ambulanssissa on jo synnytyssetit MTV 16:04 08.02

Synnytykset sairaalan ulkopuolella ensihoidon läsnä ollessa ovat lisääntyneet, kertoo HYKS Jorvin alueen ensihoidon vastuulääkäri Heini Harve-Rytsälä. Lähtökohtaisesti nopeakin synnytys sujuu lähtökohtaisesti hyvin.


Ilkka Kanervaa ei valittu puhemieheksi - kokoomusedustaja: ”Iken naamalta pystyi lukemaan, mitä hän asiasta ajattelee” iltalehti 17:43 05.02

Kokoomusedustajan mukaan vanhat naisjutut nakersivat Kanervan edellytyksiä menestyä puhemieskisassa. Paula Risikko (kok) valittiin maanantaina eduskunnan puhemieheksi. Ensimmäiseksi varapuhemieheksi valittiin Mauri Pekkarinen (kesk), ja toiseksi varapuhemieheksi nousi Tuula Haatainen (sd). Risikko sai vaalissa 157 ääntä. Puhemiehen tehtävää niin ikään tavoitellut Ilkka Kanerva (kok) sai 16 protestiääntä. Ääniä saivat myös Simon Elo (sin), Maria Lohela (sin), Juhana Vartiainen (kok) ja Anne-Mari Virolainen (kok).


Eduskunnan koko puhemiehistö valittu – vain Pekkarinen säilytti paikkansa iltasanomat 14:02 05.02

Eduskunnan puhemieheksi valittiin Paula Risikko, varapuhemiehiksi Mauri Pekkarinen ja Tuula Haatainen.


Eduskunnan koko puhemiehistö valittu – Tuula Haatainen toiseksi varapuhemieheksi iltasanomat 14:02 05.02

Haatainen sai 148 ääntä.


Tuula Haatainen valittiin eduskunnan toiseksi varapuhemieheksi iltasanomat 14:02 05.02

Haatainen sai 148 ääntä.


Kommentti: Lomarahoista tulee hurja kädenvääntö, kääntävätkö kätilöt jälleen Sipilän pään? MTV 12:08 05.02

Eduskunta aloitti työnsä odotetuin "uutisin": puhemieheksi Paula Risikko ja varapuhemiehiksi Mauri Pekkarinen sekä Tuula Haatainen. Tästä eteenpäin kevätkausi onkin sitten yllätyskäänteitä ja dramatiikkaa täynnä. Kätilöt eivät jätä pääministeri Juha Sipilää rauhaan, kirjoittaa MTV Uutisten politiikan päällikkö Jussi Kärki.


Venäjän kauppa elpymässä - ProAgria: Suomalaisten täytyy skarpata, ettemme jää jalkoihin iltalehti 11:37 05.02

Suomalaisilla elintarvikkeilla on Venäjällä loistava maine, ja Venäjän viennin kehitysjohtajan Tuula Revon mukaan täytyy takoa nyt, kun rauta on jälleen kuumenemassa. Maatalousalan neuvonta- ja kehittämisorganisaatio ProAgria teetti Pietarissa kyselytutkimuksen suomalaisista elintarvikkeista. Tutkimukseen vastanneista tuhannesta pietarilaisesta yli 40 prosenttia vastustaa nykyisiä tuontikieltoja. Neljä viidestä haluaa, että tarjolla on myös tuontielintarvikkeita. Suomalaiset elintarvikkeet ovat venäläisten kuluttajien mielestä todella hyviä, ja suomalaisen ruuan laatumielikuva on jopa parempi kuin vuonna 2009 tehdyssä tutkimuksessa. Venäjän viennin kehitysjohtaja Tuula Repo kertoo, että Venäjän markkinat ovat selvästi piristyneet.


Tuula Haatainen saa palkintonsa – SDP esittää varapuhemieheksi uusisuomi 11:12 05.02

SDP:n eduskuntaryhmä esittää Tuula Haataista eduskunnan toiseksi varapuhemieheksi, kertoo puolueen konkariedustaja Eero Heinäluoma.


"Rautarouva" Paula Risikosta tulossa eduskunnan puhemies ja Tuula Haataisesta varapuhemies – vaihdoksia myös ministereihin MTV 10:35 05.02

Kokoomus on valinnut sisäministeri Paula Risikon puhemiesehdokkaakseen. Risikon valinta puhemieheksi sinetöitäneen puoliltapäivin alkavassa eduskunnan täysistunnossa.


Lehdet: Paula Risikko ja Tuula Haatainen valmiita puhemiehistöön uusisuomi 13:58 31.01

Sdp:n Tuula Haatainen ja kokoomuksen Paula Risikko ovat ilmoittaneet olevansa käytettävissä puolueiden nimittäessä edustajiaan eduskunnan puhemiehistöön.


Alina Tomnikov upeassa mustassa iltapuvussa Cheek-elokuvan ensi-illassa iltalehti 17:42 30.01

Iltalehti jututti Veljeni vartija -elokuvassa näyttelevää Alina Tomnikovia elokuvan kutsuvierasnäytöksen punaisella matolla. Tomnikov näyttelee elokuvassa Cheekin kaksoisveljen Jere Tiihosen puolisoa. - Rooli on kiinnostava ja tarinallisesti hahmoni on hyvin tärkeä, hän tuo mukanaan toivoa ja uutta tuulahdusta Jeren elämään. Hän mahdollistaa Jeren muutoksen, Tomnikov kertoi.


Näkökulma: Uhrautujan tilipäivä - Haatainen nostettiin puhemiehistöön iltalehti 16:13 29.01

Haatainen sai ottaa luodit nahkaansa, vaikka hän kunnialla mahdottomasta tehtävästään suoriutuikin, kirjoittaa Iltalehden Mika Koskinen. Presidenttivaalin tiimellyksessä arvuuteltiin, mitä SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne on luvannut Tuula Haataiselle vastineeksi siitä, että hän lähtee ottamaan vaalissa turpaansa. Haatainen oli eräänlainen jämäehdokas sen jälkeen, kun niin moni oli kieltäytynyt kunniasta Jutta Urpilaisesta, Eero Heinäluomasta ja Rinteestä alkaen. Eräänlainen uhrautuja, minkä hän itse kuitenkin kiisti. Kuten eilen nähtiin, jälki oli rumaa. Se oli jopa odotettua rumempaa. Haatainen oli vaalin kolmanneksi viimeinen 3,3 prosentin kannatuksella. Haatainen sai ottaa luodit nahkaansa, vaikka hän kunnialla mahdottomasta tehtävästään suoriutuikin.


STT: Tuula Haataisesta on tulossa eduskunnan toinen varapuhemies MTV 14:44 29.01

SDP:n presidenttiehdokas Tuula Haatainen nousee eduskunnan toiseksi varapuhemieheksi, kertoo STT.


Tuula Haatainen nousee eduskunnan toiseksi varapuhemieheksi iltalehti 14:30 29.01

Eduskunnan puhemiehistö menee uusiksi ensi viikolla, kun valtiopäivät avataan. SDP:n presidenttiehdokas, kansanedustaja Tuula Haatainen nousee Iltalehden tietojen mukaan eduskunnan 2. varapuhemieheksi. Asiasta uutisoi ensimmäisenä STT. Eduskunnan puhemiehistö menee uusiksi ensi viikolla, kun valtiopäivät avataan. Puhemies Maria Lohela menettää paikkansa, koska perussuomalaiset hajosivat viime kesänä, ja puhemiehen paikka kuuluu toiseksi suurimmalle puolueelle.


STT: Tuula Haatainen nousemassa toiseksi varapuhemieheksi iltasanomat 14:20 29.01

SDP:n eduskuntaryhmä käsitellee asiaa tällä viikolla.


Uutiset