Zac Efron otti rastat – syytetään nyt afrikkalaisen kulttuurin omimisesta stara 22:40 12.08

Kim Kardashian aiheutti aiemmin kohua kampauksella, jonka muusaksi hän nimesi


Danny palkittiin Iskelmä-Finlandialla: "Tavallaan aloitti koko iskelmä- ja show-kulttuurin Suomessa" mtv 07:24 03.08

Iskelmä-Finlandia-palkinto jaettiin jo 17. kerran. Tänä vuonna Tapsan tahdeilla palkittiin musiikkineuvos Ilkka Lipsanen, eli Danny.


Danny palkittiin Iskelmä-Finlandialla: ”Aloitti show-kulttuurin Suomessa” stara 07:20 03.08

Vuoden 2018 Iskelmä-Finlandia -palkinto on myönnetty suomalaisen iskelmämusiikin pioneeri Dannylle.


Formulasirkus kertoo Unkarin GP:n erikoisesta 13 vuoden voittajafaktasta MTV 13:06 27.07

Budapestin lähellä sijaitsevalla Hungaroringillä ajettiin ensimmäinen Unkarin Grand Prix 1986. Silloin Unkari oli vielä Formula ykkösille eksoottinen paikka kommunistidiktatuurin hallittua vielä maata.


Sampo Kaulanen järkyttyi ravintolan roskamäärästä: ”Ihan posketonta” stara 10:40 14.07

Suomalaisten suosikkikauppias Sampo Kaulanen palasi juuri pitkältä reissulta Yhdysvaltoihin. Pikaruokakulttuurin


Viihdelehti Stara.fi stara 10:40 14.07

Suomalaisten suosikkikauppias Sampo Kaulanen palasi juuri pitkältä reissulta Yhdysvaltoihin. Pikaruokakulttuurin


Kulovalkean tavoin levinnyt vitsi teki Ismo Leikolasta tähden Yhdysvalloissa – ihmiset pysäyttelevät kadulla: ”Oletkos sinä se ”ass guy”?” iltasanomat 16:12 07.07

Esiintyminen Conanissa poiki Ismo Leikolalle sopimuksen huippuagentuurin kanssa. Seuraava tavoite on oma Netflix-spesiaali.


Asiantuntija paljasti: Näin flirttailu muuttuu pettämiseksi stara 14:00 24.06

Nettiflirttailu ja virtuaaliporno luokitellaan mikropettämisen piiriin. Uudenlaiset deittailukulttuurin välineet luovat


McLaren kriisissä – suklaabonukset raivostuttavat työntekijöitä MTV 12:52 23.06

Kohu McLaren-tallin toimintakulttuurin ympärillä paisuu. Tallin työntekijöiden tuore paljastus suklaapatukkabonuksista nakertaa tallin uskottavuutta.


Diktaattorin Trump-veto hämmästytti tutkijan: ”Pohjois-Korea on tässä mielessä omaa luokkaansa” iltasanomat 21:35 14.06

Pienen köyhän itäaasialaisen diktatuurin johtaja sai vallalleen oikeutuksen siksi, koska hänellä on ydinaseohjelma.


Muinaisten inkojen taito kallokirurgiassa oli yllättävän korkealla tasolla – pään poraamista ilman nukutusta MTV 16:59 09.06

Pääkalloon kohdistettua kirurgiaa on suoritettu muinaisissa kulttuureissa ympäri maailmaa. Etelä-Amerikan inkakulttuurin taidot kallokirurgiassa olivat yllättävän kehittyneellä tasolla.


NHL-tähdet tempaisevat kesällä suomen kielen puolesta – tapahtuma järjestetään Hämeenlinnassa MTV 11:00 06.06

Usea suomalainen NHL-ammattilainen on lupautunut mukaan elokuussa Hämeenlinnassa järjestettävään hyväntekeväisyysgolfiin. Tapahtuman tuotto ohjataan projektiin, jonka tavoite on pelastaa suomen kielen ja kulttuurin opetus Toronton yliopistossa.


Ari Vatanen räväytti Monacossa hämmentävän vertauksen: F1-kisa on kuin Tuurin Kyläkauppa! ”Hetkinen, mikä on herran lämpötila?” iltalehti 22:04 26.05

Ari Vatanen on ollut tuttu näky Monacon varikolla jo 1980-luvun lopulta lähtien. Tältä Monacossa näyttää F1-tohinan keskellä Kun pysähtyy moottoriurheilutapahtumassa keskustelemaan rallin vuoden 1981 maailmanmestarin Ari Vatasen kanssa, voi olla varma, että juttutuokio keskeytyy tämän tästä.


Blogi: Krista Haapalainen huomasi piirteen newyorkilaisissa: ”Lapset ovat hyvä ice breaker” iltalehti 19:00 23.05

Newyorkilaisten lapsirakkaus on Krista Haapalaisen mukaan Ison Omenan hyvä puoli. Vuoden 2014 Miss Suomen ensimmäinen perintöprinsessa Krista Lanning os. Haapalainen on asunut kolme vuotta New Yorkissa aviopuolisonsa Kevin Lanningin kanssa. Muutto toi rakastavaiset etäsuhteesta vihdoin saman katon alle. Tuolloin Krista Haapalainen pääsi opettelemaan täysin uudenlaisen elämäntavan ja kulttuurin. Hän kertoo havainnoista, joita on tehnyt newyorkilaisista. Erityisesti tuoreessa blogikirjoituksessa kiitellään paikallisten lapsirakkautta. Ystävän vieraillessa seitsenkuukautisen pojan kanssa kävi selväksi, että newyorkilaisille lapset ovat ihana ja tervetullut asia.


Tätäkin tapahtui tanssilavalla muinoin: Kirka teki tarpeensa lavan alle ja pässiltä pääsi hätäpissa iltalehti 17:17 23.05

Tänään ilmestyvässä Esakallion historiikissa läpivalaistaan suomalaista tanssikulttuuria laajemminkin. Tanssilavojen elämä on siistiytynyt vilkkaista takavuosista, ja suurimmista lavoista on tullut läpi vuoden toimivia huvikeskuksia. Toista oli ennen, kun viina virtasi ja humppa raikasi. Tomi Lindblomin kirjoittamassa Esakallion historiikissa käydään läpi suomalaisen tanssilavakulttuurin kehitystä.


Microsoft tutki: Suomalaiset työntekijät Euroopan tuottavimpia iltalehti 09:45 23.05

Vahvan digitaalisen työkulttuurin yrityksissä on muihin verrattuna jopa kaksi kertaa enemmän itsensä tuottaviksi kokevia työntekijöitä, Microsoftin tutkimus osoittaa. Digitaalinen kulttuuri on yrityksille digitalisaation ajuri ja kilpailuetu, sillä vahvan digitaalisen työkulttuurin yrityksissä on muihin verrattuna jopa kaksi kertaa enemmän itsensä tuottaviksi kokevia työntekijöitä ja kolme kertaa enemmän itsensä innovatiivisiksi kokevia työntekijöitä. Tämä ilmenee Microsoftin tutkimuksesta, jossa oli mukana yli 20 000 eurooppalaista työntekijää 21 maasta.


Israelin euroviisuvoittajan asusta nousi kohu - onko ok apinoida aasialaista perinneasua? iltalehti 20:42 13.05

Israelin Netta voitti euroviisut TOY-kappaleellaan. Voiton jälkeen sosiaalisessa mediassa leimahti tuohtumus laulajan asusta. Israelin Netta vei viisuvoiton sunnuntaina Lissabonissa. Hänen TOY-kappaleensa henki naisenergiaa, sillä kertosäkeessä hän lauloi, ettei ole "kenenkään pojan lelu". Kappale keräsi kaikkiaan 529 pistettä, johon oli laskettu yhteen sekä tuomarien että yleisön äänet. Voiton jälkeen sosiaalisessa mediassa on kohistu siitä, että onko oikeudenmukaista antaa voitto esiintyjälle, joka on syyllistynyt esiintymisasullaan "kulttuuriseen omimiseen". Termillä tarkoitetaan toisen kulttuurin perinteisten elementtien hyödyntämistä. Somekohusta uutisoi .


Euroviisuvoittajan esiintymisasusta leimahti kohu – somessa kuohuu: ”Kulttuurini ei ole lelusi” iltasanomat 19:59 13.05

Euroviisut voittanut Israelin edustaja Netta joutui sosiaalisessa mediassa arvostelun kohteeksi.


Tytöistä tuli bestiksiä netissä vuosia sitten – nyt vanhemmat järjestivät salaa tapaamisen stara 16:30 13.05

Sosiaalinen media ja erilaiset sovellukset ovat mullistaneet treffailukulttuurin täysin. Aikuiset


järkyttivät paikallisia Katso, missä vesi keskiviikon ja on nyt murtautumassa Sunisen uhri­luku Utahilaismies

Uutiset