Helsingin yliajosta epäillyn vangitsemista käsitellään tänään iltalehti 06:23 22.08

Helsingissä tapahtuneesta yliajosta epäiltyä 51-vuotiasta miestä vaaditaan vangittavaksi Helsingin käräjäoikeudessa tänään. Miehen epäillään törmänneen autollaan tahallaan kuuteen ihmiseen suojatiellä heinäkuun 28. päivänä Lönnrotinkadulla. Yksi ihminen kuoli yliajossa. Miestä epäillään taposta ja viidestä tapon yrityksestä. Poliisi oli jo yliajoa edeltävänä päivänä saanut ilmoituksia epäillyn kaahailusta Tuusulanväylällä ja yliajopäivänä ympäri kaupunkia.


Kymmenelle luettiin syytteet nuuskavyyhdissä - syyttäjä: "Jäivät rysän päältä kiinni" iltalehti 11:07 17.08

Kaikki syytetyt vaikenivat oikeudessa lähes täysin. Tuusulan käräjäoikeudessa alettiin käsitellä keskiviikkona nuuskan salakuljettamiseen liittyvää vyyhtiä, jossa nuuskaa haettiin syytteen mukaan Ruotsin Haaparannasta ja kuljetettiin Suomeen myytäväksi yhteensä 175 kilon edestä. Syytenimikkeitä ovat muun muassa salakuljetus, törkeä veropetos ja veropetos.


185 kiloa nuuskaa Suomeen - salakuljetusvyyhtiä käsitellään tänään oikeudessa iltalehti 06:59 16.08

Tapauksesta on syytettynä kymmenen ihmistä. Rikosnimikkeistä vakavin on törkeä veropetos, jonka seurana käsitellään myös muun muassa veropetosta ja salakuljetusta. Tuusulan käräjäoikeudessa selvitellään tänään mittavaa nuuskan salakuljetustapausta. Tulli paljasti nuuskan laajan laittoman maahantuonti- ja myyntivyyhden viime vuonna. Tullin mukaan Suomeen tuotiin vuoden 2016 aikana laittomasti 185 kiloa nuuskaa. Vältettyjen verojen määräksi Tullin arvioi tapauksen paljastuttua noin 69 000 euroa. Tapauksesta on syytettynä kymmenen ihmistä. Vakavin rikosnimike vyyhdissä on törkeä veropetos - muita asiaan liittyviä rikosnimikkeitä on muun muassa veropetos ja salakuljetus. Oikeudessa käsiteltäviä syytekohtia on useita.


Poliisi: Helsingin yliajosta epäillystä tehtiin kaahailuilmoitus jo edellisenä päivänä iltalehti 13:37 01.08

Helsingin yliajosta epäilty 51-vuotias mies kaahaili poliisin saaman ilmoituksen mukaan jo yliajoa edeltävänä päivänä. Mies oli kaahaillut Tuusulanväylällä ja yliajopäivänä ympäri kaupunkia. Poliisi ei tavoittanut miestä ennen perjantaista yliajoa. Yliajossa loukkaantui viisi ja kuoli yksi. Yksi loukkaantui poliisin mukaan vakavammin, mutta hänkin on jo päässyt sairaalasta.


Helsingin yliajosta epäilty kaahaillut jo yliajoa edeltävänä päivänä iltalehti 13:33 01.08

Asiasta kertoo poliisi. Mies oli kaahaillut Tuusulanväylällä ja yliajopäivänä ympäri kaupunkia. Kaahailusta oli tehty ilmoitus. Yliajossa loukkaantuneet ovat päässeet sairaalasta. Perjantaisessa yliajossa loukkaantui viisi ja kuoli yksi.


Neliraajahalvaantunut Jari Mönkkönen kävi vanhalla työpaikallaan - Pelastuslaitos sai mukavan yllätyksen iltalehti 19:15 08.07

Entinen telinevoimistelija Jari Mönkkönen piipahti viime viikon tiistaina Tuusulan paloasemalla. Vuosi sitten voimisteluharjoituksissa neliraajahalvaantunut Mönkkönen kävi tervehtimässä vanhoja työkavereitaan. - Tänään Tuusulan paloasemalla 4-vuoro sai vieraita, kun vuosi sitten telinevoimistelussa neliraajahalvaantunut, paloesimies Jari Mönkkönen kävi tervehtimässä omaa työvuoroaan, Keski-Uudenmaan pelastuslaitos tiedotti Facebookissa.


Eläkeläisten kahvihetki veneessä aiheutti pelastusoperaation Järvenpäässä: ”He eivät päässeet rantaan” iltasanomat 16:13 29.06

Mies ja nainen joutuivat vedenvaraan, kun heidän soutuveneensä kaatui Tuusulanjärvellä.


Huumeriidan hirveä loppu Keravalla: kuollut mies jäi omaan kotiinsa liki alasti iltasanomat 18:48 28.06

Tuusulan käräjäoikeus tuomitsi kaksi miestä pitkiin vankeusrangaistuksiin muun muassa taposta, joka tapahtui Keravalla tämän vuoden maaliskuussa.


Suojeltu vanha hirsirakennus paloi maan tasalle Tuusulassa iltalehti 00:08 28.06

Uudellamaalla Tuusulassa pelastuslaitos sammutti suojellussa hirsitalossa roihunneen tulipalon tiistai-iltana. Rakennus oli Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirille kuulunut rakennus, mutta sittemmin se oli siirtynyt Tuusulan kunnan omistukseen. Pelastuslaitoksen päästessä paikalle 80-neliöinen hirsirakennus oli liekkien vallassa.


Nainen houkutteli avaamaan oven - isäntä kuristettiin golfmailalla kuoliaaksi iltalehti 11:39 19.06

Tuusulan käräjäoikeudessa on juuri alkanut oikeudenkäynti, jossa syytetään kahta miestä taposta. Mieskaksikkoa syytetään taposta, törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja törkeästä ryöstöstä. Naiselle syyttäjä vaatii rangaistusta törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja törkeästä ryöstöstä. Miehet on vangittu, nainen vastaa syytteisiin vapaalta.


Uudellamaalla seikkaillut karhu tallentui Jussin riistakameraan - haki hunajaa mehiläistarhasta ja kömpi junaradan yli iltalehti 21:34 30.05

Eri puolilla Uuttamaata bongattu uroskarhu kuvattiin Tuusulan Nuppulinnassa sunnuntaiaamuna. Tuusulan Nuppulinnassa asuva Jussi Harju oli vielä tukevasti unten mailla varhain sunnutaiaamuna, kun roteva karhu ohitti hänen kotitalonsa vain parinsadan metrin päästä. Ohituksen todistaa Harjun riistakameran kello 4.27 nappaama kuva.


Poliisi: Useita karhuhavaintoja Uudellamaalla - havaintojen perusteella ei täysikasvuinen yksilö iltalehti 10:01 27.05

Itä-Uudenmaan poliisi on saanut useita karhuhavaintoja perjantain ja lauantain aikana. Nurmijärven Klaukkalassa, Valkjärven lounaispuolisessa maastossa tehtiin karhuhavainto eilen illalla noin kello 20 aikaan. Puolen yön jälkeen karhu oli nähty Valkjärven itäpuolella Klaukkalantien tuntumassa. Lauantaiaamuna poliisi sai tietoonsa kaki karhuhavaintoa Tuusulan Vetikosta Hämeentien ja Tapionkiventien suunnalta. Havaintojen perusteella kyseessä ei ole täysikasvuinen karhu.


Tuusulassa erikoinen tuomio – kuollut nainen sai vankeusrangaistuksen: ”Eihän se hyvältä näytä” iltasanomat 08:16 25.05

Tuusulan käräjäoikeus teki harvinaisen virheen. Se tuomitsi kuolleen naisen vankeusrangaistukseen tämän tekemistä rikoksista.


Kuollut nainen tuomittiin ehdolliseen vankeuteen Tuusulan käräjillä - hovioikeuden piti poistaa tuomio iltalehti 20:43 24.05

Tieto rikosjutun vastaajan kuolemasta ei kiirinyt viikkokausiin käräjäoikeuteen. Nainen ehdittiin tuomita poissaolevana. Käräjätuomari katsoi, että syytetty voidaan tuomita poissalostaan huolimatta. Näin myös tapahtui. Tuomari totesi, että syytetty oli esitutkinnassa tunnustanut teon ja pyytänyt mahdollisimman lyhyttä ajokieltoa.


Uutiset