Aivan mahtava otos! Bull Mentula julkaisi kuvan puolivuotiaasta pojastaan - ”Minun pieni Batmanini” iltalehti 17:25 03.12

Jari ”Bull” Mentula julkaisi Instagram-tilillään kuvan pojastaan. Pian puolivuotias Romea-poika hymyilee kuvassa Batman-asussa. Oheen hän on kirjoittanut tekstin: "Minun pieni Batmanini". Bull kertoo myös, että hän on tällä hetkellä työ- ja lomareissulla Dubaissa.


Euroopan avaruusjärjestö avaa yrityskiihdyttämön Otaniemeen MTV 23:47 30.11

Euroopan avaruusjärjestö ESA avaa yrityskiihdyttämön Espoon Otaniemeen. ESA, Aalto-yliopisto ja työ- ja elinkeinoministeriö allekirjoittivat torstaina sopimuksen avaruusteollisuuden startupeihin keskittyvän kiihdyttämön avaamisesta.


Pääkirjoitus: Tehy koettelee taas köyhää kuntapomoa iltasanomat 21:00 29.11

Kuntapuolen työ- ja virkaehtosopimukset sanottiin irti tiistaina.


Kehitysvammaiset nuoret aloittivat työharjoittelun eduskunnassa - ”Ihan uskomatonta, että me päästiin tänne!” iltalehti 16:30 07.11

Työharjoittelijoita on ottanut 37 kansanedustajaa. Yläkoululaiset harjoittelijat odottavat innolla harjoittelun tuomia kokemuksia. Kaksikymmentä kehitysvammaista nuorta aloitti työharjoittelunsa eduskunnassa maanantaina ja tiistaina. 8. ja 9. luokkalaisten nuorten TET-harjoittelut ovat osa #tavoitteenatyö-kampanjaa, jonka on tarkoitus lisätä tietoa kehitysvammaisten työllisyystilanteesta ja heidän potentiaalistaan tehdä palkkatyötä.


Kehitysvammaisia nuoria TET-harjoitteluun eduskuntaan iltalehti 11:31 03.11

Kehitysvammaisten nuorten TET-kampanja eduskunnassa alkaa ensi maanantaina. Kampanjan tarkoituksena on lisätä tietoa kehitysvammaisten työllisyystilanteesta ja heidän potentiaalistaan tehdä palkkatyötä. Kampanjan avulla kehitysvammaiset nuoret pääsevät osaksi eduskunnan työyhteisöä. Mukaan #tavoitteenatyo-kampanjaan on lähtenyt 37 kansanedustajaa, kaksi eduskuntaryhmää sekä eduskunnan laitoshuolto.


EK:n Oksala: Suomessa suurtyöttömyys ja 100 000 täyttämätöntä työpaikkaa - ”200 syyllistä, jotka ovat töissä Etu- Töölössä” iltalehti 17:45 02.11

Suomessa oli syyskuussa laskutavasta riippuen 214 000 (tilastokeskus), 275 600 (työ- ja elinkeinoministeriö) tai 397 100 (työ- ja elinkeinoministeriön laskema ns. laaja työttömyys) työtöntä. Samaan aikaan avoinna oli ennätysmäärä eli 100 000 työpaikkaa. - Tilanne on nyt sama kuukauden jokaisena päivänä. Suurin osa eli 57 prosenttia avoimista työpaikoista jää ilmoittamatta työvoimatoimistoihin, EK:n työmarkkinoista vastaava johtaja Ilkka Oksala sanoi EK:n toimittajaseminaarissa Hämeenlinnassa tänään.


EK:n Oksala: Suomessa suurtyöttömyys ja 100 000 täyttämätöntä työpaikkaa - ”200 syyllistä, jota ovat töissä Etu- Töölössä” iltalehti 17:45 02.11

Suomessa oli syyskuussa laskutavasta riippuen 214 000 (tilastokeskus), 275 600 (työ- ja elinkeinoministeriö) tai 397 100 (työ- ja elinkeinoministeriön laskema ns. laaja työttömyys) työtöntä. Samaan aikaan avoinna oli ennätysmäärä eli 100 000 työpaikkaa. - Tilanne on nyt sama kuukauden jokaisena päivänä. Suurin osa eli 57 prosenttia avoimista työpaikoista jää ilmoittamatta työvoimatoimistoihin, EK:n työmarkkinoista vastaava johtaja Ilkka Oksala sanoi EK:n toimittajaseminaarissa Hämeenlinnassa tänään.


Terrafame hakee lupaa uraanin talteenottoon Talvivaarassa - ydinpolttoaineeksi ulkomailla iltalehti 10:31 31.10

Talvivaaran kaivoksen alueella esiintyy uraania. Valtion enemmistöomistuksessa oleva monimetalliyhtiö Terrafame on jättänyt tänään työ- ja elinkeinoministeriöön ydinenergialain mukaisen lupahakemuksen kaivostoiminnassa sivutuotteena saatavan luonnonuraanin talteen ottamiseksi Sotkamossa. Sotkamon Talvivaavaan kaivoksen päätuotteet ovat nikkeli ja sinkki. Terrafamen tehdasalueella on edellisen toiminnanharjoittajan aikana lähes valmiiksi rakennettu uraanin talteenottolaitos. Viimeistelytöiden jälkeen uraani voitaisiin ottaa talteen tässä laitoksessa.


Tilasto-ongelma: Työpaikat lisääntyivät Suomessa syyskuussa vähän tai sitten ei - katso kotimaakuntasi työttömyyden kehitys iltalehti 08:56 25.10

Eri tilastot antavat erilaisen kuvan työllisyydestä ja työttömien määrästä. Suomen talous kasvaa nyt kohtalaisen hyvää kolmen prosentin vauhtia, mutta työttömyys vähenee ja uusia työpaikkoja syntyy nettomääräisesti edelleen tuskallisen hitaasti, ilmenee työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) ja tilastokeskuksen tiistaina julkistamista tilastoista. TEMin työllisyyskatsauksen mukaan työ- ja elinkeinotoimistoissa oli syyskuun lopussa yhteensä 275 600 työtöntä työnhakijaa. Se on 53 900 vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Työttömien työnhakijoiden määrä väheni elokuusta 13 200 henkeä.


Suomi haluaa olla yksi parhaista tekoälymaista iltalehti 10:01 23.10

Suomi haluaa olla yksi maailman parhaista tekoälyn soveltajamaista, visioi elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk). Työ- ja elinkeinoministeriö kertoo, että tutkimusten mukaan Suomi on toisena Yhdysvaltain jälkeen 11 kehittyneimmän maan joukossa, kun arvioidaan tekoälyn tuomaa talouskasvupotentiaalia. Tätä selittävät Suomen elinkeinorakenne, teollisuuden investointituotepainottuneisuus, julkisen sektorin digitaalisuusaste sekä korkea koulutustaso.


Pääministeri Sipilältä jälleen kritiikkiä työelämän sopimistavoille: "Suomi on kaukana jäljessä kilpailijamaitaan" iltalehti 09:03 22.10

Pääministeri Juha Sipilä puhui Valtakunnallisten yrittäjäpäivien pääjuhlassa Joensuussa lauantai-iltana. Paljon odotetun kilpailukykysopimuksen on määrä olla Juha Sipilän johtaman hallituksen suurin kädenjälki. Kiky-malli lisää onnistuessaan työelämän joustavuutta ja kasvattaa paikallista sopimista sen sijaan, että työmarkkinajärjestöt joutuisivat vääntämään kättä hitailla koneistoilla. Sipilä vieraili lauantaina Valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä. Pääministeri toisti aiemman huolensa siitä, että Suomen työ- ja yrityselämä on sopimistavoiltaan yhä kankeaa.


Miksi seksuaalisen ahdistelun tapetille nostanut #MeToo-kampanja ärsyttää joitakin miehiä? - ”Taustalla häpeä ja nolous” iltalehti 09:33 20.10

#MeToo-aihetunnisteella jaetut kokemukset seksuaalisesta ahdistelusta ja häirinnästä ovat saaneet miehiltä kielteistä palautetta ja väheksyntää. Seksuaaliterapeutin mukaan näiden reaktioiden taustalla voi olla häpeä. Kuluneella viikolla monet ovat jakaneet kokemuksiaan seksuaalisesta häirinnästä ja ahdistelusta #MeToo-aihetunnisteen alla. Vastaavasti monet ovat kohdanneet myös vähättelevää asennetta ja usean miehen reaktio on ollut koko ilmiön kieltäminen. Seksuaaliväkivaltatyö-toimintamuodon vastaava ohjaaja ja eritystason seksuaaliterapeutti Kristiina Hannila Tyttöjen talolta veikkaa, että ilmiön laajuutta voi olla vaikea uskoa, mikä saa aikaan kieltoreaktion ja vähättelyn.


Lämmityspolttoaineet kallistuvat - suora lähetys eduskuntakeskustelusta IL-TV:ssä iltalehti 14:03 17.10

Hallitus esittää korotusta lämmityspolttoaineiden veroihin. Muutokset koskevat satoja tuhansia suomalaisia, muun muassa öljylämmitteisissä omakotitaloissa asuvia. Hallituksen esityksen mukaan tämä tarkottaisi, että kevyen polttoöljyn hinta nousisi 1,88 senttiä litralta ja raskaan polttoöljyn 2,24 senttiä kilogrammalta arvonlisäveron vaikutus huomioon ottaen. - Työ- ja elinkeinoministeriön laskelmien mukaan kevyen polttoöljyn kuluttajahinta nousisi arviolta noin kaksi prosenttia ja raskaan polttoöljyn noin kolme prosenttia. Kaukolämmön hintaa muutos nostaisi Etelä-Suomen suuremmissa kaupungeissa 0,9-2,5 prosenttia laitoksen polttoainevalikoimasta ja tyypistä riippuen. Öljylämmitteisen omakotitalon polttoainekustannuksia muutos nostaisi 43 euroa vuodessa ja kaukolämpöä hyödyntävän omakotitalon noin yhdeksän euroa keskimääräisellä kaukolämmön tuotantopolttoainerakenteella, hallituksen esityksessä kerrotaan.


Uutiset