Sanaharkka yleissitovuudesta: ”Työministeriä ei selvästi työmarkkinarauha kiinnosta” uusisuomi 15:21 20.01

Työministeri Jari Lindström (sin.) ja kansanedustaja, Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson käyvät Twitterissä väittelyä yleissitovuudesta ja Lindströmin sitä koskeneesta lausunnosta.


Jari Lindström vastaa Antti Rinteelle: ”Kannattaa lukea tarkkaan, mitä olen sanonut” uusisuomi 09:40 20.01

Työministeri Jari Lindström (sin.) korostaa Twitterissä, että yleissitovuudesta pitää Suomessa olla valmiutta keskustella, mutta nykyisen hallituksen ohjelmaan ei ole kirjattu yleissitovuuteen puuttumista.  


Sipilä tukee aktiivimallia ja Jari Lindströmiä: ”Ollut itsekin työttömänä, tuntee nämä asiat” iltalehti 15:23 14.01

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) suhtautuu positiivisesti aktiivimallin tulevaisuuteen. Pääministeri Juha Sipilä (kesk) antaa täyden tukensa työministeri Jari Lindströmille ja hallituksen aktiivimallille. - Linström on entinen pääluottamusmies ja ollut itsekin työttömänä. Hän tuntee nämä asiat, Sipilä sanoin pääministerin haastattelutunnilla Ylen Radio Suomessa.


Työministeri Lindström MTV:n nettikolumnissa: Aktiivimalli ei ole leikkaus MTV 19:17 12.01

Työministeri Jari Lindström (sin.) puolustaa MTV:n nettikolumnissa työttömyysturvan aktiivimallia ja syyttää oppositiota tekopyhyydestä.


Työministeri Lindströmin kolumni: Opposition aktiivimallikritiikissä mennään enemmän tunteella kuin tiedolla MTV 15:29 12.01

Aktiivimallin kumoamiseksi tehty kansalaisaloite on nostattanut voimalla julkiseen keskusteluun sekä itse mallin että maamme työllisyyspolitiikan yleisemminkin. Kuten olen useaan otteeseen todennut, en itsekään pidä mallia ongelmattomana ja on hyvä, että eduskunta edellyttää hallitukselta mallin toiminnan seuraamista ja tarvittaessa korjaavia toimenpiteitä.


Iltalehti vertasi: Suomen aktiivimallissa on kyse uhasta - Tanskassa työttömälle maksetaan 90 prosenttia vanhasta palkasta iltalehti 12:49 11.01

Suomen ja Tanskan työttömien aktivointimallit poikkeavat toisistaan merkittävästi. Vuoden alussa voimaan tullut työttömien aktiivimalli on herättänyt paljon vastustusta, ja kansalaisaloite aktiivimallin kumoamiseksi on kerännyt keskiviikkoon mennessä jo yli 120 000 allekirjoitusta. Hanketta puolustanut työministeri Jari Lindström (sin) uskoo aktiivimallin lisävään työllisyyttä. Uuden Suomen blogissaan (27.12.) Lindström kirjoittaa, että työllisyys lisääntyy, koska uusi malli kannustaa työttömiä ottamaan vastaan myös lyhytaikaisia työsuhteita. Isot erot


Ex-työministeri listaa KSML:ssä seitsemän keinoa, joilla työttömät saadaan töihin ”aktiivimallia” reilummin iltalehti 09:46 08.01

Ex-työministeri, kansanedustaja Lauri Ihalainen (sd) listaa Keskisuomalaisen kolumnissaan seitsemän keinoa, joilla työttömiä saataisiin työllistettyä epäreiluksi koettua aktiivimallia reilummin. Kansalaisaloite niin sanotun työttömien aktiivimallin kumoamiseksi on kerännyt jo noin 115 000 allekirjoitusta. Entinen työministeri, SDP:n kansanedustaja Lauri Ihalainen pitää aktiivimallin kumoamiseksi tehdyn kansalaisaloitteen suosiota esimerkkinä siitä, että "epäreiluus ei vetele".


Ex-työministeri listaa seitsemän keinoa, joilla työttömät saadaan töihin ”aktiivimallia” reilummin iltalehti 09:46 08.01

Ex-työministeri, kansanedustaja Lauri Ihalainen (sd) listaa seitsemän keinoa, joilla työttömiä saataisiin työllistettyä epäreiluksi koettua aktiivimallia reilummin. Kansalaisaloite niin sanotun työttömien aktiivimallin kumoamiseksi on kerännyt jo noin 115 000 allekirjoitusta. Entinen työministeri, SDP:n kansanedustaja Lauri Ihalainen pitää aktiivimallin kumoamiseksi tehdyn kansalaisaloitteen suosiota esimerkkinä siitä, että "epäreiluus ei vetele".


Ex-työministeriltä toive Juha Sipilän hallitukselle: ”Epäreiluus ei vetele” uusisuomi 11:01 07.01

SDP:n kansanedustaja, entinen työministeri ja SAK:n entinen puheenjohtaja Lauri Ihalainen sanoo, että työttömyys on edelleen vakavin suomalaisen eriarvoisuuden lähde.


Työministeri Lindström vahvistaa AL:lle: Hallitus tuo työnhakupakon eduskuntaan tänä vuonna uusisuomi 16:46 05.01

Hallitus aikoo vielä tänä vuonna tuoda eduskuntaan lain aktiivisesta työnhakupakosta, vahvistaa työministeri Jari Lindström (sin.) Aamulehdelle


Työministeri myöntää aktiivimallin ongelman: ”Miten todistat olleesi aktiivinen” uusisuomi 09:11 28.12

Oikeus- ja työministeri Jari Lindström (sin.) puolustaa blogissaan työttömyysturvan aktiivimallia, joka on saanut osakseen kovaa ja laajaa arvostelua. Lindström myöntää, että mallissa on myös ongelmia.


Ministeri uusista työllisyysluvuista: ”Väitän aika lailla pokkana – helpot keinot jo käytetty” uusisuomi 18:11 20.12

Kahdella kolmasosalla työttömistä on nyt ajantasainen työllistymissuunnitelma, kertoo työministeri Jari Lindström (sin.) Puheenvuoron blogissaan. Samalla hän katsoo, että kaikki ”helpot keinot” työllisyyden parantamiseksi on käytetty.


Liisa, 61, suivaantui aktiivimallista ja lähetti työministerille työhakemuksen - ”Kaikki tietävät, ettei tämän ikäisiä enää töihin haluta” iltalehti 20:28 19.12

Liisa Forsgren vääntää kirjeessään työministerille rautalangasta, kuinka vaikeaa ikääntyneen työttömän työllistyminen todellisuudessa on. Liisa Forsgren, 61, lähestyi työministeri Jari Lindströmiä (sin) työhakemuksella. Oikeasti hän haluaa nostaa esille työttömyysturvan aktiivimallin mahdottomuuden iäkkäämmille työttömille. - Nyt ikääntyneille asetetaan näitä sanktioita, vaikka tiedetään, että 50-vuotiaasta alkaa ikärasismi. Ja nimenomaan täytyy puhua ikärasismista, hän toteaa.


Työministeri Lindström kiistää, että Hakkarainen olisi haastanut käsirysyyn pikkujouluissa: ”En ole tuollaista nähnyt” iltalehti 20:53 18.12

Jari Lindström (sin) kiistää Aamulehden uutisoimat väitteet, joiden mukaan perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen olisi pikkujouluissa tunkeutunut sinisten ryhmähuoneeseen. Iltalehti pyysi työministeri Jari Lindströmiltä (sin) sähköpostitse kommenttia viime torstain välikohtauksesta, jossa kansanedustaja Teuvo Hakkarainen oli väitetysti tunkeutunut sinisen eduskuntaryhmän ryhmätilaan ja käyttäytynyt aggressiivisesti. Meneillään oli kummankin eduskuntaryhmän pikkujoulut. Asiasta kertoi viitaten silminnäkijätietoihin.


Jari Lindström ärsyyntyi entisiin puoluetovereihinsa: ”Kuinka he kehtaavat jeesustella!” iltalehti 14:24 17.12

”Närkkimällä ihon alle!" Työministeri muistuttaa perussuomalaisten olleen itse sopimassa nyt haukkumaansa aktiivimallia. Työministeri Jari Lindström (sin) on tunnetusti hallituksen leppoisimpia ministereitä, mutta välillä hänelläkin menee niin sanotusti kuppi nurin. Yksi sellainen tilanne oli viime maanantaina, kun eduskunnassa käsiteltiin hallituksen ajamaa aktiivimallia, jossa työttömyysetuutta alennetaan, jos työtön ei itse ole aktiivinen. Oppositio kävi täysillä työministerin kimppuun - myös Lindströmin entiset puoluetoverit perussuomalaiset.


Kaksois­ministeri Lindströmillä alkoi kolme lääkitystä yhtä aikaa: ”Kävin syvissä vesissä” iltasanomat 18:02 16.12

Työministeri Jari Lindström valittiin tänään lauantaina Tampereella sinisen tulevaisuuden ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi. Hän kertoo IS:lle, miten nousi viime kevään romahduksesta ja miten hän voi nykyään.


Soini paljasti pohtineensa politiikan jättämistä, mutta mieli muuttui: ”Harkitsen ehdokkuutta eduskunta- tai eurovaaleissa” iltalehti 16:51 16.12

Liikuttunut Soini vihjasi poliittisen uran jatkumisesta sinisen tulevaisuuden puoluekokouksessa Tampereella, jossa ulkoministeri piti lyhyen, mutta tunteikkaan puheen. Kun sininen tulevaisuus -puolueen ensimmäisessä puoluekokouksessa Tampereella oli saatu lauantaina valittua puheenjohtajaksi eurooppa- ja kulttuuriministeri Sampo Terho, 1. varapuheenjohtajaksi työministeri Jari Lindström, 2. varapuheenjohtajaksi kansanedustaja Tiina Elovaara ja 3. varapuheenjohtajaksi sinisten nuorisojärjestön puheenjohtaja Tiina Ahva, pyysi puolueen "rivijäsen" Timo Soini puheenvuoron varsin runsaslukuisen kokousyleisön edessä. Soini aloitti lyhyeksi jääneen puheensa kertomalla harkinneensa politiikasta luopumista. Tämän jälkeen hän ilmoitti kuitenkin tulleensa toisiin aatoksiin.


Oppositio hiillosti jälleen Lindströmiä aktiivimallista – Rinne kysyi perinteisen joulukysymyksen iltasanomat 18:43 14.12

Oppositio hiillosti kyselytunnilla jälleen työministeri Jari Lindströmiä (sin.) vetämään pois hallituksen esityksen työttömyysturvan aktiivimallista.


Uutiset