Tutkimuslaitos: Suomen pitkäaikaistyöttömyyden lasku on ”tilastopuhdistus” uusisuomi 07:53 13.09

Pellervon taloustutkimus PTT panee kovat piippuun, kun tutkimuslaitos arvioi kriittisesti Suomen pitkäaikaistyöttömyyden kehitystä. Tutkimuslaitoksen mukaan pitkäaikaistyöttömyyden lasku johtunee tilastopuhdistuksista, ei pitkäaikaistyöttömien työllistymisestä.


Avoimia työpaikkoja aiempaa enemmän työtöntä kohden MTV 05:41 03.09

Avoimien työpaikkojen määrä suhteessa työttömien määrään on noussut niin ripeästi, että kahden vuoden takainen koko maan keskiarvo on mennyt rikki lähes kaikissa maakunnissa.


Lex Lindström saa jatkoa: Koskee vähintään 60-vuotiaita, jotka ovat olleet työttöminä ainakin 5 vuotta iltasanomat 14:35 29.08

Ikääntyneiden työttömien eläketuki saa jatkoa.


Työministeriö: Pitkäaikaistyöttömiä 29 200 vähemmän kuin vuosi sitten uusisuomi 09:15 21.08

Pitkäaikaistyöttömien määrä on laskussa, kertoo työ- ja elinkeinoministeriö. Pitkäaikaistyöttömiksi katsotaan työttömät, jotka ovat olleet työnhakijoita yhtäjaksoisesti vähintään vuoden.


Siniset ajaa uutta eläketukea pitkäaikaistyöttömille: ”On aika tehdä Lex Lindström 2” uusisuomi 18:27 17.08

Sinisten tavoitteena budjettiriihessä on pitkäaikaistyöttömien työllistämiseen panostaminen, mikä tarkoittaisi niin sanottua Lex Lindström kakkosta.


TEM: Työttömien määrä väheni taas – pitkäaikaistyöttömyys laskusuunnassa MTV 10:44 24.07

Työ- ja elinkeinoministeriön tuoreen työllisyyskatsauksen mukaan työttömien määrä jatkaa vähenemistään.


TEM: Työllisyys yhä nousussa – pitkäaikaistyöttömyys laskusuunnassa MTV 09:44 24.07

Työ- ja elinkeinoministeriön tuoreen työllisyyskatsauksen mukaan työttömien määrä jatkaa vähenemistään.


VATT tutki: Työttömyyden aikainen työskentely lisääntynyt – kannusteet ovat hyvät uusisuomi 10:45 06.07

Työttömien tarttuminen osa-aika ja pätkätöihin on lisääntynyt tällä vuosikymmenellä, ilmenee Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen VATT:n tänään julkistamasta selvitystä.


Tätä Jari Lindström osasi odottaa – Uudesta perumisesta repesi riemu uusisuomi 19:03 05.07

Oppositiopuolueissa on iloittu hallituksen päätöksestä perua lakihanke, joka olisi sallinut alle 30-vuotiaiden työttömien työllistämisen määräaikaisiin työsuhteisiin ilman erillistä perustetta.


SAK vaatii hallitusta vetämään pois 2 lakihanketta: ”Olemme valmiit toimiin, jos nämä etenevät eduskuntaan” uusisuomi 18:32 28.06

SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta siirtäisi työttömien aktivoinnin osaksi sosiaaliturvan kokonaisuudistusta, tulevien hallitusten huoleksi.


SAK haluaa kaksi lakihanketta pois käsittelystä – uhkailee työpaikkakohtaisilla toimilla, jos lakiesitykset etenevät eduskuntaan MTV 13:04 28.06

Työmarkkinajärjestö SAK vaatii hallitusta vetämään pois pienten yritysten irtisanomisia ja alle 30-vuotiaiden työttömien määräaikaisuuksien sallimista koskevat lakihankkeet.


Työtön, näin karenssit ovat keventymässä – Lindström tarkensi, mitä ”aktiivimalli 2” tarkoittaa uusisuomi 10:53 28.06

Ennalta kritisoitu työttömien ”aktiivimalli kakkonen” tarkoittaisi myös erittäin merkittävää muutosta työttömyysturvan karensseihin, tiedotti työ- ja elinkeinoministeriö torstaina.


Työtön, näin täysin karenssit ovat muuttumassa – Lindström tarkensi, mitä ”aktiivimalli 2” tarkoittaa uusisuomi 10:53 28.06

Ennalta kritisoitu työttömien ”aktiivimalli kakkonen” tarkoittaisi myös erittäin merkittävää muutosta työttömyysturvan karensseihin, tiedotti työ- ja elinkeinoministeriö torstaina.


Pääkirjoitus: Li Andersson (vas) moittii keskiluokkaa turhaan – eniten kansalaisten arjesta ovat vieraantuneet poliitikot itse iltasanomat 21:00 24.06

Kansanedustaja, vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson huolehtii mielipidekirjoituksessaan Helsingin Sanomissa (24.6.) keskiluokan etääntymisestä muun muassa työttömien arjesta.


Aktiivimallia kierretään nyt työkyvyttömyyseläkehakemusten avulla – "Onhan se moraalitonta" MTV 16:56 15.06

Vuoden alusta voimaan tullut työttömyysturvan aktiivimalli näkyy kasvavina hakemusmäärinä, kerrotaan työeläkeyhtiö Varmasta. Myös työttömien järjestössä ilmiö on tunnistettu.


Uutissuomalainen: Aktiivimalli tuonut Kelalle 11 000 uutta toimeentuloasiakasta MTV 12:29 07.06

Työttömien aktiivimalli on johtanut siihen, että Kelalla on 11 000 uutta toimeentulotukiasiakasta, kirjoittaa Uutissuomalainen torstaina.


Brittitutkimus kyseenalaistaa ”aktiivimallin” - työttömien rankaisu johti liki katastrofiin iltalehti 06:29 24.05

Tukien varassa olevien ihmisten rankaisu vaikuttaa toisin kuin toivottiin, laaja brittitutkimus paljastaa. Viiden vuoden ajan Britanniassa tehty tutkimus osoittaa, että keppi on huono tapa motivoida työttömiä ja saada heidät jäälleen työvoiman piiriin. Usean yliopiston voimin toteutetun ja Yorkin yliopiston johtaman tutkimuksen tulokset julkaistiin tiistaina. Tulos on yksiselitteinen: ihmisten rankaiseminen pienentämällä tai epäämällä sosiaalietuuksia ei toimi. Sen sijaan ehdollinen sosiaaliturva ajaa ihmiset köyhyyteen, heidän terveytensä heikkenee ja saa jotkut turvautumaan rikollisuuteen henkensä pitimiksi.


Ministeriö: Työttömien määrä väheni huhtikuussa 3,6 prosenttia iltalehti 10:19 23.05

Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan Suomessa oli huhtikuun lopussa 254 600 työtöntä työnhakijaa. Työttömien määrä väheni 9 500:lla. Ministeriön tuoreen mukaan työ- ja elinkeinotoimistoissa oli huhtikuun lopussa yhteensä 254 600 työtöntä työnhakijaa, mikä on 49 700 vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Työttömien määrä väheni huhtikuussa 9 500:lla. Pitkäaikaistyöttömiä oli 80 600, mikä on 28 600 vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Yli 50-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli 98 900 eli 19 200 vähemmän kuin edellisenä vuonna samaan aikaan. Myös lomautukset vähenivät 6 700:lla.


Työttömien edustaja järkyttyi, muttei yllättynyt Susanna Kosken kovista sanoista: ”Symbolisoivat laajemmin tämän hallituksen toimintaa” iltalehti 16:17 16.05

Työttömien keskusjärjestön Jukka Haapakoski kehottaa työttömiä äänestämään. Työttömien keskusjärjestön Jukka Haapakoski on seurannut Ylen A-studion jälkeen virinnyttä keskustelua pitkäaikaistyöttömyydestä. Kokoomuksen kansanedustaja Susanna Kosken esiintymistä pitkäaikaistyöttömälle Anna-Maija Tikkaselle on pidetty empatiakyvyttömänä. Haapakoski on lukenut Kosken sanomisista lehdistä.


Yhdysvalloissa historiallinen tilanne: jokaista työtöntä kohden avautui työpaikka iltasanomat 05:14 12.05

Työpaikkojen määrän suhde työttömien määrään on suurin koko tilaston historiassa.


senaatin eteen –

Uutiset