Trumpin mukaan terrori-iskuvinkki Venäjälle pelasti ”tuhansia” ihmisiä iltalehti 22:09 18.12

USA:n presidentillä oli maanantaina oma käsityksensä suunnitellun terroriteon vaikutuksista. Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin mukaan USA:n keskustiedustelupalvelu CIA:n venäläisille välittämät tiedot terroriteon suunnittelusta estivät tuhansien ihmishenkien menetyksen. Trump ei sen tarkemmin avannut, mistä hän sai päähänsä, että iskuissa olisi kuollut tuhansia ihmisiä.


SAK haluaa työpaikoille säännöt seksuaalisen häirinnän kieltämiseksi iltasanomat 21:43 18.12

Ministerit ja työmarkkinajärjestöt valjastavat torjuntatyöhön Työelämä 2020 -hankkeen Työpaikkojen tulisi päivittää työpaikkakiusaamista koskevat ohjeet kattamaan seksuaalisen häirinnän, suosittelee SAK.


USA:n sotilaat tulittivat ilmavoimien tukikohtaan väkisin pyrkinyttä autoa Britanniassa - ei tutkita terrorismina iltalehti 21:39 18.12

Tukikohtaan väkisin pyrkinyt brittimies otettiin kiinni. Britannian ilmavoimien RAF:n lentotukikohdassa tapahtui tänään "merkittävä turvallisuusuhka", brittimedia ja uutistoimistot kertoivat. Välikohtaus tapahtui puoli kahden jälkeen paikallista aikaa, kun auto yritti tunkeutua tukikohtaan. USA:n sotilaat tulittivat kohti autoa. Suffolkin poliisin mukaan yksi ihminen, autoa kuljettanut mies otettiin kiinni. Hän sai tilanteessa "haavoja ja mustelmia".


IL seuraa: Neitsytmatkalla ollut matkustajajuna suistui sillalta moottoritielle USA:ssa - ainakin 6 kuollut, jopa 77 loukkaantunut iltalehti 21:11 18.12

Matkustajajuna suistui raiteilta ja päätyi keskelle moottoritietä Washingtonin osavaltiossa. Ensimmäistä kertaa uutta reittiä käyttänyt matkustajajuna suistui kovassa nopeudessa raiteilta varhain maanantaiaamuna Yhdysvaltojen Washingtonissa. Onnettomuus tapahtui noin puoli kahdeksalta paikallista aikaa (17.30 Suomen aikaa) Piercen piirikunnassa. Sheriffi kertoo Twitterissä, että turmassa on aiheutunut useita kuolonuhreja ja ihmisiä on loukkaantunut, osa heistä vakavasti. Junassa oli sitä operoivan valtiollisen Amtrak-yhtiön mukaan onnettomuushetkellä 78 matkustajaa ja viisi työntekijää.


Erikoinen kiekkotappelu: pelaajat ottivat yhteen pukukoppikäytävällä - video iltalehti 20:50 18.12

HC Bolzanon ja Medvescak Zagrebin välinen ottelu EBEL-liigassa on noussut otsikoihin erätauolla sattuneen rähinän vuoksi. Bolzanon Tom Zanoski poistui erätaukohaastattelusta kesken kaiken ja hyökkäsi Chris DeSousan kimppuun. Kyseessä oli tv-ottelu, joten tapaus on nähtävinä nyt videoklippinä sosiaalisessa mediassa. Kaksikko paini oikein kunnolla ennen kuin muut pelaajat menivät riitapukarien väliin. Odotettavissa lienee pitkät pelikiellot.


USA kaatoi odotetusti YK:n Jerusalem-päätöslauselman iltasanomat 20:02 18.12

Yhdysvallat on kaatanut veto-oikeudellaan YK:n turvallisuusneuvoston Jerusalem-päätöslauselman.


Tien poskesta löytyi tiedoton autoilija: traktorikuski saattoi pelastaa avuntarvitsijan hengen iltasanomat 20:01 18.12

Oulu-Koillismaan pelastuslaitos on maanantaina kiittänyt yhteisöpalvelu Facebookissa ”arjen sankaria”, jonka toiminta saattoi pelastaa ihmishengen Kuusamossa.


USA esti turvallisuusneuvoston päätöslauselman – kaikki muut maat halusivat tuomita Jerusalem-päätöksen MTV 20:00 18.12

Yhdysvallat on käyttänyt veto-oikeuttaan YK:n turvallisuusneuvostossa ja estänyt päätöslauselman läpimenon, jolla olisi tuomittu presidentti Donald Trumpin Jerusalem-päätös.


YK:n turvaneuvosto halusi kumota Trumpin Jerusalem-päätöksen - USA käytti veto-oikeuttaan iltalehti 19:53 18.12

Yhdysvallat on estänyt YK:n turvallisuusneuvoston päätöksen, jolla Trumpin päätös tunnustaa Jerusalem Israelin pääkaupungiksi olisi kumottu. Yhdysvallat käytti veto-oikeuttaan maanantaina, kun YK:n turvaneuvosto äänesti USA:n päätöksen kumoamisesta. Kyseessä oli vahvasti kritisoitu presidentti Donald Trumpin päätös tunnustaa Jerusalem Israelin pääkaupungiksi ja siirtää lähetystönsä sinne. Yksikään muu valtio ei ole näin tehnyt. Turvallisuusneuvoston äänestämässä lauselmassa vaadittiin, ettei yksikään YK:n jäsenvaltio toimi YK:n Jerusalemin tilaa koskevien lauselmien vastaisesti.


IL seuraa: Neitsytmatkalla ollut matkustajajuna suistui sillalta moottoritielle USA:ssa - useita kuolonuhreja, jopa 77 loukkaantunut iltalehti 19:50 18.12

Matkustajajuna suistui raiteilta ja päätyi keskelle moottoritietä Washingtonin osavaltiossa. Ensimmäistä kertaa uutta reittiä käyttänyt matkustajajuna suistui kovassa nopeudessa raiteilta varhain maanantaiaamuna Yhdysvaltojen Washingtonissa. Onnettomuus tapahtui noin puoli kahdeksalta paikallista aikaa (17.30 Suomen aikaa) Piercen piirikunnassa. Sheriffi kertoo Twitterissä, että turmassa on aiheutunut useita kuolonuhreja ja ihmisiä on loukkaantunut, osa heistä vakavasti. Junassa oli sitä operoivan valtiollisen Amtrak-yhtiön mukaan onnettomuushetkellä 78 matkustajaa ja viisi työntekijää.


IL seuraa: Neitsytmatkalla ollut matkustajajuna suistui sillalta moottoritielle USA:ssa - useita kuolonuhreja ja vakavia loukkaantumisia iltalehti 19:34 18.12

Junavaunu on päätynyt keskelle moottoritietä Washingtonin osavaltiossa, yhdysvaltalaisviranomaiset kertovat. Ensimmäisellä matkallaan ollut matkustajajuna suistui kovassa nopeudessa raiteilta varhain maanantaiaamuna Yhdysvaltojen Washingtonissa. Onnettomuus tapahtui noin puoli kahdeksalta paikallista aikaa (17.30 Suomen aikaa) Piercen piirikunnassa. Sheriffi kertoo Twitterissä, että turmassa on aiheutunut useita kuolonuhreja ja ihmisiä on loukkaantunut, osa heistä vakavasti. CBS:n mukaan junassa oli onnettomuushetkellä 70 ihmistä. Viimeisimmän tiedon mukaan ainakin kolme ihmistä on kuollut, Tacoma News Tribune kertoo.


IL seuraa: Juna suistui sillalta moottoritielle USA:ssa - useita kuolonuhreja ja vakavia loukkaantumisia iltalehti 19:05 18.12

Junavaunu on päätynyt keskelle moottoritietä Washingtonin osavaltiossa, yhdysvaltalaisviranomaiset kertovat. Onnettomuus tapahtui noin puoli kahdeksalta paikallista aikaa (17.30 Suomen aikaa) Piercen piirikunnassa. Sheriffi kertoo paikalliselle KOIN6-tv-kanavalle, että turmassa on aiheutunut useita kuolonuhreja ja ihmisiä on loukkaantunut, osa heistä vakavasti. CBS:n mukaan junassa oli onnettomuushetkellä 70 ihmistä.


Oliko kiinnityksissä vikaa? Poliisi saanut useita vihjeitä Vaasan jäähallin ilmastointiputken oudosta asennosta ja ”rusahtelusta” iltalehti 18:43 18.12

Perjantaina jääkiekko-ottelussa olleet katsojat ovat kertoneet poliisille, että yksi hallin katon putkista näytti olevan kummallisessa asennossa. Video on kuvattu hetki sen jälkeen, kun putki oli pudonnut yleisön päälle. Iltalehti on saanut Vaasan jäähallin yleisöltä useita viestejä, joiden mukaan hallin katon rakenteet olisivat näyttäneet epätavallisilta jo ennen sunnuntain onnettomuutta konsertissa. Pohjanmaan poliisilaitoksen rikoskomisario ja tutkinnanjohtaja Eero Välimäki kertoo Iltalehdelle, että poliisi on saanut samanlaisia vihjeitä.


Juna suistui sillalta moottoritielle USA:ssa - uhreista ei toistaiseksi tietoa iltalehti 18:30 18.12

Junavaunu on päätynyt keskelle moottoritietä Washingtonin osavaltiossa, yhdysvaltalaisviranomaiset kertovat. Onnettomuus tapahtui noin puoli kahdeksalta paikallista aikaa (17.30 Suomen aikaa) Piercen piirikunnassa. Mahdollisista henkilövahingoista ei ole toistaiseksi tietoa.


USA:n sotilaat tulittivat ilmavoimien tukikohtaan väkisin pyrkinyttä autoa Britanniassa - yksi kiinni iltalehti 17:33 18.12

Tukikohta on Yhdysvaltojen ilmavoimien käytössä. Britannian ilmavoimien RAF:n lentotukikohdassa on tapahtunut "merkittävä turvallisuusuhka", brittimedia ja uutistoimistot kertovat. Välikohtaus tapahtui puoli kahden jälkeen paikallista aikaa, kun auto yritti tunkeutua tukikohtaan. USA:n sotilaat tulittivat kohti autoa. Suffolkin poliisin mukaan yksi ihminen, autoa kuljettanut mies otettiin kiinni. Hän sai tilanteessa "haavoja ja mustelmia".


Tietä aurannut löysi auton seisomasta tien poskesta - pelastuslaitos kiittää todennäköisesti kuskin hengen pelastanutta sankaria iltalehti 16:07 18.12

Neuvokkaan kuusamolaisen toiminta oli arjen sankaruutta parhaimmillaan. Oulu-Koillismaan pelastuslaitos kertoo Kuusamossa sattuneesta tapauksesta, jossa osallisena oli todellinen arjen sankari. Kuusamossa Valtatie 20:n levikkeitä traktorilla auraamassa ollut henkilö oli havainnut auton seisomassa tienposkessa.


Kaksi terrorioikeudenkäyntiä helmikuussa: Pariisissa iskenyt Abdeslam ja Tukholmassa iskenyt Akilov joutuvat tuomiolle iltalehti 15:57 18.12

Oikeudenkäynnit kahta korkean profiilin terroriepäiltyä alkavat helmikuun alussa Belgiassa ja Ruotsissa. Terrorioikeudenkäynti Ranskalaista Salah Abdeslamia vastaan lykkääntyy seitsemällä viikolla Belgiassa, uutistoimistot kertovat. Lykkäyksen syynä on puolustusasianajajan Sven Maryn pyyntö saada lisäaikaa tutustuakseen juttuun. Tuomari myöntyi pyyntöön ja asetti uudeksi aloituspäiväksi helmikuun 5. päivän. Oikeutta käydään maanantaista perjantaihin.


Uutiset