Telinevoimistelutähti syyttää USA:n maajoukkueen ex-lääkäriä seksuaalisesta hyväksikäytöstä MTV 06:37 16.01

Yhdysvaltalainen telinevoimistelutähti Simone Biles syyttää Yhdysvaltain maajoukkueen entistä lääkäriä Larry Nassaria seksuaalisesta hyväksikäytöstä. 20-vuotias Biles kertoi asiasta maanantaina Twitterissä.


Telivoimistelutähti syyttää USA:n maajoukkueen ex-lääkäriä seksuaalisesta hyväksikäytöstä MTV 06:37 16.01

Yhdysvaltalainen telinevoimistelutähti Simone Biles syyttää Yhdysvaltain maajoukkueen entistä lääkäriä Larry Nassaria seksuaalisesta hyväksikäytöstä. 20-vuotias Biles kertoi asiasta maanantaina Twitterissä.


Telinevoimistelutähti syyttää USA:n maajoukkueen ex-lääkäriä seksuaalisesta ahdistelusta iltalehti 05:03 16.01

Simone Biles kertoi asiasta Twitterissä. Yhdysvaltalainen telinevoimistelutähti Simone Biles, 20, syyttää Yhdysvaltain maajoukkueen entistä lääkäriä Larry Nassaria seksuaalisesta hyväksikäytöstä. 20-vuotias Biles kertoi asiasta maanantaina Twitterissä. Simone Biles on Yhdysvaltain menestynein voimistelija 19 olympia- ja MM-mitalillaan.


USA:n telinevoimistelun skandaali syvenee – olympiavoittaja ja lajin supertähti kertoi hyväksikäytöstä iltasanomat 03:34 16.01

Yhdysvaltalainen telinevoimistelutähti Simone Biles syyttää Yhdysvaltain maajoukkueen entistä lääkäriä Larry Nassaria seksuaalisesta hyväksikäytöstä.


Vastareaktiot jatkuvat: Etelä-Afrikka tekee virallisen protestin Trumpin persläpimaakommentista iltalehti 12:28 15.01

Etelä-Afrikka jättää tänään virallisen diplomaattisen valituksen USA:n lähetystöön, maan ulkoministeriö kertoo. USA:n presidentin Donald Trumpin kielenkäyttö hiertää Afrikassa. Trump väitetysti kuvaili torstaina maahanmuuttoa käsitelleessä tapaamisessa Afrikan maita, Haitia ja El Salvadoria "persläpimaiksi" ja totesi, ettei Yhdysvaltojen pitäisi ottaa vastaan ihmisiä näistä maista. Etelä-Afrikka vaatii USA:n lähetystöltä selitystä asiasta.


Näkökulma: Iranin ydinsopimus uhattuna, uhkailua ja sanktioita luvassa Trumpilta iltalehti 09:46 14.01

EU:n ulkopoliitikot voivat jälleen hengähtää: Trump on kuin onkin suostunut jatkamaan Iranin ydinsopimusta vielä 4 kuukautta. Kuulemma kuitenkin viimeistä kertaa, kirjoittaa Alan Salehzadeh. Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on kiivaillut "häpeällisen huonoksi" luokittelemastaan ydinsopimuksesta jo pitkään. Hän on muun muassa todennut ydinsopimuksen olevan "yksi kaikkien aikojen huonoimmista ja yksipuolisimmista sopimuksista, jonka USA on koskaan solminut". Viimeinen niitti Trumpille olivat Iranin mielenosoitukset, joissa hallinto on arviolta tappanut yli 20 oman maan kansalaista. Nyt EU on kuitenkin saanut neljä kuukautta armonaikaa joko viilata sopimusta USA:n toivomaan suuntaan tai katsoa, kun Yhdysvallat irtisanoutuu sopimuksesta kokonaan irti.


Uskomaton moka suorassa lähetyksessä Ruotsissa: jääkiekon tyttöjen MM-finaalin tilalla pyöri nauhoitus - selostaja ei huomannut iltalehti 19:36 13.01

Ruotsi ja USA pelaavat tyttöjen alle 18-vuotiaiden MM-finaalissa Venäjällä. Ruotsi selvisi historiansa ensimmäistä kertaa ikäluokan MM-kisojen finaaliin, joten Ruotsin yleisradioyhtiö SVT päätti välittää ottelun verkkosivuillaan. Ottelu alkoi kello 18.30 Suomen aikaa. Ruotsalaislehti Aftonbladetin mukaan lähetys alkoi kuitenkin erikoisella mokalla. Suoran finaalilähetyksen sijaan SVT välittikin vahingossa Ruotsin ja USA:n välisen alkulohkopelin nauhoituksen samasta turnauksesta.


CIA myönsi: Suomalaisnero kehitti aseita USA:n salaisille agenteille toisen maailmansodan aikaan: ”Eero oli korvaamaton” iltasanomat 15:56 13.01

Suunnittelijanero Eero Saarinen teki töitä toisen maailmansodan aikana Yhdysvaltain sotaponnistusten hyväksi.


USA:n Panaman suurlähettiläs erosi: en voi palvella Trumpia iltalehti 14:45 13.01

Entinen sotilas vetosi kunniaansa. Yhdysvaltojen Panaman suurlähettiläs John Feeley on ilmoittanut eroavansa. Feeley on entinen merijalkaväen helikopterilentäjä ja hän vetosi kunniaansa. - Olen vannonut valan palvella uskollisesti presidenttiä ja hänen hallintoaan, vaikka en aina olisi samaa mieltä kaikista asioista, kirjoittaa Feeley erokirjeessään.


USA:n sotilaat opettelevat talvisotaa Lapissa – suomalaiset varusmiehet päihittivät ammattilaiset harjoituksessa: ”Siinä on ollut ihmettelemistä” iltasanomat 08:54 13.01

Sodankylän jääkäriprikaatissa järjestettävälle talvisodankäynnin peruskurssille osallistuu sotilaita viidestä maasta.


Kolmannes suomalaisista lisäisi presidentin valtaa - diktatuuri tai USA:n kaltainen järjestelmä ei kuitenkaan kiinnosta iltalehti 08:48 13.01

Presidentin vallan karsinta lisääntyy nuorimman ikäluokan suuntaan. Puolet suomalaisista haluaisi muuttaa tasavallan presidentin asemaa ja valtaa maamme poliittisessa järjestelmässä, selviää Kunnallisalan kehittämissäätiön (KAKS) kansalaistutkimuksesta. 33 prosenttia suomalaisista lisäisi presidentin valtaa ja olisi valmis palaamaan vuoteen 2000 saakka vallinneeseen puolipresidenttijohtoisen järjestelmään, jossa valta jaettiin presidentin ja pääministerijohtoisen hallituksen kesken.


USA:n Panaman-suurlähettiläs eroaa tehtävästään Trumpin vuoksi – ”Se aika on tullut” iltasanomat 20:47 12.01

Yhdysvaltain Panaman-suurlähettiläs kertoo jättävänsä tehtävänsä.


Trump selittelee Lontoon matkansa peruuntumista: Obaman syy iltalehti 12:30 12.01

Presidentin oli määrä avata USA:n uusi lähetystö Lontoossa. Donald Trumpin oli tarkoitus matkustaa helmikuussa Britanniaan avaamaan Yhdysvaltojen uusi lähetystörakennus. Hän kuitenkin perui matkansa Lontooseen. Syyksi Trump ilmoittaa sen, että hän ei pitänyt edeltäjänsä Barack Obaman hallinnon päätöksestä myydä edellinen lähetystörakennus "pilkkahinnalla". Se oli "huono diili", kirjoitti Trump twitterissä. "Minun haluttiin leikkaavan nauhan, EI". kirjoitti Trump.


Markkasen reaktio hirmudonkin jälkeen herätti ihmetystä – suomalainen joutui selittelemään käytöstään iltasanomat 20:08 11.01

Markkasen huippuilta noteerattiin USA:n urheilumedioissa.


Pekka Haavisto teki yli miljoonan euron talokaupan USA:n kanssa iltasanomat 09:53 11.01

Ilta-Sanomat pyysi presidenttiehdokkailta samantyyppistä selvityksiä omaisuudesta, veloista ja sidonnaisuuksista kuin ministerit antavat noustuaan virkaansa.


Iranin ylin johtaja syyttää levottomuuksista USA:ta ja Britanniaa: ”Epäonnistuitte” - pitää Trumpia epävakaana iltalehti 23:25 10.01

Ajatollah Ali Khamenei ryöpyttää USA:n kaksinaismoralismia ja syyttää ulkovaltoja Irania koetelleista mielenosoituksista. Iranin ylin johtaja Khamenei väitti tiistaina Twitterissä, että maassa parin viime viikon aikana nähtyjä mielenosoituksia lietsottiin ulkomailta. - Jälleen kerran kansakunta kertoo USA:lle, Britannialle ja muille, jotka pyrkivät kaatamaan Iranin islamilaisen tasavallan ulkopuolelta: "Te olette epäonnistuneet ja epäonnistutte myös jatkossa, Khamenei kirjoitti.


Trump hyökkää taas oikeuslaitosta vastaan: ”Rikki ja epäreilu” iltalehti 16:44 10.01

USA:n presidentti ei pidä tuomioistuimen päätöksestä jäädyttää unelmoijaohjelman lakkautus. Donald Trump on ottanut Twitterissä kantaa sanfranciscolaisen tuomioistuimen päätökseen kumota hänen antamansa määräys. - Tämä vain osoittaa, miten rikki ja epäreilu tuomioistuinjärjestelmämme on, kun vastapuoli ryntää tapaauksensa (esimerkiksi DACA:n) kanssa 9. tuomiopiiriin ja voittaa lähes aina, ennen kuin päätös kumotaan ylemässä oikeusasteessa, Trump tviittasi keskiviikkona.


Uutiset