Aamulehti: Tänään julkaistun kirjan mukaan Halla-aho antoi lupauksen Soinin haastamisesta jo alkukesällä 2016 iltalehti 07:07 24.10

Soini kertoo tienneensä salaisesta kokouksesta. Perussuomalaisten nykyinen puheenjohtaja Jussi Halla-aho oli antanut häntä tukeneille kansanedustajille lupauksen silloisen puheenjohtaja Timo Soinin haastamisesta jo alkukesällä 2016 salaisessa kokouksessa, kertoo tiistaina julkistettu Perussuomalaisten hajoamisen historia -kirja. Kokouksen järjestivät niin sanotut halla-aholaiset eduskunnassa. Kirjan on kirjoittanut Aamulehden toimittaja Lauri Nurmi, joka työskentelee tällä hetkellä Lännen Median politiikan toimituksessa. Kirjan sisällöstä uutisoi Aamulehti.


Uutuuskirja perussuomalaisten hajoamisesta - Kirjailija Lännen Medialle: "Asiaan oli hallituksen sisällä valmistauduttu hyvissä ajoin" iltalehti 06:59 24.10

Perussuomalaisten hajoamisesta kirjoittanut politiikantoimittaja kertoo Lännen Median haastattelussa, ettei hajoaminen ollut yllätys. Lännen Median toimittaja Lauri Nurmi on haastatellut tänään julkaistavaan kirjaansa Perussuomalaisten hajoamisen historia (Into Kustannus) kymmeniä tapahtumiin osallistuneita poliitikkoja, joista osa on antanut haastattelunsa nimettöminä. Haastateltujen joukossa on monia perussuomalaisten ja sinisten keskeisiä jäseniä. Nurmi ennakoi puolueen hajoamista jo viikkoa ennen puoluekokousta 2. kesäkuuta kirjoittamassaan Lännen Median uutisessa. Siinä kerrottiin hallituksen sisäisistä keskusteluista, joissa oli esitetty, että perussuomalaisten eduskuntaryhmän soinilais-terholainen enemmistö muodostaa oman eduskuntaryhmänsä ja jatkaa hallituksessa.


Joonas Donskoi iski kauden toisen maalinsa - upea kuti yllätti megatähden! iltalehti 06:36 24.10

San Josen suomalaishyökkääjä Joonas Donskoi teki kauden toisen maalinsa ottelussa New York Rangersia vastaan. Donskoi karkasi laidalta läpiajoon ja tinttasi vastustamattomasti takaylänurkkaan ohi supertähti Henrik Lundqvistin. Peli päättyi San Josen voittoon maalein 4-1. Donskoin maali syntyi toisen erän aikana ja maali vei ottelun 3-0-tilanteeseen. Donskoille on nyt kuluvalta kaudelta kirjattu kaksi maalia ja kaksi syöttöpistettä.


Patrik Laineen laukaus pelottaa - valmentaja antaa muiden häipyä: "Se on turvallisinta kaikille" iltalehti 05:15 24.10

Winnipeg Jetsin päävalmentaja säälii pelaajiaan. Jetsin valmentaja Paul Maurice ei katso pahalla, vaikka muut kenttäpelaajat häipyvät harjoituksissa maalin edestä Patrik Laineen virittäessä tykkiään. - Hän on laukonut muutaman sellaisen kanuunan harjoituksissa, että kaikki ovat väistäneet. Kun hän virittelee tykkiään, minulla ei ole mitään sitä vastaan, että kaikki lähtevät pois maalin edestä. Se on turvallisinta maalivahdille. Se on turvallisinta kaikille, Maurice totesi Winnipeg Free Pressin haastattelussa.


Ilmastonmuutos maksoi USA:lle 350 miljardia kymmenessä vuodessa - Virasto vaatii Trumpilta toimia iltalehti 04:40 24.10

Yhdysvaltain hallinnon vastuuvelvollisuusvirasto (GOA) kertoo maanantaina julkaistussa raportissaan, että ilmastonmuutos on jo käynyt Yhdysvalloille kalliiksi. Raportissa kerrotaan, että Yhdysvaltain hallinto on käyttänyt kymmenen vuoden aikana arviolta 350 miljardia dollaria äärimmäisten sääilmiöiden vuoksi. Hurrikaanit ja laajat maastopalot ovat aiheuttaneet kuluvan vuoden aikana suuria tuhoja Yhdysvalloissa. Asiantuntijoiden mukaan ilmastonmuutos on pahentanut hirmumyrskyjä. Virasto arvioi, että tulevina vuosina menot tulevat vain kasvamaan mikäli maailmanlaajuisia päästöjä ei saada laskettua.


YK:n turvallisuusneuvosto äänestää Syyrian kaasuiskuja tutkivan paneelin jatkosta iltasanomat 03:26 24.10

Paneelin toimeksianto on päättymässä ensi kuussa.


Räikkösellä meni pata aivan jumiin - kuuntele hervoton kiroilukohtaus kisan lopusta iltalehti 22:40 23.10

Kimi Räikkösen mieliala vaihteli tiuhaan tahtiin eilisen Austinin kisan loppuvaiheilla. Jonkin aikaa näytti jo siltä, että Ferrari-kuski kaasuttelee ruutulipulle kakkosena. Näin ei kuitenkaan käynyt. Räikkönen joutui ensin kisan loppuvaiheessa päästämään tallitoverinsa Sebastian Vettelin ohi, kun tämä oli noussut suomalaisen perään. Viimeisellä kierroksella tuska kasvoi entisestään, kun Max Verstappen ohitti "Jäämiehen" viimeistä edellisessä mutkassa. Niinpä Räikkönen putosi loppupeleissä neljänneksi, mikä nakersi vietävästi konkarikuskia.


Video: Melania Trump kampanjoi kiusaamista vastaan - vieraili koulussa Michiganissa ja antoi lapsille neuvoja iltalehti 22:40 23.10

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin vaimo teki yllätysvierailun kouluun maanantaina. Hyvin paljon miehensä rinnalla ja varjossa viihtyvä Melania Trump teki maanantaina yllätysvierailun yläkouluun Michiganissa. Presidentin puoliso jutteli lasten kanssa ja antoi heille neuvoja, miten tutustua koulussa muihin lapsiin. Melania myös poseerasi lasten kanssa selfieissä. Trump halusi vierailullaan tuoda esille, millaisia pelkoja ja vaikeuksia monilla lapsilla on päivittäin koulussa. Lasten oikeudet ja kiusaamisteema ovat lähellä Melania Trumpin sydäntä. Hän kertoi viime kuussa YK:n yleiskokouksen puheessa tulevansa presidentin vaimona kampanjoimaan kiusaamista vastaan.


Lokomotivin vahva alku riitti - Jokereille ensimmäinen kotitappio jatkoaika.com 22:36 23.10

Lauantaina Pietarin SKA:lle hävinnyt Jokerit sai maanantai-illan ottelussa vastaansa toisen läntisen lohkon kärkijoukkueen, Lokomotiv Jaroslavlin. Vieraat aloittivat vahvasti ja iskivät reilun erän aikana neljä osumaa, joista Jokerit ei taistelustaan huolimatta enää toipunut. Ottelun alun tuomarilinja herätti tunteita kahden erän 36 jäähyminuutin ja yhden hylätyn jokerimaalin myötä.


Kirja: Palkittu ei ollut uskoa Urheilugaalassa saamaansa urapalkintoa todeksi: "Luulin että kyseessä on vitsi" iltalehti 22:28 23.10

Jani Kallunki sai erikoispalkinnon urheilu-urastaan viime tammikuussa järjestetyssä Urheilugaalassa. Kilpauransa päättänyt judoka, viisinkertainen paralympiaedustaja, maalipallon paralympiavoittaja ja kahdeksankertainen arvokisamitalisti kertoo urapalkinnon merkityksestä uutuuskirjassa Kohtaaminen. - Uskon, että minulla on realistinen käsitys paraurheilun asemasta Suomessa, joten luulin palkinnosta kuullessani, että kyseessä on vitsi. Kun uutinen vihdoin upposi, olin aidosti liikuttunut ja ylpeä. Palkinto urheilu-urasta arvokkaassa tilaisuudessa on hieno saavutus ja kunnia. Se osoittaa, että suomalaisen urheilun johtoportaassa edes joku arvostaa minun ja tiimini saavutuksia. Omistin palkinnon kaikille, jotka ovat uskoneet minuun ja harjoitelleet kanssani, Kallunki kertoo kirjassa.


Wahlroos palauttaisi presidentille suuret valtaoikeudet – tätä mieltä ovat presidenttiehdokkaat iltasanomat 22:24 23.10

Björn Wahlroosin näkemys saa tukea vain perussuomalaisten Laura Huhtasaarelta.


Liekit löivät rakennuksen ikkunasta ulos - Tulipaloon ei vaikuta olevan muuta syytä kuin ihmisen toiminta iltalehti 21:09 23.10

Sähkötön autiotalo syttyi palamaan Helsingissä maanantaina illalla. Tulipalo roihusi illan suussa Helsingin Hakuninmaalla. Pelastuslaitos oli saanut hälytyksen puoli seitsemän aikaan illalla Hakuninmaan Kovelinpolulle. - Autiotalo oli täyden palon vaiheessa, kun saavuimme paikalle. Liekit löivät ikkunasta ulos, päivystävä palomestari Petri Korhonen kertoo Iltalehdelle.


Puukottaja, uhri ja todistaja lähtivät veriteon jälkeen samalla taksilla koteihinsa nukkumaan iltasanomat 21:03 23.10

Viime heinäkuussa Lahdessa tehtiin saman viikonlopun aikana kolme tapon yritystä, joista kaksi kaupungin vaarallisimmaksi paikaksi mainitussa kirjaston puistossa.


Risujemmaaja-videosta järkyttävät seuraukset: Jatkuva pilkka vei terveyden ja johti lopulta kuolemaan iltalehti 20:38 23.10

Some-hitiksi nousseen Risujemmaaja-videon päähenkilö ei kestänyt jatkuvaa pilkkaa ja irvailua, vaan menehtyi. Videon kuvannut lenkkeilijä puolestaan joutui hillittömän some-raivon kohteeksi. Itä-Suomen hovioikeuden asiakirjoista ilmenee, kuinka yli 13 miljoonaa katsojaa saavuttanut Risujemmaaja-video aiheutti järkyttävät seuraukset sekä kuvauksen kohteelle että kuvaajalle itselleen. Kohuvideo oli kuvattu Kouvolassa lenkkipolulla kesäkuussa 2016. Kuvaaja oli lenkkipolulla liikkunut mies, joka tapasi polun varteen puutarhajätettä pakettiautolla tuoneen eläkeläismiehen. Kun lenkkeilijä kehotti miestä viemään risut asianmukaiseen paikkaan, tämä suuttui silmittömästi.


Sotilaskohu kiihtyy: Leski kertoo purskahtaneensa itkuun, kun Donald Trump ei muistanut hänen kuolleen aviomiehensä nimeä iltalehti 20:13 23.10

Trumpin käsitys puhelinkeskustelusta on täysin päinvastainen. Kuolleen sotilaan La David T. Johnsonin leskelle soitetusta puhelusta on kehkeytynyt viime viikkoina melkoinen kohu. Sotilaan leski Myeshia Johnson on kertonut julkisuudessa olevansa suivaantunut siitä, miten Yhdsyvaltain presidentti käsitteli hänen aviomiehensä kuolemaa. Johsnonin mukaan Trump ei muistanut edes hänen aviomiehensä nimeä. - Jos mieheni taistelee maansa puolesta henkensä puolesta, olisiko liikaa vaadittu, että hänen nimensä muistettaisiin? leski kysyy haastattelussa.


Peukko is back – kesy riekko keikkailee taas Kainuussa iltasanomat 20:01 23.10

”Pientä riitaahan se haastaa koko ajan.”


Suuryritykset harkitsevat toimiaan Kärkkäisen suhteen - Fiskars Group "sanoutuu irti kaikesta tämmöisestä" iltalehti 19:33 23.10

Helsingin Sanomien tavarataloyrittäjä Kärkkäisen uusnatsiyhteistyöstä julkaiseman artikkelin jälkeen suuret suomalaisyritykset ovat ilmaisseet harkitsevansa asioita uudelleen. kertoi sunnuntaina tavarataloyrittäjä Juha Kärkkäisen kytköksistä uusnatseihin. Myös Iltalehti Kärkkäisen ja uusnatsien yhteistyökuvioista jo tammikuussa. Nyt suomalaiset yritykset tuntuvat irtisanoutuvat Kärkkäisen kuvioista yksi kerrallaan. Finlayson, Otava ja WSOY ovat jo aiemmin laittaneet ovensa säppiin Kärkkäisen suuntaan. Fazer ilmoitti Kärkkäiselle huhtikuussa, että se lopettaa tuotteidensa jakelun Kärkkäiselle välittömästi, mikäli tietyt toimet jatkuvat.


Uutiset