Ugandassa työskennellyt suomalaistoimittaja pitää kuolleen liikemiehen tapausta outona - ”Ugandalaiset ovat myötämielisiä valkoisia kohtaan” iltalehti 05:58 21.02

Ugandassa työskennelleen toimittajan Katariina Laurilan mukaan länsimaalaisia kohdellaan yleensä hyvin Ugandassa. Ugandassa asunut ja työskennellyt toimittaja Katariina Laurila pitää suomalaisen liikemiehen kuolemantapausta poikkeuksellisena. Hänen mukaansa länsimaalaisia kohdellaan Ugandassa yleensä hyvin. Laurila työskenteli uutis- ja tuotantopäällikkönä Ugandan johtavalla uutiskanavalla WBS-Televisionilla vuosina 2004-2007. Hän tuntee Itä-Afrikan hyvin, sillä hän asui Tansaniassa ennen Ugandaan muuttamista.


Suvi Lindén poisti tai piilotti Uganda-matkan tarkoitusta selittävän Facebook-julkaisunsa iltalehti 14:05 18.02

Ex-ministeri Suvi Lindénin aiemmin julkista Facebook-päivitystä ei enää ole hänen tilillään. Uganda-kohun pyörteissä oleva Suvi Lindén on joko poistanut tai piilottanut julkisen Facebook-päivityksensä, jossa hän selittää Uganda-matkansa tarkoitusta. Lindén teki julkaisun perjantaina. Julkaisussa Lindén oikaisi julkisuudessa ollutta väitettä, jonka mukaan hän olisi kertonut olleensa YK:n erituislähettilään tehtävissä Ugandassa vaikka hän ei ole ollut enää pariin vuoteen erityislähettiläs. Lindén selitti olleensa Ugandassa vapaaehtoisena ja tarkoittaneensa, että oli aiemmin erityislähettiläs ja oli nyt mennyt Ugandaan samantyyppisissä tietoyhteiskunnan edistämisen tehtävissä.


Suomi ja EU noudattavat tiukkoja asevientiohjeita – niitä tai lakia ei riko, jos jakaa Patrian esitteitä Ugandassa MTV 12:52 18.02

Patrian esitteiden antaminen suomalaisen liikemiehen mukaan Ugandaan ei ollut millään tavoin laitonta tai kansainvälisten sopimusten vastaista, toteaa Tuija Karanko, Puolustus- ja Ilmailuteollisuus ry:n pääsihteeri. Asiasta noussut kohu kertoo siitä, miten herkkä ala asevienti on.


HS:n saama ääninauha: Suvi Lindén kertoo poliisiksi tekeytyneelle toimittajalle, miksi lähti Ugandaan liikemiehen kanssa MTV 12:41 18.02

Helsingin Sanomat avaa jutussaan yksityiskohtia, miten suomalainen liikemies päätyi Ugandaan, jossa hän löytyi kuolleena hotellista.


Oliko Suvi Lindén edistämässä tietoyhteiskuntaa vai bisnestä? Ex-ministeri piilotti tai poisti selvityksensä Uganda-matkansa syistä MTV 12:36 18.02

Traagisella kauppamatkalla Ugandaan mukana ollut entinen kokoomusministeri Suvi Lindén kommentoi vielä perjantaina, että matkan tarkoituksena oli edistää tietoyhteiskunnan kehittymistä Ugandassa.


Puhemiesten Lindén-spesiaali: Työpaikka Helsingissä on Suvi Lindénille liian kaukana, mutta Ugandaan ehtii aina iltalehti 14:57 16.02

Puhemiehet omistavat tämän viikon jakson kokoomuksen entiselle kansanedustajalle, ministerille ja erityiselle lähettiläälle Suvi Lindénille, joka lienee Suomen kiireisin eläkeläinen. Kuluvan viikon henkinen ja fyysinen pääuutinen on ollut entisen golf- ja viestintäministerin ja nykyisen YK:n valelähettilään ja koko kansan sopeutumiseläkeläisen Suvi Lindénin (kok) hyväntekeväisyysmatka umpikorruptoituneeseen Ugandaan samalla lennolla Patrian aseiden (esitteiden) kanssa. Matka päättyi Lindénin matkakumppanina olleen liikemiehen kuolemaan, jota tutkitaan nyt murhana. Lindén korostaa olleensa Ugandassa jollain muulla kuin Suomen valtion omistaman Patrian asialla. Merkitään pöytäkirjaan.


Kuka myönsi suomalaisliikemiehelle markkinointiluvan Ugandaan? Näin Patria kommentoi titteliä iltasanomat 16:31 15.02

Helsingin Sanomat kertoi iltapäivällä, että valtuuskirjeen Ugandaan suomalaiselle liikemiehelle olisi myöntänyt Patrian johtaja, ei myyntipäällikkö – kuten yhtiö on sanonut.


Kuka myönsi suomalaisliikemiehelle myyntiluvan Ugandaan? Näin Patria kommentoi titteliä iltasanomat 16:22 15.02

Helsingin Sanomat kertoi iltapäivällä, että valtuuskirjeen Ugandaan suomalaiselle liikemiehelle olisi myöntänyt Patrian johtaja, ei myyntipäällikkö – kuten yhtiö on sanonut.


Suomalaismiehen erikoinen liikematka päättyi kuolemaan – mitä Ugandassa oikein tapahtui? Ministeri Lintiläkin pyytää selvitystä Patrialta MTV 12:03 14.02

Puolustusteknologiaa valmistavan Patrian sekaantuminen Ugandaan herättää edelleen hämmennystä. Valtion omistuksista vastaava ministeri Mika Lintilä (kesk.) on pyytänyt Patrialta selvitystä tapahtuneesta.


Ugandan tapahtumista halutaan lisätietoa – ministeri Lintilä pyytää selvitystä Patrialta MTV 12:03 14.02

Puolustusteknologiaa valmistavan Patrian sekaantuminen Ugandaan herättää edelleen hämmennystä. Valtion omistuksista vastaava ministeri Mika Lintilä (kesk.) on pyytänyt Patrialta selvitystä tapahtuneesta.


Patrian toimitusjohtaja kommentoi liikemiehen surullista Ugandan matkaa Ylellä: ”Olemme organisaationa epäonnistuneet” iltalehti 21:33 13.02

Patrian Isotalo sanoo, ettei yhtiö halua myydä aseita Ugandaan tai Mosambikiin. Kaksi pohjoismaalaista löydettiin kuolleena Ugandan Kampalasta. Patrian toimitusjohtaja Olli Isotalo myönsi Ylen A-studiossa organisaation tehneen virheen, kun se myönsi Ugandassa kuolleelle suomalaismiehelle luvan markkinoida yhtiön tuotteita Ugandassa ja Mosambikissa.


Patria myöntää Ylelle: Ugandan-tapauksessa tapahtui virheitä – maa on ”mustalla listalla” uusisuomi 17:23 13.02

Puolustusteollisuusyhtiö Patrian toimitusjohtaja Olli Isotalo sanoo Yleisradiolle, että yhtiö teki virheitä antaessaan suomalaiselle liikemiehelle markkinointiluvan Ugandaan. Liikemiehen Patria-rooli nousi esiin, kun hänet löydettiin kuolleena hotellihuoneestaan Kampalasta viime viikolla.


Suvi Lindèn pysyy vaiti Ugandassa kuolleesta liikemiehestä: ”Kunnioitan omaisten toiveita” iltalehti 12:51 13.02

Suvi Lindèn kommentoi lyhyesti Iltalehdelle Ugandassa tapahtunutta liikemiehen kuolemaa. Noin nelikymppinen suomalainen liikemies kuoli luksushotellissa Ugandan pääkaupungissa Kampalassa viime viikon maanantaina. Suomalaismies matkusti Ugandaan seurueessa, johon kuului ainakin kokoomuslainen ex-ministeri Suvi Lindén. Iltalehden tietojen mukaan kaksikko oli tehnyt yhteistyötä jo pidempään. Liikemies oli mukana usean suomalaisen yrityksen toiminnassa joko taustalla tai sijoittajana. Ex-ministeri Lindèn toimii nykyisin YK:n lähettiläänä laajakaista-asioissa ja pyörittää omaa yritystään.


Yle: Kuolleella suomalaismiehellä oli mukanaan väärennetty kutsukirje Ugandaan – "Selvitämme kuka kirjeen oli väärentänyt ja antanut" MTV 18:56 12.02

Ugandan Kampalassa kuollut 41-vuotias suomalainen liikemies oli esittänyt Ugandan lentokenttäviranomaisille väärennetyn kutsukirjeen, uutisoi Yle.


Yle: Kuollut suomalaismies oli saanut väärennetyn kutsukirjeen Ugandaan – "Selvitämme kuka kirjeen oli väärentänyt ja antanut" MTV 17:42 12.02

Ugandan Kampalassa kuollut 41-vuotias suomalainen liikemies oli esittänyt Ugandan lentokenttäviranomaisille väärennetyn kutsukirjeen, uutisoi Yle.


Israel haluaa karkoittaa laittomat siirtolaiset Ruandaan ja Ugandaan – maat tyrmäävät aikeet MTV 22:49 05.01

Sekä Ruanda ja Uganda ovat molemmat sanoneet ei Israelin suunnitelmille, joiden mukaan maat vastaanottaisivat afrikkalaissiirtolaisia Israelista.


Uutiset