Ugandassa kuollut liikemies väitti edustavansa useita yrityksiä – vain Patria myöntää yhteyden iltasanomat 16:34 17.02

Ugandassa kuollut suomalainen väitti edustavansa ainakin kahta puolustustarvikkeita valmistavaa yritystä, jotka kieltävät yhteistyötä koskaan tapahtuneen. Kolmas turvallisuusalan yritys kiistää niin ikään tienneensä mitään Ugandan-matkasta.


Uusi käänne Ugandassa kuolleen suomalaismiehen tapauksessa: kuolemasta raportoinut ja siepatuksi väitetty toimittaja Ugandan turvallisuuspalvelun hallussa iltalehti 12:33 17.02

Toimittajan kohtalosta vallitsi epävarmuus useiden päivien ajan. Suomalaisen liikemiehen Ugandassa tapahtuneesta kuolemasta kirjoittanut New Vision -lehden ugandalaistoimittaja Charles Etukuri on ilmeisesti tällä hetkellä Ugandan turvallisuuspalvelun ISO:n hallussa. Asiasta kertoi New Vision -lehti Twitterissä. Lehden mukaan Etukuria pidetään ISO:n turvatalossa.


Patrian hallituksen puheenjohtaja Uganda-kohusta: ”Valitettava moka” iltalehti 10:53 17.02

Patrian hallituksen puheenjohtajan Christer Granskogin mukaan Uganda-kohu on kolaus Patrian maineelle. Granskogin mukaan Patrialla ei ole mitään tarvetta käydä kauppaa Ugandan kanssa. Patrian hallitus piti perjantai-iltana ”hätäkokouksen” Uganda-kohun takia. Lopputulos oli se, että Patrian Land-liiketoiminnan johtaja Mika Kari sekä myynti- ja markkinointijohtaja Juha Simola jättivät tehtävänsä. Patrian toimitusjohtaja Olli Isotalo sai kuitenkin jatkaa nykyisessä tehtävässään.


Käänne Ugandan mysteerissä: Suomalaismiehen kuolemaa ei tutkita murhana MTV 19:24 16.02

MTV:n tietojen mukaan suomalaismiehen kuolemaa Ugandassa ei tutkita murhana, toisin kuin aiemmin on uutisoitu.


KRP auttaa Ugandan poliisia suomalaisen liikemiehen kuolinsyyn selvittämisessä - murhatutkintaan ei pyydetty apua iltalehti 16:29 16.02

Sekä Keskusrikospoliisi että Itä-Uudenmaan poliisilaitos auttavat Ugandan viranomaisia suomalaisen liikemiehen kuolinsyyn selvittämisessä. Suomalainen 41-vuotias liikemies löydettiin kuolleena hotellista Kampalassa viime tiistaina. Keskusrikospoliisi (KRP) kertoi perjantaina, että Suomen ja Ugandan poliisiviranomaiset ovat alkaneet vaihtaa tietoa tapaukseen liittyen. KRP:n mukaan Ugandan oikeusapupyyntö koski nimenomaan kuolemansyyn selvittämistä, eikä murhaa. Ugandan poliisin tiedottaja kertoi torstaina Iltalehdelle, että kuolleen suomalaismiehen tapausta tutkitaan murhana.


KRP: Ugandasta oikeusapupyyntö liikemiehen kuolemaan liittyen iltasanomat 14:02 16.02

Suomen ja Ugandan poliisiviranomaiset ovat alkaneet vaihtaa tietoa liittyen Ugandan pääkaupungissa Kampalassa viime viikolla kuolleeseen suomalaismieheen, kerrotaan keskusrikospoliisista.


Ugandan poliisi pyytää virka-apua Suomelta – ”Poliisi seuraa tilannetta tarkasti” uusisuomi 13:56 16.02

Keskusrikospoliisi kertoo vastaanottaneensa Ugandan poliisilta oikeusapupyynnön liittyen suomalaismiehen kuolemaan maan pääkaupungissa Kampalassa.


6 avointa asiaa suomalaisen liikemiehen murhatutkinnassa – nämä tiedetään ja nämä ovat yhä hämärän peitossa iltasanomat 13:52 16.02

41-vuotiaan suomalaisliikemiehen kuolemaa Ugandan pääkaupungissa tutkitaan nyt murhana.


Liikemiehen outo kuolema: Suomen poliisille oikeusapupyyntö Ugandasta MTV 13:45 16.02

Suomen ja Ugandan poliisiviranomaiset ovat alkaneet vaihtaa tietoa liittyen Ugandan pääkaupungissa Kampalassa viime viikolla kuolleeseen suomalaismieheen, kertoo keskusrikospoliisi tiedotteessaan.


Suomen ja Ugandan poliisit aloittivat yhteistyön kuolleen suomalaismiehen tapauksessa iltalehti 13:45 16.02

Tietojen vaihto liittyy kuolemansyyn selvittämiseen. Suomen ja Ugandan poliisiviranomaiset ovat alkaneet vaihtaa tietoa liittyen Ugandan pääkaupungissa Kampalassa viime viikolla kuolleeseen suomalaismieheen. Tietojen vaihto liittyy kuolemansyyn selvittämiseen. Kuolemansyyn selvittämistä koskevat tiedot ovat lain mukaan salassa pidettäviä.


Suomen ja Ugandan poliisi aloittivat yhteistyön kuolleen suomalaismiehen tapauksessa iltalehti 13:45 16.02

Tietojen vaihto liittyy kuolemansyyn selvittämiseen. Suomen ja Ugandan poliisiviranomaiset ovat alkaneet vaihtaa tietoa liittyen Ugandan pääkaupungissa Kampalassa viime viikolla kuolleeseen suomalaismieheen. Tietojen vaihto liittyy kuolemansyyn selvittämiseen. Kuolemansyyn selvittämistä koskevat tiedot ovat lain mukaan salassa pidettäviä.


KRP on yhä ”mediatietojen varassa” Ugandan murhatutkinnassa - kokenut rikostutkija: virka-avun tarjoaminen teoriassa mahdollista iltalehti 11:13 16.02

Ugandassa kuolleen suomalaisen liikemiehen tapausta tutkitaan murhana. Keskusrikospoliisi on toistaiseksi mediatietojen varassa. Iltalehti uutisoi torstaina, että Ugandassa kuolleen suomalaisen liikemiehen tapausta tutkitaan murhana. 41-vuotias mies löytyi viime viikon maanantaina kuolleena hotellihuoneestaan Ugandan pääkaupungissa Kampalassa. Keskusrikospoliisin murharyhmän päällikkö, rikosylikomisario Tero Haapala kertoo Iltalehdelle olevansa mediatietojen varassa. Ugandasta ei ole ainakaan toistaiseksi otettu yhteyttä keskusrikospoliisiin virka-avun merkeissä.


Yle: Suvi Lindén ja kuollut liikemies olivat Ugandan-seurueen ainoat suomalaiset - poliisi yhä vaitonainen iltalehti 10:12 16.02

Ugandan poliisin tiedottaja kertoo Ylelle, ettei seurueeseen kuulunut muita Suomen kansalaisia. Ugandan pääkaupungissa Kampalassa kuolleen suomalaisen liikemiehen seurueessa oli mukaan lisäksi vain yksi muu Suomen kansalainen. Hän oli kokoomuksen entinen viestintäministeri Suvi Lindén. Asian vahvistaa Ylelle Ugandan poliisin tiedottaja Emilian Kayima .


Valheita, huumeita, asekauppaa ja kuolema loistohotellissa - tämä kaikki tiedetään Uganda-tapauksesta nyt iltalehti 10:10 16.02

Voi viedä pitkään, että suomalaismiehen kuolema on loppuun käsitelty. Maanantaina 5. helmikuuta suomalainen 41-vuotias liikemies matkusti Ugandan pääkaupunkiin Kampalaan seuranaan ex-kokoomusministeri Suvi Lindén. Kampalan lentokentältä alkoi purkautua tapahtumavyyhti, josta on Suomessa uutisoitu tiuhaan viimeisen viikon ajan.


Suvi Lindén Facebookissa Ugandan-matkastaan: ”En ole väittänyt, että tämä olisi tapahtunut laajakaistakomission toimeksiannosta” iltasanomat 10:05 16.02

YK:n laajakaistakomissio ITU kertoi eilen IS:lle, että ex-ministeri Lindén ei voi edustaa virallisesti komissiota.


Suvi Lindén Facebookissa Ugandan -matkastaan: ”En ole väittänyt, että tämä olisi tapahtunut laajakaistakomission toimeksiannosta” iltasanomat 10:05 16.02

YK:n laajakaistakomissio ITU kertoi eilen IS:lle, että ex-ministeri Lindén ei voi edustaa virallisesti komissiota.


Patriaa edustanut matkaseura löydettiin kuolleena – Suvi Lindéniltä puolustuspuhe Ugandan-matkasta MTV 09:38 16.02

Suvi Lindén puolustautuu tuoreessa Facebook-julkaisussa sen jälkeen, kun media on uutisoinut tämän olleen Ugandassa muuten kuin YK:n laajakaistakomission toimeksiannosta. Hän painottaa, ettei ole väittänyt olleensa toimeksiantosuhteessa komissioon.


Ugandan hyvin tunteva yrittäjä: Korruptio, väkivalta ja vehkeily ovat arkipäivää - silti suomalaismiehen kuolema tuntuu uskomattomalta iltalehti 21:04 15.02

Suomalaisliikemiehen kuolema on iso uutinen myös Ugandassa. Ugandassa kuolleen suomalaismiehen tapauksen käänteet koottu videolle. Iltalehteen otti yhteyttä suomalainen yrittäjä, yksi harvoista, joka toimii Ugandassa. Hän seuraa maan asioita tarkkaan ja on käynyt vuodesta 2013 Ugandassa säännöllisesti, yhteensä noin parikymmentä kertaa.


Uutiset