Ugandassa kuollut liikemies väitti edustavansa useita yrityksiä – vain Patria myöntää yhteyden iltasanomat 16:34 17.02

Ugandassa kuollut suomalainen väitti edustavansa ainakin kahta puolustustarvikkeita valmistavaa yritystä, jotka kieltävät yhteistyötä koskaan tapahtuneen. Kolmas turvallisuusalan yritys kiistää niin ikään tienneensä mitään Ugandan-matkasta.


Aseasiantuntija Patria-kohusta: ”Lindénin osuus tässä tarinassa on mahdollisesti jotain ihan muuta kuin mitä julkisuudessa on ollut esillä” iltalehti 14:29 17.02

Asejärjestelmäasiantuntijan Arto Pulkin mukaan on mahdollista, että Patrian nimeä on vain käytetty muun liiketoiminnan edistämiseen Ugandassa. Pulkki ei usko, että Patria ottaisi tietoisesti näin suurta PR-riskiä. Miksi Patria antoi kuolleelle suomalaiselle liikemiehelle luvan markkinoida yhtiön valmistamia tuotteita, jos yhtiöllä ei ollut mitään aikomusta edistää liiketoimintaansa tai edes tunnustella markkinoita Ugandassa? - Ihmettelen tätä asiaa yhtä paljon kuin varmasti kaikki muutkin. Mitä tässä on oikeasti yritetty ja kenen aloitteesta, on edelleen ainakin itselleni hyvin epäselvää, Pulkki sanoo.


Uusi käänne Ugandassa kuolleen suomalaismiehen tapauksessa: kuolemasta raportoinut ja siepatuksi väitetty toimittaja Ugandan turvallisuuspalvelun hallussa iltalehti 12:33 17.02

Toimittajan kohtalosta vallitsi epävarmuus useiden päivien ajan. Suomalaisen liikemiehen Ugandassa tapahtuneesta kuolemasta kirjoittanut New Vision -lehden ugandalaistoimittaja Charles Etukuri on ilmeisesti tällä hetkellä Ugandan turvallisuuspalvelun ISO:n hallussa. Asiasta kertoi New Vision -lehti Twitterissä. Lehden mukaan Etukuria pidetään ISO:n turvatalossa.


Uganda-mysteeri: Ex-ministeri Lindénin erityislähettilään rooli tyrmätään televiestintäliitossa – "Hän on voinut nähdä itsensä siinä roolissa" MTV 08:35 17.02

Ugandassa kuolleen suomalaisen liikemiehen tapaus on herättänyt runsaasti kysymyksiä. Yksi niistä liittyy siihen, mikä oli miehen seurueeseen kuuluneen ex-ministeri Suvi Lindénin rooli matkalla. Lindén on perustellut reissua ristiriitaisin lausunnoin. MTV Uutiset selvitti, mistä on kyse.


Käänne Ugandan mysteerissä: Suomalaismiehen kuolemaa ei tutkita murhana MTV 19:24 16.02

MTV:n tietojen mukaan suomalaismiehen kuolemaa Ugandassa ei tutkita murhana, toisin kuin aiemmin on uutisoitu.


Kommentti: Suomalaisen liikemiehen outo kuolema Ugandassa perattava perinpohjin MTV 17:23 16.02

Uganda-tapaus herättää liudan isoja kysymyksiä. Niin erikoinen se on, kirjoittaa rikostoimittaja Pekka Lehtinen.


Puhemiesten Lindén-spesiaali: Työpaikka Helsingissä on Suvi Lindénille liian kaukana, mutta Ugandaan ehtii aina iltalehti 14:57 16.02

Puhemiehet omistavat tämän viikon jakson kokoomuksen entiselle kansanedustajalle, ministerille ja erityiselle lähettiläälle Suvi Lindénille, joka lienee Suomen kiireisin eläkeläinen. Kuluvan viikon henkinen ja fyysinen pääuutinen on ollut entisen golf- ja viestintäministerin ja nykyisen YK:n valelähettilään ja koko kansan sopeutumiseläkeläisen Suvi Lindénin (kok) hyväntekeväisyysmatka umpikorruptoituneeseen Ugandaan samalla lennolla Patrian aseiden (esitteiden) kanssa. Matka päättyi Lindénin matkakumppanina olleen liikemiehen kuolemaan, jota tutkitaan nyt murhana. Lindén korostaa olleensa Ugandassa jollain muulla kuin Suomen valtion omistaman Patrian asialla. Merkitään pöytäkirjaan.


KRP on yhä ”mediatietojen varassa” Ugandan murhatutkinnassa - kokenut rikostutkija: virka-avun tarjoaminen teoriassa mahdollista iltalehti 11:13 16.02

Ugandassa kuolleen suomalaisen liikemiehen tapausta tutkitaan murhana. Keskusrikospoliisi on toistaiseksi mediatietojen varassa. Iltalehti uutisoi torstaina, että Ugandassa kuolleen suomalaisen liikemiehen tapausta tutkitaan murhana. 41-vuotias mies löytyi viime viikon maanantaina kuolleena hotellihuoneestaan Ugandan pääkaupungissa Kampalassa. Keskusrikospoliisin murharyhmän päällikkö, rikosylikomisario Tero Haapala kertoo Iltalehdelle olevansa mediatietojen varassa. Ugandasta ei ole ainakaan toistaiseksi otettu yhteyttä keskusrikospoliisiin virka-avun merkeissä.


Patriaa edustanut matkaseura löydettiin kuolleena – Suvi Lindéniltä puolustuspuhe Ugandan-matkasta MTV 09:38 16.02

Suvi Lindén puolustautuu tuoreessa Facebook-julkaisussa sen jälkeen, kun media on uutisoinut tämän olleen Ugandassa muuten kuin YK:n laajakaistakomission toimeksiannosta. Hän painottaa, ettei ole väittänyt olleensa toimeksiantosuhteessa komissioon.


Ugandan hyvin tunteva yrittäjä: Korruptio, väkivalta ja vehkeily ovat arkipäivää - silti suomalaismiehen kuolema tuntuu uskomattomalta iltalehti 21:04 15.02

Suomalaisliikemiehen kuolema on iso uutinen myös Ugandassa. Ugandassa kuolleen suomalaismiehen tapauksen käänteet koottu videolle. Iltalehteen otti yhteyttä suomalainen yrittäjä, yksi harvoista, joka toimii Ugandassa. Hän seuraa maan asioita tarkkaan ja on käynyt vuodesta 2013 Ugandassa säännöllisesti, yhteensä noin parikymmentä kertaa.


Kuolema Ugandassa: Liikemiehen ruumis lähetetty Suomeen – näin tutkinta voi kotimaassa edetä iltasanomat 20:06 15.02

Vantaan poliisi harkitsee, onko Suomessa syytä omiin selvityksiin Ugandassa kuolleen liikemiehen kuolinsyystä.


Suvi Lindén valehteli roolistaan YK-lähettiläänä - mitä ex-ministeri teki umpikorruptoituneessa Ugandassa? iltalehti 20:03 15.02

Entisen viestintäministerin Suvi Lindénin (kok) mukaan hänen Ugandan-matkansa ei liittynyt Patriaan. Mitään muuta Lindénin matkasta ei sitten käytännössä tiedetäkään. Ugandassa kuolleen suomalaismiehen tapauksen käänteet koottu videolle. Suvi Lindén ei näytä olleen Ugandassa niillä asioilla, millä väittää. Asiasta kertoo Iltalehdelle YK:n lähde.


YK kiistää Suvi Lindénin väitteen: ”Ei ollut komission matkalla” Ugandassa uusisuomi 18:54 15.02

Entinen kokoomusministeri Suvi Lindén ei ollut Ugandassa virallisella YK-matkalla, kerrotaan YK:n alaisesta kansainvälisestä televiestintäliitto ITU:sta Uudelle Suomelle.


YK kiistää Suvi Lindénin väitteen: ”Ei edustanut komissiota” Ugandassa uusisuomi 18:54 15.02

Entinen kokoomusministeri Suvi Lindén ei edustanut YK:ta matkallaan Ugandassa, kerrotaan YK:n alaisesta kansainvälisestä televiestintäliitto ITU:sta Yleisradiolle sekä Iltalehdelle.


Yle: YK kiistää Suvi Lindénin väitteen – ”Ei edustanut komissiota” Ugandassa uusisuomi 18:54 15.02

Ex-kokoomusministeri Suvi Lindén ei edustanut YK:ta matkallaan Ugandassa, kerrotaan YK:n alaisesta kansainvälisestä televiestintäliitto ITU:sta Yleisradiolle.


Patria selittää kirjeen allekirjoittajan titteliä: ”Meillä vice president on rivimyyjä” iltalehti 18:29 15.02

Patria kuvailee suomalaismiehen kuolemaa ”traagiseksi tapaukseksi”. Uutisissa suomalaisen liikemiehen Afrikan-matkasta ja Patrian AMV-panssariajoneuvojen markkinoinnista Ugandassa ja Mosambikissa on riittänyt viime päivinä monia yllättäviä käänteitä. Yksi niistä tuli torstaina, kun Helsingin Sanomat julkaisi suomalaismiehen Patrialta mukaansa saaman markkinointilupakirjeen.


Aikoiko Ugandassa kuollut ruotsalaismies tavata presidentin? iltasanomat 18:04 15.02

Ruotsalaismies menehtyi hotellissaan Kampalassa vain päivä ennen suomalaisen liikemiehen kuolemaa.


Patria lyttää väitteet siitä, että Ugandassa kuollut suomalaismies olisi saanut markkinointiluvan yhtiössä johtoasemassa olevalta MTV 18:00 15.02

Puolustusteknologiaa valmistava Patria pysyy aiemmassa kannassaan, että Ugandassa kuollut suomalaisliikemies oli saanut Patrian markkinointiluvan myyntipäälliköltä, jolla ei ollut riittäviä valtuuksia luvan antamiseen.


IL: Suomalaismiehen kuolemaa Ugandassa tutkitaan murhana MTV 17:47 15.02

Ugandan poliisi tutkii viime viikolla kuolleena suomalaismiehen tapausta murhana, uutisoi Iltalehti.


Uutiset