Suomen kelit ovat nyt kuin heinäkuussa – seuraavaksi saapuvat syysukkoset: "Salamointia voi olla paljon" MTV 20:45 03.09

Tulevien päivien lämpötila muistuttaa enemmän heinäkuuta kuin syyskuuta, kuvailee MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.


Suomen kelit ovat nyt kuin heinäkuussa – Seuraavaksi saapuvat syysukkoset: "Salamointia voi olla paljon" MTV 20:45 03.09

Tulevien päivien lämpötila muistuttaa enemmän heinäkuuta kuin syyskuuta, kuvailee MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.


Ilmatieteen laitos varoittaa rajusta ukkosesta: ”Paikoin runsasta salamointia” uusisuomi 11:23 10.08

Ilmatieteen laitos varoittaa ukkosista lähes koko Suomessa. Ukkoset vyöryvät Suomeen Ruotsista.


Salamakaaos sekoitti junaliikenteen Ruotsissa iltasanomat 16:55 09.08

Lämpö, ??ukkoset ja tulipalot ovat vaikuttaneet Ruotsin arkeen.


Taivas varjele mitkä jytinät! Eilen salamoi lähes koko kuukauden edestä, eikä pauke lopu viikonloppuna MTV 12:58 03.08

Video: Voimakkaat ukkoset jatkuvat tänäänkin, kertoo MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta.


Salama iski eilen yli 21 000 kertaa, näyttävä valoshow jatkuu – Pekka Pouta: "Tänään saattaa mennä vielä kovempiin lukemiin" MTV 07:57 03.08

Voimakkaat ukkoset jatkuvat tänäänkin, kertoo MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta.


Ukkoset runtelivat rautateitä: junat myöhässä Tampereen ja Seinäjoen välillä iltasanomat 22:16 31.07

Ukkonen on aiheuttanut vikoja liikenteenohjausjärjestelmään.


Ukkoset vyöryvät pian koko Suomeen – luvassa rakeita ja runsaasti salamoita iltasanomat 22:57 18.07

Hellettä ukkoset eivät murra. Lämmintä jatkuu hamaan tulevaisuuteen.


Myrskytuulia, ukkosta ja sähkökatkoja – näin sadealue iskee Suomeen: ”Voi useampikin puu mennä nurin” iltasanomat 11:17 19.06

Ukkoset kehittyvät niin, että ne alkavat iltapäivästä Tampereen seuduilta. Siitä ne liikkuvat nopeasti itään. Ukkosten mukana tulee tuulia, jotka voivat ylittää myrskylukemat.


Maanantaina jyrisevät kuluvan kesän kovimmat ukkoset: "Luonto vaarassa roihahtaa" MTV 20:30 16.06

Sää jatkuu Suomessa huomenna pitkälti samankaltaisena kuin tänäänkin. Etelässä lämpötila on 22...25 astetta ja pohjoisessakin liikutaan 20 asteen tuntumassa.


Yli 50 kuollut Intian tappajamyrskyissä - äärisää jatkuu yhä iltalehti 19:34 29.05

Pohjois-Intiassa myrskyjen odotetaan jatkuvan viikon loppuun asti. Voimakkaat tuulet, myrskyt ja ukkoset ovat repineet Pohjois- ja Itä-Intian läpi ja tappaneet ainakin 54 ihmistä viidessä eri osavaltiossa. Viimeisimmät myrskyt katkoivat sähköjä, kaatoivat puita ja tuhosivat ihmisten koteja maanantain ja tiistain välisenä yönä.


Kesä jatkuu Etelä-Suomessa - Kainuussa ja Itä-Lapissa sataa iltalehti 05:40 18.05

Torstaina paikoin jyrähdelleet ukkoset ovat väistyneet. Katso Forecan sääennuste perjantaille ja lauantaille. Perjantaina Etelä- ja Keski-Suomessa sää on aurinkoinen ja melko lämmin.


Rajut ukkoset ja raekuurot piiskanneet tänään Suomea, mutta aurinko hellii taas pian - jopa hellelukemissa iltalehti 18:18 17.05

Rajut ukkoskuurot ovat tuoneet tänään mukanaan monin paikoin myös rakeita. Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Tomi Laurinen kertoo, että ukkosia on ollut tänään Turusta lähes Kuusamoon saakka yltävällä vyöhykkeen itäpuolella. - Nyt ne alkavat nyt pikkuhiljaa viistää etelärannikkoa.


Helteet vaihtuvat koviin ukkosiin – Pekka Pouta: "Aina rajuja ilmiöitä" MTV 13:21 17.05

Säässä tapahtuu tänään käänne, kun helteet vaihtuvat ukkosiksi. Rankimmat ukkoset iskevät meteorologi Pekka Poudan mukaan Suomeen myöhään iltapäivällä.


Helle karkaa Suomen yltä – luvassa kesän ensimmäiset ukkoset: "Ei nyt joka pilvi salamoi" MTV 14:47 16.05

Helteinen ilmamassa karkaa Suomen yltä huomenna ja vaihtuu viileämpään. Auringonpaahteen sijaan luvassa on jopa ukkosiksi yltyviä kuurosateita.


Missä ne ukkoset viipyvät? Tulossa ovat, mutta myöhässä - lämpötila alkaa jo kääntyä laskuun iltalehti 08:31 16.05

Ympäri Etelä-Suomea oli eilen mittaushistorian lämpimin toukokuun puoliväli. *Ukkosia saattaa esiintyä tänään paikallisesti. *Huomisen ja perjantain aikana ne yleistyvät.


Sää on nyt jopa 15 astetta normaalia lämpimämpää – huomenna voi jo rytistä kunnolla iltasanomat 18:44 15.05

Lämmin tuo mukanaan myös ukkoset.


Nauti vielä, kun voit! Voimakkaat ukkoset ja sateet valtaavat Suomen - lämpötila laskee dramaattisesti iltalehti 13:20 14.05

Ukkoskuurot voivat olla lämpimistä keleistä johtuen reippaita ja rajuja. Tätä tuskin tarvitsisi edes erikseen mainita, mutta kuten tiedät, viime päivien ajan Suomessa on paistateltu mahtavassa kesäsäässä. Lämpötilat ovat olleet jopa kymmenen astetta tavanomaista korkeammat. Kaikki hyvä kuitenkin valitettavasti loppuu aikanaan. Poutasää ja hellekelit vaihtuvat jo tänään sade- ja ukkoskuuroiksi Lapista alkaen. Keskiviikkona sade- ja ukkoskuuroja näkyy jo Oulun korkeudella - tosin yksittäisiä sellaisia voi esiintyä ihan Etelä- ja Keski-Suomessakin.


Säähän käänne loppuviikosta: Sateet ja ukkoset saapuvat – lämpötila romahtaa jopa 15 astetta! MTV 11:20 14.05

Helteistä kannattaa nyt vielä iloita, sillä ensi viikolla ollaan jälleen ajankohdalle tyypillisemmissä lämpölukemissa, kertoo MTV Uutisten meteorologi Miina Manninen.


Epävakainen sää jatkuu – ukkoset mahdollisia iltasanomat 08:55 28.04

Päivän lämpötila pyörii kymmenen asteen tuntumassa.


hiipuakseen ja voittoa ”Epäkunnioittavaa”

Uutiset