Venäjän ulkoministeriö vastasi Trumpin twiittiin ennätyshuonoista väleistä: ”Samaa mieltä” iltasanomat 14:20 16.07

Sekä Trumpin että Venäjän ulkoministeriön mukaan maiden väliset suhteet ovat Helsingin tapaamisen alla huonommat kuin koskaan.


Emma Kari löysi huippukokouslogosta ”väärän viestin” – näin ministeriö selittää kuvion uusisuomi 11:42 16.07

Ulkoministeriön viestintäjohtaja Jouni Mölsä katsoo, että Yhdysvaltain ja Venäjän presidenttien Helsingin-huippukokouksen logo on ”spot-on”.


Ulkoministeriön vahvistus: Trumpit Suomeen tänään, Putin vasta huomenna iltasanomat 12:08 15.07

Donald Trump yöpyy Kalastajatorpalla valtion vierastalossa.


Ulkoministeriö ja Helsingin kaupunki hemmottelevat Suomeen saapuvia toimittajia: konttisauna, karjalanpiirakoita, mansikoita, designiä, kierrätyspulloja... iltasanomat 21:25 12.07

Ulkoministeriön maakuvan asiantuntijan mukaan tarkoituksena on korostaa Suomen vahvuuksia, kuten toimivuutta ja luotettavuutta. Tärkeää on myös nostaa esille arktisia kysymyksiä.


Kansainväliselle medialle tarjoillaan suomalaisia erikoisuuksia: sirkkaleipää, nyhtökauraa ja hanavettä MTV 18:35 12.07

Suurvaltojen johtajakaksikon tapaamisen kansainväliset toimittajavieraat saavat huikopalaksi Finlandia-talossa muun muassa sirkkaleipää ja nyhtökauraa. Ruokatarjoilun ovat suunnitelleet ulkoministeriön maakuva-asiantuntijat yhdessä Finlandia-ravintolan kanssa.


Mitä Melania Trump tekee Suomen matkalla? Näitä paikkoja ”valtiovierailun rouvaohjelmassa” voitaisiin esitellä iltasanomat 20:07 07.07

Ulkoministeriön entinen protokollapäällikkö Johannes Bäckström pitää todennäköisenä, että Melania Trump tapaa Jenni Haukion.


Phuketin veneturmassa ainakin 12 kuollutta – uponneen aluksen sisällä saattaa olla ilmatasku iltasanomat 10:38 06.07

Ulkoministeriön viestinnästä kerrotaan IS:lle, että tämänhetkisten tietojen mukaan veneessä ei ollut suomalaisia.


Phuketin veneturmassa ainakin 8 kuollutta – uponneen aluksen sisällä saattaa olla ilmatasku iltasanomat 08:48 06.07

Ulkoministeriön viestinnästä kerrotaan IS:lle, että tämänhetkisten tietojen mukaan veneessä ei ollut suomalaisia.


Kiovassa viisi metroasemaa suljettu pommiuhan vuoksi iltalehti 15:28 26.05

Pommiuhkaukset tulivat tuntemattomalta mieheltä puhelimitse. Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa Dnipron, Hydproparkin, Heroiv Dnipran, Livoberezhnan ja Arsenalnan metroasemat on lauantaina iltapäivällä suljettu pommiuhkauksen vuoksi. Pommiuhkaukset tulivat tuntemattomalta mieheltä puhelimitse. Suomen ulkoministeriön matkustusilmoitusjärjestelmän kautta tuli tieto, että Kiovassa olevien suomalaisten on seurattava paikallisviranomaisten tiedotteita ja ohjeita, ja hätätilanteessa voi ottaa yhteyttä ulkoministeriön päivystyskeskukseen.


Venäjän ulkoministeriö: MH17 -tutkinta ideologisesti puolueellinen iltalehti 11:10 26.05

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharovan mukaan MH17 -lento-onnettomuuden tutkinta on ideologisesti puolueellinen, koska Ukrainalta ei ole pyydetty tarvittavia tietoja. Onnettomuuspaikan tutkinta on ollut haasteellista Itä-Ukrainassa käytävän sodan vuoksi. Kansainvälisen tutkintaryhmän (the Joint Investigation Team JIT) mukaan lennon MH17 alas ampunut ohjusjärjestelmä tuotiin Venäjältä. Keskiviikkona Hollanti ja Australia ilmoittivat, että Venäjä on vastuussa teosta.


100-vuotiaan Suomen ainoa naispuolinen ulkoministeri Tarja Halonen toivoo, että tilasto paranee: ”Yksi ei ole kyllä tarpeeksi” iltalehti 21:36 25.05

Entinen ulkoministeri, presidentti Halonen arvioi Suomen tulevaisuutta ja toivoo, että Pohjoismaat tiivistäisivät yhteistyötään vielä nykyisestä. Presidentti Tarja Halonen on ollut Suomen 100-vuotisen historian aikana ainoa nainen, joka on toiminut ulkoministerinä, hän toimi ulkoasiainministerinä vuosina 1995?2000. Iltalehti tapasi Halosen Ulkoministeriön 100-vuotisjuhlissa Finlandia-talolla.


Soini jyrähtää sote-vuotajalle: ”Ihmettelen, mistä sellainen paukapää kansanedustaja löytyy, joka pistää uransa toimittajan taskuun” iltalehti 18:15 25.05

Ulkoministeri Timo Soini (sin) kommentoi Iltalehdelle vakavana pidettyä perustuslakivaliokunnan media-vuotoa ja moitti myös kokoomusjohtaja Petteri Orpoa johtajuuden puutteesta. Ulkoministeri Timo Soini (sin) kommentoi Ulkoministeriön 100-vuotisjuhlissa Finlandia-talolla sote-vuotojupakkaa. Soini syytti myös ministerikollegaansa, valtiovarainministeri Petteri Orpoa (kok) johtajuuden puutteesta, koska kokoomuksen riveistä lipeää kansanedustajia sote-oppositioon. Poikkeuksellinen vuoto Sote-vuotojupakan keskiössä on perustuslakivaliokunta, jonka ei-julkisia papereita vuodettiin torstaina Ilta-Sanomille.


Soini vitsaili omasta ulkoministerinpestistään juhlapuheessa: ”Tulee, sotkee, lähtee” iltalehti 17:19 25.05

Ulkoministeri Soini vitsaili ulkoministeriön 100-vuotisjuhlissa omasta ministeriroolistaan. Ulkoministeri Timo Soini (sin) piti ulkoministeriön 100-vuotisjuhlissa puheen ministeriön väelle ja juhlavieraille. Soini kiitteli 100-vuotiaan ulkoministeriön merkittävää ja laadukasta työtä, ja korosti, että Suomen puolustaminen alkaa ”kaukana rajojemme ulkopuolella”.


Suomessa vieraileva Saksan ulkoministeri kauppasodasta USA:n kanssa: ”Saksalaiset autot pikemminkin lisäävät turvallisuutta Yhdysvalloissa” iltalehti 16:55 25.05

Saksan uusi ulkoministeri Heiko Maas (SPD) tapasi perjantaina Suomen ulkoministeri Timo Soinin (sin) ja osallistui Suomen ulkoministeriön 100-vuotisjuhliin Finlandia-talolla. Kahdenvälisessä tapaamisessaan ulkoministerit keskustelivat Suomen ja Saksan suhteiden syventämisestä, EU-, Nato- ja Itämeri-yhteistyöstä sekä transatlanttisista suhteista. Finlandia-talossa pidetyssä lehdistötilaisuudessa Heiko Maas kommentoi myös Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin päätöstä asettaa tuontirajoituksia kansallisen turvallisuuden nimissä teräkselle ja alumiinille, jossa EU:n neuvottelema poikkeus on umpeutumassa kesäkuun alussa.


Presidentti Niinistö vitsaili UM:n 100-vuotisjuhlassa: ”Outojen asioiden ministeriö” iltalehti 14:21 25.05

Presidentti Sauli Niinistö hauskuutti ulkoministeriön (UM) henkilökuntaa ja kutsuvieraita ministeriön 100-vuotisjuhlassa pitämässään puheessaan Finlandia-talossa perjantaina. Hän kertoi, että ministeriön 50-vuotista taivalta juhlistettiin aikanaan 1968 talon johtavien virkamiesten artikkelisarjalla. - Suurlähettiläs Joel Toivola viittasi silloin kirjoituksessaan vuoden 1918 alkuvaiheessa tapahtuneeseen kömmähdykseen. Ulkoasiainministeriön nimi oli nimittäin ensimmäisessä rankankielisessä asiakirjassa tullut taipuneeksi "outojen asioiden ministeriöksi".


Meksiko suuttui Trumpin siirtolaispuheista: ”Muukalaisvihamielistä” iltalehti 22:47 17.05

Trump otti jälleen esiin Yhdysvalloissa hankaluuksia aiheuttavat siirtolaiset. Yhdysvaltojen rajanaapuri Meksiko kiivastui Donald Trumpin viimeaikaisista puheista. Presidentti Trump kutsui keskiviikkona tiettyjä siirtolaisia "eläimiksi". - Meksikon hallituksen mielestä tällaista puhetta ei voida hyväksyä. Aiomme keskustella asiasta vielä virallisesti Yhdysvaltain ulkoministeriön kanssa, Meksikon ulkoministeri Luis Videgaray kommentoi Meksikon televisiossa.


Timo Soini huolestui Gazan tilanteesta: ”Kansainvälistä oikeutta ja ihmisoikeuksia tulee kunnioittaa” uusisuomi 18:27 14.05

Suomi on ulkoministeriön mukaan erittäin huolissaan ”ylimitoitetusta voimankäytöstä ja siviiliuhreista mielenosoituksissa” Gazan rajalla.


USA syyttää: Kiina osoitellut laserilla amerikkalaislentäjiä iltalehti 15:50 04.05

Tapauksia on Yhdysvaltojen mukaan useita, ja ne on tehty Kiinan sotilastukikohdasta Djiboutissa. Yhdysvallat on tehnyt muodollisen valituksen Kiinalle siitä, että maan sotilastukikohdasta Itä-Afrikan Djiboutista on häiritty useita kertoja amerikkalaislentäjiä laserilla. Pentagon on pyytänyt Kiinaa tutkimaan useita "hyvin vakavia tapauksia". USA:n mukaan Kiinan sotilastukikohdasta on häiritty sotilastason lasereilla Yhdysvaltojen lentäjiä, jotka ovat olleet laskeutumassa. Kiina on tyrmännyt väitteen ja sanoo, että se on "ristiriidassa faktojen kanssa". Kiinan ulkoministeriön mukaan asia on tarkistettu ja Yhdysvaltoja informoitu väitteiden paikkansapitämättömyydestä.


CNN Kolme syytä, ehkä ei” esiintynyt rockin eurooppalaisia koskevia diilejä hyvä alku” keskustelevat erityisesti Moniveto Kotijoukkueiden nykimistä” pomo selittää saapumisesta saapumista edelsi siviiliä kuollut iskussa tiedottaja RTlle Toimittaja hehkuttaa vaaleihin” vajaamielistä”

Uutiset