Ulkopoliittisen instituutin Aaltola: Kavanaugh'n valinta oli Trumpille pitkän aikavälin voitto – voi kuitenkin tietää häviötä välivaaleissa MTV 05:20 07.10

Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola arvioi, että Brett Kavanaugh'n valinta oli pitkän aikavälin voitto Yhdysvaltain presidentille Donald Trumpille ja republikaaneille.


Mika Aaltolan kolumni: Rahanpesuverkosto luo haavoittuvuuksia iltasanomat 08:08 01.10

Nyt käsillä olevassa Airiston Helmi -tapauksessa pitäisi pysytellä vain siinä, mitä tiedetään tutkittavan, Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola kirjoittaa.


Kirjoittiko varapresidentti sittenkin kohutekstin Donald Trumpista? Tutkija: ”Monella tapaa mahdollista voittaa jotain” uusisuomi 11:08 09.09

Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola pitää mahdollisena, että Yhdysvaltain varapresidentti Mike Pence paljastuu lopulta The New York Timesissa julkaistun kohutun tekstin kirjoittajaksi. 


Mika Aaltolan kolumni: Maailmankauppa on Trumpin karttakeppi iltasanomat 08:08 03.09

Yhä useammalla maalla on motiivi vastustaa dollaritalouden valtapolitiikkaa, kirjoittaa Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola.


Tutkija Suomen ja Ranskan julkilausumasta: "Ehkä ensiaskeleita kahdenvälisen yhteistyön välillä" MTV 21:38 30.08

Suomi ja Ranska ilmoittivat tänään syventävänsä keskinäistä puolustusyhteistyötään ja rooliaan EU:n yhteisessä puolustuksessa. Ulkopoliittisen instituutin tutkija arvioi, että Suomen ja Ranskan yhteinen julkilausuma koskee ensisjiaisesti EU:n puolustusyhteistyötä.


Venäläistutkija: Näin Venäjä hyötyy Suomen diplomatiasta – ”Onneksi meillä on edes Suomi” iltasanomat 21:12 22.08

Ulkopoliittisen instituutin seminaarissa keskiviikkona puhuneen Viktorija Zhuravlevan mukaan Suomella voi olla tärkeä rooli lännen ja Venäjän välisen konfliktin ratkaisussa, jos se vain haluaa ottaa sen.


Vihreiden Aalto vaatii ulkoministerin eroa: “Nyt on aika lunastaa arvopuheet ja näyttää Soinille ovea” MTV 16:36 18.08

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto vaatii ulkoministeri Timo Soinin eroa. Syynä ovat Soinin aborttipuheet, jotka ovat ristiriidassa Suomen ulkopoliittisen linjan kanssa. Omasta toiminnastaan Aalto kertoo saaneensa kritiikkiä myös puolueen sisältä.


Sauli Niinistön sanat nousivat esiin – Tutkija: Suomi on sotilaallisesti liittoutunut uusisuomi 20:15 14.08

Suomi on käytännössä sotilaallisesti liittoutunut, katsoo Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Charly Salonius-Pasternak. Hän tarkentaa, että englanniksi termi on ”militarily aligned”, sotilaallisesti suuntautunut. Tähän tyyliin Suomea asemoi tutkijan mielestä myös presidentti Sauli Niinistö.


Mika Aaltolan kommentti: Trumpin luonne paljastui – ison kouristuksen merkit ovat ilmassa iltasanomat 22:12 23.07

Helsinki paljasti poliittisen luisun tosiasioita, kirjoittaa Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola. Trump ei ole konservatiivi vaan antiliberaali.


Naton tulevaisuus puhuttaa: ”Donald Trumpin outo mieltymys Vladimir Putiniin on vakava uhka Euroopalle” uusisuomi 18:22 22.07

Sekä Ruotsin entinen pää- ja ulkoministeri Carl Bildt että Viron Ulkopoliittisen instituutin johtaja Kristi Raik linjaavat, että Naton on muututtava eurooppalaisemmaksi.


Mika Aaltolan kommentti: Kylmän sodan jälkeen vakiintunut aika on murtumassa – ei ole hyvä laittaa päätä pensaaseen iltasanomat 09:02 18.07

Helsinki saattoi aloittaa uuden vaiheen USA:n ja Venäjän suhteissa, kirjoittaa Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola.


Mika Aaltolan kommentti: Kylmän sodan vakiintunut aika on murtumassa – ei ole hyvä laittaa päätä pensaaseen iltasanomat 09:02 18.07

Helsinki saattoi aloittaa uuden vaiheen USA:n ja Venäjän suhteissa, kirjoittaa Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola.


Tutkija: Putin aloitti heti kissa ja hiiri -leikin uusisuomi 13:59 16.07

Venäjän presidentti Vladimir Putinin myöhästyminen ei ollut vahinko, arvioi Ulkopoliittisen instituutin tutkija Charly Salonius-Pasternak. Putinin ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin tapaaminen on juuri alkamassa noin tunnin myöhässä.


Asiantuntija: Putin aloitti heti kissa ja hiiri -leikin uusisuomi 13:59 16.07

Venäjän presidentti Vladimir Putinin myöhästyminen ei ollut vahinko, arvioi Ulkopoliittisen instituutin tutkija Charly Salonius-Pasternak. Putinin ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin tapaaminen viivästyy noin 20 minuuttia.


Tuliko Helsingin tapaaminen liian nopeasti? Asiantuntijalta pysäyttävä arvio: Kokouksen yllä epävarmuuden verho MTV 13:06 16.07

Ulkopoliittisen instituutin tutkija Matti Pesu arvioi Helsingin thuipputapaamisen alla, että presidentti Donald Trumpin ja Vladimir Putinin tapaamiseen liittyy paljon epävarmuutta.


Asiantuntijat: Putinilla ja Trumpilla historiallinen yhteinen tavoite heikentää Eurooppaa MTV 08:03 16.07

Suomalaisasiantuntijoiden mukaan Vladimir Putinin ja Donald Trumpin tämänpäiväisen huippukokouksen suurimmat odotukset kohdistuvat aseistariisuntaan. Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Charly Salonius-Pasternak sanoo, että molemmilla presidenteillä on historiallinen, samankaltainen tavoite heikentää Eurooppaa.


Ulkopoliittisen instituutin Aaltola: "Valtiojohtajien tapaaminen Suomessa ei pelkästään positiivinen asia" MTV 07:24 16.07

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin ja Venäjän presidentti Vladimir Putinin tapaaminen Suomessa ei ole pelkästään positiivinen asia, arvioi Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola.


Tutkija: Trump viljelee hyvin epätavallista retoriikkaa ja kiristää Nato-liittolaisia ovelasti Helsingin kokouksella iltasanomat 21:01 11.07

Donald Trumpin tulisesta ja riitaisesta esiintymisestä huolimatta Naton huippukokous on sujunut Brysselissä ennakkopelkoja paremmin, Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola sanoo.


Donald Trumpin uusin veto hämmentää – Suomalaisarvio: ”Haiskahtaa vielä neuvottelutaktiikalta, mutta on kovaa peliä” uusisuomi 15:36 30.06

Ulkopoliittisen instituutin tutkija Matti Pesu pitää Washington Postin uutista amerikkalaisjoukkojen mahdollisesta poisv


Asiantuntija: Suomi tullaan huomioimaan, mutta Trumpin ja Putinin tapaamiselta ei pidä odottaa liikoja MTV 10:46 29.06

Trumpin ja Putinin tapaamisen asialista on pitkä, mutta suurin vaikutus tapaamisella on todennäköisesti suurvaltasuhteiden paranemiselle, uskoo Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola.


aikoo vetäytyä Felicetten matka maailman katseen” kertovat supertähden ManU on hukatun nappasi vuoden luontokuvan näyttöpaikkansa NHL-jäillä – – ”Parempi myöhään ”Eiköhän me limusiini

Uutiset