Suomen ehdokas unionin yleisen tuomioistuimen tuomariksi on varatuomari Tuula Pynnä iltasanomat 15:28 20.09

Valtioneuvosto nimesi torstaina varatuomari Tuula Pynnän Suomen ehdokkaaksi unionin yleisen tuomioistuimen tuomarin tehtävään.


Nyt natisevat kaikki suuret Euroopan maat – Uutuuskirja: Trumpin USA ”tekee näyttävää pesäeroa” uusisuomi 14:07 20.09

”Euroopan unionin tilanne ei liene vuosikymmeniin ollut niin hatara kuin miksi se kehittyi vuosina 2017–18”. Näin kirjoittaa kokenut diplomaatti, ministeri Jaakko Iloniemi tänään ilmestyneessä kirjassa Uhkakuvat (Docenco 2018).


Presidentti MTV:n haastattelussa Latviassa: Ilmastonmuutos huolettaa, mutta niin myös suurvaltapolitiikka – "EU:lla pitäisi olla nyt kovaa voimaa" MTV 18:52 14.09

Huoli Euroopan unionin tulevaisuudesta ja turvallisuudesta nousivat päällimmäisiksi kysymyksiksi 13 Euroopan maan tapaamisessa Latvian Riikassa.


Ilmastonmuutos huolettaa Niinistöä, mutta niin myös suurvaltapolitiikka – "EU:lla pitäisi olla nyt kovaa voimaa" MTV 18:52 14.09

Huoli Euroopan unionin tulevaisuudesta ja turvallisuudesta nousivat päällimmäisiksi kysymyksiksi 13 Euroopan maan tapaamisessa Latvian Riikassa.


Europarlamentti äänestää Unkarin kurittamisesta: Viedäänkö äänioikeus EU:ssa? uusisuomi 08:25 12.09

Euroopan unionin perusarvojen rikkomisesta syytetty Unkari saattaa tänään keskiviikkona saada Euroopan parlamentista nootin, joka toteutuessaan veisi siltä äänioikeuden EU:ssa. Euroopan parlamentti äänestää europuolueita jakavasta kurinpitomenettelystä iltapäivällä.


Neuvottelijan yllättävä arvio: ”Brexit-sopimus realistinen 6–9 viikossa” uusisuomi 19:06 10.09

Euroopan unionin brexit-neuvotteluja johtavan Michel Barnierin mukaan sopimuksen syntyminen on realistista 6–9 viikon kuluessa.


Nyt tuli yllättävä arvio neuvottelupöydästä: ”Brexit-sopimus realistinen 6–9 viikossa” uusisuomi 19:06 10.09

Euroopan unionin brexit-neuvotteluja johtavan Michel Barnierin mukaan sopimuksen syntyminen on realistista 6–9 viikon kuluessa.


Katainen vaatii Suomen hallitusta kovistelemaan EU-maita, jotka eivät noudata unionin perusarvoja – ”Ajatellaan, että pitää olla diplomaattisempi – Ei pidä!” iltasanomat 18:56 01.09

Jyrki Kataisen mukaan Puolan hallituksen on nyt helppo syyttää vain ”Brysselin kasvottomia byrokraatteja” maan ahdistelusta.


Bloomberg: Trump pitää EU:n tarjousta autotullien poistosta riittämättömänä iltasanomat 12:56 31.08

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoo Bloombergin haastattelussa, että Euroopan unionin tarjous autotullien poistosta ei ole tarpeeksi hyvä.


Bloomberg: Trump pitää EU:n tarjousta autotullien poistosta riittämättömänä MTV 05:26 31.08

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoo Bloombergin haastattelussa, että Euroopan unionin tarjous autotullien poistosta ei ole tarpeeksi hyvä. EU:n kauppakomissaari Cecilia Malmström ilmoitti torstaina, että EU on valmis vastavuoroisiin autotullien poistoihin Yhdysvaltojen kanssa.


Kreikan 61,9 miljardin euron tukiohjelma päätökseen – ”Säilyttää paikkansa EU:n ytimessä” uusisuomi 15:57 20.08

Kreikka on saanut Euroopan vakausmekanismiin (EVM) kuuluvan kolmivuotisen vakaustukiohjelmansa päätökseen. Euroopan komissio arvioi Kreikan nyt turvanneen paikkansa euroalueen ja Euroopan unionin ytimessä.


Poliisi otti huumelordin kiinni – yritti muuttaa ulkonäköä laihdutusleikkauksella stara 20:40 13.08

Mexico Cityn pahamaineisen huumejengi Tepito Unionin pomo on pidätetty. El


Viihdelehti Stara.fi stara 20:40 13.08

Mexico Cityn pahamaineisen huumejengi Tepito Unionin pomo on pidätetty. El


EU-tuomioistuimelta odotetaan kannanottoa: Mitä henkilöluovutuksille tapahtuu brexitin jälkeen? MTV 05:36 07.08

Euroopan unionin tuomioistuin antaa tänään näkemyksensä henkilöiden luovutuksista Britannian EU-eron jälkeen.


Leena pyysi tiliotteita kuuden vuoden ajan turhaan – EU:n tietosuoja-asetus rohkaisi kysymään vielä kerran: "Eniten huolestuttaa se, jos en olekaan yksittäistapaus?" MTV 19:30 05.08

Euroopan unionin tietosuoja-asetuksen, GDPR:n, voimaantulon jälkeen työmäärä tietosuojavaltuutetun toimistolla on kaksinkertaistunut. Yhteyttä ottavat etenkin yksityishenkilöt, mutta myös yritykset. Erityisesti päänvaivaa tietosuojavaltuutetulle aiheuttavat henkilötietojen käsittelyssä tapahtuvat virheet.


Brittiministeri: ”EU ajaa meitä sopimuksettomaan brexitiin” uusisuomi 18:03 05.08

Euroopan unionin myöntymätön asenne sysää Iso-Britanniaa lähtemään unionista ilman sopimusta, Iso-Britannian kauppaministeri Liam Fox sanoi brittilehti Sunday Timesin haastattelussa.


EU:n uudet pakotteet iskevät Vladimir Putinin judokaveriin – Venäjä: ”Kumouksellista politiikkaa” uusisuomi 16:24 31.07

Euroopan unionin neuvosto on tänään päättänyt uusista Venäjän vastaisista pakotteista.  Neuvosto perustelee pakotteita Kertšin sillan rakentamisella. Silta yhdistää Krimin niemimaan ja Venäjän.


Helena Petäistön kolumni: Suomi on Macronin uuden Eurooppa-kiertueen kolmas maa, eikä nyt ole kyseessä "ranskalainen visiitti" MTV 17:25 30.07

Ranskan presidentti puolisoineen saapuu Suomeen elokuussa – eikä ainoastaan pikavisiitille. Ranskan uudistamisen lisäksi Euroopan Unionin kehittäminen on yksi Emmanuel Macronin sydämen asioista, kirjoittaa MTV Uutisten pitkäaikainen Pariisin kirjeenvaihtaja ja Macron-kirjan kirjoittaja Helena Petäistö. 


Suomalaisarvio: ”Sanktioiden aktiivisesta käytöstä tulee kipupiste EU:n ja USA:n välille” uusisuomi 15:27 30.07

Eläkevakuutusyhtiö Varman toimitusjohtaja Risto Murto ennakoi, että pakotteista on tulossa uusi kipupiste Euroopan unionin ja Yhdysvaltojen välille.


Trump amerikkalaiskanavan haastattelussa Helsingin huippukokouksen alla: ”EU on vihollinen” iltasanomat 23:43 15.07

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump nimesi amerikkalaiskanava CBS:n haastattelussa Euroopan unionin yhdeksi suurimmaksi globaaliksi vihollisekseen.


kuusi maalintekijää TPSn kotihallin

Uutiset