Koronavirus tiivistää kesän 2022 yleisurheilukalenteria, MM- ja EM-kisat mahdollisesti kolmen viikon välein

yle 22:43 03.04

Kansainvälisen yleisurheiluliiton WA:n hallituksen jäsen Antti Pihlakoski arvioi, että yleisurheilun MM- ja EM-kisat järjestetään vain kolmen viikon välein kesällä 2022.


Ruotsin jalkapalloliitto sallii harjoitusottelut – "Näin tämän pitääkin toimia"

MTV 18:23 03.04

Ruotsin jalkapalloliitto käänsi kelkkansa koronaviruspandemian keskellä ja sallii harjoitusotteluiden pelaamisen. Lajiliiton perjantainen linjaus sotii Ruotsin urheiluliiton kantaa vastaan, mutta Kansanterveysviraston ohjeistus taas mahdollistaa harjoitusottelut, jos niissä noudatetaan viraston ohjeita.


Näin Suomen yleisurheiluhuiput pääsevät treenaamaan koronakriisin aikana – "Poikkeuksellista"

MTV 07:45 31.03

Monet Suomen parhaista yleisurheilijoista pystyvät harjoittelemaan koronaviruspandemian aikanakin tarvittavalla tavalla. Urheiluliiton valmennujohtaja Kari Niemi-Nikkola painottaa, että olosuhteet järjestetään tähän parhaan mukaan.


Nähdäänkö yleisurheilun EM-kisat tänä vuonna? – "Kansalle ja urheilijoille toivoa"

MTV 22:15 30.03

Yleisurheilun EM-kisat Pariisissa on tarkoitus järjestää tänä vuonna, jos vain tilanne sen suinkin mahdollistaa, alleviivaa kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n hallituksen jäsen Antti Pihlakoski.


Yleisurheilupomo huojentui olympialaisten siirtymisestä – "Halusimme urheilijat pois henkisestä myllerryksestä"

MTV 14:16 29.03

Kansainvälisen yleisurheiluliiton puheenjohtajan Sebastian Coen mukaan odotettu päätös Tokion olympialaisten siirtämisestä ensi vuoteen oli hyvä ratkaisu urheilijoiden mielen kannalta. Coe kertoi ajatuksistaan Talksport-kanavalle, minkä pohjalta asiasta uutisoi muun muassa BBC.


Puille paljaille joutunut Kristiina Mäkelä sai puskista tuhdin tilin: ”Mahtavaa ja uskomatonta”

iltalehti 07:53 27.03

Yleisurheilutähden taloustilanne koheni hetkessä, varaa valmentajan palkkaan löytyi. Suomen harvoihin MM-finaalitason yleisurheilijoihin kuuluva Kristiina Mäkelä oli joulukuussa tukalassa tilanteessa. Olympiakomitean ja Urheiluliiton yhteinen valmentajatuki pieneni 7 000 eurolla. Jo aiemmin oli tiedossa, ettei Mäkelä ollut taustajoukkonsa kanssa saanut markkina-arvoaan vastaavia yhteistyödiilejä.


Autourheiluvaikuttaja varoittaa: F1-talleja menee konkurssiin?

iltasanomat 17:13 26.03

Konkurssivaara on todellinen, sanoo Britannian autourheiluliiton puheenjohtaja, entinen F1-tallipomo David Richards.


Annimari Korte ja kumppanit Floridassa harjoittelemassa – päällikkö huolestui: ”He ovat omalla vastuulla siellä”

iltalehti 06:10 26.03

Aitajuoksija Annimari Korte sekä pituushyppääjät Kristian Pulli, Kristian Bäck ja Eero Haapala jatkavat leiriään yli 50 000 tilastoidun koronatartunnan Yhdysvalloissa. Urheiluliiton valmennusjohtajan Kari Niemi-Nikkolan äänestä kuulee huolen, kun hän kertoo aitajuoksija Annimari Kortteen sekä pituushyppääjien Kristian Pullin, Kristian Bäckin ja Eero Haapalan jatkavan harjoitusleiriään USA:n Floridassa. –?He ovat omalla vastuullaan siellä. Liiton leirit peruttiin 13. maaliskuuta, mutta he päättivät lähteä reissuun päivä tuon päätöksen jälkeen, Niemi-Nikkola sanoo.


Tokion olympiakisat siirtyvät, ilmoittavat asiantuntijat: ”Todennäköisesti vuoteen 2022”

iltalehti 13:18 23.03

–?Varmasti Tokio siirtyy, mutta ei sitä peruta, sanoo Kansainvälisen ja Euroopan yleisurheiluliiton hallituksen jäsen Antti Pihlakoski. Tokion kesäolympiakisat siirtyvät koronaongelman vuoksi, arvioivat suomalaisasiantuntijat. –?Varmasti Tokio siirtyy, mutta ei sitä peruta, sanoo Kansainvälisen ja Euroopan yleisurheiluliiton hallituksen jäsen Antti Pihlakoski.


Yleisurheilun lajipomo ärähti olympialaisista – vaatii pikaista aikataulua

MTV 07:32 22.03

Olympiavoittaja Sebastian Coe odottaa Tokion 2020 olympialaisista nopeaa päätöstä. Kansainvälisen yleisurheiluliiton puheenjohtajana toimiva Coe ennusti Sky Sportsin haastattelussa, että kesäolympialaisten siirtämien on väistämätöntä.


Sebastian Coe ennustaa nopeaa Tokio-päätöstä

yle 22:21 21.03

Kansainvälisen yleisurheiluliiton puheenjohtajana toimiva Sebastian Coe ennusti Sky Sportsin haastattelussa, että kesäolympialaisten siirtämien on väistämätöntä.


Yleisurheilupomo Sebastian Coe Tokion olympialaisten kohtalosta: ”Päätös kisoista täytyy tehdä nopeasti”

iltasanomat 21:56 21.03

Kansainvälisen yleisurheiluliiton puheenjohtajan Sebastian Coen mielestä olympialaisia ei pidä järjestää ”hinnalla millä hyvänsä”.


Euroopan yleisurheilupomo sairaalaan aivohalvauksen takia

iltasanomat 09:59 18.03

Euroopan yleisurheiluliiton EAA:n norjalainen puheenjohtaja Svein Arne Hansen on joutunut sairaalaan.


Caster Semenya vaihtaa lajia – kertoo hurjasta olympiatavoitteestaan: ”Päätös ei ollut helppo”

iltalehti 09:17 14.03

Kohujuoksija Caster Semenya tavoittelee menestystä Tokion olympialaisissa 200 metrillä. Kansainvälisen yleisurheiluliiton sääntöjen mukaan Caster Semenya ei saa juosta 400 metrin ja mailin välisiä matkoja, jos hän ei syö testosteronia alentavia lääkkeitä. Semenya on sanonut, että hän ei halua syödä lääkkeitä. Niinpä nainen pääty radikaaliin ratkaisuun.


Kohujuoksija Caster Semenya tekee harvinaisen muutoksen jahdatakseen uutta olympiamenestystä

MTV 22:24 13.03

Naisten 800 metrin juoksun kaksinkertainen olympiavoittaja, eteläafrikkalainen Caster Semenya tähyää tämän vuoden kesäolympialaisiin 200 metrin juoksijana. Semenya, 29, ei voi puolustaa 800 metrin olympiakultaansa Tokiossa, koska hän ei ole suostunut noudattamaan Kansainvälisen yleisurheiluliiton WA:n määräyksiä koskien testosteronirajoja.


Näkökulma: Venäläisurheilijoita saa lyödä kuin vierasta sikaa

iltalehti 07:24 25.02

Ampumahiihtäjä Aleksandr Loginovin kokema kohtelu on esimerkki, miten kovalla kädellä D-leiman saanutta itänaapurin porukkaa möyhennetään, kirjoittaa Santtu Silvennoinen. Todisteiden valossa Venäjällä on ollut systemaattinen valtiojohtoinen dopingohjelma. Todistettua on, että aivan viime aikoihin saakka Venäjän antidopingtoimikunta Rusada on pyrkinyt salailemaan ja tuhoamaan positiivisia testinäytteitä. Venäläiset yleisurheilijat on suljettu Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n kisoista.


Suomen jääkiekkoilijoiden pomo tyrmistyi, kun kysely huippu-urheilulain tarpeellisuudesta ei lähtenyt urheilijoiden edustajille: "Kummaksun merkittävästi"

yle 13:39 14.02

Suomen Jääkiekkoilijat ry:n toiminnanjohtaja Jarmo Saarela vaatii huippu-urheilijoille tasavertaista asemaa muiden työntekijöiden kanssa. Myös Suomen Urheiluliiton puheenjohtaja Sami Itani toivoo urheilijoille parempaa eläke- ja vakuutusturvaa.


Formulakuski kuoli karmeassa kolarissa – onnettomuusraportti hämmentää: ”Tästä nousee esiin enemmän kysymyksiä kuin vastauksia"

iltalehti 13:44 10.02

Juan Manuel Correa jatkaa FIA:n tylyttämistä. Formula 2 -kuljettaja Anthoine Hubert kuoli viime elokuussa Belgian osakilpailussa sattuneessa kolarissa. Samassa rytäkässä henkensä meinasi menettää myös Juan Manuel Correa, joka on kritisoinut Kansainvälisen autourheiluliiton FIA:n toimia onnettomuuden jälkeen. Correan mukaan FIA ei esimerkiksi kertonut onnettomuuden jälkeen tarvittavia tietoja häntä hoitaneille lääkäreille, minkä vuoksi nuorukainen oli lähellä menettää henkensä sairaalassa.


Venäjän yleisurheiluliiton johtokunta erosi –toiminta nyt Venäjän olympiakomitean hallussa

yle 18:22 04.02

Venäjä on ollut suljettuna kansainvälisestä yleisurheilutoiminnasta vuodesta 2015 lähtien useiden dopingskandaalien takia.


Enne F1-kisan kohtalosta? FIA perui jo Kiinan Formula E -kisan koronaviruksen takia

MTV 12:13 02.02

Kansainvälinen autoliitto FIA on päättänyt yhteistyössä Kiinan moottoriurheiluliiton ja paikallishallinnon kanssa perua maaliskuun lopulle kalenteriin merkityn sähköautojen Formula E -osakilpailun.


Hot topics