Karhun ja sorsan metsästyskaudet alkavat tänään – Useat riistavesilinnut käyneet vähiin iltasanomat 03:20 20.08

Poikkeuslupia karhun kannanhoidolliselle metsästykselle on tänä vuonna myönnetty enemmän kuin vuosi sitten.


Poliisilähteet: Barcelonan pakettiautoiskusta epäilty 17-vuotias kuoli poliisin luoteihin Cambrilsissa iltasanomat 20:05 18.08

Barcelonassa eilen väkijoukkoon ajanut mies on kuollut, kertovat useat espanjalaismediat nimettömien poliisilähteiden perusteella. Median mukaan mies oli yksi viidestä hyökkääjästä, jotka poliisi ampui yöllä Cambrilsissa tehdyn toisen iskun yhteydessä.


Media: Barcelonan iskuauton ajaja on kuollut iltalehti 19:48 18.08

Median mukaan mies oli yksi viidestä hyökkääjästä, jotka poliisi ampui yöllä Cambrilsissa tehdyn toisen iskun yhteydessä. Barcelonassa eilen väkijoukkoon ajanut mies on kuollut, kertovat useat espanjalaismediat nimettömien poliisilähteiden perusteella. Median mukaan mies oli yksi viidestä hyökkääjästä, jotka poliisi ampui yöllä Cambrilsissa tehdyn toisen iskun yhteydessä. Espanjan yleisradioyhtiön RTVE:n mukaan on kuitenkin vielä epäselvää, oliko auton ratissa poliisin aiemmin pääepäillyksi nimeämä 17-vuotias. Kuitenkin myös 17-vuotiaan kerrotaan kuolleen Cambrilsissa.


Vesa näki puukkomiehen raa’an hyökkäyksen Turussa – ”Huusin niin kovaa kuin jaksoin” iltasanomat 18:37 18.08

Useat silminnäkijät kertovat Turussa ihmisten joukossa kulkeneesta miehestä, joka silmittömästi ja sattuman varaisesti puukotti ihmisiä.


Jalkapalloväki muistaa Pertti Alajaa Suomessa ja ulkomailla iltalehti 17:03 18.08

Palloliiton puheenjohtajana viime vuodet toimineen Pertti Alajan menehtyminen liikuttaa jalkapalloihmisiä Suomessa ja maailmalla. Useat lajin parissa toimivat ihmiset sekä seurat ovat esittäneet surunvalittelunsa Twitterissä. - Iso suru-uutinen kuulla, että Pertti Alaja on poissa. Paljon voimia lähipiirille ja varsinkin rakkaalle ihmiselle Erkki Alajalle, kirjoitti HIFK:ssa nykyään pelaava entinen maajoukkuehyökkääjä Mikael Forssell.


Liigastakin tutun slovakkivahti Lasakin pelaajaura päätökseen jatkoaika.com 00:21 18.08

Useat MM-kisat Slovakian maajoukkueessa pelannut ja mittavan uran eri sarjoissa Euroopassa sekä Pohjois-Amerikassa tehnyt maalivahti Jan Lasak lopettaa pelaajauransa.


Poliisi kumoaa tiedot mahdollisesta panttivankitilanteesta Barcelonassa iltasanomat 21:47 17.08

Useat espanjalaisviestimet kertoivat aiemmin, että kaksi aseistautunutta miestä olisi linnoittautunut ravintolaan La Ramblalla.


Useat poliisipartiot etsivät maastoon paenneita miehiä Hausjärvellä hs 16:44 17.08


Hurja takaa-ajo Helsingissä - kaksikko kaahasi poliisia karkuun varastetulla autolla pahimmillaan 100 km/h iltalehti 09:40 17.08

Poliisi epäilee auton kuljettajaa ainakin törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä moottorikäyttöisen kulkuneuvon käyttövarkaudesta. Kun poliisipartio meni torstaiaamuna kello 08.30 tarkistamaan anastetuksi ilmoitettua autoa Helsingin Pengerkadulla, auto kurvasi poliisia karkuun. Ensin poliisia pakeneva auto ajoi Hämeentietä pitkin kohti keskustaa. Tämän jälkeen auto teki yllättäen u-käännöksen ja jatkoi ajoa Hämeentietä pitkin kohti pohjoista. Useat poliisipartiot seurasivat pakenevaa autoa.


Trump  kertoi lakkauttavansa teollisuusneuvostonsa  - moni sen jäsenistä oli jo lähtenyt iltalehti 21:13 16.08

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on kertonut lopettavansa kahden neuvoa antavan neuvostonsa toiminnan. Trump lopettaa teollisuusneuvoston sekä strategia- ja toimintatapaneuvoston toiminnan. Useat teollisuusneuvoston jäsenet ovat jo aiemmin jättäneet paikkansa. Syynä ovat Trumpin lausunnot Charlottesvillen väkivaltaisista tapahtumista.


Useat demokraatit reagoineet Trumpin tuoreimpiin kommentteihin Charlottesvillestä – "Ei ole minun presidenttini" iltasanomat 02:19 16.08

Demokraatit eivät katsoneet presidentin tiistaina antamia kommentteja hyvällä.


Useat väkivaltarikoksen valmistelusta syytetyt on todettu syyttömiksi – syytteestä vapautuneiden joukossa sarjakuristaja ja paloittelusurmaaja hs 02:00 08.08


Pence kiisti tiedot, joiden mukaan hän suunnittelisi asettuvansa itse ehdolle seuraavissa presidentinvaaleissa iltalehti 03:38 07.08

Pencen mukaan tällaiset tiedot ovat "absurdeja" ja "kategorisesti vääriä". Yhdysvaltain varapresidentti Mike Pence on kiistänyt tiedot, joiden mukaan hän tekee pohjatyötä asettuakseen itse ehdolle vuoden 2020 presidentinvaaleissa. Hänen mukaansa tällaiset tiedot ovat "absurdeja" ja "kategorisesti vääriä". Pence kommentoi asiaa sen jälkeen, kun New York Times -lehti raportoi sunnuntaina, että useat korkeassa asemassa olevat republikaanit ovat ryhtyneet valmistelemaan varjokampanjaa vuodelle 2020. Pence kuvaili lehden artikkeli häpeälliseksi ja loukkaavaksi.


Nigeriassa 12 ihmistä on kuollut hyökkäyksessä katoliseen kirkkoon iltalehti 17:09 06.08

Nigeriassa 12 ihmistä on kuollut hyökkäyksessä katoliseen kirkkoon, sairaalalähteet ja silminnäkijät kertovat. Useat kirkossa olleet saivat lisäksi ampumahaavoja ja heitä on hoidettu sairaalassa. Ampuminen tapahtui Ozubulussa Nigerian eteläosissa. Silminnäkijöiden mukaan viisi maskeihin pukeutunutta asemiestä teki rynnäkön kirkkoon ja avasi tulen. Poliisin mukaan kyseessä olisi ollut yksi asemies.


Pelastuslaitoksen ensihoito valtavan urakan edessä viikonloppuna – alkoholimyrkytyksiä ja loukkaantuneita iltasanomat 11:33 06.08

Helsingissä useat viikonlopun aikana järjestetyt tapahtumat ja lämmin sää pitivät pelastuslaitoksen erittäin kiireisenä.


Myrkytyksiä, kaatumisia... - ensihoidolla oli lauantaina hurjat 260 tehtävää Helsingissä iltalehti 09:14 06.08

Helsingin pelastuslaitos kertoo ensihoidon viikonlopun olleen erittäin kiireinen. Ensihoidon tehtäviä Helsingissä oli pelastuslaitoksen tiedotteen mukaan 260 kappaletta. Se on laitoksen mukaan noin 40-50 prosenttia enemmän kuin tavanomaisen lauantaivuorokauden aikana. Pelastuslaitos oli osannut arvioida hälytysten lisääntymisen määrän, sillä viikonloppuna yhdistyivät koululaisten lomien päättymisen juhliminen, lämmin sää ja useat eri tapahtumat kaupungissa. Ensihoitovalmiutta oli lisätty viikonlopuksi, joten se auttoi tasaamaan kiireisimpiä aikoja.


WP: Trump saneli poikansa harhaanjohtavan lausunnon kohutapaamisesta iltalehti 04:12 01.08

Asiasta kertovat lehdelle useat asiasta perillä olevat lähteet. Washington Postin tietojen mukaan Yhdysvaltain presidentti Donald Trump henkilökohtaisesti saneli vanhimman poikansa harhaanjohtavan tiedotteen, joka koski tapaamista venäläisasianajajan kanssa. Asiasta kertovat lehdelle useat asiasta perillä olevat lähteet. Donald Trump Jr:n julkaisemassa ensimmäisessä tiedotteessa kerrottiin, että hän keskusteli venäläisasianajajan kanssa pääasiassa venäläislasten adoptoinnista. Trump Jr. myös kertoi tiedotteessa, että tapaaminen ei liittynyt kampanja-asioihin.


Uutiset