Teinipojat tuhosivat päiväkodin täysin, jopa lasten askartelut tallottiin - "Oikein tietoinen omaisuuden rikkominen" iltalehti 11:56 28.06

Nurmijärven Kylänpään päiväkoti hajotettiin käyttökelvottomaksi viime sunnuntaina. Silmittömästä ilkivallasta epäillään 14- ja 15-vuotiaita poikia, jotka ehtivät mellastaa päiväkodissa noin puolen tunnin ajan kello 22.30 alkaen. Hävitys oli perinpohjainen. - Ainakin 15 ikkunaa oli rikki, seinissä reikiä, välikaton kattolevyjä revitty alas, kopiokone, kaappeja ja kalusteita rikottu. Siellä oli hajotettu kaikkea mitä päiväkodista nyt yleensä löytyy. Semmoinen oikein tietoinen omaisuuden rikkominen, rikoskomisario Matti Tuominen Itä-Uudenmaan poliisista luettelee.


Suojeltu vanha hirsirakennus paloi maan tasalle Tuusulassa iltalehti 00:08 28.06

Uudellamaalla Tuusulassa pelastuslaitos sammutti suojellussa hirsitalossa roihunneen tulipalon tiistai-iltana. Rakennus oli Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirille kuulunut rakennus, mutta sittemmin se oli siirtynyt Tuusulan kunnan omistukseen. Pelastuslaitoksen päästessä paikalle 80-neliöinen hirsirakennus oli liekkien vallassa.


Mies hukkui Raaseporin venesatamassa iltalehti 15:20 27.06

Raaseporissa iäkäs mies löydettiin hukkuneena maanantaina iltapäivällä Kolaholmin venesatamasta. Sivulliset olivat löytäneet hukkuneen ja nostaneet tämän pois vedestä. Poliisin mukaan vainaja oli 1940-luvulla syntynyt mies. Hän oli lähtenyt vesille omalta mökiltään soutuveneellä noin tuntia ennen löytymistään, kertoi rikoskomisario Mats Sjöholm Länsi-Uudenmaan poliisista tiistaina STT:lle. Läheltä vainajan löytymispaikkaa löytyi myös hänen veneensä.


Nuorten epäillään pahoinpidelleen ja ryöstäneen vanhuksen kauppakeskuksen hississä Espoossa iltalehti 12:58 27.06

Espoossa kahta nuorta miestä epäillään maanantaina kauppakeskus Lippulaivassa tehdystä ryöstöstä. Länsi-Uudenmaan poliisin mukaan ryöstö tapahtui kauppakeskuksen hississä noin varttia vaille kolme iltapäivällä. Ryöstetyksi joutuneen 70-vuotiaan miehen mukaan nuoret olivat seuranneet häntä ensin Lidlissä ja tulleet sitten hänen kanssaan samaan hissiin.


Poliisikoira Vito jahtasi asuntomurtajia puolitoista tuntia ja onnistui - "Ei auttanut edes joen ylitys" iltalehti 11:07 26.06

Itä-Uudenmaan poliisin koirapartio jäljitti ja otti kiinni viisi törkeästä varkaudesta epäiltyä Keravalla varhain maanantaiaamuna. - Asuntorosvot yritti puolitoista tuntia eksyttää jahtaavan Viton, ei auttanut edes joen ylitys, kiinni jäivät, tviittaa Poliisi Itä-Uusimaa maanantaiaamuna viestipalvelu Twitterissä. Poliisi sai maanantain vastaisena yönä ilmoituksen Keravan kuusisaaressa tapahtuneesta asuntomurrosta. Paikalle lähetettiin poliisipartion lisäksi koirapartio.


Juhannuksen menoliikenne alkaa vilkastua iltalehti 12:27 22.06

Juhannuksen menoliikenne alkaa vähitellen vilkastua, kerrotaan poliisista. Itä-Uudenmaan poliisin mukaan ainakin valtatiellä 7 on vähän normaalia enemmän liikennettä, mutta ei vielä erityisen paljon. Hämeen poliisista kerrotaan, että liikenne sujuu vielä hyvin, mutta pieniä jonoja alkaa vähitellen muodostua. Poliisi odottaa, että ainakin Nelostiellä suurempia jonoja alkaa muodostua parin tunnin päästä.


Poliisi: Kuolleena löytynyt todennäköisesti murhasta epäilty - uhri surmattiin teräaseella iltalehti 10:50 22.06

Länsi-Uudenmaan poliisi vahvistaa, että Raaseporissa murhan uhriksi joutunut oli epäillyn ex-seurustelukumppani. Länsi-Uudenmaan poliisi tiedotti keskiviikkona etsivänsä Raaseporin Tammisaaressa tapahtuneesta murhasta epäiltyä nuorta miestä ja hänen ajoneuvoaan. Tieto ajoneuvon sijainnista tuli kansalaiselta. Poliisi löysi auton läheisyydestä menehtyneen henkilön.


Poliisi etsii kuvan miestä murhasta epäiltynä Raaseporissa: "mitä ilmeisemmin aseistautunut ja voi olla vaarallinen" iltalehti 16:10 21.06

Raaseporin Tammisaaressa on tapahtunut tiistaina henkirikos, Länsi-Uudenmaan poliisi tiedottaa. Poliisi etsii tällä hetkellä rikoksesta epäiltyä, joka on teon jälkeen poistunut tapahtumapaikalta. Poliisi julkaisi kuvan henkilöstä, joka on epäiltynä murhasta. Poliisin tiedotteen mukaan henkilö on mitä ilmeisimmin aseistautunut ja voi olla vaarallinen. Epäillyllä on poliisin tietojen mukaan käytössään harmaa vuoden 2007 Honda Civic NHJ-993.


Poliisi epäilee: 21-vuotias mies näpelöi maksupäätettä - vei mukanaan ostoksia 80 000 euron edestä iltalehti 13:47 19.06

Uusimaalaista miestä epäillään törkeästä petoksesta. Poliisi tiedottaa, että uusimaalaisen 21-vuotiaan miehen epäillään tehneen ostoksia Uudenmaan ja Hämeenlinnan alueella yhteensä yli 80 000 euron arvosta niin, että hän on ohittanut maksupäätteellä varmenteen ja vienyt ostokset maksamatta. Tapauksia on selvitetty Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen Järvenpään rikostutkinnassa. Rikossarjaa tutkitaan törkeänä petoksena.


Tehostettua tarkkailua Uudenmaan saaristossa hs 02:00 19.06


Vihdin poliisisurmasta kulunut tasan vuosi - Poliisilaitos muisti hiljaisella hetkellä iltalehti 23:43 17.06

Länsi-Uudenmaan poliisi piti tänään hiljaisen hetken Tomi Keskisen muistolle. Tänään lauantaina tuli kuluneeksi vuosi siitä, kun vanhempi konstaapeli Tomi Keskinen menetti virkatehtävää hoitaessaan henkensä ampumistapauksessa Vihdissä. Poliisi päätti pitää Keskisen muistolle hiljaisen hetken kello 22 lauantai-iltana.


Vantaan ammuskelun tutkinta jatkuu - poliisi rauhoittelee: "Kansalaisten ei tarvitse olla huolissaan" iltalehti 18:02 17.06

Poliisi pysyy niukkasanaisena Vantaan Martinlaaksossa perjantai-iltana tapahtuneesta ampumatapauksesta. Itä-Uudenmaan poliisilaitos kertoo jatkaneensa perjantai-iltana Vantaan Martinlaaksossa sattuneen ampumistapauksen selvittämistä. - Tutkinnallisista syistä tapauksesta ei tällä hetkellä ole uutta tiedotettavaa. Kansalaisten ei tarvitse olla huolissaan tapauksen johdosta, poliisin tiedotteessa todetaan.


Poliisi pyytää vihjeitä: Espoolaiskoulun paloa epäillään tahalliseksi - ilkivaltaa tehty muillakin kouluilla iltalehti 14:27 16.06

Viimeisin tapaus sattui torstai-iltana Ruusutorpan koululla Leppävaarassa. Espoossa on hiljattain tehty ilkivaltaa kolmessa eri koulussa, tiedottaa Länsi-Uudenmaan poliisilaitos. Viimeisin tapaus sattui eilen torstaina Ruusutorpan koululla Leppävaarassa. Hätäkeskus sai hieman ennen iltayhdeksää ilmoituksen, jonka mukaan Ruusutorpan koulun ulkoseinä on tulessa.


Uusi vaihtoehto -ryhmä sekoittaa perussuomalaisten kenttää - valtuustoryhmiä hajoaa iltalehti 15:27 14.06

Perussuomalaisten riitely hajottaa puolueen rivit myös paikallistasolla. Iltalehden selvityksen mukaan valtuustoryhmät hajoavat lähes kaikissa suurissa kaupungeissa. Uusi vaihtoehto -ryhmän kansanedustajia istuu Helsingin, Espoon, Vantaan, Tampereen, Turun, Kuopion, Porin, Savonlinnan ja Kouvolan valtuustoissa. Oulussa valtuustoryhmä säilyy ennallaan. - Valtuustoryhmät tulevat hajoamaan automaattisesti, koska siellä istuu uuteen ryhmään siirtyneitä kansanedustajia. Tilanne on kuitenkin sekava, koska he ovat edelleen puolueen jäseniä, eikä puoluehallitus ole kokoontunut, Uudenmaan piirin puheenjohtaja Pekka Sinisalo toteaa.


Uusi vaihtoehto -ryhmä sekoittaa perussuomalaisten kenttää - valtuustoryhmiä hajoavat iltalehti 15:01 14.06

Perussuomalaisten riitely hajottaa puolueen rivit myös paikallistasolla. Iltalehden selvityksen mukaan valtuustoryhmät hajoavat lähes kaikissa suurissa kaupungeissa. Uusi vaihtoehto -ryhmän kansanedustajia istuu Helsingin, Espoon, Vantaan, Tampereen, Turun, Kuopion, Porin, Savonlinnan ja Kouvolan valtuustoissa. Oulussa valtuustoryhmä säilyy ennallaan. - Valtuustoryhmät tulevat hajoamaan automaattisesti, koska siellä istuu uuteen ryhmään siirtyneitä kansanedustajia. Tilanne on kuitenkin sekava, koska he ovat edelleen puolueen jäseniä, eikä puoluehallitus ole kokoontunut, Uudenmaan piirin puheenjohtaja Pekka Sinisalo toteaa.


Uutiset