Pihla Viitala Hollywood-tuotantojen pelon ilmapiiristä: ”Voit saada koska tahansa potkut” iltalehti 16:51 13.02

Näyttelijä Pihla Viitala haluaisi nähdä lisää kotimaisia elokuvia ja televisiosarjoja, joissa on vahva naispääosa. Päärooli TV2-kanavalla maaliskuussa alkavassa Karppi-rikossarjassa oli Pihla Viitalalle mieluinen haaste. Hän on iloinen nähdessään yhä enemmän viihteessä elokuvia ja sarjoja, joissa elämää katsotaan vahvan naishahmon silmien kautta. - On tärkeää, ettei tarinaa kerrota vain vaalean keski-ikäisen miehen näkökulmasta. Naisen ääni alkaa kuulua pikkuhiljaa. Jos vaikka mietitään, mitä esimerkiksi 90-luvulla ollaan tehty Uuno Turhapuroa sun muita elokuvia, niin ovathan ne naisroolit niissä ihan helvetin kapeita. Koen, että eletään murrosta, ja ihmiset ovat kriittisempiä sen suhteen, kenen tarinaa he katsovat, Viitala sanoo.


Aku Hirviniemen ja Jannika B:n Haluatko miljonääriksi? -taival takelteli Touko Aallon puolueessa: ”Sen tiedän, että hän on juuri eronnut” iltalehti 08:08 11.02

Jannika B pelkäsi Haluatko miljonääriksi? -julkkisjaksossa, että hänen miehensä Toni Wirtanen joutuu häpeämään silmät päästään. Haluatko miljonääriksi? -kauden tänään nähdyssä avausjaksossa kilpailivat julkkikset. Voittopottinsa tunnetut kasvot olivat luvanneet lahjoittaa hyväntekeväisyyteen. Tavallisesta poiketen kilpailijat vastasivat kysymyksiin pareittain. Tiensä alkukilpailusta varsinaiseen visailuun selvittänyt laulaja Jannika B valitsi parikseen näyttelijä Aku Hirviniemen. Kaksikko joutui kuitenkin nopeasti vaikeuksiin, sillä Hirviniemi ei suoralta kädeltä tiennyt, kuka näytteli Härski Hartikaista Uuno Turhapuro -elokuvissa.


Haluatko miljonääriksi? paljastaa ison aukon Aku Hirviniemen komediatietoudessa: Ei ole varma Uuno-elokuvien näyttelijästä iltalehti 11:56 10.02

Näyttelijä Aku Hirviniemi ei osaa Haluatko miljonääriksi? -kauden julkkisjaksossa vastata suoralta kädeltä siihen, kuka näytteli Uuno-elokuvissa Härski Hartikaista. Haluatko miljonääriksi? -juontaja Jaajo Linnonmaan haastattelu ohjelman kulisseissa. Nelosen Haluatko miljonääriksi? -visailu jatkuu uusilla jaksoilla tänään lauantaina.


Tanhupallo-näyttelijä kiittää edesmennyttä ohjaajaisäänsä hyvästä itsetunnosta - Isän kuolema ”tähänastisen elämäni hirvein asia” iltalehti 15:39 09.02

Näyttelijä Kiti Kokkosen isä oli tunnettu Uuno Turhapuro-elokuvien ohjaaja. IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelman uusimmassa jaksossa näyttelijä kertoo, millaista oli lapsuus isän kanssa asuessa. Videolla Kiti Kokkonen muistelee isäänsä koskettavin sanoin. Putous-näyttelijä Kiti Kokkonen on Uuno-elokuvien ohjaajalegenda Ere Kokkosen ja näyttelijä Titta Jokisen tytär.


Aku Hirviniemi jumittuu Haluatko miljonääriksi? -visassa oman alan kysymykseen – Uuno-elokuvien hahmo hukassa: yrittää hakea apua Jaajolta iltasanomat 10:01 06.02

Aku Hirviniemi ja Jannika B kisaavat Haluatko miljonääriksi? -kilpailun erikoisjaksossa.


Syyte: konstaapeli rysäytti huumepäissään valtatien keskikaiteeseen - ”auto seilasi kaistallaan laidasta laitaan” iltalehti 13:37 05.02

Espoon käräjäoikeudessa käsitellään Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen palveluksessa olleen poliisin epäiltyjä rikoksia. Syytteiden mukaan vanhempi konstaapeli olisi käyttänyt työajallaan huumaavia lääkeaineita, josta sai syytteen virkavelvollisuuden rikkomisesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Vapaa-ajallaan nainen ajoi päihtyneenä päin valtatien keskikaidetta. Konstaapelia syytetään myös ampuma-aserikoksesta, koska hänen kotoaan löytyi pistooli patruunoineen. Syyttäjä vaatii naiselle 60 päivän ehdollista vankeusrangaistusta ja katsoo, että tämä on sopimaton virkamieheksi.


Arizonalaismies syytteessä erikoispatruunoiden myynnistä Las Vegasin joukkomurhaajalle - tapasivat asenäyttelyssä Phoenixissa ”Hän ei herättänyt epäilyksiä” iltalehti 03:48 03.02

Mies oli valmistanut ja luovuttanut Stephen Paddockille tehokkaita patruunoita, joissa oli valojuovaominaisuus. Douglas Haig on saanut syytteen luvattomien ampumatarvikkeiden valmistamisesta ja välittämisestä Las Vegasin joukkomurhaaja Stephen Paddockille. Poliisin mukaan Paddock sai ostettua Haigilta tehokkaita ja läpäisykykyisiä valojuovapatruunoita.


IL näyttää Trumpin Kansakunnan tila -puheen suorana - seuraa näitä viittä asiaa iltalehti 05:44 31.01

Vastapuheen pitää Kennedyjen jälkeläinen Joe Kennedy. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump pitää Suomen aikaa neljältä tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Kansakunnan tila -puheen. Capitolissa eli Yhdysvaltain kongressirakennuksessa pidettävässä puheessa Yhdysvaltain presidentti kertoo kongressille hallinnon tilasta ja vuoden tavoitteista. Puheen ylevä tarkoitus on myös yhdistää kansaa. Puhe pidetään aina vuoden alussa, ja perinne on ollut käytössä Yhdysvalloissa vuodesta 1790 joitain taukoja lukuunottamatta.


Trump pitää yöllä Kansakunnan tila -puheen - seuraa näitä viittä asiaa iltalehti 21:48 30.01

Vastapuheen pitää Kennedyjen jälkeläinen Joe Kennedy. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump pitää Suomen aikaa neljältä tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Kansakunnan tila -puheen. Capitolissa eli Yhdysvaltain kongressirakennuksessa pidettävässä puheessa Yhdysvaltain presidentti kertoo kongressille hallinnon tilasta ja vuoden tavoitteista. Puheen ylevä tarkoitus on myös yhdistää kansaa. Puhe pidetään aina vuoden alussa, ja perinne on ollut käytössä Yhdysvalloissa vuodesta 1790 joitain taukoja lukuunottamatta.


Iivo Niskanen tunteikkaana Vuoden urheilija -palkinto käsissään: ”Se oli hieno päivä olla suomalainen hiihtäjä” iltalehti 23:11 18.01

Iivo Niskanen muisteli Uuno käsissään kotikisojen kultaista menoa ja ainutkertaista kannustusta. Iivo Niskanen nousi gaalapöydästään, näytti vähän hauista ja nousi tyynesti lavalle juhlakansan eteen. Paljon väkevämmin hän näytti hauista 1. maaliskuuta Lahdessa. Norjan pelätyille mahtimenijöille Martin Johnsrud Sundbylle ja Niklas Dyrhaugille oli tarjolla vain kakkos- ja kolmospallit.


Isoin palkinto karkasi – Lauri Markkanen juhli silti neljää Uuno-pystiä MTV 22:15 18.01

Koripallon NBA:ssa upean läpimurron tehnyt Lauri Markkanen jäi kolmanneksi Vuoden urheilija -äänestyksessä, mutta sai Urheilugaalasta silti paljon täytettä palkintokaappiinsa. 


Urheilun lähettiläänä palkittu Tommi Mäkinen sai ennen Urheilugaalaa epäilyttävän puhelun Hjallis Harkimolta - ”Oli pientä vihiä” iltalehti 21:45 18.01

Nelinkertainen rallin maailmanmestari Tommi Mäkinen palkittiin Urheilugaalassa Suomen urheilun lähettiläs -erikoispalkinnolla. Lähettiläspalkinto tuli Toyotan rallitallin päällikkönä työskentelevälle Tommi Mäkiselle, 53, lähestulkoon täytenä yllätyksenä. - En tiennyt. Oli pientä vihiä, että jotakin saan, kun Hjallis (Harkimo) soitti ja kysyi, tulenko Urheilugaalaan. Se oli ainoa, mitä tiesin ennakkoon, Mäkinen myhäili Uuno-patsas kainalossaan.


Tommi Mäkinen äimänä palkinnostaan – soitto Harkimolta herätti epäilyt MTV 21:24 18.01

Toyotan MM-rallitiimin päällikkö Tommi Mäkinen palkittiin Suomen urheilun lähettiläänä Urheilugaalassa torstaina. Uuno-pysti yllätti entisen rallitähden. 


Nerokas niksi: Näin säilytät sitruunoita oikein jääkaapissa stara 15:00 16.01

Sitruunoita ei kannata säilyttää jääkaapissa tai päällekkäin kulhossa, sillä ne


Viihdelehti Stara.fi stara 15:00 16.01

Sitruunoita ei kannata säilyttää jääkaapissa tai päällekkäin kulhossa, sillä ne


La Liga puolivälissä - Madrid on vahvasti punavalkoinen iltalehti 21:19 13.01

Atlético hoiti oman osuutensa Baskimaalla ja pitää hentoa painetta liigakärki Barcelonalle. Diego Simeonen suojatit voittivat Eibarin sen omalla Ipurua-stadionilla. Voittomaalin junaili ottelun 27. minuutilla Atléticon ranskalaiskaksikko Antoine Griezmann-Kevin Gameiro. Griesmann karkasi Eibarin paitsioansalta ja siirsi pallon Gameiroille, joka neppaili sen haltuunoton jälkeen ohi vastaantulevan maalivahti Marko Dmitrovicin. Gameiro oli päässyt avaukseen vain, koska tammihankinta Diego Costa hölmöili itsensä pelikieltoon heti ensimmäisessä ottelussaan.


Kommentti: Williams tehnyt ratkaisunsa – Kubican sopimus ei jäänyt rahasta kiinni MTV 08:33 09.01

Ensi kauteen tähtäävät F1-testit starttaavat Barcelonassa vajaan seitsemän viikon kuluttua, ja kuskipalapeli onkin yhtä puuttuvaa palasta lukuunottamatta valmis – Williamsin toinen kuljettaja kaudelle 2018 julkistetaan pian.


Omistusasunnostaan luteiden takia häädetty Liisa, 91, siirretään palvelutaloon: ”Palaan kotiin vielä. Täällä olen pantavankina” iltalehti 06:29 08.01

Taloyhtiö, josta Liisa Tiukka 23 asumisvuoden jälkeen häädettiin, vaihtoi hallitusta 3. tammikuuta, mutta uusi hallitus tuki tehtyä häätöpäätöstä. Joulun alla suuren mediakohun keskellä Liisa Tiukka, 91, häädettiin poliisivalvonnassa omistusasunnostaan Tampereen keskustassa. Syynä taloyhtiön ja sen hallituksen ajamaan asunnon haltuunottoon ja käräjäoikeuden vahvistamaa häätöpäätökseen oli Liisan asuntojen ludeongelma ja sitä seurannut siivous. Liisa häädettiin jouluksi lähistön vanhainkotiin. Vanhuksen huonekaluja ja tavaroita täynnä olevaan 50 neliön asuntoon vaihdettiin salamavauhtia lukot ja avaimet jäivät vain isännöitsijälle.


Mies maalasi invapaikan symbolin vapaalla kädellä – täydellinen tulos! stara 22:00 31.12

Invapaikkojen symbolit maalataan parkkipaikoille tyypillisesti sapluunoiden avulla. Erään miehen ei


Uutiset