Moukarinheittäjä Aleksi Jaakkola joutui uuteen leikkaukseen iltasanomat 20:18 19.08

Moukarinheittäjä Aleksi Jaakkolan tynkäkausi päättyi leikkauspöydälle.


Suomalaisella NHL-pelaajalla asuntohärdelli Las Vegasissa - "Kävi läpi 20 asuntoa kahdessa päivässä" iltalehti 18:28 19.08

Osa jääkiekon NHL-pelaajista on joutunut erikoisen tilanteen eteen, kun sarja laajensi uuteen kaupunkiin, Las Vegasiin. Vegas Golden Knights haali joukkueeseen myös kaksi suomalaispelaajaa, Teemu Pulkkisen ja Erik Haulan. kertoo, minkälaisia prosesseja uuden seuran pelaajat ovat joutuneet käymään läpi järjestellessään henkilökohtaisia asioitaan tulevaa kautta varten. Usein pelaajien on helppo saada apua esimerkiksi asuntoa etsiessään, mutta Vegasin tapauksessa tilanne on hankalampi, koska seura on sarjassa uusi.


Presidentti Niinistö vaatii laajaa keskustelua: "Miten voimme turvata toinen toisiamme?" iltalehti 03:27 19.08

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kommentoi Turun joukkopuukotusta lyhyesti ennen kuin osallistui hartaustilaisuuteen Turun tuomiokirkossa. Niinistö muistutti, että Turun hyökkäyksen kaltaista tekoa ei ole Suomessa aiemmin tapahtunut. - Koimme jotain uutta, järkyttävää ja suorastaan epäinhimillistä, Niinistö sanoi.


Risikko kysyy: "Mistä tämä kauhistuttava teko kumpuaa?" iltalehti 20:36 18.08

Sisäministeri Paula Risikko (kok) on poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaisen kanssa matkalla kohti Turkua, uutisoi Helsingin Sanomat. Sisäministeri Paula Risikon (kok) mukaan poliisit on nyt kutsuttu töihin lomilta ja vapailta. Risikko sanoi Iltalehden suoran lähetyksen haastattelussa poliisin tiedotustilaisuuden jälkeen: - Kun iskut alkavat olla sellaisia, että mennään kadulla ihmisten päälle, se herättää kysymyksen: Kun vahvistamme poliisia, emme kuitenkaan voi laittaa joka nurkalle poliisia. Onko kysymyksessä mielenterveysongelma vai kosto vai mistä tämä kauhistuttava teko kumpuaa? Suomi on tehnyt valtavasti muutoksia turvallisuuteen viimeaikaisten tapahtumien tiimoilta. Emme voi olla varmoja, että Suomessa ei tapahdu sellaista kuin muualla maailmassa.


IL paljasti Putin-viestien päätyneen sivulliselle - poliisin "kiinnitettävä huomiota tarkkuuteen" iltalehti 15:46 18.08

Itä-Suomen poliisilaitoksen oikeusyksikön laillisuusvalvonta muistuttaa, että rikosylikonstaapelin pitää olla tarkkana, kun hän lähettää sähköposteja. uutisoi viime viikolla, että tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja Venäjän presidentti Vladimir Putinin tapaamista koskeva poliisin sisäinen viesti oli päätynyt poliisihallinnon ulkopuolisen henkilön sähköpostiin. Tapauksesta laadittiin tutkintailmoitus. Tutkinnanjohtajana toiminut kihlakunnansyyttäjä Anne Åstedt päätti viime perjantaina, että esitutkintaa ei aloiteta. Perusteena oli, että sähköpostiviestin lähettänyttä poliisia ei ole syytä epäillä mistään rikoksesta.


Päivän veto- ja vakiovihje: Vain maalit puuttuvat iltalehti 14:22 18.08

Perjantain vetovihje iskee kiinni Burtonin ja Birminghamin maalintekovaikeuksiin illan Championship-ottelussa. Burton on tehnyt kauden kolmessa ensimmäisessä ottelussaan yhden maalin ja Birmingham kaksi maalia. Lukemat vastaavat hyvin joukkueiden luomia maalipaikkojakin eli kyseessä on ainakin tässä vaiheessa kautta kaksi todella vähämaalista joukkuetta. Vähämaalisuuteen vaikuttavat sekä joukkueiden materiaalit että pelitavat; kummaltakaan ei oikein löydy mitat täyttävää maalintekijää.


Särkänniemen delfiinit eläneet vuoden Kreikassa – eläinpuiston johtaja: ”Uskon niiden viihtyvän täällä” iltasanomat 06:27 18.08

Yksi Suomesta viedyistä delfiineistä kuoli tammikuussa vanhuuteen. Muut eläimet voivat eläinpuiston toimitusjohtajan mukaan hyvin.


Poliisi etsi kahta miestä Hausjärvellä - ihmisiä kehotettiin varovaisuuteen iltalehti 18:22 17.08

Kanta-Hämeessä Hausjärvellä oli torstai-iltana poliisioperaatio, jossa poliisi etsi kahta maastoon paennutta miestä. Poliisin mukaan miehiä epäillään useista törkeistä varkauksista. Etsintöjä tehtiin useiden poliisipartioiden voimin kantatie 54:n läheisyydessä. Hämeen poliisilaitoksen tilannekeskuksen mukaan tilannetta edelsi takaa-ajo.


Poliisi etii kahta miestä Hausjärvellä - ihmisiä kehotettiin varovaisuuteen iltalehti 18:10 17.08

Kanta-Hämeessä Hausjärvellä oli torstai-iltana poliisioperaatio, jossa poliisi etsi kahta maastoon paennutta miestä. Poliisin mukaan miehiä epäillään useista törkeistä varkauksista. Etsintöjä tehtiin useiden poliisipartioiden voimin kantatie 54:n läheisyydessä. Hämeen poliisilaitoksen tilannekeskuksen mukaan tilannetta edelsi takaa-ajo.


Poliisi etsii kahta miestä Hausjärvellä - ihmisiä kehotetaan varovaisuuteen iltalehti 17:03 17.08

Kanta-Hämeessä Hausjärvellä on meneillään poliisioperaatio, jossa poliisi etsii kahta maastoon paennutta miestä. Poliisin mukaan miehiä epäillään useista törkeistä varkauksista. Etsintöjä tehdään useiden poliisipartioiden voimin kantatie 54:n läheisyydessä. Hämeen poliisilaitoksen tilannekeskuksen mukaan tilannetta edelsi takaa-ajo.


Kiinalainen automerkki yrittää valloittaa nyt Euroopan – Tutustuimme uuteen katumaasturiin hs 15:52 17.08


Malala Yousafzai pääsi Oxfordin yliopistoon opiskelemaan iltalehti 14:30 17.08

Nuori Nobelin rauhanpalkinnon saaja valmistui lukiosta Britanniassa hienoin arvosanoin. Maailmankuuluisuuteen vuonna 2012 noussut pakistanilaistyttö Malala Yousafzai on saanut opiskelupaikan arvostetusta Oxfordin yliopistosta. Britanniassa abiturientit saivat ylioppilastutkintonsa arvosanat tänään ja Malalan opiskelupaikka varmistui. Malala, 20, vahvisti asian Twitterissä ja onnitteli muita ylioppilaita. Hän lähtee Oxfordiin opiskelemaan filosofiaa, politiikkaa ja taloustiedettä. Oxfordin yliopisto oli tarjonnut Malala Yousafzaille opiskelupaikkaa, mikäli tämä saisi kolme parasta A-arvosanaa ylioppilaskirjoituksissa.


Päivän veto- ja vakiovihje: Jokerien peliin underia iltalehti 12:50 17.08

Veikkaus tarjoaa Putshkov-turnauksen finaalissa (SKA Pietari-Jokerit) ottelun vähämaalisuudesta (alle 5,5 maalia) markkinoiden selvästi korkeinta (1,83) kerrointa. Kovan kertoimen ohella myös urheilulliset tekijät puoltavat nyt vähämaalisuuden kokeilemista. Ottelu on molemmille joukkueille kolmas neljään päivään, eikä kumpikaan osapuoli luultavasti halua vetää itseään aivan piippuun viikkoa ennen KHL:n alkua. Molemmat joukkueet ovat viime otteluissaan olleet muutenkin vähämaalisia. SKA Pietari on lisäksi hieman jopa heikentynyt hyökkäyskalustonsa osalta viime kaudesta Jevgeni Dadonovin ja Vadim Shipatshevin lähdettyä joukkueesta. Joukkue nojaakin tällä kaudella ehkä enemmän puolustuksensa vahvuuteen.


Asuntomurtojen aalto Lahdessa ja Hollolassa - poliisi aikoo lisätä partiointia omakotitalojen luona iltalehti 12:05 17.08

Lahdessa ja Hollolassa on tehty viikon sisällä kuusi asuntomurtoa omakotitaloihin. Poliisi tutkii tapauksia törkeinä varkauksina. Kuuteen asuttuun omakotitaloon on murtauduttu viikon sisällä Lahdessa ja Hollolassa. Taloihin on tunkeuduttu päiväsaikaan, kun asukkaat ovat olleet poissa. Varkaat ovat vieneet taloista televisioita, koruja ja rahaa. Useimmiten murto on tehty talon takaoven kautta. Poliisi tutkii murtoja törkeinä varkauksina ja epäilee, että osassa murroista on ollut sama tekijä tai tekijöitä. Murrot ovat tapahtuneet Ahtialassa, Renkomäessä, Kilpiäisissä, Nastolassa ja Hollolan Kukonkoivussa.


Kommentti: Kun Vihreät tekee gallup-historiaa, Sipilälle ja Rinteelle nousee kylmä hiki iltasanomat 08:02 17.08

Vihreiden nousu Ylen tuoreessa puoluegallupissa kakkoseksi on historiallinen saavutus. Samalla kaksi miestä heräävät todellisuuteen kylmässä hiessä, pääministeri Juha Sipilä (kesk) ja Sdp:n Antti Rinne, arvioi politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.


Kolmiodraamaan ajautunut Touko Aalto palasi julkisuuteen Ylen suorassa lähetyksessä – ”Ymmärrän sen, että minua kohtaan voi esittää kritiikkiä” iltasanomat 21:40 16.08

Vakavan oloinen Touko Aalto kommentoi niukkasanaisesti romanssikohua.


Etelävaltioiden merkkihenkilöiden patsaita poistettiin Baltimoressa yön aikana iltalehti 21:14 16.08

Väittely patsaiden kohtalosta on kiihtynyt Charlottesvillen tapahtumien jälkeen. Useiden Yhdysvaltojen sisällissodan aikaisten etelävaltioiden merkkihenkilöiden patsaat poistettiin paikoiltaan Baltimoressa yön aikana. Kaupungin työntekijät lastasivat muun muassa kahta etelävaltioiden kenraalia esittävät patsaat kuljetusauton kyytiin ja veivät ne pois. Pois vietiin myös patsas, joka esitti korkeimman oikeuden tuomaria, joka päätti vuonna 1857, ettei tummaihoisilla ollut oikeutta Yhdysvaltain kansalaisuuteen.


Kaarina panttaa koulun sisäilmaraporttia - Professori tyrmää: "Laki on selkeä" iltalehti 17:01 16.08

Kaarinassa vanhemmat ja kaupunki ovat ajautuneet sanasotaan Hovirinnan koulun sisäilmaraportin julkisuudesta. Vanhemmat syyttävät kaupunkia valmisteilla olevan raportin pimittämisestä. Kaupunki järjesti tiedotustilaisuuden sisäilmakartoituksen alustavista tuloksista maanantaina. - Vanhempainyhdistyksen puheenjohtajat saivat tilaisuuteen kutsun rehtorin kautta. Tuloksia käytiin läpi ylimalkaisesti. Mihin perustuu muun muassa liikuntasalin käyttö tunnin kerrallaan ja ruokala tiivistetään, jotta sinne ei pääse saastunutta ilmaa. Ne ovat vierekkäin, suomenkielisen vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Marja Kaski-Honkanen ihmettelee.


Aalto-yliopiston Metsähovi löysi kosmisen suurennuslasin, joka paljastaa tarkasti, kuinka supermassiivinen musta aukko syöksee ainetta avaruuteen hs 15:13 16.08


Uutiset