Testasimme maailmalla hehkutetun sovelluksen, jonka pitäisi auttaa someriippuvuuteen – Binkyn päivitykset eivät näy kellekään eikä missään ole mitään järkeä hs 09:38 27.06


Ruotsalaista jääkiekkotähteä epäillään osallisuudesta lapsuudenystävän kuolemaan: Ajoi yleisellä tiellä kilpaa järkyttävää ylinopeutta iltalehti 18:42 26.06

Aftonbladet kertoo, että ruotsalaista jääkiekkotähteä epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta kolarissa, joka aiheutti yhden ihmisen kuoleman. Hälytyskeskus sai ilmoituksen onnettomuudesta keskiviikkoiltana viime viikolla. Poliisi kertoo Aftonbladetille, että kaksi autoa oli ajanut kilpaa Nynäshamnin ja Tukholman välisellä 73-tiellä. Autoilla oli poliisin mukaan vauhtia yli 200 kilometriä tunnissa. Nopeusrajoitus kyseisellä tiellä on nopeimmassakin kohdassa 110 km/h. Onnettomuuteen johtaneet tapahtumat saivat alkunsa, kun kilpaa ajaneiden ajoneuvojen eteen sattui kuljettaja, joka eteni sallittua matkavauhtia. Toinen auto onnistui ohittamaan naiskuljettajan, mutta toinen törmäsi tämän perään.


Sote- ja maakuntauudistuksesta ehkä uusi esitys ja lausuntokierros kesällä iltalehti 17:01 26.06

Hallitukselle tärkeä sote- ja maakuntauudistus saattaa päätyä uuteen valmisteluun ja uudelle lausuntokierrokselle vielä tänä kesänä, jos eduskunnan perustuslakivaliokunnan mahdollinen kriittinen lausunto tuo merkittäviä muutostarpeita sote- ja maakuntapakettiin. Perustuslakivaliokunnan kantaa sote- ja maakuntapakettiin odotetaan perjantaihin mennessä. Hallituslähteiden mukaan virkamiehet ovat jo käyneet läpi erilaisia etenemisvaihtoehtoja, jos nykyinen paketti kariutuu. Sote- ja maakuntauudistuksen mahdollinen uusi tai täydennetty lakipaketti voisi lähteä lausunnoille mahdollisesti jo kesällä.


Työministeri Lindström somalijärjestöjen tukien poistosta: En ole painostanut tai kokenut painostusta iltalehti 15:37 26.06

Työministeri Jari Lindström (uv) sanoo ihmettelevänsä julkisuuteen noussutta pöyristymistä ja väitteitä painostamisesta liittyen somalijärjestöjen avustusten poistamiseen. - Minä en ainakaan ole kokenut sellaista, enkä minä ole sellaista painostusta käyttänyt, Lindström sanoi eduskunnassa. Hänen mukaansa erityisavustaja Sakari Puisto (ps) teki erityisavustajalle kuuluvaa työtään käydessään virkamiesten kanssa läpi esityksiä tarveharkintaisista järjestötuista.


Poliisi lopettaa Suomi ensin -mielenosoituksen Helsingissä iltalehti 15:25 26.06

Poliisi on määrännyt Helsingin Rautatientorin Suomi ensin -mielenosoituksen purettavaksi maanantai-iltaan kello kuuteen mennessä. Poliisin mukaan syynä on välitön vaara kansalaisille. Rautatientorin toisella laidalla sijaitseva turvapaikanhakijoiden mielenosoitus saa jäädä paikalleen.


Uutuuskirja paljastaa presidentti Koiviston verisen sotamuiston - "Vihollisjoukosta kukaan ei päässyt hyökkäämään" iltalehti 13:56 26.06

Kari Narsin teoksessa Mauno - Optimistinen pessimistiKoivisto kertoo taistelusta, jossa hän sai jäätyneen pikakiväärinsä toimimaan ratkaisevalla hetkellä. Presidentti Mauno Koivisto ei juuri omista sotakokemuksistaan julkisesti puhunut. Hänen omassa muistelmateoksessaan Koulussa ja sodassa muistellaan sotaa, mutta aivan kaikkea ei siinäkään kerrota. Kirjailija Kari Narsin tuoreessa teoksessa Mauno - Optimistinen pessimisti (Standpoint, 2017) on kuvaus eräästä verisestä taistelukohtauksesta, joka ei ole aiemmin päätynyt julkisuuteen.


4 tapaa, joilla hyvät pomot antavat "huonoille" alaisilleen palautetta iltalehti 19:08 25.06

Johtamisen asiantuntija kertoo, minkälaista palautetta alisuorittajille pitää antaa, jotta päästään menestyksen tielle. Yhdysvaltalaisen Leadership From the Core -yrityksen rehtori ja perustaja Marcel Schwantes kertoo Inc.comissa, ettei raha kannusta alisuorittavia työntekijöitä. Hänen mukaansa perustana on kurinpito, joka voidaan hoitaa rakentavasti tulevaisuuteen keskittyen. Silloin siitä seuraa johdonmukaisuutta ja hyödyllistä palautetta.


Grosjean paasasi tv-kanaville omista radioviesteistään - Räikkösen legendaariset sutkautukset unohtuivat iltalehti 08:53 25.06

F1:n Haas-tallissa ajava Romain Grosjean on kyllästynyt siihen, että hänen radioviestejään ajetaan tv-lähetyksissä toistuvasti julkisuuteen. Azerbaidzhanin GP:n ennakkovideo Ranskalaiskuljettajalla on ollut Azerbaidzhanin Bakussa vaikea viikonloppu. Jo pitkään vaivanneet jarruongelmat eivät ole viikonlopun mittaan ainakaan helpottaneet.


Pandapari saapui Berliiniin - pökerryksissä yli 12 tuntia kestäneen matkan jälkeen iltalehti 22:55 24.06

Saksassa saatiin ensimmäiset merkit pandamaniasta lauantaina, kun pariskunta Meng Meng ja Jiao Qing saapuivat uuteen kotimaahansa. Schönefeldin lentoasemalla Berliinissä arvovieraita oli vastaanottamassa kaupungin pormestari ja Kiinan Saksan-suurlähettiläs sekä sakea joukko toimittajia ja virkailijoita. Pariskunta matkusti Lufthansan erikoisrahtikoneella hoitajiensa kanssa. Vastaanottajajoukko huokaisi ihastuksesta, kun Meng Meng nosti ylös ison tassunsa. Pitkästä, yli 12 tuntia kestäneestä matkasta pökerryksissä olevat pandat lepäilivät kuljetuslaatikossa lentokonehallissa vietetyn tervetuloseremonian ajan. Rauhallinen hetki katkesi, kun Kiinan Saksan-lähettiläs astui hieman liian lähelle laatikkoa. Tuolloin urospanda Jiao Ling nousi ylös, karjaisi ja jyskytti tassuillaan kuljetuslaatikon pleksilasisia seiniä.


Juhannuksen kuolemantapausten määrä on noussut kuuteen iltalehti 19:16 24.06

Juhannuksen vietossa on kuollut kuusi ihmistä. Hukkumiskuolemia on eilisen ja tämän päivän aikana sattunut viisi. Loukkaantumisiin johtaneita onnettomuuksia on sattunut ympäri Suomea. Hukkuneiden määrä on kasvanut tänään kolmella. Kaksi järvelle kalaan lähtenyttä miestä kuoli Valtimolla Pohjois-Karjalassa. Onnettomuudessa kuoli 60-vuotias nurmeslainen ja 67-vuotias valtimolainen mies.


Turkki kielsi Pride-kulkueen – viranomaiset vetosivat turvallisuuteen hs 18:49 24.06


Vaasan Ykkösliigassa tärähti hurja kuulakaari – Portugalin ennätys uuteen uskoon hs 16:18 24.06


Koko NHL sekaisin siirtosirkuksesta - kaupattu Antti Raanta viettää viileästi juhannusta! "Tavoitettavissa maanantaina" iltalehti 21:01 23.06

Raumalaismaalivahti kuittasi kanadalaismedian haastattelupyynnöt messevällä viestillä. NHL-seurojen toimitusjohtajat käyvät varaustilaisuuden alla hirmuista puhelinrumbaa ja vaihtavat pelaajia kuin kalsareitaan. Suomalaiskesän merkittävin siirto napsahti julkisuuteen juhannusaattona. Arizona Coyotes hankki Raannan kaupassa, jossa se puolestaan antoi New York Rangersille ensimmäisen kierroksen varausvuoron.


Rangers ja Coyotes vaihtokaupoilla - Raanta aavikolle jatkoaika.com 20:56 23.06

New York Rangers on kaupannut Antti Raannan ja Derek Stepanin Arizona Coyotesiin. Vaihdossa Coyotes antoi Anthony DeAngelon ja ensimmäisen kierroksen varausvuoron viikonlopun varaustilaisuuteen.


Aalto-yliopiston opiskelijoiden satelliitin laukaisu avaruuteen onnistui – kiertänyt jo maapallon hs 10:20 23.06


Suomalaisten opiskelijoiden rakentama Aalto-satelliitti laukaistiin avaruuteen onnistuneesti iltalehti 08:26 23.06

Satelliitti Aalto ykkönen lähti matkaan aamuseitsemältä Suomen aikaa. Opiskelijoiden rakentaman satelliitti Aalto ykkösen laukaisu on sujunut hyvin. Useita satelliitteja kuljettanut raketti laukaistiin aamuseitsemältä Suomen aikaa. Raketti laukaistiin avaruuteen Intiasta. - Laukaisu onnistui erittäin hyvin. Kaikki meni täsmälleen etukäteen lasketun mukaisesti, kertoo projektin vetäjä, apulaisprofessori Jaan Praks STT:lle. Aalto-1 irrotettiin omalle radalleen suunnitelmien mukaisesti raketin lennettyä noin kaksikymmentä minuuttia.


Opiskelijoiden rakentama Aalto-satelliitti laukaistiin avaruuteen onnistuneesti iltalehti 08:18 23.06

Opiskelijoiden rakentaman satelliitti Aalto ykkösen on määrä lähteä matkaan tänään aamuseitsemältä Suomen aikaa. Opiskelijoiden rakentaman satelliitti Aalto ykkösen laukaisu on sujunut hyvin. Projektin vetäjä Jaan Praks kertoo, että useita satelliitteja kuljettanut raketti laukaistiin avaruuteen Intiasta aamuseitsemältä Suomen aikaa. Aalto-1 irrotettiin omalle radalleen suunnitelmien mukaisesti raketin lennettyä noin kaksikymmentä minuuttia. Satelliitti vie avaruuteen suomalaista tekniikkaa: sen matkassa on muun muassa spektrikamera, säteilyilmaisin ja plasmajarru, joka on kehitetty vähentämään avaruusromua.


Aalto-yliopiston opiskelijoiden suunnittelema satelliitti laukaistiin avaruuteen – uusia projekteja on jo käynnissä hs 08:12 23.06


Uutiset