Suru-uutinen: Jalkapallovaikuttaja Pertti Alaja on kuollut iltasanomat 07:39 18.08

Pertti Alaja menehtyi varhain aamuyöllä.


Murheellinen uutinen Barcelonalle: Tähtihyökkääjä sivussa yli kuukauden iltalehti 16:37 17.08

Jalkapallon Espanjan liigassa pelaavan FC Barcelonan Luis Suarez joutuu viiden viikon huilille loukkaantumisen takia. Tähtihyökkääjä satutti polveaan myöhään keskiviikkona pelatussa Espanjan Super cupin ottelussa Real Madridia vastaan. Barcelonan otteluiden lisäksi Suarez joutuu jättämään väliin Uruguayn maajoukkueen MM-karsintaottelut Argentiinaa ja Paraguayta vastaan. Suarezin sairausloman pituudesta kertoi Uruguayn maajoukkueen virallinen Twitter-tili.


Perheellä iso rooli pesäpallolegenda Komulaisen paluussa: "Vihreä valo ratkaisun tueksi oli poikani sanat" iltalehti 16:00 17.08

Sotkamon Jymyn pesäpallolegenda Jani Komulainen päätti uransa viime syksynä. Jymyn miehistöongelmat saivat kuitenkin miehen pään kääntymään paluun suhteen. Heinä-elokuun vaihteessa kuului Kainuusta jymyuutinen Jani Komulaisen, 39, paluusta pesäpallokentille. Kaksitoista SM-kultaa urallaan kahminut multijokeri sai tekstiviestin Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmaselta kolmen pelaajan loukkaannuttua Kouvola-pelissä.


Petteri Koposen paluu kentille voi olla ilouutinen myös superlupaus Lauri Markkaselle hs 17:20 16.08


Huippu-uutinen Susijengille – Petteri Koponen palasi maajoukkueen harjoituksiin iltasanomat 16:53 16.08

Suomella on paras miehistö jalkeilla kaksi viikkoa ennen EM-kotikisojen alkua


Susijengille huojentava uutinen: Petteri Koponen palaa harjoituksiin - "Heittämisessä olen vielä kaukana normaalitasostani" iltalehti 15:41 16.08

Pelintekijä Petteri Koponen on jälleen mukana Suomen miesten koripallomaajoukkueen harjoitusvahvuudessa. Koponen osallistui eilen kesän ensimmäisiin täysipainoisiin joukkueharjoituksiinsa Helsingissä. Koponen on parannellut kätensä hermovammaa kesän ajan. - Tässä on vedetty pitkä aika ilman palloa, ja heittämisessä olen vielä kaukana normaalitasostani. Katsotaan tilannetta ja tunnustellaan ihan kaikessa rauhassa, Koponen kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.


Koripallomaajoukkueen Nuutinen siirtyy Romaniaan iltasanomat 10:21 15.08

Koripallomaajoukkueen laitahyökkääjä Matti Nuutinen siirtyy ensi kaudeksi Romanian Pitestiin.


Suru-uutinen: Etevä ja ihmismäinen oranki Chantek on kuollut 39-vuoden iässä iltalehti 04:09 08.08

Chantek eli suuren osan elämäänsä eläintarhassa Atlantassa, Yhdysvalloissa. Chantek ei ollut mikä tahansa eläintarhaoranki. Se oli ensimmäisiä apinoita, joka oppi viittomaan, siivosi asuintilaansa ja osasi neuvoa hoitajaansa löytämään tien hampurilaisravintolaan. Nyt Chantek on poistunut keskuudestamme kuollut.


Helpottava uutinen MM-kisojen kynnyksellä – Suomen moukariässä lähtee sittenkin Lontooseen iltasanomat 05:50 02.08

David Söderbergin selkä kestää heittämisen MM-kilpailuissa.


F1-konkari Felipe Massan terveydentila huolestuttaa - julkaisi tiedotteen tilanteestaan: "Kiitos kaikille tuestanne" iltalehti 19:29 29.07

Kokenut brasilialaiskuljettaja jäi viime hetkellä sivuun Unkarin GP:n aika-ajosta. Williams joutui hälyttämään Paul di Restan paikkaamaan Felipe Massaa vain puolitoista tuntia ennen Unkarin GP:n aika-ajoa, kun tämä koki olonsa heikoksi viimeisissä vapaissa harjoituksissa. Di Resta sai jännityksestä huolimatta ajettua kelvollisia kierroksia ja sijoittui 19:nneksi. Pois jäänyt Massa julkaisi Williamsin Facebook-sivulla videomuotoisen tiedotteen, jossa kertoi voinnistaan. Ennen aika-ajoa tietoja ei juuri kerrottu, ja äkillinen uutinen herätti huolta F1-faneissa.


Onko tämä formuloiden tulevaisuus? Mercedes teki radikaalin arvopäätöksen - Nico Rosbergille uusi rooli iltalehti 06:10 28.07

Mercedeksen päätös siirtyä sähköformuloihin näyttää suuntaa myös F1-sarjalle. Saksalaislehdet istuttavat Nico Rosbergia jo tallipäälliköksi. Se ei ollut mikään pikku-uutinen. Mersun F1-tallin viestintäpäällikkö Bradley Lord lähestyi puhelimitse tiistai-iltana puoli kymmenen aikaan illalla. - Olette juuri saaneet lehdistötiedotteen koskien Mercedes-Benzin strategista uudelleen arviointia F1-sarjojen ulkopuolella, Lord viestitti.


Venäjän media tarttui Putinin pakotekommentteihin - Niinistön näkemys huomioitiin iltalehti 22:16 27.07

Venäjällä pakotteet ovat iso uutinen, joten Putinin mielipiteet herättivät kiinnostusta. Sauli Niinistön ja Vladimir Putinin tapaamista seuranneet venäläismediat nostivat juttujensa kärkeen Putinin kommentit, jotka koskivat Yhdysvaltojen mahdollisia Venäjä-pakotteita. Venäjällä pakotteet ovat iso uutinen, joten Putinin mielipiteet herättivät kiinnostusta. Samassa yhteydessä huomioitiin Niinistön näkemys, jonka mukaan pakotteet eivät ole helppo aihe myöskään Euroopan unionille. Tilaa saivat myös Niinistön näkemykset esimerkiksi sotaharjoituksista ja vuoropuhelun tärkeydestä.


Suru-uutinen Tampereelta: maineikas kiekkotoimittaja Ilkka Ala-Kivimäki on kuollut iltasanomat 12:27 26.07

Ilta-Sanomien maineikas jääkiekkotoimittaja Ilkka Ala-Kivimäki on kuollut.


Obamacare on jälleen USA:n ykkösuutinen: miksi se luotiin ja miksi se ei kelpaa republikaaneille? – ”Julkista terveydenhuoltoa pidetään sosialismina” hs 17:16 25.07


KHL:n supertähti kärysi dopingista, Venäjän urheiluministeri laukoi heti tiukan kannanoton iltalehti 11:43 25.07

Kiekkoliiga KHL:ää kohtasi tiistaina sokkiuutinen, kun legenda Danis Zaripov tuomittin kahden vuoden kilpailukieltoon kiellettyjen aineiden vuoksi. Zaripov kuuluu liigan kirkkaimpiin tähtiin, ja hän on pelannut koko uransa kotimaassaan Venäjällä. Maan urheiluministeri Pavel Kolobkov antoi tiukan lausunnon venäläiselle Championat-urheilusivustolle. Hänen mukaansa Zaripovin ansiot ovat toissijaisia.


Yllätysuutinen – Edis Tatli hakemaan revanssia kyseenalaisen ottelun voittajasta iltasanomat 15:28 24.07

Edis Tatli nousi Francesco Pateran ykköshaastajaksi.


Urheilutähdet murtuivat kuultuaan suru-uutisen Linkin Parkin laulajasta - "Chesterin ääni raikasi kaikissa bileissä ja matseissa" iltalehti 17:33 21.07

Torstaina musiikkimaailmasta kuultiin suru-uutinen, kun huippusuositun Linkin Park -yhteen laulajan, Chester Benningtonin, kerrottiin kuolleen. Useiden amerikkalaislähteiden mukaan poliisi tutkii 41-vuotiaana menehtyneen Benningtonin kuolemaa itsemurhana. Myös tunnetut urheilumaailman vaikuttajat ovat surreet muusikon kuolemaa ja jakaneet surunvalittelujaan sosiaalisessa mediassa.


Oikaisu: Jannen tytär odotti 7 tuntia terveyskeskuksen päivystyksessä, ei KYSin iltalehti 11:59 21.07

Iltalehti uutisoi perjantaina kuopiolaisen Jannen tyttären pitkästä odotusajasta KYSin päivystyksessä ja siitä, ettei KYSin lääkäri olisi ottanut häneltä verikoetta. Uutinen on korjattu kauttaaltaan, sillä perjantaina selvisi, että Jannen tytär oli ohjattu KYSin päivystyksen ilmoittautumisesta samassa rakennuksessa sijaitsevaan Kuopion kaupungin perusterveydenhuollon kiireelliseen ilta- ja viikonloppuvastaantoon, jossa oli ollut kyseinen pitkä odotusaika ensin ilmoittautumiseen ja sitten lääkärin vastaanotolle. Kun Iltalehti haastatteli Jannea, hän kertoi, että hänen tyttärensä odotti KYSin päivystyksessä yhteensä seitsemän tuntia. Iltalehti kysyi asiasta torstaina KYSin päivystyksen ylilääkäriltä Tero Martikaiselta, jolloin hän kommentoi asiaa yleisellä tasolla. Martikainen sanoi, että odotusaika kuulostaa kohtuuttoman pitkältä ja yleensä lapsipotilaat pääsevät heillä nopeasti hoidon arviointiin ja lääkärin vastaanotolle. Hän ei kuitenkaan kiistänyt, että Jannen odotusaika yhteensä seitsemän tuntia olisi mahdoton, vaan ihmetteli, että se kuulostaa pitkältä ja pahoitteli odotusaikaa. Hän arveli odotusajan syyksi poikkeuksellista ruuhkaa.


IMF nosti Espanjan talouskasvuennustetta, mutta varoittaa: Työttömyyden synkät pilvet riippuvat maan yllä iltalehti 20:23 19.07

Kansainvälinen valuuttarahasto IMF on nostanut Espanjan talouskasvuennustetta 3,1 prosenttiin tälle vuodelle. Aiempi ennuste oli 2,6 prosenttia. Uutinen on helpotus Euroopan neljänneksi suurimmalle taloudelle, joka on rypenyt kurimuksessa jo vuosia. Viriävään kasvuun vaikuttavat IMF:n mukaan viennin vahva kasvu, kansalaisten lisääntynyt kulutus ja turismin elpyminen.


WSJ:n uutinen Helsingin sotatunneleista lähti laukalle Venäjän mediassa - "mussukat, millä vuosituhannella elämme?" iltalehti 08:52 19.07

Wall Street Journalin taannoin artikkeli Helsingin alla kulkevista tunneleista oli jo valmiiksi vinossa, mutta sai Venäjällä vielä suuremmat mittasuhteet. "Helsingin alapuolella suomalaiset varautuvat Venäjän uhkaan", otsikoi Wall Street Journal perjantaisen Helsingin maanalaisista tiloista. Monia nimettömiä ja nimellä esiintyneitä suomalaisia asiantuntijoita on haastateltu artikkeliin, jossa esitellään, kuinka Helsingin metrotunnelit, huoltokäytävät ja parkkiluolat muuntuvat käden käänteessä puolustusasemiksi ja väestönsuojiksi. Wall Street Journalin mukaan mittava verkosto tarjoaa vettä ja langattoman verkkoyhteyden. Luoliin mahtuu suojaan koko Helsingin 600 000 asukkaan väestö. Uhkakuvat kytketään artikkelissa Venäjän lähestyvään Zapad 2017 -sotaharjoitukseen.


Uutiset