Tukholman yliajaja myöntää terrorismirikokset - ”motiivi oli aiheuttaa pelkoa” iltalehti 11:38 13.02

Oikeudenkäynti kuorma-autolla ihmisten päälle ajanutta miestä vastaan on alkanut Tukholmassa. Uzbekistanilainen Rakhmat Akilov on myöntänyt oikeudessa syytteet terrorismirikoksista. Oikeudenkäynti 10 kuukauden takaisista tapahtumista alkoi tänään. Akilov ajoi huhtikuun 7. päivänä 2017 kuorma-autolla ihmisten yli sillä seurauksella, että viisi kuoli ja 15 loukkaantui.


Tukholman terrori-iskun tekijä suunnitteli iskuaan neljä kuukautta: otti valokuvia sopivista paikoista, katsoi propagandavideoita internetistä iltalehti 11:02 30.01

Rakhmat Akilov saa tänään syytteen Tukholman terrori-iskusta. Uzbekistanilainen Rakhmat Akilovin tekemästä huhtikuisesta terroriteosta on saatu tänään lisätietoja. Alustavien tutkimusten mukaan Akilov suunnitteli iskunsa huolellisesti. Ennen terroritekoa Akilov oli hankkinut paljon tietoa ääri-islamistisesta liikkeestä Isisistä. Hän oli katsellut järjestön propagandavideoita ja tutkinut mahdollisuuksiaan lähteä sotimaan Syyriaan. Hän oli ennen iskua käyttänyt myös huomattavan paljon aikaa terrori-iskulle sopivien paikkojen etsimiseen. Sopivista paikoista hän otti valokuvia.


Rakhmat Akilov saa tänään syytteen Tukholman terrori-iskusta iltalehti 10:45 30.01

Tukholman keskustassa viime huhtikuussa viisi ihmistä kuoliaaksi kuorma-autolla ajaneen Rakhmat Akilovin vastainen oikeudenkäynti alkanee helmikuun puolivälissä. 290 päivää on kulunut siitä, kun uzbekistanilainen Rakhmat Akilov, 39, varasti kuorma-auton ja ajoi Tukholman keskustassa Drottninggatanilla kuoliaaksi viisi ihmistä. Tutkinta on kestänyt pitkään, mutta vihdoin tänään tiistaina 8 000 sivun laajuinen esitutkinta-aineisto julkistetaan. Tänään Akilov saa myös vihdoin syytteen teostaan.


Uutiset