Väyrynen tyrmää väitteen: Näin kokoussoppa meni iltalehti 11:55 12.03

Paavo Väyrysen mukaan kansalaispuolueen vuosikokous oli kutsuttu koolle jo 2. helmikuuta, ei 3. maaliskuuta. Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen vastaa Iltalehden maanantaina julkaisemaan - Kansalaispuolueen ex-johtoa tukeva Jarmo Nevalainen on väittänyt tänään Iltalehdessä, että Oulussa 3.3. klo 11.30 pidetty vuosikokous olisi kutsuttu koolle vasta samana aamuna.


Väyrysen kokoussoppa sakenee - ”Paavo sanoi, että hän sai yöllä idean” iltalehti 08:09 12.03

Jarmo Nevalainen osallistui euroedustaja Paavo Väyrysen (KP, kesk) Eurooppa-aiheiseen seminaariin Oulussa 2.-3.3. Samana viikonloppuna Oulussa oli kansalaispuolueen kokous, joka erotti Väyrysen taloudellisten väärinkäytösten takia. Väyrysen mukaan kokous oli laiton. Keskustaa kritisoiva Paavo Väyrynen vieraili helmikuussa Iltalehden Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa. Jarmo Nevalainen ihmettelee, miten Väyrysellä on otsaa väittää kokousta laittomaksi, kun hän itse järjesti Eurooppa-seminaarinsa päätteeksi täysin laittoman kokouksen. Nevalainen kertoo osallistuneensa lauantaina 3.3. molempiin kokouksiin.


Pelkäsikö Paavo Väyrynen ex-puolueensa johdon reaktiota? ”Puoluetta on ryhdytty kaappaamaan” iltasanomat 20:27 11.03

Paavo Väyrysen mielestä kansalaispuolueen kannalta paras ratkaisu olisi se, että hän pääsisi keskustan johtoon.


Paavo Väyrynen: ”Tarkoitus tietysti oli, että eduskuntaan tultuani palaan puolueen johtoon” iltalehti 11:51 11.03

Euroedustaja ja keskustan kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen sanoo, että hänen perustamassaan Kansalaispuolueessa hallituksen johtoon ”presidentinvaalien ajaksi tilapäisesti nostetut” kolme jäsentä - Piia Kattelus, Sami Kilpeläinen ja Tuula Komsi - ryhtyivät toteuttamaan laitonta vallankaappausta. - Tarkoitus tietysti oli, että eduskuntaan tultuani palaan puolueen johtoon, ja se alkaa toimia sääntöjensä mukaisena parlamenttipuolueena. Kolmikko ryhtyi kuitenkin laittomia keinoja käyttäen muuttamaan sitä tavalliseksi joukkopuolueeksi, jota he itse johtaisivat, Väyrynen sanoo tänään julkistamassa tiedotteessa. Väyrysen mukaan puolueeseen otettiin alkuvaiheessa perustajajäsenten rinnalle runsaat kolmekymmentä asiantuntijajäsentä. Hänen mukaansa heistä parisenkymmentä on osallistunut aktiiviseen toimintaan. Kannatusjäseniä on lähes kolme tuhatta.


Paavo Väyryseltä raju ryöpytys: ”Keskustan tilanne on surkea” uusisuomi 10:37 11.03

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen arvostelee kovin sanoin keskustaa, jonka puheenjohtajaksi hän aikoo pyrkiä ensi kesän puoluekokouksessa Sotkamossa. Väyrysen mukaan puolueen tilanne on murheellinen kansanvallan ja laillisuuden kannalta.


Kansalaispuolue: Väyrynen paljasti käänteentekevän suunnitelmansa epäreilulla hetkellä – ”Se oli elämäni paras päivä” iltasanomat 20:43 10.03

Puolue kertoo saaneensa tietää Paavo Väyrysen aikeista pyrkiä keskustan johtoon vain tuntia ennen kuin Väyrynen tiedotti asiasta kaikelle kansalle.


Paavo Väyrynen pimitti puoluejohtoa - kertoi vain tuntia ennen tiedotustilaisuutta hakevansa keskustan puheenjohtajaksi iltalehti 16:48 10.03

Kansalaispuolueen johdon mukaan syy Väyrysen toiminnalle oli epävarmuus siitä, miten puolueen johto suhtautuu suunnitelmiin. Konkaripoliitikko Paavo Väyrysen toiminta puhuttaa jälleen. Kansalaispuolueen tuoreen tiedotteen mukaan Väyrynen ilmoitti puoluejohdolle pyrkivänsä keskustan puheenjohtajaksi vain reilua tuntia ennen kuin järjesti aiheesta tiedotustilaisuuden. Väyrynen kertoi aikeistaan 1. helmikuuta.


Bisquitin kolumni: Pientä säätöä iltasanomat 08:08 09.03

Tavallisella taajamajärjellä ja tässä päivittäisessä metriluokan kokemusympäristössä Väyrynen on epäilemättä hiukkasen vaikea ymmärrettävä.


Oikeus päätti: Paavo Väyrysen erottaminen kansalaispuolueesta keskeytetään iltalehti 22:07 07.03

Helsingin käräjäoikeus on antanut päätöksensä Väyrysen asiassa. Paavo Väyrynen kertoi Iltalehdelle näkemyksensä aiheesta. Käräjäoikeus keskeytti Paavo Väyrysen erottamisen kansalaispuolueesta.


Kansalaispuolue ei täsmennä mistä summasta Väyrysen kanssa väännetään - Kattelus: ”Emme vedä hernettä nenään pienistä asioista” iltalehti 19:24 07.03

Samaan aikaan kun Kansalaispuolue piti tiedotustilaisuutta perustajajäsen Paavo Väyrysen erottamisesta, päätti Helsingin käräjäoikeus keskeyttää erottamisen. Taloudellisista väärinkäytöksistä puolue ei tahdo antaa lisätietoa. Puolue kertoi lauantaisen puoluekokouksen jälkeen päättäneensä erottaa Paavo Väyrynen. Kilpeläinen on kommentoinut aiemmin, että taloudellisissa sotkuissa kyse on "mittavista summista". - Emme ole mielensäpahoittajia. Emme vedä hernettä nenään pienistä asioista, toteaa puolueen varapuheenjohtaja Pia Kattelus keskiviikkona.


Oikeus keskeytti Väyrysen erottamisen kansalaispuolueesta iltasanomat 18:24 07.03

Väyrynen sai jäsenyytensä kansalaispuolueessa takaisin toistaiseksi –? oikeus määräsi erottamisen väliaikaiseen täytäntöönpanokieltoon


Kansalaispuolueen Kilpeläinen: Väyrynen voidaan ehkä myöhemmin hyväksyä takaisin puolueeseen iltasanomat 17:09 07.03

Sisäisten kiistojen repimän kansalaispuolueen Sami Kilpeläinen pitää mahdollisena, että europarlamentaarikko Paavo Väyrynen hyväksytään myöhemmin uudelleen puolueen jäseneksi.


”Väyrysläiset” kokoontuivat Oulussa - Paavo Väyrynen veivasi seminaarin varjolla kulut EU:n piikkiin iltalehti 22:46 06.03

EU-rahoja ei voi käyttää puolueen toiminnan rahoittamiseen. Väyrynen ratkaisi ongelman pitämällä tauon kokousten välissä. Paavo Väyrynen sai potkut perustamastaan kansalaispuolueesta lauantaina tilinkäyttöön liittyvien väärinkäytösten ja vaaliraharikkomusten vuoksi. Väyrynen pitää erottamispäätöstä laittomana. Riidan ytimessä on Väyrysen presidentinvaalien aikainen rahojensiirtely, mutta lisäesimerkkinä moitittavasta toiminnasta kansalaispuolueen johto nosti esiin sen, että Väyrynen järjesti viime lauantaina Oulussa EU:n varoilla EU-seminaarin ja sen yhteyteen oululaishotelli Lasaretissa kokouksen, jota "väyrysläiset" kutsuvat puolueen vuosikokoukseksi.


HS: Väyrynen ei nauti kansan tukea - vain neljännes suomalaisista toivoo häntä mukaan keskustan puheenjohtajakisaan iltalehti 11:35 06.03

Keskustan kannattajat uskovat Paavo Väyrysen ehdokkuuden olevan jopa haitaksi puolueelle, kirjoittaa Helsingin Sanomat. uutisoi, että suurin osa suomalaisista ei tue Paavo Väyrysen puheenjohtajahaaveita. Tutkimuksen toteutti Kantar TNS Helsingin Sanomien toimeksiannosta. Tuoreen tutkimuksen mukaan selkeä enemmistö pitää Väyrysen mahdollisuuksia keskustan puheenjohtajakisassa huonoina. Keskustan kannattajat suhtautuvat Väyrysen mahdollisuuksiin kisassa muita skeptisemmin, ja uskovat ehdokkuuden olevan jopa haitaksi puolueelle.


Keskustavaikuttaja Väyrysestä: ”Kunniapuheenjohtajuus pois” iltalehti 21:43 05.03

Keskustavaikuttaja ihmettelee, miksi Paavo Väyrynen ei osallistu keskustan toimintaan, vaikka haluaa sen puheenjohtajaksi - ”ei yhdessäkään kokouksessa vuoden 2015 jälkeen”. Keskustan puoluehallituksen jäsen, Helsingin keskustan entinen puheenjohtaja Ville-Veikko Rantamaula pohtii tiedotteessaan, pitäisikö maanantaina jälleen oman tiedotustilaisuuden pitäneeltä Paavo Väyryseltä ottaa pois puolueen kunniapuheenjohtajuus. - Väyrynen on toiminnallaan asettanut asemansa puolueen kunniapuheenjohtajana kyseenalaiseksi. Hänen pitkään jatkunut puoluetta haittaava ja lähes jokaisen puolueen sääntöjen mukaisen erottamisperusteen täyttävä toimintansa herättää kysymyksen siitä, arvostaako Väyrynen lainkaan asemaansa ja olisiko se tästä syystä mahdollisesti otettava häneltä pois, Rantamaula kirjoittaa.


Outo tilanne kansalaispuolueessa - toinen kahdesta puheenjohtajasta: ”Toiminta on jäähyllä” iltalehti 20:19 05.03

Paavo Väyrysen perustaman kansalaispuolueen kaksi siipeä ovat nyt pahoissa riidoissa. Europarlamentaarikko Paavo Väyrysen perustama kansalaispuolue jakaantui lauantaina kahteen siipeen, kun puheenjohtaja Sami Kilpeläisen johtama siipi erotti Väyrysen puolueesta kokouksessaan. Kilpeläinen ja varapuheenjohtaja Piia Kattelus valittiin kokouksessa jatkokaudelle tehtäviinsä. Väyrysen mukaan kokous oli laiton. Väyrysen lauantaina koolle kutsumassa kansalaispuolueen kokouksessa Väyrynen nimitettiin puoluehallituksen jäseneksi ja puheenjohtajaksi Seppo Hauta-aho.


Näin Väyrynen kiemurteli vastauksissaan kansalaispuolueen käsittämättömästä sotkusta: raha-asioita hoidettiin ”inspiroiden” ja ”joustavasti” iltalehti 19:30 05.03

Paavo Väyrynen sanoo Iltalehdelle pitävänsä ”hyvänäkin ehkä”, ettei kansalaispuolue voi toimia nyt normaalisti. Väyrynen pyrkii keskustan puheenjohtajaksi kesäkuun puoluekokouksessa. Kansalaispuolue päätti lauantaina pitämässään vuosikokouksessa erottaa perustajansa, europarlamentaarikko Paavo Väyrysen puolueesta "tilinkäyttöön liittyvien väärinkäytösten ja vaaliraharikkomusten vuoksi". Myös pyrkiminen kilpailevan eduskuntapuolueen eli keskustan puheenjohtajaksi mainittiin yhtenä erottamisen perusteena. Kansalaispuolueen puheenjohtaja Sami Kilpeläinen ja varapuheenjohtaja Piia Kattelus valittiin kokouksessa jatkokaudelle tehtäviinsä.


Uutiset