Junan veturi liukui pois kiskoilta ja topparin läpi Joutsenossa - "Sen verran on ollut vauhtia" iltalehti 14:45 23.08

Veturi kulki päättyvän radan päätypuskimen lävitse. Joutsenon rautatieaseman tienoolla kulkeneet ovat saaneet keskiviikkona hieraista silmiään, sillä ratapenkalla möllötti veturi osittain ilmassa. Veturin edestä viettää alamäki suoraan kohti jalkakäytävää ja ajorataa. VR:n viestinnän mukaan kyse on vaihtotyöveturista. Vaihtotyö tarkoittaa liikenteestä erillistä vaunujen siirtelyä ja järjestelyä ratapihalla.


Junaliikenne sujuu taas normaalisti - matkustajia kehotetaan silti seuraamaan mahdollisia muutoksia iltalehti 08:46 16.08

Matkustajia kehotetaan seuraamaan VR:n verkkosivuja ja sosiaalisen median kanavia mahdollisten muutosten takia. Aamun junaliikenne on sujunut normaalisti, eikä Veturimiesten liiton mielenilmaus ole aiheuttanut enää muutoksia, kertoo VR. Matkustajia kuitenkin kehotetaan seuraamaan VR:n verkkosivuja ja sosiaalisen median kanavia mahdollisten muutosten takia. Ensimmäiset lähijunat lähtivät liikenteeseen hieman puolen yön jälkeen ja kaukojunat aloittivat liikennöinnin noin viiden aikaan aamulla.


Veturimiesten lakko päättyi - aamun junaliikenne on käynnistynyt normaalisti iltalehti 06:16 16.08

Veturimiesten liiton mielenilmaus on päättynyt ja aamun junaliikenne on käynnistynyt normaalisti, kertoo VR. Ensimmäiset lähijunat lähtivät liikenteeseen hieman puolen yön jälkeen ja kaukojunat aloittivat liikennöinnin noin viiden aikaan aamulla. VR kehottaa kuitenkin matkustajia seuraamaan VR:n verkkosivuja ja sosiaalisen median kanavia mahdollisten muutosten takia. Liikenne oli poikki maanantai-illasta saakka veturinkuljettajien työnseisauksen vuoksi.


Aamun junaliikenne on käynnistynyt normaalisti iltalehti 06:07 16.08

Veturimiesten liiton mielenilmaus on päättynyt ja aamun junaliikenne on käynnistynyt normaalisti, kertoo VR. Ensimmäiset lähijunat lähtivät liikenteeseen hieman puolen yön jälkeen ja kaukojunat aloittivat liikennöinnin noin viiden aikaan aamulla. VR kehottaa kuitenkin matkustajia seuraamaan VR:n verkkosivuja ja sosiaalisen median kanavia mahdollisten muutosten takia. Liikenne oli poikki maanantai-illasta saakka veturinkuljettajien työnseisauksen vuoksi.


Berner: Veturimiesten lakko ei vaikuta päätökseen avata rautatiekilpailua iltalehti 12:42 15.08

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) sanoo, ettei ministerivaliokunnan päätöstä VR:n eriyttämisestä olla perumassa lakon takia. Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) pahoittelee veturinkuljettajien työnseisauksen aiheuttamaa haittaa ihmisten arkeen. Hän sanoo kuitenkin toivovansa, että yhteistä keskustelua rautateiden henkilöliikenteen kilpailun avaamisesta päästään jatkamaan. Bernerin mukaan kaikki osapuolet ovat nimenneet edustajansa työryhmiin, jotka jatkavat uudistuksen valmistelua. Hänen mukaansa keskustelu asiasta on ollut rakentavaa.


Veturinkuljettajat pelkäävät VR-päätöksen vaikutuksia: "Kauhea paine myydä asunnot pois ja vaihtaa paikkakuntaa" iltalehti 07:20 11.08

Veturinkuljettajien mukaan on väärin, että VR:n omaisuus siirretään muiden yhtiöiden käyttöön. Veturimiesten liiton jäsenet ovat pettyneitä ja vihaisia hallituksen tavasta hoitaa rautateiden henkilöliikenteen kilpailutus, kertoo liiton puheenjohtaja Tero Palomäki. Veturimiesten liitto tiedotti aiemmin torstaina järjestävänsä poliittisen mielenilmauksen hallituksen liikenne- ja omistajapolitiikkaa vastaan. Mielenilmaus pysäyttää junaliikenteen maanantaina illalla muutamaksi päiväksi.


Junaliikenne keskeytynyt Järvenpäässä henkilövahingon vuoksi - kaikki raiteet suljettuina noin 45 minuuttia iltalehti 07:35 08.08

Junaliikenne on toistaiseksi keskeytynyt Järvenpäässä henkilövahingon vuoksi, tiedottaa VR. VR:n viestinnästä kerrottiin aamulla seitsemän aikoihin, että kaikki raiteet Järvenpään kohdalla ovat olleet suljettuina noin 45 minuutta. Viestinnästä arvioitiin, että raiteet saataisiin avattua pian. Junaliikenteen keskeyttäminen on vaikuttanut seitsemään junaan, viestinnästä kerrottiin.


VR:n matkustajamäärät kasvoivat vauhdilla  -  tulos parani roimasti iltalehti 13:23 04.08

VR :n matkustajamäärä kaukojunaliikenteessä nousi voimakkaasti tammi-kesäkuussa. Kaukojunissa matkoja tehtiin lähes 10 prosenttia enemmän vuosi sitten. Samalla VR:n liikevoitto loikkasi 37 miljoonaan euroon vuoden takaisesta miljoonasta eurosta. Liikevaihto kohosi 601 miljoonaan euroon 563 miljoonasta eurosta. - On hienoa nähdä, että konsernin liikevaihdon kehitys on reippaassa kasvussa usean laskuvuoden jälkeen. Kaikki liiketoiminnot ovat kasvaneet ja parantaneet tulostaan vuoden 2017 ensimmäisen vuosipuoliskon aikana, kertoo toimitusjohtaja Rolf Jansson tiedotteessa.


Yhteiskuntasuhde- ja ympäristöjohtaja Otto Lehtipuu jättää VR:n iltalehti 10:58 02.08

VR :n yhteiskuntasuhde- ja ympäristöjohtaja Otto Lehtipuu lopettaa tehtävässään. Hän on johtanut muun muassa konsernin viestintäpuolta. Lehtipuu sanoo, että kyseessä on normaali työpaikan vaihto eikä taustalla ole muita syitä. Lehtipuun työt VR:llä päättyvät tämän vuoden aikana.


Kaukojunat myöhästelevät ratajärjestelmävian vuoksi - epäillään aiheutuneen salamaniskusta iltalehti 18:24 21.07

Ratajärjestelmävika viivästyttää kaukojunia Kouvolan ja Mikkelin välillä, kertovat VR ja Liikennevirasto. Vika havaittiin liikenteenohjausjärjestelmässä noin kello 13.30. Liikennevirastosta arvioitiin, että sähkölaitevian oli ilmeisesti aiheuttanut salamanisku. Vikaa korjataan yhä, eikä korjaustöiden kestosta ole tarkempaa arviota. VR:n mukaan junat myöhästelevät vian vuoksi noin 30–60 minuuttia.


Kaukojunat myöhästelevät Kouvolan ja Mikkelin välillä iltalehti 16:56 21.07

Ratajärjestelmävika viivästyttää kaukojunia Kouvolan ja Mikkelin välillä, kertovat VR ja Liikennevirasto. Vika havaittiin liikenteenohjausjärjestelmässä noin kello 13.30. Liikennevirasto ei osannut arvioida, milloin vika saadaan korjattua. VR:n mukaan junat myöhästelevät vian vuoksi noin 30-60 minuuttia.


Vika ohjausjärjestelmässä myöhästyttää junia Kouvolan ja Mikkelin välillä - korjauksen aikataulusta ei tietoa iltalehti 16:35 21.07

Junat ovat myöhässä noin tunnin liikenteenohjausjärjestelmän vian takia. Liikenteenohjausjärjestelmän vika myöhästyttää useita junia. Vika alkoi Kouvolan ja Mikkelin välillä kello 13.30. Liikenneviraston mukaan junat ovat tällä hetkellä myöhässä noin tunnin. VR:n mukaan esimerkiksi S 66 Oulu-Helsinki on myöhässä ratajärjestelmävian takia 75 minuuttia.


VR:n hallintoneuvoston ex-jäsen tyrmää VR:n lipunmyyntiuudistuksen: "Outoa, ettei valtio-omisteinen yhtiö halua palvella asiakkaitaan" iltalehti 13:53 20.07

Koska konduktöörit ovat junissa joka tapauksessa, he voisivat aivan hyvin myydä lippuja jatkossakin, toteaa entinen kansanedustaja Lauri Oinonen. VR:n kesäkuussa voimaan tullut, lähijunia koskeva lipunmyyntiuudistus on joutunut roiman arvostelun kohteeksi jo alkutaipaleensa aikana. Viimeksi uudistukseen ärsyyntyneitä asiakkaita kuohutti .


VR:n Twitter-asiakaspalvelijan uhriutuminen ihmetyttää: "Täällä ollaan someaspassa kyynel silmäkulmassa. Älkää kiusatko, pyydän" iltalehti 20:34 19.07

Lippu-uudistuksesta hurjistuneet asiakkaat eivät olleet tyytyväisiä VR:ltä somessa saamaansa asiakaspalveluun. VR:n Twitter-tilillä on ollut jo muutaman päivän ajan meneillään erikoinen sanaharkka some-asiakaspalvelija Juhan ja kiukustuneiden asiakkaiden välillä. Kesäkuussa voimaan astuneen lippu-uudistuksen myötä VR:n lähijunissa ei voi enää ostaa lippuja vaan ne tulee hankkia ennen junaan astumista VR:n lippuautomaateista, verkkokaupasta ja asemien lipunmyynnistä, mobiilisovelluksella, matkakorttina tai R-kioskilta.


Junamatkustajia uhkaillut ja hiilidioksidisammuttimella riehunut mies otettiin kiinni Tikkurilassa iltasanomat 02:30 15.07

VR:n viestinnästä vahvistetaan, että junasta poistettiin sekavasti käyttäytynyt henkilö, jolla ei ollut matkalippua ja joka oli suihkutellut hiilidioksidisammuttimella junavaunussa.


Romanttinen pöytäpaikka junassa olikin aivan muuta - Merjalla ja miehellä selät vastakkain ja komero välissä iltalehti 19:18 13.07

Paikkojen valinta junalippuja ostaessa voi joskus mennä niin pieleen, että siitä tuleekin paras muisto junamatkoilta. Tamperelainen kolmivuorotyötä tekevä Merja Turunen oli ottamassa miehensä kanssa irtiottoa arjesta ja suuntaamassa viikonloppumatkalle Tallinnaan. Romantiikka oli tarkoitus päästää kukkimaan jo junamatkalla Helsinkiin, joten Merja varasi junasta ihanan kahden hengen paikan vastakkaisilta puolilta pöytää. - Teen kolmivuorotyötä ja minulla oli neljäs yö alkamassa, kun menin VR:n sivuille ja ajatuksella ajattelin, että nyt sitten panostetaan tähän tulevaan parisuhdeviikonloppuun, hän kertoo nauraen Iltalehdelle.


Katri todisti kiinnioton: viisi luotiliiveihin pukeutunutta poliisia poisti miehen junasta iltalehti 23:10 09.07

Poliisi poisti luotiliivit päällä VR:n junasta sunnuntaina häiriötä aiheuttaneen henkilön. Iltalehteen yhteyttä ottanut Katri näki, kun viisi poliisia luotiliivit yllään saattoi junasta ulos miehen Viialassa. - Yhdellä heistä oli asekin siinä ihan hollilla, hän kertoo.


Välikohtaus VR:n junassa: poliisi joutui poistamaan häiritsevästi käyttäytyneen henkilön iltalehti 18:55 09.07

Poliisi ei ole toistaiseksi tarkentanut, millaisesta tapauksesta on kyse. VR:n junaan jouduttiin kutsumaan sunnuntaina poliisi järjestyshäiriön takia. Yksi henkilö aiheutti junassa häiriötä, ja virkavalta poisti hänet junasta Viialassa. Tapauksen vahvistaa VR:n viestintäasiantuntija Jenni Vuorio. Enempää hän ei tapauksesta pysty kertomaan.


Junassa poliisia vaatinut järjestyshäiriö – ainakin yksi poistettiin kyydistä Viialassa iltasanomat 17:21 09.07

VR:n mukaan juna oli tapauksen vuoksi noin 10 minuuttia myöhässä.


Uutiset