Junat myöhässä rantaradalla ratajärjestelmävian vuoksi iltalehti 18:54 23.06

Rantaradan junien matkaa myöhästyttää ratajärjestelmävika, kertoo VR . Junien arvellaan myöhästelevän 45-90 minuuttia. VR:n mukaan puoli kuudelta Turusta lähtenyt IC-juna on myöhässä 50 minuuttia.


Lipunmyynti lähijunissa loppui - täältä voit ostaa lipun iltalehti 14:20 19.06

Lippu-uudistuksen jälkeen konduktöörejä on edelleen niin VR:n junissa kuin HSL:n lähijunissakin, mutta heidän tehtäviinsä ei kuulu enää lipunmyynti. Lipunmyynti sekä VR:n että HSL:n lähijunissa loppuu tänään. VR:n viestintäpäällikkö Henna Norberg kertoo, että aamun työmatkaliikenne sujui hyvin ja konduktöörit ovat saaneet positiivista palautetta asiakkaiden auttamisesta. Muutoksesta on tiedotettu jo viime huhtikuusta lähtien niin junissa kuin muissakin kanavissa. Muutos lähti alun perin siitä, että VR:n ja HSL:n mukaan nykyisen kaltainen konduktöörityö ei vastannut enää uudistuvan lähijunaliikenteen tarpeisiin.


VR:n junaliikenteeseen totaalikatkoja juhannuksena – pahimmillaan junat pysähtyvät suosituilla väleillä kahdeksi päiväksi iltasanomat 13:14 19.06

Ratatyöt sotkevat junaliikennettä juhannuksena. Liikenteeseen tulee useilla rataosuuksilla kahden päivän mittaisia totaalikatkoja.


Lähijunissa tarkastetaan tänään ahkerasti lippuja - lipunmyynti junassa loppunut iltalehti 09:04 19.06

Lipunmyynti sekä VR:n että HSL:n lähijunissa loppuu tänään. Tästä päivästä eteenpäin matkustajien on hankittava lippu ennakkoon tai maksettava se matkakortilla. Lippuja ei voi enää ostaa lähijunissa. Poikkeuksena ovat Riihimäen ja Lahden välillä matkaavat lähijunat, joista lippuja voi ostaa niin kauan kunnes kaikilla asemilla on lippuautomaatit.


Lähijunissa tarkastetaan tänään ahkerasti lippuja - lipunmyydä junassa loppunut iltalehti 08:53 19.06

Lipunmyynti sekä VR:n että HSL:n lähijunissa loppuu tänään. Tästä päivästä eteenpäin matkustajien on hankittava lippu ennakkoon tai maksettava se matkakortilla. Lippuja ei voi enää ostaa lähijunissa. Poikkeuksena ovat Riihimäen ja Lahden välillä matkaavat lähijunat, joista lippuja voi ostaa niin kauan kunnes kaikilla asemilla on lippuautomaatit.


Tänään alkaa uusi aika junaliikenteessä: VR:n lippu-uudistus hämmentää matkustajia – tästä siinä on kyse iltasanomat 05:45 19.06

”19.6. alkaen konduktöörit lähijunissamme eivät enää myy lippuja, vaan keskittyvät palvelemaan teitä.”


Kehäradan liikenne kulkee taas normaalisti iltalehti 19:44 15.06

Helsingissä matkustajia kehotettiin varautumaan viivästyksiin ja peruutuksiin lähiliikenteessä. Nyt kehäradan liikenne kulkee taas normaalisti. Osa kaukojunista kulkee myöhässä Tikkurilassa tapahtuneen henkilövahingon vuoksi. Esimerkiksi Helsingistä Tampereelle matkaava juna lähti liikkeelle tunnin myöhässä. VR:n viestinnästä kerrotaan, että kaukoliikenteen jatkoyhteyksiä järjestellään parhaillaan. Päivystävän palopäällikön Arto Latvalan mukaan Tikkurilassa junan alle jäänyt ihminen kuoli. Aiemmin päivällä Kehäradan I- ja P-junat kulkivat harvennetuin vuorovälein Helsinki-Vantaan lentoasemalla tapahtuneen henkilövahingon vuoksi. Latvalan mukaan lentoaseman rautatieasemalla junan alle jäänyt nainen loukkaantui vakavasti ja hänet kuljetettiin sairaalaan.


Matkustajia kehotetaan varautumaan myöhästymisiin pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä iltalehti 17:36 15.06

Helsingissä matkustajien kannattaa varautua viivästyksiin ja peruutuksiin lähiliikenteessä, tiedottaa VR . Kehäradan I- ja P-junat kulkevat harvennetuin vuorovälein. Myös muussa lähiliikenteessä voi olla myöhästymisiä. VR:n viestinnän mukaan tilanne normalisoituu noin kello seitsemään mennessä illalla.


Maanantaina VR:n lähiliikennejunat kulkevat Tampereelle asti iltalehti 13:52 14.06

VR muistuttaa, että lippu pitää olla hankittuna ennen matkan alkua. VR laajentaa lähiliikennealuettaan ensi maanantaista lähtien Riihimäeltä Tampereelle. Yhtiön mukaan lähijunien lippujen hinnat laskevat uudella alueella keskimäärin viidenneksen kaukojuniin verrattuna. Maanantaista lähtien Helsingin ja Tampereen välillä kulkee R-juna, Helsingin ja Lahden välillä Z-juna ja Riihimäen ja Lahden välillä täysin uusi G-juna. VR muistuttaa, että lippua ei enää voi ostaa junasta, vaan se pitää olla hankittuna ennen matkan alkua.


VR:n lippukaupassa oli häiriöitä iltasanomat 20:50 11.06

VR:n junalippujen myyntijärjestelmässä ilmeni sunnuntaina teknisiä ongelmia.


VR:n lippukaupassa on häiriöitä iltalehti 16:24 11.06

VR:n junalippujen myyntijärjestelmässä on teknisiä ongelmia. VR:n junalippujen myyntijärjestelmässä katkaisee yhteyden osalta VR:n verkkosivujen lippukaupan käyttäjistä. Osa käyttäjistä taas pystyy käyttämään lippukauppaa normaalisti. VR:n mobiilisovellus ei toimi tällä hetkellä ollenkaan.


Vaihdevian vuoksi pääkaupunkiseudulla takkuillut junaliikenne palannut lähes normaaliksi iltalehti 08:57 01.06

Vain kaksi K-junaa on näillä näkymin peruttu. Vaihdevian vuoksi pääkaupunkiseudulla aamulla takkuillut junaliikenne on lähes normalisoitunut, kerrotaan VR:n viestinnästä. Vain kaksi K-junaa on näillä näkymin peruttu, mutta muuten aamun liikenneongelmat ovat VR:n mukaan korjaantuneet.


Lähijunista katoava lipunmyynti hämmentää näkövammaisia – "Aina ei ole kaveria auttamassa" yle 20:33 31.05

Näkövammaiset ja ikäihmiset ovat huolissaan siitä, miten matkustaminen kertamaksulla onnistuu lähijunissa jatkossa. Sekä HSL-alueen junien että VR:n lähijunien lipunmyynti uudistuu juhannusviikolla.


Konepajan Bruno ei saa avata terassia tänä kesänä – VR:n mukaan yksi syy viime vuotiset meluvalitukset: ”Terassia ei tule” hs 13:49 22.05


Junaliikenne myöhästelee yhä eri puolilla Suomea iltalehti 20:35 19.05

Kehäradan junaliikenne on käynnistymässä vähitellen uudelleen, kertoo Liikennevirasto. Junaliikenne kehäradalla keskeytyi aikaisemmin tänään Tikkurilassa sijaitsevan ratajärjestelmän vian vuoksi. Vikaa korjataan parhaillaan. VR:n mukaan korjaustyöt saattavat aiheuttaa junien myöhästymisiä ja joitain perumisia I- ja P-junissa. Lisäksi K-junat liikennöivät Keravan suuntaan N-junina. Tikkurilan kohdalla junat ajavat alempaa nopeutta.


Kehäradan liikenne palautumassa normaaliksi - myöhästymisiä voi olla iltalehti 17:02 19.05

Kehäradan junaliikenne on käynnistymässä vähitellen uudelleen, kertoo Liikennevirasto. Junaliikenne kehäradalla keskeytyi aikaisemmin tänään Tikkurilassa sijaitsevan ratajärjestelmän vian vuoksi. Vikaa korjataan parhaillaan. VR:n mukaan korjaustyöt saattavat aiheuttaa junien myöhästymisiä ja joitain perumisia I- ja P-junissa. Lisäksi K-junat liikennöivät Keravan suuntaan N-junina. Tikkurilan kohdalla junat ajavat alempaa nopeutta.


Outo välikohtaus lähijunassa - Konduktööriä ammuttiin kuula-aseella iltalehti 11:59 15.05

Helsingin seudun lähijunassa tapahtui erikoinen välikohtaus äitienpäivänä. Iltalehden saamien tietojen mukaan Keravalle matkalla olleessa lähijunassa tapahtui sunnuntaina välikohtaus, jonka yhteydessä matkustaja ampui konduktööriä muovikuula-aseella. Asia vahvistetaan Iltalehdelle VR:n viestinnästä. - Kyllä on tapahtunut tällainen välikohtaus. Poliisi selvittää asiaa parhaillaan, Jaana Åberg kertoo VR:n viestinnästä.


Z-junat kulkevat taas, kaukojunat myöhästelevät yhä iltalehti 19:22 05.05

Junaliikennettä viivästyttänyt ratajärjestelmävika jatkuu yhä, mutta Z-junat kulkevat taas. Junat korvattiin jonkin aikaa busseilla, mutta Helsingistä kello 19.35 Lahteen lähtevästä Z-junasta ja Lahdesta klo 20.21 Helsinkiin lähtevästä junasta lähtien Z-junat liikennöidään taas junina. Vika vaikuttaa etenkin Helsinki?Lahti-välillä.VR:n mukaan tilanne jatkuu toistaiseksi eikä aikataulua vian korjaamiseksi vielä ole. Kaukojunat myöhästelevät keskimäärin 20?60 minuuttia.


Ratajärjestelmävika myöhästyttää junia iltalehti 15:32 05.05

Useat junat ovat myöhässä ratajärjestelmävian vuoksi. VR:n viestinnän mukaan vika vaikuttaa etenkin Helsinki-Lahti-välillä kulkeviin juniin. Vikaa tutkitaan parhaillaan, mutta arviota aikataulusta sen korjaamiseksi ei vielä ole. VR:n mukaan vika myöhästyttää junia korkeintaan tunnin.


Kännykästä loppui akku, tarkastaja tulee, enkä voi näyttää mobiililippua – miten käy lapsen? iltasanomat 15:27 04.05

VR:n konduktöörit auttavat nuorta niin, että lippu puhelimesta saataisiin näkyviin. HSL saa lipun näkyviin, jos se on ostettu HSL:n Mobiililippu -sovelluksella.


Uutiset