Venäjän vaaleissa äänestänyt tähän mennessä vajaat 35 prosenttia - houkuttimena konserttilippuja ja kiristystä iltalehti 14:38 18.03

Ihmisiä on yritetty houkutella vaaliuurnille keinolla minä hyvänsä. Myös lahjontaa ja kiristystä esiintyy, kirjoittaa venäläinen oppositiomedia. Näin Venäjän vaalit etenevät. Venäjän vaalikomitea ilmoitti, että äänestysprosentti kello 14.00 Moskovan aikaa oli 34,72 prosenttia koko Venäjän alueella. Moskovassa vastaava prosentti oli 17,06.


71-vuotiaalta Sylvester Stallonelta mahtava voimannäyte - vitsailee kunnostaan: ”Helppo treeni!” iltalehti 22:48 16.03

Pitkän linjan Hollywood-tähti Sylvester Stallone pitää yhä tarkkaa huolta kunnostaan. 71-vuotias Stallone tuli tunnetuksi toimintaleffojen lihaksikkaana tähtenä, ja "Syltty" näyttää, että voimia on vieläkin. Instagramissa julkaisemallaan videolla hän tekee kotisalillaan leukoja 45 kilon lisäpainolla - tai ainakin yhden puhtaan leuan. Toinen näyttää jäävän hieman vajaaksi, kolmas vähän enemmän. Astetta haastavamman suorituksesta tekee se, että Stallone tekee suorituksen pystysuunnassa olevilla tankopidikkeillä.


Muistatko Floridan ampumisen aikaan tumput suorina seisseen seriffin? - valvontakameran video paljastaa miehen kyseenalaisen toiminnan iltalehti 13:01 16.03

Apulaisseriffi sai haukut jopa presidentti Donald Trumpilta. Helmikuisen Floridan kouluampumisen jälkeen suurta huomiota herätti yhden apulaisseriffin, Scot Petersonin toiminta. Miehen työ oli huolehtia koululla oppilaiden turvallisuudesta, mutta tositilanteessa Petersonista ei ollut juurikaan hyötyä. Kun ampuminen alkoi, Peterson hääräsi koulurakennuksen ulkopuolelle. Miehen työnantaja julkaisi tapahtumasta valvontakameravideon, jossa näkyy seriffin kyseenalainen toiminta. Peterson oli ampumisen aikaan muualla koulun alueella ja saapui koulun ovien ulkopuolelle vajaan minuutin päästä siitä, kun ampuminen alkoi. Siitä alkaa toiminta, josta seriffiä on kritisoitu.


Ammattikoulu hieman lukiota suositumpi – Yhteishaku houkutteli yli 70 000 hakijaa MTV 13:17 15.03

Yhteishaku toisen asteen koulutukseen houkutteli melkein 72 000 hakijaa. Haettavana oli yhteensä vajaat 80 000 aloituspaikkaa. Yhteishaku päättyi tiistaina.


Mitä Neymar oikein ajatteli? Stephen Hawkingia siteerannut kuvapäivitys epäonnistui nolosti iltalehti 09:32 15.03

Brasilian suurin futistähti Neymar liikkuu tällä hetkellä pyörätuolissa. PSG:n ja Brasilian maajoukkueen supertähti Neymar parantalee leikattua jalkapöytäänsä kotimaisemissaan Rio de Janeirossa. Jalkapalloilijan kausi päättyi ikävään loukkaantumiseen, mutta hän pysynyt siitä huolimatta sitkeästi otsikoissa. Viime viikolla voimistuivat huhut, joiden mukaan Neymar halua lähteä PSG:stä ja palata Espanjan La Ligaan vain yhden vajaan kauden jälkeen. Nyt huomiota on herättänyt hyökkääjän eilinen kuvapäivitys Instagramissa, jossa hän siteeraa varhain keskiviikkoaamuna kuollutta fyysikkoa Stephen Hawkingia. Itse kuvassa Neymar istuu pyörätuolissa.


Filippiinit jättää Kansainvälisen rikostuomioistuimen - ICC tutkii maan huumesotaa iltalehti 10:39 14.03

Tuhansia huumeidenkäyttäjiä on tapettu sen jälkeen, kun Rodrigo Duterte nousi valtaan. Filippiinien presidentti Rodrigo Duterte ilmoitti keskiviikkona, että maa jättää sopimuksen, joka sitoo Filippiinit Kansainväliseen rikostuomioistuimeen (ICC). ICC tutkii Duterten käynnistämää huumeiden vastaista sotaa, jossa poliisi ja muut viranomaiset ovat tappaneet tuhansia ihmisiä vajaan kahden vuoden aikana. Duterte sanoi lausunnossaan, että Filippiinit vetäytyy Rooman perussäännöstä eli ICC:n perustamissopimuksesta välittömästi.


Elinkautiseksi riitti 13 vuotta: Ex-naisystävänsä väijystä ampunut mies vapautuu iltalehti 10:05 14.03

Helsingin hovioikeus päätti vapauttaa murhaajan, vaikka Rikosseuraamuslaitos ei sitä puoltanut. Hovi perustelee päätöstään muun muassa sillä, että murhaajasta tuli vankilassa ylioppilas. Entisen naisystävänsä lähilaukauksella murhannut mies vapautuu vankilasta vajaan vuoden kuluttua, 1. maaliskuuta 2019. Tuolloin hän tulee istuneeksi elinkautisesta tuomiostaan 13 vuotta ja 2 kuukautta. Helsingin hovioikeus päätti asiasta keskiviikkona.


Mahtava video! Kimi ja Robin Räikkösen osat vaihtuivat: poika ajaa, isä seuraa sivusta - ”Varikolle!” iltalehti 21:41 13.03

Innostus vauhtiin ja punaisiin menopeleihin tuntuu kulkevan Räikkösten perheessä verissä. Video: Ennakkopointit Australian F1-osakilpailuun Kimi Räikkönen, 38, aloittaa vajaan kahden viikon kuluttua jo kahdeksannen kautensa Ferrarin kisakuljettajana.


Suomen valtiosta Nokian suuromistaja - osti osakkeita 844 miljoonalla eurolla iltalehti 12:19 13.03

Lisäksi Solidium kertoo myyneensä Sammon osakkeita 467 miljoonan euron edestä. Suomen valtiosta on tullut Nokian verkkolaiteyhtiö Nokian suuromistaja Solidium kertoo, että se on hankkinut 3,3 prosenttia Nokia osakkeista. Osakepotti maksoi noin 844 miljoonaa euroa. Nokian vuodenvaihteessa päivitetyn omistajaluettelon mukaan yhtiön suurin suomalaisomistaja oli Varma vajaan prosentin omistusosuudella.


EU epäilee Suomen talousennusteiden rehellisyyttä - ”Siinä ei ole manipulointia välissä” iltalehti 17:55 12.03

EU-komissio epäilee, että hallituksen keskipitkän aikavälin talousennusteet eivät ole politiikasta riippumattomia. Suomen valtion tämän vuoden budjetti on vajaat kolme miljardia euroa alijäämäinen. Tosin odotettua paremman talouskehityksen takia, lisävelkaantuminen jäänee tänä vuonna selvästi alle 3 miljardin. - Velaksi eläminen loppuu vuonna 2021, pääministeri Juha Sipilä (kesk) sanoi, kun hallitus esitteli viime syksynä vuoden 2018 budjettiesitystään.


Vajaat kaksi kuukautta ja 200 kuollutta lasta - vuodesta 2018 tulossa painajainen Syyrian lapsille iltalehti 13:42 12.03

Syyrian sodassa on kuollut seitsemän vuoden aikana jo 350 000 ihmistä. Syyrian sodan kahdeksas vuosi alkaa torstaina. Syrian Observatory for Human Rights -järjestön maanantaina julkaisemien lukujen mukaan sota on vaatinut vuosien mittaan liki 350 000 ihmisuhria, joista siviilien osuus 106 000. Tällä hetkellä erityisesti lapset ovat entistä suuremmassa vaarassa. YK:n lastenjärjestön Unicefin mukaan viime vuonna kuoli kaksi kertaa enemmän lapsia kuin vuonna 2016. Saksalaisen Bild-lehden mukaan lapsia kuoli viime vuonna ainakin 910.


Blackhawksille pisteet vajaamiehistä Bruinsia vastaan jatkoaika.com 21:46 11.03

Chicago Blackhawks nappasi sunnuntain päiväpelissä pisteet kotiareenallaan United Centerissä hienolla 3?1-voitolla Boston Bruinsista. Vajaamiehisen vierasjoukkueen kokoonpanosta puuttuivat loukkaantuneina olevat hyökkääjät Patrice Bergeron ja Brad Marchand sekä puolustaja Charlie McAvoy.


Mielentilatutkimus: Turun sarjapuukotuksesta syytetty Abderrahman Bouanane toimi täydessä ymmärryksessä iltasanomat 13:09 09.03

Puukotusiskua aletaan käsitellä käräjillä vajaan parin viikon päästä.


SM-liigan runkosarjan loppu sai jälleen irvokkaan maun - ”Sääli, että tilanne on tällainen” iltalehti 22:23 08.03

Jääkiekon SM-liigan runkosarjan loppu sai irvokkaan maun. Pelicansin piti saada tänään Kouvolan KooKoolta vähintään kaksi pistettä varmistaakseen pudotuspelipaikkansa. Pelicans voittikin KooKoon 3-1, mikä tarkoitti, että HPK:n ja Ilveksen pudotuspelihaaveet kaatuivat lopullisesti. KooKoon kauden loppuminen runkosarjaan puolestaan varmistui jo tovi sitten. Kouvolalaiset ovat pelanneet jo pitkän aikaa roimasti vajaalla kokoonpanolla, ja Pelicansia vastaan joukkue sai jalkeille kolme hyökkäysketjua ja viisi puolustajaa.


Pelicans varmisti pudotuspelipaikan ? "Kaiken maailman korppikotkat on ollut haaskalla jo" jatkoaika.com 21:39 08.03

Pelicans teki runkosarjan viimeisessä kotiottelussaan tarvittavan voittaessaan KooKoon 3-1, ja varmistaessaan näin paikan pudotuspeleissä. KooKoo näyttäytyi Lahdessa vajaamiehisenä, sillä jo kesälomia odottelevan joukkueen kokoonpanosta löytyi vain neljätoista kenttäpelaajaa.


Vettelin rataennätys jäi ilman vertailua - Red Bull ja Mercedes piilottelivat korttejaan iltalehti 19:09 08.03

Sebastian Vettel siirsi Katalonian moottoriradan ennätyksen uudelle sekuntiluvulle. Torstai oli selvästi tehokkain F1-talvitestipäivä. Sebastian Vettel kiersi Katalonian moottoriradan ennen lounastaukoa aikaan 1.17,182, joka on vajaan 0,9 sekuntia parempi kuin Daniel Ricciardon keskiviikkona tekemä ennätys. Vauhti on nyt kova, koska Ricciardoa aiempi ennätys oli kuitenkin kestänyt vuodesta 2008 (Felipe Massa) lähtien. Saksalainen tempaisi useita 1.17-alkuisia kierroksia, mutta huomattavaa oli, että Ferrari oli lähettänyt hänet matkaan hyperpehmeillä renkailla. On vaikea keksiä muuta motiivia kuin muiden pelottelu, koska F1-tallit eivät tarvitse dataa hyperpehmeiden käyttäytymisestä Kataloniassa. Pirelli tuo ne nimittäin ensimmäisen kerran tarjolle vasta sitä seuraavaan osakilpailuun Monacoon.


Hallituksen esitys: Valinnanvapaus luo 5 miljardin euron markkinan – palveluntuottajien täytyy julkaista verotietonsa uusisuomi 13:42 08.03

Hallitus on julkistanut esityksensä sote-palveluiden valinnanvapaudesta. Esityksessä arvioidaan, että valinnanvapauden kautta järjestettävien palvelujen arvo on vajaa kolmannes eli noin 29 prosenttia kaikista maakuntien järjestämistä sosiaali- ja terveyspalveluista.


Missä on Timo? Nähty viimeksi pari viikkoa sitten iltalehti 12:24 08.03

Lapin poliisi etsii vajaa kaksi viikkoa sitten Timo Aroa. Timo Aro on poistunut majapaikastaan Kemintiellä lähellä Muurolan kylää Rovaniemellä päiväsaikaan perjantaina 23. helmikuuta. Tämän jälkeen vuonna 1959 syntyneeseen Timoon ei ole saatu mitään yhteyttä. Timo Aro on noin 170 cm pitkä, ruumiinrakenteeltaan sopusuhtainen ja hän kävelee ontuen.


TUTO nujersi vajaamiehisen Hermeksen - Valtola ja Keinänen illan juhlakaluina jatkoaika.com 21:55 07.03

TUTO päätti runkosarjansa voittoon Kokkolan Hermeksestä lukemin 5?3. Aki Keinäsen juhlailta ja Kalle Valtolan piste-ennätys kruunasivat illan Kupittaalla. Hermes oli ottelussa mukana nuorella joukkueella ja vain 15 kenttäpelaajan voimin, eikä onnistunut antamaan kunnon vastusta turkulaisille.


Vajaa puolet työttömistä täytti aktiivimallin ehdot viime vuonna - Kela: etuuksissa 10 % säästöt iltalehti 13:58 07.03

Viime vuoden lakimuutokset toivat säästöjä työttömyysturvan etuuksissa. Vajaa puolet, reilu 40 prosenttia, Kelan työttömyysetuuksien saajista täytti työttömyysturvan aktiivimallin aktiivisuusehdon. Kelan mukaan ansiopäivärahan saajista ehdot täyttyivät joka kolmannella. Vuoden alussa voimaan tulleen työttömyysturvan aktiivimallin mukaan työttömyysetuutta saavan täytyy tehdä tietty määrä palkkatyötä, toimia yrittäjänä tai osallistua TE-palveluiden järjestämiin, työllistymistä edistäviin palveluihin, jotta oikeus täyteen työttömyysetuuteen säilyy. Mikäli ehdot eivät täyty, pienennetään maksettavaa työttömyysetuutta määräajaksi.


Uutiset