Koneen ohjaamo putosi alas, työntekijä loukkaantui vakavasti - toimitusjohtajalle sakot iltalehti 18:04 20.02

Vantaan käräjäoikeus tuomitsi yrityksen toimitusjohtajan sakkoihin työturvallisuusrikoksesta ja vammantuottamuksesta. Työntekijä loukkaantui vakavasti, kun materiaalinkäsittelykoneen tukivarsi murtui ja ohjaamo putosi alas. Työtapaturma tapahtui Vantaalla elokuussa 2014. Vantaan käräjäoikeus on tuominnut yrityksen toimitusjohtajan 30 päiväsakon rangaistukseen työturvallisuusrikoksesta ja vammantuottamuksesta. Tuomio annettiin 16. helmikuuta.


Kaksi loukkaantui vakavasti rajussa ulosajossa Oulussa – auto kietoutui koivun ympärille iltasanomat 01:27 20.02

Onnettomuus tapahtui puolenyön jälkeen Emäpuuntiellä, jonka nopeusrajoitus on 40 km/h.


Haamukatsastukset Turun AMK:n leimoilla jatkuivat pitkään - rehtori: Sisäinen tarkastus alkaa välittömästi iltalehti 07:04 19.02

- Nämä asiat tutkitaan ja selvitetään perin pohjin, lupaa haamukatsastuksista epäillyn Turku AMK:n rehtori ja toimitusjohtaja Vesa Taatila. Turun ammattikorkeakoulun johto kuuli mahdollisesti vuosia jatkuneista katsastusepäilyistä ensi kertaa Iltalehdeltä. - Suhtaudumme näihin tietoihin erittäin vakavasti. Ajoneuvoturvallisuus on keskeinen tehtävämme, kun kerran se vastuu on meille annettu, sanoo koulun rehtori ja toimitusjohtaja Vesa Taatila.


Trump järkeilee: FBI ei pysäyttänyt kouluampujaa, koska kaikki aika menee Venäjä-vehkeilyn tutkimiseen iltalehti 17:14 18.02

USA:n presidentti yhdisti maan kolmanneksi pahimman kouluampumisen omaan kampanjaansa kohdistuvaan tutkintaan. Donald Trump haukkui myöhään lauantaina liittovaltion poliisin siitä, ettei tämä ottanut vakavasti vinkkiä Floridassa kouluammuskelun tehneestä nuorukaisesta. Samalla Trump antoi ymmärtää, että tämä on suoraa seurausta siitä, että FBI tutkii USA:n presidentinvaaleihin kohdistunutta venäläishäirintää - Erittäin surullista, että FBI ohitti monet merkit, joita Floridan kouluampuja lähetti. Tätä ei voi hyväksyä. He käyttävät liikaa aikaa yrittäessään todistaa, että Venäjä vehkeili Trumpin kampanjan kanssa. Ei ole mitään vehkeilyä. Palatkaa perusasioihin ja tehkää meistä kaikista ylpeitä!


Mercedes ottaa McLarenin ja Renault’n uhan vakavasti: "Kaikkia talleja kunnioitettava" MTV 07:16 18.02

Mercedes-tallin urheilujohtaja Toto Wolff varoittaa aliarvioimasta McLarenia ja Renault’ta alkavan F1-kauden kärkitaisteluissa.


Mercedes ottaa McLarenin ja Renault’n uhan vakavasti: “Kaikkia talleja kunnioitettava” MTV 07:16 18.02

Mercedes-tallin urheilujohtaja Toto Wolff varoittaa aliarvioimasta McLarenia ja Renault’ta alkavan F1-kauden kärkitaisteluissa.


Turun maanantainen kerrostaloasunnon tulipalo vaati yhden ihmisen hengen iltalehti 13:19 16.02

Poliisin mukaan tulipalon syyn selvittäminen jatkuu. Turun Lausteella, Kämnerinpolulla syttyi viime maanantaina tulipalo kerrostaloasunnossa. Hälytys tulipalosta tuli iltapäivällä hieman ennen kello viittä, ja paikalle hälytettiin useita pelastuslaitoksen ja poliisin yksiköitä. Tulipalo rajautui yhden asunnon alueelle ja se sammutettiin nopeasti. Paikalta toimitettiin sairaalahoitoon yksi henkilö vakavasti loukkaantuneena. Myöhemmin henkilö menehtyi saamiinsa vammoihin.


Veli: Entinen paavi Benedictus XVI on vakavasti sairas iltalehti 14:39 15.02

Veli kertoi entisen paavin tarvitsevan usein pyörtuolia. Paavina vuosina 2005-2013 toiminut Joseph Ratzinger eli paavi Benedictus XVI on vakavasti sairas. Asiasta kertoi hänen veljensä Georg Ratzinger, 94, saksalaiselle Neue Post -viikkolehdelle. Asiasta raportoi myös uutistoimisto Reuters.


Nuori nainen raahautui henkihieverissä tielle ja nimesi murhaajansa juuri ennen kuolemaansa USA:ssa - isä: ”Hän on aina ollut taistelija” iltalehti 14:12 15.02

Lizette Cuesta, 19, vuoti kuiviin tiellä kun hänet löydettiin. Poliisi selvitti pikavauhdilla maanantaina tapahtuneen nuoren naisen surman Yhdysvaltojen Kaliforniassa. Syynä tähän oli se, että nainen ehti kertoa viranomaisille tekijöiden nimet juuri ennen kuolemaansa. Kello oli kaksi aamuyöllä, kun ohiajaja havaitsi vakavasti haavoittuneen Cuestan tien sivussa San Franciscon lähellä. Hän ilmoitti hätäkeskukseen löytäneensä tieltä naisen, jolta puuttui käsi. Tosiasiassa käsi oli yhä tallella, mutta nainen oli saanut kohtalokkaat vammat teräaseesta.


Hälytysajossa ollut poliisiauto risteyskolarissa Espoossa – yksi loukkaantui vakavasti MTV 10:56 15.02

Espoossa tapahtui aamulla puoli yhdeksän aikaan liikenneonnettomuus, jossa olivat osallisena hälytysajossa ollut poliisiauto ja henkilöauto.


Poliisiauto törmäsi henkilöautoon Espoossa - yksi loukkaantui vakavasti, kolme lievästi iltalehti 10:42 15.02

Hälytysajossa ollut poliisiauto törmäsi eteen kääntyneen henkilöauton keulaan. Espoossa Kehä II:lla Karamalmin risteyksessä tapahtui torstaiaamuna noin kello 8.30 liikenneonnettomuus, jossa loukkaantui neljä henkilöä, Helsingin poliisilaitos tiedottaa. - Hälytysajossa ollut poliisiauto törmäsi henkilöauton keulaan, kun henkilöauto kääntyi poliisiauton eteen. Kaksi poliisimiestä sekä henkilöauton kuljettaja loukkaantuivat lievästi ja henkilöauton matkustaja vakavasti, kertoo komisario Juha Haapalainen Helsingin poliisilaitokselta tiedotteessa.


Nainen kaatui keskelle ajorataa - raahautui bussin edessä 15 metriä iltalehti 08:48 15.02

Alustavien tietojen mukaan jalankulkija ei loukkaantunut vakavasti. Tapaus sattui keskiviikkona Porissa. Jalankulkija oli ylittämässä Porin Eteläkauppatorin ajorataa suojatien ulkopuolella Eteläkauppatorin ja Antinkadun risteyksessä tarkoituksenaan mennä Kauppatorin linja-autolaiturille, kun hän yllättäen kaatui keskelle ajorataa. Samanaikaisesti Antinkadulta Kauppatorille kääntyi linja auto, joka osui jalankulkijaan. Linja-auto oli tulossa Antinkatua pitkin Valtakadun suunnasta eikä linja-auton kuljettaja havainnut jalankulkijaa.


Tielle kaatunut jalankulkija raahautui linja-auton edessä 15 metriä Porissa iltasanomat 08:39 15.02

Linja-auton edessä kaatunut nainen ei loukkaantunut vakavasti.


Miehikkälän ralliautokolari etenee oikeuteen - kilpa-auton kuljettaja sai syytteen törkeästä kuolemantuottamuksesta iltalehti 20:24 14.02

Törkeän kuolemantuottamuksen lisäksi syyttäjä vaatii kuljettajalle tuomiota törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kolmesta törkeästä vammantuottamuksesta. Miehikkälän ralliautokolari etenee oikeuteen. Kilpa-auton kuljettaja törmäsi vuoden 2016 kesäkuussa henkilöautoon suljetulla tiellä. Kolarissa kuoli yksi ihminen ja kuusi ihmistä loukkaantui vakavasti. Henkilöauton kyydissä oli kaksi alaikäistä lasta. Kuollut henkilö oli aikuinen. Kilpa-auton kyydissä oli kuljettajan lisäksi toinen mies. Syyttäjä vaatii Kymenlaakson Käräjäoikeudessa kuljettajalle tuomiota törkeästä kuolemantuottamuksesta. Haastehakemuksessa todetaan, että kuljettaja on aiheuttanut takapenkillä matkustaneen ihmisen kuoleman törkeällä huolimattomuudellaan.


Helsingin työmaaturmassa kuoli vuonna 1989 syntynyt rakennusmies - Poliisi: ”Puhutaan inhimillisestä virheestä” iltalehti 08:33 14.02

Tutkinnanjohtaja Anne Hietala sanoo, että Helsingin Kalasatamassa sattuneen onnettomuuden toisen uhrin tila on yhä vakava, mutta hän ei ole enää hengenvaarassa. Poliisi on saanut tietoja mahdollisesta asennusvirheestä. Helsingin Kalasataman rakennustyömaalla tapahtui maanantaina surullinen onnettomuus. Kahta rakennustyöntekijää kuljettanut kaiteellinen kori keikahti ympäri ja kaksikko putosi viidennestä kerroksesta 19 metriä alas. Heillä ei ollut turvavaljaita. Vuonna 1989 syntynyt rakennusmies kuoli turmassa saamiinsa vammoihin matkalla sairaalaan. Nuorempi vuonna 1990 syntynyt mies loukkaantui vakavasti ja hänet kiidätettiin tehohoitoon. - Hänellä ei ole välitöntä hengenvaaraa. Tilanne on tietysti vakava mutta vakaa. Missään nimessä hän ei ole vielä puhutuskunnossa, tapauksen tutkinnanjohtaja rikoskomisario Anne Hietala sanoo Helsingin poliisilaitokselta.


Judas Priest -kitaristi vakavasti sairas - joutuu perumaan kiertueen iltalehti 22:48 13.02

Judas Priestin kitaristi Glenn Tipton sairastaa Parkinsonin tautia. Glenn Tipton sairastui Parkinsonin tautiin 10 vuotta sitten. Tiptons on pystynyt soittamaan kitaraa ja osallistumaan kiertueille, mutta nyt sairaus on edennyt niin pitkälle, että Tipton joutuu jäämään sivuun kiertueelta. Judas Priest ilmoitti maanantaina, että Tiptonin korvaa kiertueella Andy Sneap.


Kansainvälisen avustusjärjestön jäsenet järjestivät orgioita alaikäisten kanssa - SPR:n mukaan heidän työntekijöidensä joukossa pedofiileja ei ole ollut iltalehti 19:19 13.02

Punainen Risti ottaa kaikki epäilyt seksuaalisesta hyväksikäytöstä aina vakavasti ja ilmoittaa epäilyistä viranomaisille. Oxfam on kehitysapuun keskittyvä hyväntekeväisyysjärjestö, joka toimii 98 maassa. Viime päivinä järjestön maine on ryvettynyt, sillä sen avustustyöntekijät ovat käyttäneet lapsia hyväkseen katastrofialueilla Tsadissa ja Haitissa. Haitissa Oxfamin työntekijät ovat järjestäneet vuoden 2010 maanjäristyksen jälkeen ville orgioita, joihin osallistui alaikäisiä prostituoituja.


Poliisi vahvistaa: Vuonna 1989 syntynyt rakennusmies kuoli työmaalla, toinen nuori mies loukkaantui vakavasti - onnettomuuden syynä asennusvirhe? iltalehti 16:16 13.02

Onnettomuus tapahtui maanantaina Helsingin Kalasatamassa sijaitsevalla rakennustyömaalla. Onnettomuudessa kuollut rakennusmies oli syntynyt vuonna 1989. Vakavasti loukkaantunut rakennusmies on syntynyt 1990-luvulla. Onnettomuus tapahtui poliisin mukaan tavarahissin kulkuradan rakentamisen yhteydessä. Rakennusmiehet olivat tapaturman aikana kaiteellisessa korissa.


Vuonna 1989 syntynyt mies kuoli työmaalla Helsingin Kalasatamassa – työsuojelutarkastaja onnettomuuden syystä: ”On erilaisia epäilyksiä” iltasanomat 16:07 13.02

Yksi kuoli ja yksi loukkaantui vakavasti työmaalla sattuneessa työtapaturmassa, jossa yllättäen kipannut nostokori tiputti miehet maahan. Miehillä ei ollut turvavaljaita, mitkä yleensä pitää olla, jos työssä on putoamisen riski, kertoo työsuojelupiirin tarkastaja.


Tanskan hovi: prinssi Henrik haluaa viettää viimeiset hetkensä kotonaan - siirretty Fredensborgin linnaan iltasanomat 14:39 13.02

Prinssi Henrikin tila on edelleen vakavasti heikentynyt.


Uutiset