Suomen valtionjohdolta linjaus arktisesta huippukokouksesta – Trump ja Putin tulisivat Suomeen? uusisuomi 12:39 12.10

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta ovat tänään käsitelleet Suomen puheenjohtajuutta Arktisessa neuvostossa. Suomen puheenjohtajuus jatkuu ensi vuoden loppukevääseen.


Yle: Eduskunnan porvareilta HX-jyrähdys – seuraavassa hallituksessa on tuettava hävittäjähanketta uusisuomi 11:55 10.10

Seuraavaan hallitukseen pyrkivien puolueiden on tuettava hävittäjäkauppaa, linjaavat eduskunnan puolustusvaliokuntaa johtava kokoomuksen Ilkka Kanerva ja ulkoasiainvaliokuntaa johtava keskustan Matti Vanhanen Yleisradion artikkelissa.


”Seuraavassa hallituksessa on tuettava hävittäjähanketta” – Yle: Eduskunnan porvareilta HX-ehto uusisuomi 11:55 10.10

Seuraavaan hallitukseen pyrkivien puolueiden on tuettava hävittäjäkauppaa, linjaavat eduskunnan puolustusvaliokuntaa johtava kokoomuksen Ilkka Kanerva ja ulkoasiainvaliokuntaa johtava keskustan Matti Vanhanen Yleisradion artikkelissa.


Yle: Eduskunnan porvareilta HX-jyrähdys – ”Hallituksessa on tuettava hävittäjähanketta” uusisuomi 11:55 10.10

Seuraavaan hallitukseen pyrkivien puolueiden on tuettava hävittäjäkauppaa, linjaavat eduskunnan puolustusvaliokuntaa johtava kokoomuksen Ilkka Kanerva ja ulkoasiainvaliokuntaa johtava keskustan Matti Vanhanen Yleisradion artikkelissa.


Eduskunnasta vaatimus asumistukien uudistamiseen: "Valtion tukemia kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja lisättävä" – katso 10 muutoksen lista MTV 19:23 09.10

Eduskunnan tarkastusvaliokunta antoi tänään julkaisemassa mietinnössä kyytiä Suomessa harjoitetulle asuntopolitiikalle. Kahdeksan vuoden kehittämisohjelman mukaan muun muassa koko asumistukijärjestelmä olisi uudistettava. 


Eduskunnan sote-valiokunta saa lisää kokousaikaa keskiviikkoillaksi iltasanomat 14:57 09.10

Eduskunnan puhemiesneuvosto on päättänyt, että huomisen täysistunto päättyy kello 19, jonka jälkeen sosiaali- ja terveysvaliokunta voi jatkaa omaa työskentelyään.


Tarkastusvaliokunta haluaa asuntopoliittisen kehittämisohjelman iltasanomat 11:51 09.10

Eduskunnan tarkastusvaliokunta haluaa, että Suomeen laaditaan kahdeksanvuotinen asuntopoliittinen kehitysohjelma, joka annetaan selontekona eduskunnalle vuoden 2020 loppuun mennessä.


Nuorisosäätiön sotku: Kansanedustajat väläyttävät tiukkaa sääntöä ARA-lainoihin uusisuomi 11:30 09.10

Eduskunnan tarkastusvaliokunta puuttuu Nuorisosäätiön sotkuihin tuoreessa mietinnössään Suomen asuntopolitiikasta.


”Omakotitalosta saa 100 000€, ei riitä edes yksiöön” – Eduskunnasta vaatimus koko asuntopolitiikan uudistamiseen uusisuomi 11:05 09.10

Eduskunnan tarkastusvaliokunta esittää kahdeksan vuoden kehittämisohjelmaa asuntopolitiikkaan. Ohjelman tänään esitellyt valiokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Eero Heinäluoma (sd) kiinnittää huomiota etenkin Suomen asuntomarkkinoiden eriytymiseen.


Sote-uudistuksen käsittelyä yritetään vauhdittaa – jopa eduskunnan täysistunnot tarkastelussa: "Ei vielä päätetty mitään" MTV 19:21 05.10

Eduskunnassa harkitaan jopa täysistuntojen uudelleenjärjestelyjä, jotta sosiaali- ja terveuspalvelujen uudistusta valmisteleva valiokunta saisi lisäaikaa kokouksilleen. Sote-uudistusta on jo useasti jouduttu lykkäämään ja nyt valmistelulla on kova kiire.


Kiistat sairaaloista pysyivät piilossa, kun sote-valiokunta jatkoi savottaansa iltasanomat 13:47 02.10

Valiokunnan puheenjohtajan Krista Kiurun mukaan kiistaa aiheuttaneita sairaalapykäliä ei käsitellä myöskään huomenna.


Painiliitto teki päätöksensä Istanbulin kohusta – ei sanktioita iltasanomat 12:27 01.10

Painiliiton hallintovaliokunta ei sanktioi painija Toni Ojalaa ja valmentaja Juha Lappalaista nuorten EM-kisojen paluumatkan tapahtumista.


Sote-uudistuksen käsittelyssä uusia vaikeuksia – iltapäivän kokous peruttu iltasanomat 11:20 28.09

Sosiaali- ja terveysvaliokunta on päättänyt kokoustamisensa tältä päivältä, ja iltapäivän kokous on peruttu.


Sote-valiokunnan kokous ohi – iltapäivän kokous peruttu iltasanomat 11:12 28.09

Sosiaali- ja terveysvaliokunta on päättänyt kokoustamisensa tältä päivältä, ja iltapäivän kokous on peruttu.


Kommentti: Perjantaista piti tulla suuri sote-päivä – niin ei käy, kiitos valiokunnan iltasanomat 08:56 28.09

Tänään perjantaina piti olla suuri sote-päivä, vaan eipä ole. Soten kohtalo on yhä auki. Valiokuntaviivyttely jatkuu entiseen malliin, arvioi politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.


Sote-aikataulu vaarassa: Valiokunnan työ ei valmistu tällä viikolla MTV 15:03 26.09

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Krista Kiuru (sdp.) kertoi tänään eduskunnassa toimittajille, että valiokunta ei saa valmiiksi sote-mietintöä tällä viikolla.


Sipilän kesäparrasta tuli sote-parta: ”Se lähtee, kun sote on valmis – ajakoon vaikka valiokunta sen” MTV 12:12 22.09

Keskustan puheenjohtaja, pääministeri Juha Sipilän parrasta on riittänyt puhetta koko kesän ja sen jälkeenkin. Keskustan puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen kysyi Sipilältä, kuinka paljon voidaan puhua yhden miehen parrasta.


Kommentti: Perustuslakivaliokunta ei halunnut antaa avointa piikkiä poliisivaltuuksien laajentamiselle MTV 15:56 21.09

Perustuslakivaliokunta ei halunnut antaa ns. avointa piikkiä tulevaisuuden poliisivaltuuksien laajentamiselle, kirjoittaa MTV Uutisten rikostoimituksen päällikkö Jarkko Sipilä.


Valiokunta tiedustelulaeista: Perustuslain muutoksen käsittelylle kiireellisenä ei estettä MTV 12:41 21.09

Tiedustelulakien käsittely etenee eduskunnassa. Perustuslakivaliokunnan mietintö koskien perustuslain muuttamista on valmistunut, kerrotaan eduskunnan tiedotteessa.


Perustuslaki­valiokunnan yllättävä info iltasanomat 12:13 21.09

Perustuslakivaliokunta pitää nopealla aikataululla tiedotustilaisuuden eduskunnassa.


hallitus sanailivat ”Pääministeri kaksi naista ulos osto Putinin paloiteltiin surman seuraava kilpailu Turvalaitevika haittasi junaliikennettä – ”Erikoinen ”Pääministeri lähtee

Uutiset