Suomiko Norjaa parempi hiihtomaa? Asiantuntija tyrmää valmentaja Matti Haaviston puheet: ”Sama asia kuin Suomi olisi Saksaa parempi jalkapallossa” iltalehti 07:13 17.03

Toni Roponen tyrmää hiihdon uuden päävalmentajan Matti Haaviston puheet, että Suomi voi ohittaa ladulla lähivuosina Norjan. - Toivottavasti olemme pikkuisen lähempänä Norjaa, eikä haittaa, vaikka oltaisiin vähän ohikin. Näin totesi hiihdon tuleva päävalmentaja Matti Haavisto ensimmäisessä lehdistötilaisuudessaan Lahdessa pari viikkoa sitten.


Tulosruudun Viikon vieras: Miten uusi päävalmentaja Haavisto uudistaisi hiihtomaajoukkueen harjoittelua? MTV 12:00 16.03

Suomen maastohiihdon päävalmentajan tehtävät kauden päätteeksi vastaanottava Matti Haavisto istahti Tulosruudun Viikon vieraaksi keskustelemaan Antero Mertarannan kanssa lajin tulevaisuuden näkymistä Suomessa.


Krista Pärmäkoski nostettiin määrätietoisesti huipulle – "Voi olla, että oltiin liian varovaisia" MTV 23:26 15.03

Suomen maastohiihtomaajoukkueen päävalmentajana aloittavalla Matti Haavistolla on takana peräti 15 vuoden yhteistyö tämän hetken valovoimaisimpiin naishiihtäjiin kuuluvan Krista Pärmäkosken kanssa.


Reijo Jylhä perkaa maailmancupin viimeisestä viikonloppua – Suomen joukkueessa monta kiinnostavaa elementtiä MTV 23:05 15.03

Maastohiihdon maailmancupissa ohjelmassa on viimeinen viikonloppu, joka käydään Ruotsin Falunissa. Suomen joukkueen päävalmentajan Reijo Jylhän mukaan Ruotsissa tarjolla on vielä monta mielenkiintoista suomalaistapausta.


Yle: Jukureille tulossa hurjat tappiot – ensi kauden tilanteessa isoja haasteita MTV 17:30 15.03

Jukureiden pääomistaja, sijoittaja Heikki Viitikko vahvisti Ylelle mikkeliläisseuran tekevän tällä kaudella reilun 400 000 euron tappiot. Jukurit on tällä hetkellä melkoisen sopan keskellä, sillä seura erotti vasta päävalmentajan Risto Dufvan.


Ritamäki jatkaa Mikkelissä ? "Ensi kaudella pelataan entistä kovemmin ja pudotuspeleissä nähdään" jatkoaika.com 12:20 14.03

Päävalmentajansa Risto Dufvan erottanut Jukurit on tehnyt jatkosopimuksen hyökkääjä Janne Ritamäen kanssa.


Risto Dufva kommentoi lähtöään Jukureista – puhuu myös Ville Niemisen Pelicans-valinnasta: "En koe itseäni mitenkään kaltoin kohdelluksi" MTV 21:57 13.03

Risto Dufva sanoo ammattilaisurheiluun kuuluvien vastuiden olleen ratkaisemassa hänen lähtöään Jukurien päävalmentajan paikalta. Päätös oli jokseenkin yllättävä, sillä vasta joulukuussa Jukurit oli julkistanut kahden vuoden jatkosopimuksen Dufvan kanssa.


Jukurit-pomo kommentoi Dufvan lähtöä – "Keskustelut olivat pitkät" MTV 18:55 13.03

Jukurien toimitusjohtaja Tuomas Muotka kommentoi Risto Dufvan lähtöä mikkelisseuran päävalmentajan paikalta niukkasanaisesti.


Risto Dufvan ja Jukurien tiet eroavat - kahden vuoden jatkosopimus purettiin iltalehti 18:36 13.03

Jukureita kaksi kautta valmentanut Risto Dufva ei jatka mikkeliläisseuran päävalmentajana. Jukurit kertoi tiistai-iltana Risto Dufvan jättävän seuran. Osapuolten välille marraskuussa solmittu kahden vuoden jatkosopimus on purettu. - Valmentajan tehtävä vaatii valtavasti voimavaroja, ja kauden päättyessä katsoimme, että minä olen kantanut korteni kekoon, Dufva sanoo seuran kotisivuilla.


Taas purettiin valmentajan sopimus SM-liigassa – Risto Dufva ei jatka Jukurien päävalmentajana iltasanomat 18:30 13.03

Jukurien käskijä vaihtuu ensi kaudeksi.


Dufva jättää Jukurit - "Valmentajan tehtävä vaatii valtavasti voimavaroja" jatkoaika.com 18:25 13.03

Jukurit vaihtaa päävalmentajaa. Joukkuetta kahden ensimmäisen liigakauden ajan valmentanut Risto Dufva jättää tehtävänsä.


SM-liigan kaksinkertainen mestarivalmentaja Kiinan kiekkomaajoukkueen ykkösluotsiksi iltalehti 18:21 13.03

43-vuotiasta menestysvalmentajaa odottaa haastava tehtävä kaukana idässä. Tapparan Suomen mestariksi 2016 ja 2017 valmentanut Jussi Tapola on ottanut vastaan tuplapestin. Jo aiemmin ilmoitettiin, että Tapola luotsaa ensi kaudella kiinalaista KHL-seura Red Star Kunlunia. Nyt on varmistunut, että Tapola toimii myös Kiinan miesten maajoukkueen päävalmentajana.


Sport vahvisti uuden päävalmentajan nimen iltasanomat 15:33 13.03

Vaasan Sportin uusi päävalmentaja on seuran entinen pelaaja Ari-Pekka Pajuluoma.


Sport nimitti Tomek Valtosen seuraajan - ”Oman kylän pojalle tämä on iso haaste” iltalehti 15:27 13.03

Vaasalaisseuralla on näytön paikka, toimitusjohtaja Tomas Kurtén tietää. Vaasan Sport on nimittänyt uudeksi päävalmentajakseen on Ari-Pekka Pajuluoman. Sopimus on kaksivuotinen (1+1). Sport ilmoitti runkosarjan päätyttyä, että Tomek Valtonen ei jatka valmentajana. Valtonen ehti ohjata vaasalaisjoukkuetta neljä vuotta.


Sihvonen: Valmentajien raaka taisto pudotuspeleissä – Virta vs. Kotkaniemi ja Lehterä vs. Matikainen MTV 11:30 13.03

Jääkiekkovalmentajan ammatti on kovimpia ammatteja Suomessa. Huomio ja näkyvyys ovat suuria. Pestit ovat haluttuja. Työ on kuin jatkuvaa pörssikurssien heilahtelua. Kaudesta toiseen, pelistä toiseen ja sarjasta toiseen koutsin "arvo" keikahtelee ylös- tai alaspäin.


HIFK:n uuden urheilutoimenjohtajan värikäs ura: mestaruus Malediiveilla, lakkoilua Tansaniassa, buddha-munkkina Thaimaassa iltalehti 20:29 12.03

HIFK sai urheilutoimenjohtajakseen Mika Lönnströmin, joka on ehtinyt nähdä valmentajana maailmaa Thaimaassa, Malediiveilla, Tansaniassa ja Slovakiassa. Mika Lönnström aloittaa HIFK:n urheilutoimenjohtajana. Tätä ennen Lönnström kehitti Slovakiassa pelaajia brasilialaiselle suurseuralle. Lönnström on valmentanut pitkään ulkomailla. Mika Lönnström voitti valmentajana Malediivien mestaruuden. Tansaniassa hän koki, miten käy, jos joukkueelta puuttuu kolmosharjoitusasu. Lakkohan siitä tulee.


Kultamitalimies Matti Suur-Hamari onnensa kukkuloilla: ”Nyt on rinki tavallaan täynnä” iltalehti 12:56 12.03

Matti Suur-Hamari laski maanantaina Pyeongchangissa paracrossin olympiakultaan. Suur-Hamari oli välierässään ja finaalissa lopulta melko ylivoimainen, kun molemmissa laskuissa kilpakumppani kompuroi radalla omia aikojaan. 31-vuotias rovaniemeläinen sen sijaan selvitti haastavan reitin lumilaudallaan tyylipuhtaasti. - Aika huikeat tunnelmat. Maaliviivalla koko juttu tuli todeksi. Ei tätä oikein osaa sanoiksi pukea. Tätä täältä tultiin hakemaan ja se tehtiin. Pysyttiin valmentajan kanssa tehdyssä suunnitelmassa. Rata oli aika haastava ja tiukkakurvinen, mikä ei yleensä minulle oikein sovi, Suur-Hamari kertoi maalialueella Paralympiakomitean tiedotteen mukaan.


Maanantaijää, viikko 11: Pudotuspelihuumaa paikallispelihengessä, Sportin ryhdikkäät potkut ja "Mestiksen mestaruus" jatkoaika.com 12:00 12.03

Sport sinnitteli ryhdikkäästi kauden loppuun ennen valmentajansa erottamista. Jukurit vei lausuntojen mukaan "Mestis-mestaruuden", mutta pitäisikö joukkueiden määrää Liigassa vähentää? Pudotuspeleissä on luvassa ensimmäisellä kierroksella ikäänkuin paikallispeliparit.


Sensaatiouutinen Neymarista: haluaa pois PSG:stä kesällä - kertonut päätöksensä lopullisuudesta lähimmilleen iltalehti 14:50 11.03

Neymar siirtyi viime kesänä 222 miljoonalla eurolla maailmanennätyskaupassa FC Barcelonasta Paris Saint-Germainiin. Ennen epäonnista loukkaantumistaan tehokkaasti pelannut Neymar on ollut läpi kauden sensaatiomaisissa uutisissa. Milloin on kerrottu välirikosta valmentajan Unai Emeryn kanssa, milloin on raportoitu pelikaverien tyytymättömyydestä supertähden oikutteluun. Nyt espanjalainen sanomalehti ABC kertoo lähteisiinsä vedoten, että Neymar on päättänyt nostaa kytkintä. Brasilialaistähti ei ole viehättynyt elämästä Pariisissa ja haluaa palata Espanjan La Ligaan. Tällä kertaa toiveosoite on Santiago Bernabéu ja Real Madrid.


Suomalaisvalmentajan kuiva kausi vaihtui neljän voiton viikkoon iltasanomat 14:50 11.03

Reijo Liljendahlin valmentamat hevoset eivät voittaneet alkuvuodesta lähtöäkään. Tällä viikolla ketsuppipullo aukesi toden teolla.


Uutiset