Toimittajan saamat uhkausviestit eivät johda syytteisiin – "Halusin tietää, onko lehdistönvapaus yhteiskuntamme suojeluksessa" MTV 18:30 13.03

Turun Sanomien entisen oikeustoimittajan saamat halventavat ja uhkailevat viestit eivät johda syytteisiin. Valtakunnansyyttäjän sijainen Raija Toiviainen on päättänyt, ettei erittäin tärkeä yleinen etu vaadi syytteiden nostamista.


Apulaisvaltakunnansyyttäjä Raija Toiviainen jatkamassa valtakunnansyyttäjänä iltasanomat 14:02 01.03

Esityksen mukaan uusi määräaikaisuus jatkuisi heinäkuun loppuun asti.


Turun puukotuksista nostettiin syytteet - Abderrahman Bouanane oikeuteen terroristimurhista iltalehti 13:04 27.02

Valtakunnansyyttäjänvirasto ilmoitti syytteiden nostamisesta tiistaina. Videolla tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Olli Töyräs kommentoi Turun puukotusten tekijä, 23-vuotiaan Abderrahman Bouananen poliisikuulustelussa kertomia asioita. Valtakunnansyyttäjänviraston tiedotteen mukaan syytetyllä Abderrahman Bouananella ei ole missään vaiheessa kiistänyt syyllisyyttään epäiltyihin puukotuksiin.


LM: Ex-valtakunnansyyttäjä Nissisen irtisanominen jää voimaan – valitusaikataulu umpeutui MTV 18:00 26.02

Valtakunnansyyttäjän virasta erotettu Matti Nissinen ei valittanut irtisanomisestaan korkeimpaan hallinto-oikeuteen (KHO) määräajassa, kertoo Lännen Media.


Tällaista keskustelua poliisien salaisessa Facebook-ryhmässä käytiin - huomautuksen saanut poliisi kuvaili itsemurhayrityksen ”näyttävän niin kelvottomalta” iltalehti 06:05 24.02

Iltalehden poliisihallitukselta saamista asiakirjoista selviää, millaisia viestejä poliisit kirjoittivat suljetussa Facebook- ryhmässä. Poliisihallitus käynnisti poliisien suljetusta Facebook-ryhmästä selvityksen Long Playn viime kesänä julkaisemien artikkeleiden vuoksi. mukaan epävirallisessa ryhmässä käytiin rasistista keskustelua. Valtakunnansyyttäjänvirasto arvioi, ettei artikkeleiden perusteella ole syytä epäillä rikosta. Poliisihallitus antoi kuitenkin kaikkien poliisilaitosten oikeusyksiköiden tehtäväksi käydä läpi kuvakaappaukset ryhmässä käydystä keskustelusta ja selvittää, onko aineistossa heidän palveluksessaan olevia virkamiehiä ja onko toimenpiteisiin tarvetta ryhtyä.


Mitä jos Nissinen valittaa potkuista? Professori: ”En usko, että vaikuttaisi syyttäjänlaitoksen toimintaan juurikaan” iltalehti 10:01 26.01

Hallitus antoi eilen torstaina potkut valtakunnansyyttäjä Matti Nissiselle. Valtioneuvosto oli yksimielinen päätöksestään. Valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen erotettiin tehtävästään eilen 25. tammikuuta. Potkujen syynä oli se, että Nissinen osallistui esteellisenä Valtakunnansyyttäjänviraston koulutushankintojen käsittelyyn ja päätöksentekoon. Nissisen veli on sen yrityksen perustaja ja osakas, jolta koulutusta ostettiin. Helsingin yliopiston hallinto-oikeuden professorin Olli Mäenpään mukaan erottamispäätös on perusteltu hyvin. Kun sen taustalla oli vielä korkeimman oikeuden päätös, niin potkut eivät tulleet Mäenpäälle yllätyksenä.


Häkkänen: Päätös valtakunnansyyttäjän irtisanomisesta oli vaikea, mutta oikea – ”Virka on henkilöä suurempi” iltasanomat 16:26 25.01

Valtioneuvoston mukaan Nissisen jatko olisi uhannut oikeusjärjestelmän uskottavuutta.


Tuomittu valtakunnansyyttäjä Ylelle: ”Potkut tuli – Uskallan olla ylpeäkin” uusisuomi 15:56 25.01

Valtakunnansyyttäjän virasta potkut saanut Matti Nissinen kommentoi Ylelle valtioneuvoston tänään saatua irtisanomispäätöstä.


Valtakunnansyyttäjä Nissiselle potkut – nauttii edelleen yli 10 000 euron kuukausipalkkaa MTV 13:55 25.01

Oikeusministeri Antti Häkkänen perustelee päätöstä sillä, että valtakunnansyyttäjän tehtävä on virka, jonka hoitamisessa voidaan edellyttää erityistä moitteettomuutta. 


Valtakunnansyyttäjä Nissiselle potkut: Nauttiin edelleen yli 10 000 euron kuukausipalkkaa MTV 13:55 25.01

Oikeusministeri Antti Häkkänen perustelee päätöstä sillä, että valtakunnansyyttäjän tehtävä on virka, jonka hoitamisessa voidaan edellyttää erityistä moitteettomuutta. 


Valtakunnansyyttäjä Nissiselle potkut MTV 13:38 25.01

Oikeusministeri Antti Häkkänen perustelee päätöstä sillä, että valtakunnansyyttäjän tehtävä on virka, jonka hoitamisessa voidaan edellyttää erityistä moitteettomuutta. 


Oikeusministeri Antti Häkkänen virkarikoksesta tuomitun valtakunnansyyttäjän jatkosta: ”Arviointi on käynnissä ja kesken” MTV 16:56 16.01

Oikeusministeri Antti Häkkänen ei ota vielä millään tavalla kantaa siihen, voiko valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen jatkaa virassaan saamansa tuomion jälkeen.


Nissinen jatkoi valtakunnansyyttäjänä virkarikostuomiosta huolimatta – HS: Syyttäjät eivät luota Nissiseen MTV 05:55 11.01

Korkeimman oikeuden virkarikostuomio on horjuttanut vakavasti syyttäjien luottamusta valtakunnansyyttäjä Matti Nissiseen, uutisoi Helsingin Sanomat. Lehden kyselyyn vastanneista syyttäjistä 79,6 prosenttia on sitä mieltä, ettei Nissisellä ole edellytyksiä jatkaa maan ylimpänä syyttäjänä.


Uutiset