Pääministeri Sipilä keskusteli liittokansleri Merkelin kanssa pakolaishuippukokouksesta MTV 20:21 23.06

Pääministeri Juha Sipilä ja Saksan liittokansleri Angela Merkel ovat keskustelleet puhelimitse tänään. Asiasta tiedottaa Valtioneuvoston kanslia.


Pääministeri Sipilä keskusteli liittokansleri Merkelin kanssa ylimääräisestä pakolaishuippukokouksesta MTV 20:21 23.06

Pääministeri Juha Sipilä ja Saksan liittokansleri Angela Merkel ovat keskustelleet puhelimitse tänään. Asiasta tiedottaa Valtioneuvoston kanslia.


Tutkija ihmettelee eduskunnan sote-riitaa: ”Mitä siellä oikein tapahtuu? – Jäitä hattuun” uusisuomi 12:48 22.06

 Viikolla puhjennut raju riita sote-uudistuksen eduskuntakäsittelyn aikataulusta jatkuu. Riitaa on ihmetellyt muun muassa Åbo Akademin valtiotieteen professori Kimmo Grönlund.


Rattijuoppo ajoi kohti kahvilaa – asiakkaat pelastuivat täpärästi stara 11:30 22.06

Yhdysvaltojen Washingtonin osavaltiossa sijaitsevan donitsikahvilan asiakkaat saavat kiittää henkensä säästymisestä


Viihdelehti Stara.fi stara 11:30 22.06

Yhdysvaltojen Washingtonin osavaltiossa sijaitsevan donitsikahvilan asiakkaat saavat kiittää henkensä säästymisestä


”Historiallinen” sopu Kreikan veloista varmistui – Petteri Orpo: ”8 vuoden työ on maalissa” uusisuomi 09:07 22.06

Euroalueen valtiovarainministerit pääsivät viime yönä  sopuun Kreikan lähes 100 miljardin euron velkojen takaisinmaksun lykkäämisestä ja Kreikan lainaohjelman lopettamisesta. Muun muassa EU:n talouskomissaari Pierre Moscovici kuvailee sopua merkiksi Kreikan velkakriisin päättymisestä.


Joukko USA:n osavaltioita haastaa Trumpin hallinnon oikeuteen siirtolaisperheiden erottamisen takia MTV 05:52 22.06

Yhdysvalloissa joukko osavaltioita aikoo haastaa presidentti Donald Trumpin hallinnon oikeuteen siirtolaisperheiden erottamisen vuoksi.


Joukko USA:n osavaltioita haastaa Trumpin hallinnon oikeuteen siirtolaisperheiden erottamisen vuoksi iltasanomat 04:18 22.06

Osavaltiot vastustavat hallinnon nollatoleranssipolitiikkaa.


Kreikasta tuli euroalueen valopilkku – lainahanat kiinni? ”Positiivisin on tapahtunut” uusisuomi 19:01 21.06

”Meillä oli kolme skenaariota, ja se positiivisin on tapahtunut”, sanoo valtiovarainministeriön finanssineuvos, Kreikka-asiantuntija Pekka Morén.


Kreikasta tulikin euroalueen valopilkku – lainahanat kiinni tänään? ”Positiviisin on tapahtunut” uusisuomi 19:01 21.06

”Meillä oli kolme skenaariota, ja se positiivisin on tapahtunut”, sanoo valtiovarainministeriön finanssineuvos, Kreikka-asiantuntija Pekka Morén.


Brasilian tähti Thiago Silva kertoi joukkueen ongelmasta Venäjällä: ”Emme ole tottuneet tällaiseen” iltasanomat 17:55 21.06

Brasilian odotetaan palauttavan itsensä jalkapallon kuningasvaltioksi. MM-kisat alkoivat kuitenkin yllättävän nihkeästi. Joukkueessa on harmiteltu yhteydenpidon vaikeutta ystäviin ja sukulaisiin.


Näkökulma: Suomi voisi ottaa vastaan tuhansia kiintiöpakolaisia uusisuomi 16:23 21.06

Eurooppa on ollut syksystä 2015 lähtien neuvoton suuren turvapaikanhakijamäärän kanssa. Yli miljoona hakijaa vuodessa ylitti maanosan kantokyvyn, sillä se kiihdytti eripuraa yksittäisten valtioiden sisällä ja Euroopan unionin jäsenmaiden välillä.


Israelin pääministeri Netanjahun vaimoa syytetään petoksesta – epäillään kavaltaneen jopa 100 000 dollaria valtiolta MTV 14:28 21.06

Pääministeri Netanyahun vaimon epäillään väärinkäyttäneen valtion rahoja.


Uuden-Seelannin pääministeri sai lapsen – toinen valtionjohtaja, joka synnyttää virassa ollessaan iltasanomat 13:10 21.06

Jacinda Ardern: uusiseelantilaiset ovat tukeneet minua anteliaasti.


Aleksanterin teatteri myydään – valtiolla ei ole varaa korjauksiin iltasanomat 11:38 21.06

Teatteri myydään valtion toimintatavan mukaisesti julkisella tarjouskilpailulla.


USA haukkui ihmisoikeusneuvoston ja lähti sieltä ovet paukkuen – "Kritiikille oli syytä, mutta lähtöpäätös ei edistä ihmisoikeuksia" MTV 11:22 21.06

Yhdysvallat ilmoitti yllättäen aikaisemmin tällä viikolla vetäytyvänsä YK:n ihmisoikeusneuvostosta. Asiantuntijan mukaan päätös antaa tilaa ihmisoikeuskriittisille valtioille neuvostossa eikä ainakaan edistä ihmisoikeusasiaa maailmassa.


Euromaat kokoontuvat päättämään Kreikan viimeisestä lainaerästä MTV 06:35 21.06

Kreikalle myönnettävät velkahelpotukset ovat vaikein kysymys, kun euromaiden valtiovarainministerit päättelevät tänään maan kolmatta lainaohjelmaa.


Miten hallitus saattoi valmistella vastinetta 6 viikkoa, jos lausunto on 2 viikkoa vanha? Nerg vastaa oppositiolle iltasanomat 12:10 19.06

Alivaltiosihteeri Päivi Nerg selvitti tänään sote-valiokunnan julkisessa kuulemisessa oppositiolle valinnanvapauslain vastineen laatimisen aikataulua.


pitää vaalitilaisuuden pommittanut kapinallisten alueita

Uutiset