Saksalainen jalkapallotähti harkitsee oikeustoimia äärioikeistosivustoa vastaan iltalehti 12:33 22.08

Saksan Lukas Podolskista otettu kuva oli liitetty ihmissalakuljetuksesta kertovaan Breitbart-äärioikeistosivuston uutiseen. Podolski on kuvassa vesijetin kyydissä jutussa, jossa kerrotaan Espanjan vesillä tapahtuvasta ihmissalakuljetuksesta. Juttu ja siitä otettu kuvakaappaukset lähtivät pikavauhdilla leviämään internetissä, sillä saksalaispelaaja on varsinkin jalkapallon ystäville helposti tunnistettavissa jutusta. Mitään tekemistä Podolskilla ei kuitenkaan aiheen kanssa ole.


Päivän veto- ja vakiovihje: Vähämaalista viihdettä iltalehti 12:24 20.08

Sunnuntain vetovihje uskoo, että Huddersfield ja Newcastle järjestävät Valioliigan ystäville iltapäiväpelissä vähämaalista viihdettä. Varsinkin Newcastle on vieraspeleissään Rafael Benitezin alaisuudessa erittäin varovainen ja puolustusorientoitunut joukkue. Kauden avauksessa tullut 0-2-kotitappio Tottenhamille ei ainakaan lisää Newcastlen hyökkäysrohkeutta tässä pelissä. Myös Huddersfield on luonteeltaan ja pelaajatyypeiltäänkin Valioliigan vähämaalisempaan puoliskoon kuuluva joukkue. Sen avausottelun maalijuhliin (voitti vieraissa Crystal Palacen 3-0) ei kannata ylireagoida, sillä varsinaisia maalipaikkoja joukkueella ei juuri noiden maalien lisäksi ollut. Toki "Hudds" sai nopean johtoaseman jälkeen keskittyäkin enemmän puolustushommiin.


Karhun ja sorsan metsästys alkaa tänään iltalehti 04:09 20.08

Karhukanta on runsastunut varsinkin maan itäosassa. Poikkeuslupia karhun kannanhoidolliselle metsästykselle on tänä vuonna myönnetty enemmän kuin vuosi sitten. Luonnonvarakeskus on arvioinut, että karhukanta on runsastunut varsinkin maan itäosassa.


Jalkapalloväki muistaa Pertti Alajaa Suomessa ja ulkomailla iltalehti 17:03 18.08

Palloliiton puheenjohtajana viime vuodet toimineen Pertti Alajan menehtyminen liikuttaa jalkapalloihmisiä Suomessa ja maailmalla. Useat lajin parissa toimivat ihmiset sekä seurat ovat esittäneet surunvalittelunsa Twitterissä. - Iso suru-uutinen kuulla, että Pertti Alaja on poissa. Paljon voimia lähipiirille ja varsinkin rakkaalle ihmiselle Erkki Alajalle, kirjoitti HIFK:ssa nykyään pelaava entinen maajoukkuehyökkääjä Mikael Forssell.


Toisessa erässä tappelu ja neljä maalia - Tappara jatkoi vahvaa pelaamistaan jatkoaika.com 21:38 17.08

Tappara jatkoi vahvoja otteitaan Sportia vastaan. Pelissä nähtiin yhteensä yhdeksän maalia ja tappelu. Peli päättyi Tapparan voittoon lukemin 6?3, ja varsinkin Tomas Zaborsky pelasi vahvan ottelun.


Kommentti: Niinistö tapaa maailman johtajia ennätystahtia iltasanomat 11:46 17.08

Kun presidentti Sauli Niinistö matkustaa Valkoiseen taloon tapaamaan presidentti Donald Trumpia, se on merkki siitä, että Suomi ja varsinkin Suomen näkemys Venäjästä kiinnostaa juuri nyt erityisen paljon, arvioi IS:n politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.


Valmet Automotive hakee nyt toimihenkilöitä - suunnitelmissa vielä 50 rekrytointia tänä vuonna iltalehti 16:00 15.08

Valmet Automotive tarvitsee autonrakentajien lisäksi toimihenkilöitä. Valmet Automotive on rekrytoinut huomattavan määrän autonrakentajia varsinkin Mercedes Benz GLC -katumaasturin valmistukseen, kun mallin kysyntä on ollut suurta ja valmistusmäärät ovat kasvaneet merkittävästi. Valmet Automotive on rekrytoinut kuluvan vuoden aikana myös lisää toimihenkilöitä.


NHL-konkari teki upean ilmaveivimaalin - KHL:n tähtimaalivahti aivan pihalla iltalehti 22:28 10.08

Kanadan jääkiekkomaajoukkue pelasi eilen harjoitusottelun KHL-seura Metallurg Magnitogorskia vastaan. Olympialaisiin valmistautuva nikkarinippu kaatoi KHL-jättiläisen 3-1. Ottelun ehdoton hahmo oli Kanadan Mason Raymond, joka tekaisi valkopaitojen kaksi ensimmäistä maalia. Varsinkin hyökkääjän toinen maali sai ihmiset haukkomaan henkeä, sillä Raymond veivasi kumilimpun ylähyllylle ilmaveivillä. Magnitogorskin tähtimaalivahti Vasili Koshetshkin oli tilanteessa aivan pihalla.


Lukuisat lemmikit kokevat karun kohtalon kesälomien päättyessä - "Osalle ihmisistä eläin on vain tavara" iltalehti 20:58 05.08

Lemmikkieläimiä hylätään varsinkin kesälomien aikaan ja niiden päätyttyä valitettavan usein. Yleensä taustalla on välinpitämättömyyttä, mutta joskus syynä on silkka tietämättömyys. Tamperelainen Sari Mäyränpää huokaa raskaasti saatuaan jälleen ilmoituksen kodittomista kaneista. Tilanne on tuttu varsinkin kesän kääntyessä loppupuolelle. - Tällainen tuntuu julmalta ja pahalta. Vaikka varmoja tilastoja ei ole, hylätään kaneja vuosittain todennäköisesti satoja.


Viikonloppuna luvassa sadetta, ukkosta ja elosalamoita - matalapaine parkkeeraa Suomen ylle iltalehti 08:44 04.08

Etelästä saapunut matalapaine jää viikonlopuksi Suomen ylle. Vettä sataa yleisesti eteläisessä ja keskisessä Suomessa, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta. Tänään sää on sateinen Etelä-Suomessa, varsinkin sisämaassa. Sadealue saavuttaa iltaan mennessä linjan Vaasa-Jyväskylä-Kuopio.


Kesäinen ilmiö työllistää virkavaltaa - kannabisviljelmiä paljastuu, kun marjakausi alkaa iltalehti 20:01 03.08

Kun ihmiset lähtevät luonnonantimien perässä metsään, vastaan voi tulla eksoottisen näköisiä mutta laittomia viljelmiä. Poliisi saa loppukesästä enenevissä määrin ilmoituksia omituisen näköisistä, suomalaisiin metsiin kuulumattomista kasveista. Poliisin mukaan vihjeitä alkaa sadella varsinkin sienestys- ja marjastusaikoina. Keskiviikkona poliisi kävi tuhoamassa laajat kannabisviljelmät Turun seudulla.


Lautapelien "nörttileima" on karissut - nuoret aikuiset vaihtavat baarit peli-iltoihin iltalehti 04:48 26.07

Lautapelien voi sanoa olevan nykyään muodissa, vaikka ne eivät olekaan se "kaikista kuumin juttu", arvelee pelikauppa Poromagian markkinointi- ja tapahtumavastaava Eetu Perttula. Varsinkin koko ikänsä erilaisten tietokone-, konsoli- ja lautapelien parissa viettäneet noin kolmekymppiset ovat hurahtaneet lautapeleihin. - Monet enemmän videopelejä pelanneistakin ovat siirtyneet lautapeleihin, jotta voisivat pelata isommalla porukalla, ei vain kahdestaan kotona, Perttula sanoo.


Nyt on Lapissakin lämmintä: Rovaniemellä meni helleraja rikki iltalehti 15:10 25.07

Ilmatieteen laitos kertoo Twitterissä, että Rovaniemellä on mennyt 25 asteen raja rikki. Rovaniemellä lämpötila näytti tänään iltapäivällä 25,1 astetta, kertoo Ilmatieteen laitos. Helleraja meni Rovaniemellä rikki kesän ensimmäisen kerran. Tänään tiistaina Suomessa aurinkoisinta ja lämmintä on juuri Lapissa. Tällä viikolla varsinkin Lappiin on ennustettu lämpimiä päiviä.


HJK:ssa kasvaa harvinainen lahjakkuus - "Poikkeuksellinen laitapelaaja" iltalehti 21:52 23.07

17-vuotias Enoch Banza pelasi viikko sitten Kakkosta Klubi 04:ssa. Sunnuntaina Banza oli kaatamassa PS Kemiä. Hän pääsi 46. minuutilla kentälle ja toi uhkaa oikealle laidalle väsynyttä puolustusta vastaan. HJK voitti 3-1. Ottelu oli tauolla 0-0. - Se oli tosi mahtavaa varsinkin omalla kotikentällä. Omat fanit olivat täällä, ja tuttuja katsomassa. Tosi hyvät fiilikset jäi, Banza kertoi liigadebyytistään.


Kosin lomasaarelta lentoja myöhässä, osaan saarta ei tule vettä ja satama kiinni maanjäristyksen jälkeen iltalehti 13:12 22.07

Egeaninmeren saarilla oli torstain ja perjantain välisenä yönä maanjäristyksiä. Kreikassa Kosin lomasaarella osa turisteista odottaa lentojaan toissa yön maanjäristyksen jäljiltä. Kaksi ihmistä kuoli ja satoja loukkaantui, kun maa järisi varsinkin skandinaavien suosimalla Kosin lomasaarella ja Turkin Bodrumissa. Järistys oli voimakkuudeltaan 6,7. Turkin puolella loukkaantui noin 360 ihmistä. Kosilla loukkaantui yli 120, heistä seitsemän vakavasti. Järistyksessä kuolleista toinen oli Ruotsista ja toinen Turkista.


HJK ankaran haasteen edessä - päävalmentaja valaa uskoa: "Meillä on kova näytönhalu kaikilla" iltalehti 17:39 19.07

HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo valaa uskoa. HJK hävisi viime torstaina 1-3 makedonialaiselle Shkendijalle vieraissa Eurooppa-liigan toisen karsintakierroksen avausosassa. - Meillä on vastassa hyvä balkanilainen jalkapallojoukkue, jossa on muutamia erittäin hyviä hyökkäyspään yksilöitä. Olivat meitä parempia ekassa osaottelussa varsinkin hyökkäyssuuntaan, Lehkosuo sanoi.


Sukukokouksissa voi paljastua yllättäviä asioita – varsinkin nyt, kun dna-testeistä on tullut yhä suositumpia hs 11:24 17.07


Sukukokouksissa voi paljastua yllättäviä asioita – Varsinkin nyt, kun dna-testeistä on tullut yhä suositumpia hs 07:22 16.07


Uutiset