Timo Soini hermomyrkkyiskusta: "Venäjän pitää osallistua asian selvittämiseen eikä jaella sarkastisia kommentteja" MTV 15:28 19.03

Ulkoministeri Timo Soini (sin.) pitää hermomyrkkyiskua erittäin vakavana. Suomi yhdessä muiden EU-maiden kanssa lupasi tänään Britannialle vankkumattoman tuen, jotta asia saataisiin selvitettyä.


Vaalit Venäjän tapaan – video paljasti härskin vilpin Venäjän vaaleissa MTV 15:23 19.03

Venäjällä eilen käydyissä vaaleissa ei selvitty ilman vilppiä.


Soini Salisburyn kemiallisesta iskusta: Pakotteista Venäjää kohtaan ei puhuttu iltasanomat 15:16 19.03

Kemiallisen aseen käyttäminen Euroopassa on ulkoministerin mukaan äärimmäisen vakava asia.


Venäläismediat: Putin aikoo keskittyä sisäpoliittisten ongelmien ratkaisuun iltalehti 15:05 19.03

Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi maanantaina, että aikoo keskittyä Venäjän sisäpolitiikkaan ja kansallisen puolustuksen valmiuksiin. Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi maanantaina, että suunnittelee keskittyvänsä maan sisäpoliittisiin kysymyksiin ja kansallisen puolustuksen valmiuksiin. - Avainasiat ovat kotimaan agendalla, Putin sanoi.


Etyj listasi Venäjän presidentinvaalien puutteita: ei aitoa kilpailua, äänestäjiä painostettiin iltasanomat 14:46 19.03

Etyj on esittänyt alustavan raporttinsa Vladimir Putinin äänivyöryyn päättyneistä vaaleista Moskovassa.


Venäjän presidenttiehdokas: Nämä presidentinvaalit olivat ehkä maan viimeiset iltalehti 14:38 19.03

Presidentinvaaleissa kolmanneksi tulleen Vladimir Žirinovskin mukaan Venäjän presidentin valitsemiseksi perustetaan mahdollisesti jatkossa valtioneuvosto, ja kansanäänestys jää historiaan. Kolmanneksi presidentinvaaleissa sijoittunut Venäjän liberaalidemokraattisen puolueen perustaja ja johtaja Vladimir Žirinovski ilmaisi erikoisen mielipiteen vaaleista venäläismedialle. Hänen mukaansa sunnuntaina pidetyt presidentinvaalit saattavat jäädä maan viimeisiksi. Žirinovski esitti esimerkiksi Kiinan mukaisen mallin, jossa presidentti Xi Jinping hallitsee nyt "loppuelämänsä".


Ruotsalaisasiantuntija Venäjän vaaleista: kaikki viittaa siihen, että vaalivilppi on ollut laajaa iltasanomat 14:37 19.03

Martin Kraghin mukaan Kreml ei välitä vaikka vaalivilppiä paljastuu.


Asiantuntijat: Nyt alkaa peli Putinin seuraajasta - ”3-4 vuoden kuluttua kuhina kulissien takana viimeistään alkaa” iltalehti 14:10 19.03

Vladimir Putin otti odotetun murskavoiton Venäjän presidentinvaaleissa, mutta valtapeli alkaa vasta vaalien jälkeen. Putin voittoa ja Krimin liittämistä Venäjään juhlittiin sunnuntaina näyttävästi Moskovassa. Venäjän istuva presidentti Vladimir Putin sai sunnuntaina murskavoiton presidentinvaaleissa. Venäläinen uutistoimisto Tass kertoo maanantaina, että Putin on saanut lähes 77 prosenttia äänistä, kun äänistä on laskettu yli 99 prosenttia.


Ex-agentin myrkytys: EU:n ulkoministereiltä tuki briteille – ulkoministeri pitää Venäjän suhtautumista absurdina MTV 14:00 19.03

Euroopan unionin ulkoministerit ovat ilmaisseet yksimielisen tukensa Britannialle myrkytystapauksen johdosta.


Suora lähetys kello 14: Etyj pitää tiedotustilaisuuden Venäjän vaaleista iltasanomat 12:59 19.03

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön vaalitarkkailijat pitävät tiedotustilaisuuden Moskovassa.


EU-maat vaativat Venäjältä selvitystä myrkkyiskusta – Venäjä vaatii anteeksipyyntöä Britannialta iltasanomat 12:27 19.03

Entisen venäläisagentin Sergei Skripalin ja hänen tyttärensä murhayrityksessä käytetty hermomyrkkytyyppi on kehitetty Venäjällä.


Venäjän vaalikomitea: Putinia äänesti Krimillä yli 92 prosenttia - Poroshenko pitää täytenä potaskana iltalehti 11:57 19.03

Ukrainan presidentin Petro Poroshenkon mukaan ylipäätään Venäjän presidentinvaalien pitäminen Krimin alueella on laitonta, koska Krimin ei ole virallisesti vahvistettu kuuluvan Venäjään. Venäjän vaalikomitean mukaan Vladimir Putin olisi saanut peräti 92,15 prosenttia äänistä Krimin niemimaan alueella. Yhteensä Putin sai 76,66 prosenttia kaikkien vaaliuurnille vaivautuneiden äänistä. Ukrainan presidentti Petro Poroshenko pitää Putinin kannatusprosentteja täysin mahdottomina ja vilpillisinä. Hän totesi, että ylipäätään Venäjän presidentinvaalien pitäminen Krimin niemimaalla on laitonta.


Venäjän vaaleissa toiseksi tullut Grudinin hävisi vedon - joutuu ajamaan viiksensä pois iltalehti 11:26 19.03

Pavel Grudinin luotti liikaa kansan kannatukseen, ja joutuu nyt luopumaan tavaramerkkinään tunnetuista viiksistään. Toiseksi eniten ääniä Venäjän sunnuntaina pidetyissä presidentinvaaleissa saanut kommunistien ehdokas Pavel Grudinin joutuu ajamaan viiksensä pois hävittyään vedon. Grudinin löi ennen vaaleja vetoa toimittaja Juri Dudin kanssa siitä, että saa ainakin 15 prosenttia äänistä. Grudinin hävittyä vedon hän joutuu ajamaan koko aikuisikänsä imagonaan olleet viiksensä. Mikäli Dud olisi hävinnyt vedon, hän olisi joutunut ajamaan päänsä kaljuksi.


Paavo Lipponen nimettiin Putinin liittolaiseksi USA:ssa – ”Eurooppalaisen ja venäläisen rahan liitto” uusisuomi 09:49 19.03

Suomen entinen pääministeri Paavo Lipponen (sd.) nimettiin, kun Yhdysvalloissa järjestetyssä seminaarissa esiteltiin Venäjän presidentin Vladimir Putinin ”rikostovereita” eli läheisiä eurooppalaisia liittolaisia.


Venäjä pyrkii luomaan länsimaihin hajaannusta – "Muiden heikentäminen vahvistaa sen suhteellista asemaa" MTV 08:50 19.03

Vaalivoiton jälkeen pitämässään puheessa Venäjän presidentti Vladimir Putin puhui läpimurrosta, joka maan on tehtävä. Huomenta Suomessa vierailleet asiantuntijat arvioivat Putinin viestiksi kansalle, että taloutta ollaan kohentamassa.


Putinin kannatus murskaavaa – ex-suurlähettiläs: "Venäjällä järjestettiin vaaleja muistuttava tapahtuma” MTV 08:31 19.03

Huomenta Suomessa vierailleet europarlamentaarikko Heidi Hautala (vihr.) ja Moskovan ex-suurlähettiläs Hannu Himanen arvioivat, että eiliset Venäjän vaalit olivat lähinnä näytösluonteiset.


Venäjän vaalit: Putinille jopa aiempaa vahvempi tuki uusisuomi 07:54 19.03

Venäjän istuva presidentti Vladimir Putin on saanut viranomaisten mukaan yli 76 prosenttia äänistä maan presidentinvaaleissa. Hän jatkaa siis odotetusti presidenttinä.


Venäjän vaalit: Putinille jopa aiempaa vahvempi tuki – näin presidentti itse selittää menestyksen uusisuomi 07:54 19.03

Venäjän istuva presidentti Vladimir Putin on saanut viranomaisten mukaan yli 76 prosenttia äänistä maan presidentinvaaleissa. Hän jatkaa siis odotetusti presidenttinä.


Putin rikkoi omatkin ennätyksensä – sai 10 miljoonaa ääntä enemmän kuin 2012 iltasanomat 07:18 19.03

Venäjän keskusvaalilautakunnan mukaan presidentti Vladimir Putin on saanut 76,67 prosenttia äänistä, kun kaikista äänistä on ehditty laskea jo 99,79 prosenttia.


Putin sai ennätyksellisen suuren osuuden äänistä - runsaat 76 prosenttia iltalehti 07:04 19.03

Venäjän presidentti Vladimir Putin sai ennätyksellisen korkean äänisaaliin ja on odotetusti voittanut presidentinvaalit. Kun äänistä on laskettu liki 95 prosenttia, Putin on saanut 76,5 prosenttia annetuista äänistä. Venäjän keskusvaalikomission mukaan äänestysprosentti vaaleissa on noin 60 prosenttia.


Uutiset