Mies tappoi "selvänäkijän" Venäjällä - oli tyytymätön ennustuksiin iltalehti 22:11 23.10

Volgogradin kaupungissa 20 vuotta samalla ennustajalla käynyt mies päätti yhtäkkiä tappaa tämän. Etelä-Venäjällä sijaitsevassa Volgogradin kaupungissa mies tappoi naisen, joka oli 20 vuoden ajan ”ennustanut” tämän tulevaisuutta. Selvänäkijäksi itseään kutsuva nainen otti asiakkaita vastaan omassa kodissaan.


Karmea hoitovirhe johti traagiseen kuolemaan - nuori kehonrakentaja menehtyi Venäjällä iltalehti 20:39 23.10

31-vuotias kehonrakentaja Rodolfo Torres Rojas koki järkyttävän kohtalon. Kolumbialainen voimapesä muutti taannoin kotimaastaan Venäjälle harjoittelemaan. Rodolfo uskoi, että maisemanvaihto veisi häntä eteenpäin kehonrakennuksessa. Toisin kävi.


Kremlin ex-neuvonantaja Sergei Pugatshev vertasi Venäjää Pohjois-Koreaan: "Lähes samalla viivalla" iltalehti 07:59 23.10

”Putinin pankkiirina” tunnettu Sergei Pugatshev pitää Vladimir Putinin syrjäyttämistä täysin mahdollisena. Oligarkki, entinen Kremlin neuvonantaja, pankkiiri ja nykyään maanpaossa elävä Sergei Pugatshev antoi haastattelun venäläiselle oppositiotelevisiokanavalle Doždille. Paljon sisäpiiritietoa Kremlin ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin liikkeistä hallussaan pitävä Pugatshev on sitä mieltä, että sananvapaustilanne Venäjällä on katastrofaalisen huono.


Navalnyi pääsi vankilasta, aikoi heti kampanjareissulle iltasanomat 16:57 22.10

Venäjällä oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi pääsi sunnuntaiaamuna vapaaksi Moskovassa oltuaan 20 päivää vangittuna.


Venäläismedia: Oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi ulos vankilasta iltasanomat 10:25 22.10

Venäjällä oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi on päässyt vapaaksi, kertoo venäläismedia.


Venäläismedia: Navalnyi ulos vankilasta iltalehti 10:18 22.10

Venäjällä oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi on päässyt vapaaksi, kertoo venäläismedia. Aleksei Navalnyi oli 20 päivää vangittuna. Hän oli saanut rangaistuksen mielenosoituksia koskevien määräysten rikkomisesta. Navalnyin asianajaja kertonut aiemmin uutistoimisto AFP:lle, että tämän on määrä tavata kannattajiaan vapautumisensa jälkeen myöhemmin tänään.


Venäläisministerin typerä ehdotus sai Vladimir Putinin repeämään nauruun iltalehti 06:48 18.10

Maatalouden kehittämiskeskustelu Venäjällä teki täyskäännöksen viihteellisempään suuntaan kun maan maatalousministeri ehdotti sianlihan vientiä muslimimaahan. Maatalousministeri Aleksandr Tkatsev ehdotti 13. lokakuuta järjestetyssä tapaamisessa, että Venäjän pitäisi lisätä sianlihan vientiä Aasiaan. Tkachev sanoi, että esimerkiksi Saksa toimittaa sianlihaa ympäri Aasiaa, muun muassa Kiinaan, Japaniin, Koreaan ja Indonesiaan. Presidentti Vladimir Putin tarttui oitis yhteen Tkatsevin luettelemista valtioista.


Suomalaisten muistomerkki Kannaksella töhrittiin hakaristein ja punamaalilla iltasanomat 13:06 16.10

Kuuterselän taistelun muistomerkki on joutunut ankaran ilkivallan kohteeksi Venäjällä – paikallinen historianharrastaja pyytää tuntemattomien tekoa anteeksi suomalaisilta.


Näin Putinin politiikka vaikuttaa tavallisten venäläisten elämään: "Ruuveja kiristetään, kriittisiä ääniä hiljennetään ja ihmisiä pelotellaan" iltalehti 07:46 16.10

Poliittinen valtapeli on tehnyt kansalaisten elämästä aiempaa sensuroidumpaa ja köyhempää. Silti venäläiset pitävät istuvan presidenttinsä puolia. Vuonna 2014 Venäjä irrotti Krimin niemimaan Ukrainasta ja liitti sen itseensä. Siitä seurasivat muun muassa Itä-Ukrainan sota, länsimaiden talouspakotteet ja Venäjän asettamat vastapakotteet. Nämä ovat kiistattomia historiallisia faktoja, mutta miten ne vaikuttivat tavallisten Venäjällä asuvien ihmisten elämään? Venäjään erikoistunut Kalle Kniivilä työskentelee tällä hetkellä Ruotsin Malmössä Sydsvenska Dagbladet -lehdessä. Hän on kirjoittanut Venäjästä neljä kirjaa. Ensimmäinen kirja nimeltään Putinin väkeä - Venäjän hiljainen enemmistö ilmestyi vuonna 2014. Viimeisin, Tanjan katu -elämää Pietarissa 1917-2017, on juuri tullut painosta ulos.


Uutiset