Telegraph: Britannian hermomyrkkyiskun pääepäillyt tunnistettu MTV 05:54 21.04

Brittilehti Telegraphin tietojen mukaan poliisi ja tiedustelupalvelut uskovat tunnistaneensa Britanniassa tehdyn hermomyrkkyiskun pääepäillyt. Epäiltyjen uskotaan olevan nyt Venäjällä.


Lähteet Telegraphille: Britannian hermomyrkkyiskun pääepäillyt tunnistettu iltasanomat 02:09 21.04

Lehden tietojen mukaan epäiltyjen uskotaan olevan Venäjällä.


Comeyn Trump-muistiot julki: ”Putin oli sanonut, että Venäjällä on maailman kauneimmat huorat” iltalehti 11:46 20.04

FBI-johtaja laati muistioita presidentin kanssa käymistään keskusteluista. Torstaina ne päätyivät poliitikoille ja alta aikayksikön myös medialle. Liittovaltion poliisi FBI:ta johtanut James Comey on sanonut pitäneensä presidentin käyttäytymistä erikoisena. Riippumattomuudestaan tarkan poliisipomon mielestä oli epämukavaa, että maan korkein poliitikko halusi jatkuvasti keskustella hänen kanssaan. Tästä syystä hän alkoi hyvin pian Donald Trumpin ensimmäisten yhteydenottojen jälkeen pitää muistiinpanoja heidän välisistään keskusteluista. Erottamisensa jälkeen viime kesäkuussa Comey sanoi senaatin tiedustelukomitealle, että hän myös pelkäsi Trumpin valehtelevan keskustelujen sisällöstä.


Pikkuleijonat avasi MM-kisat voitolla! Slovakia piinasi kaksi erää MTV 15:49 19.04

Suomen alle 18-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkue aloitti Venäjällä pelattavat MM-kisat 5-2-voitolla Slovakiasta.


Teini puukotti opettajaa ja koulutovereitaan Venäjällä - rehtori tiesi aikeista iltalehti 09:31 19.04

Venäjän Sterlitamakin kaupungissa 17-vuotias nuori mies hyökkäsi useiden ihmisten kimppuun. Motiivina oli ilmeisesti kosto. Keskiviikkona Venäjän keskiosassa sijaitsevassa Sterlitamakin kaupungissa 17-vuotias nuori mies hyökkäsi yllättäen oppilaiden ja opettajan kimppuun veitsi kädessä sekä yritti sytyttää tulipalon. Opettaja ja kolme oppilasta loukkaantuivat hyökkäyksessä vakavasti. He olivat torstaiaamuna edelleen teho-osastolla. Hyökkääjä yritti veitsikahakan jälkeen tappaa itsensä, mutta viranomaiset estivät aikeet ja pidättivät nuoren. Hänen vammansa ovat lieviä ja häntä on jo päästy kuulustelemaan.


Pikkuleijonien MM-turnaus alkaa tänään – tässä ovat Suomen ykköstähdet iltasanomat 07:27 19.04

Alle 18-vuotiaiden MM-turnaus pelataan Venäjällä. Suomi lähtee jahtaamaan jo neljättä peräkkäistä loppuottelupaikkaa.


Alle 18-vuotiaiden MM-kisat alkavat tänään - tässä Pikkuleijonien kokoonpano jatkoaika.com 06:00 19.04

Alle 18-vuotiaiden MM-kisat alkavat tänään Venäjällä Tšeljabinskissa ja Magnitogorskissa. Suomi pelaa turnauksen avausottelussa Slovakiaa vastaan.


Venäjällä jalkapallo-ottelussa esiintynyt sirkuskarhu sai eläinsuojelijat raivon valtaan - katso video iltalehti 20:28 18.04

Temppuileva karhu avasi ottelun Etelä-Venäjän Pjatigorskissa. Sirkuskarhu esiintyi viikonloppuna vetonaulana jalkapalloviheriöllä ja avasi FC Mashuk-KMV:n ja FC Angushtin välisen ottelun. Eläinsuojelujärjestöt eri puolilla maailmaa ovat raivostuneet videosta, jossa karhua käytetään hyväksi ihmisten viihdyttämiseen. Tima-niminen karhu seiso videolla takajaloillaan ja taputtaa tassujaan innostaen katsojia suosionosoituksiin. Karhu käsittelee myös palloa ja ojentaa sen lopuksi erotuomarille.


28-vuotias nainen koki kamalan kuoleman – sairaala palsamoi vahingossa elävänä MTV 16:55 18.04

Venäjällä viranomaiset syyttävät lääkäreitä kohtalokkaasta virheestä rutiinileikkauksen jälkeen.


USA:n puolustusministeri halusi Syyrian ilmaiskuille kongressin hyväksynnän - Trump kielsi iltalehti 15:57 18.04

New York Timesin mukaan Yhdysvaltain puolustusministeri James Mattis kehotti presidentti Donald Trumpia hakemaan Syyrian ilmaiskuille kongressin hyväksynnän, mutta presidentti halusi ”nopeita ja dramaattisia toimia”. Syyrian murheellinen ja sekava sota sai viime viikonloppuna uuden käänteen, kun Yhdysvallat teki yhdessä Britannian ja Ranskan kanssa ilmaiskuja Syyrian presidentin Bashar al-Assadin joukkoja vastaan. Kyseessä oli kostoisku Itä-Ghoutan huhtikuisesta kaasuiskusta, jossa kuoli ainakin 70 ihmistä. Länsi syyttää Assadin hallintoa kemiallisten aseiden käytöstä, mutta Assad ja hänen tärkein liittolaisensa Venäjä ovat kiistäneet kaiken. Yhdistyneet kansakunnat ei ole pystynyt tekemään Syyrian tilanteelle juuri mitään, koska Venäjällä on veto-oikeus. Venäjä on torpannut Syyriaan kohdistettavat rangaistustoimet yli kymmenen kertaa. Vastaavasti Venäjän tekemät vastaehdotukset eivät ole kelvanneet lännelle.


Asiantuntija: Nato mainittu - Venäjän Fortum-lokakampanjassa myös ulkopoliittinen viesti iltalehti 21:00 17.04

Venäjän energia-asioihin erikoistunut apulaisprofessori Veli-Pekka Tynkkynen sanoo, että energia on keskeinen ala, jota kautta Venäjä pyrkii vaikuttamaan ulkopolitiikassa. Venäläinen Rossiskaja Gazeta julkaisi äärikonservatiivisen, Venäjän tunnetuimpien ekonomistien joukkoon kuuluvan Mihail Deljaginin kirjoituksen, jossa hän ruotii Fortumin toimintaa Venäjällä. Apulaisprofessori Veli-Pekka Tynkkynen Helsingin yliopiston Aleksanteri-instituutista näkee tähän monia syitä. Ensisijainen syy on hänen mukaansa kuitenkin se, että asia liittyy Uniper-kauppaan ja Fortumin voimistumiseen Venäjän sähkömarkkinoilla.


Suomen Bachelor on kesyä leikkiä verrattuna muiden maiden versioihin - Romanian versiossa Bachelor sai itse kenkää iltalehti 13:35 17.04

Bachelor on suosittu tositelevisioformaatti. Neloselta tuleva Bachelor Suomi tarjoaa romantiikkaa katsojilleen aina tiistaisin. Rakkautta etsii Joni upeiden treffien merkeissä. Bachelorista on tehty lukuisia versioita. Niihin verrattuna Jonin seikkailut vaikuttavat varsin kesyiltä. Bachelorista on tehty versioita Australiassa, Brasiliassa, Kanadassa, Kiinassa, Ranskassa, Saksassa, Intiassa, Indonesiassa, Israelissa, Italiassa, Japanissa, Norjassa, Puolassa, Venäjällä, Sveitsissä, Sloveniassa, Ukrainassa ja esimerkiksi Vietnamissa. Uusiakin versioita on tulossa. Kaikki rakkautta etsivät eivät kuitenkaan ole samalla viivalla, vaan versioihin on kuulunut varsin monenlaista hiihtäjää. 1. Romanian Bachelor sai potkut kesken kauden


Venäjän-bisneksen konkari varoittaa Fortumia: Katsokaa mitä Shellille kävi 2006 uusisuomi 12:50 17.04

Nokian Renkaiden entinen toimitusjohtaja, yhtiötä Venäjälle laajentanut vuorineuvos Kim Gran varoittaa energiayhtiö Fortumia öljy-yhtiö Shellin takavuosien kohtalosta. Fortum on joutunut Venäjällä lokakampanjan kohteeksi, ja venäläisessä ryöpytyksessä oli aikoinaan myös Shell.


Venäläislehden Fortum-juttujen sävy muuttui: Vielä lokakuussa Rossiskaja Gazeta kehui Fortumia iltalehti 12:45 17.04

Maanantaina uutisoitiin Venäjän hallituksen lehdessä Rossiskaja Gazetassa julkaistusta myrkyllisestä mielipidekirjoituksesta, jonka kohteena oli suomalainen energiayhtiö Fortum. Maanantaina uutisoitiin Venäjän hallituksen lehdessä Rossiskaja Gazetassa julkaistusta myrkyllisestä mielipidekirjoituksesta, jonka kohteena oli suomalainen energiayhtiö Fortum. Äärikonservatiivisen, Venäjän tunnetuimpien ekonomistien joukkoon kuuluvan Mihail Deljaginin kirjoituksessa yritettiin saattaa Fortumin toiminta Venäjällä kaikin tavoin huonoon valoon. Lisäksi siinä väitettiin, että Fortumin hallitusta johtaisi Suomen puolustusministeri ja että hallituksessa olisi "Suomen poliittisen poliisin edustaja".


Oliko Skripaleihin käytetty hermomyrkky sittenkin lännestä? Sveitsiläislaboratorio ei vahvista Venäjän kohuväitettä MTV 11:28 17.04

Sveitsiläisessä Spiezin kaupungissa sijaitseva laboratorio ei kommentoi Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin väitteitä siitä, että laboratorion mukaan entisen venäläisagentin Sergei Skripalin myrkytyksessä käytettyä hermomyrkkyä ei olisi valmistettu Neuvostoliitossa tai Venäjällä. Asiasta kertoi muun muassa sveitsiläinen swissinfo.ch-sivusto.


Oliko Skripaleihin käytetty hermomyrky sittenkin lännestä? Sveitsiläislaboratorio ei vahvista Venäjän kohuväitettä MTV 11:28 17.04

Sveitsiläisessä Spiezin kaupungissa sijaitseva laboratorio ei kommentoi Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin väitteitä siitä, että laboratorion mukaan entisen venäläisagentin Sergei Skripalin myrkytyksessä käytettyä hermomyrkkyä ei olisi valmistettu Neuvostoliitossa tai Venäjällä. Asiasta kertoi muun muassa sveitsiläinen swissinfo.ch-sivusto.


Venäläisekonomisti jatkaa Fortum-painostustaan: vertaa Troijan hevoseen, esittää jopa pakkolunastusta iltasanomat 10:39 17.04

Ekonomisti Mihail Deljagin vaatii uudessa kirjoituksessaan, että Venäjä-pakotteita säätäneiden maiden yritysomistukset olisi pakkomyytävä tai jopa pakkolunastettava ilman korvausta Venäjällä.


Ostoskeskuksessa paloi Arkangelissa – ei loukkaantuneita iltasanomat 08:40 17.04

Venäjällä on jälleen tapahtunut uhkaava kauppakeskuspalo.


Bluffia, eivät löydä täältä finaalin ratkaisseen Juha Jokien padot ongelma kertoman Nicaraguan protestit olleen miehen kopteri pitää yrittää Tajimalla oli kertoman vuosikymmentä - naapurit yksisarvinen – syttymissyy tuntematon

Uutiset