Kotietsintä HS:n toimittajan kotiin nousi otsikoihin myös Venäjällä – "Vakoilu-skandaali" MTV 12:53 18.12

Venäläismedia on jatkanut Suomen tiedustelu-uutisoinnin seuraamista. Venäjällä useat tiedotusvälineet ovat raportoineet Helsingin Sanomien toimittajan Laura Halmisen kotiin eilen tehdystä etsinnästä.


Kotietsintä HS:n toimittajan kotiin nousi otsikoihin myös Venäjällä MTV 12:53 18.12

Venäläismedia on jatkanut Suomen tiedustelu-uutisoinnin seuraamista. Venäjällä useat tiedotusvälineet ovat raportoineet Helsingin Sanomien toimittajan Laura Halmisen kotiin eilen tehdystä etsinnästä.


MTV: Presidentti Niinistö toivoo, että vuotokohu vauhdittaa tiedustelulain etenemistä iltalehti 18:30 17.12

Niinistö ei usko, että Venäjällä laajasti noteeratulla HS:n artikkelilla olisi vaikutusta ulkosuhteisiin. Presidentti Sauli Niinistö sanoo , että HS:n salaisiin asiakirjoihin pohjaava, lauantaina julkaistu sotilastiedustelujuttu toivottavasti nopeuttaa uuden tiedustelulain säätämistä. - Minusta on hyvä, jos saataisiin tiedustelulaki aikaiseksi. Sehän raamittaisi aika paljon toimintaa. Sikäli kun olen ymmärtänyt, laissa on myös tarkoitus luoda valvontamekanismeja ja ne kaikki palvelevat myös tuota.


Heti kolahti! Venäjällä räväkkä startti - Leijonat lirissä iltalehti 16:30 17.12

Venäjä aloitti Moskovan EHT-turnauksen päätösottelun Suomea vastaan vauhdilla. Ottelua oli pelattu 8.06, kun Sergei Andronov laukoi pienestä kulmasta kumilätkän Mikko Koskisen puikoista sisään. Syöttöpisteen osumaan sai Artem Zub. Isännät siirtyivä jo 2-0-johtoon reilun 12 minuutin kohdalla, kun Maxim Shalunov ja Nikita Gusev karkasivat kahdestaan läpi. Gusev tarjoili Shalunoville namupassin, jota mies ei jättänyt käyttämättä: 2-0.


HS:n kohuartikkeli on noteerattu myös Venäjällä: ”Suomessa julkaistu salaista tietoa venäläissotilaiden vakoilusta” iltalehti 14:00 17.12

Helsingin Sanomien Puolustusvoimien sotilastiedustelua käsittelevä artikkeli on ylittänyt uutiskynnyksen Venäjällä. Helsingin Sanomat julkaisi lauantaina muun muassa Puolustusvoimien sotilastiedustelusta kertovan artikkelin, joka perustui osittain salaiseen aineistoon. Kohuartikkeli käynnisti rikostutkinnan ja se on noteerattu myös itänaapurissamme Venäjällä.


HS:n tiedustelujuttu noussut uutiseksi myös Venäjällä – "Suomessa syntyi skandaali, kun mediassa ilmestyi salaista tietoa" MTV 13:39 17.12

Helsingin Sanomien juttu Viestikoekeskuksesta sekä siitä noussut kohu ovat nousseet uutiseksi myös monessa venäläisessä mediassa.


Suomalaistutkija: ”Vladimir Putinin todelliset haasteet alkavat heti vaalien jälkeen” uusisuomi 10:09 16.12

Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Jussi Lassila arvioi, että vaikka Venäjällä ensi maaliskuussa pidettävissä presidentinvaaleissa tuskin nähdään yllätyksiä, presidentti Vladimir Putinin todelliset haasteet kotimaanpolitiikassa alkavat heti vaalien jälkeen.


Liigaa pelataan maaottelutauoillakin, kärkijoukkue Kärpät hävisi uusisuomi 23:10 15.12

Jääkiekon Liigaa pelattiin perjantainakin, vaikka samaan maajoukkue pelaa EHT-turnausta Moskovassa. Leijonien matkassa Venäjällä on seitsemän Liigan pelaajaa.


Putin mokasi ja puhui ohi suunsa - tiedottaja joutui korjaamaan iltalehti 15:54 15.12

Venäjän presidentti Vladimir Putin osaa yleensä pitää kielensä hyvin kurissa julkisissa esiintymisissään. Torstaisessa suuressa lehdistötilaisuudessaan Putin kuitenkin puhui sivu suunsa. Kun Putinilta kysyttiin oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyin ehdokkuudesta, Putin ei toistanut moneen kertaan kuultua selitystä oppositiopoliitikon ehdokkuuden hylkäämisestä juridisin perustein. Sen sijaan Putin erehtyi puhumaan Navalnyistä "Venäjän Saakashvilinä" ja väitti Navalnyin pyrkivän Venäjällä samanlaiseen vallanvaihdokseen torikokousten kautta, mikä Ukrainassa nähtiin muutama vuosi sitten. Tähän asti Venäjän johtajat ovat ilmoittaneet, että Aleksei Navalnyi ei kelpaa ehdokkaaksi, koska hänet on tuomittu talousrikoksista ehdolliseen vankeusrangaistukseen.


Venäjän ex-talousministerille 8 vuotta vankeutta lahjusten ottamisesta iltasanomat 15:24 15.12

Venäjällä oikeus on antanut päätöksen lahjusten ottamisesta syytettyä ex-ministeriä vastaan.


Oikeus tuomitsi Venäjän ex-talousministerin lahjusten ottamisesta iltasanomat 10:53 15.12

Venäjällä oikeus on antanut päätöksen lahjusten ottamisesta syytettyä ex-ministeriä vastaan.


Ampumahiihtäjä ei uskalla kilpailla Venäjällä, Kanadan joukkue harkitsee boikottia - ”Minua on uhkailtu” iltalehti 09:39 15.12

Kanadan maajoukkue harkitsee boikotoivansa Venäjällä järjestettäviä ampumahiihtokilpailuja. Kanadan ampumahiihtoliiton mielestä kansainvälisiä kisoja ei pitäisi järjestää Venäjällä. Liitto on ilmaissut kantansa kirjeitse lajin kattojärjestö IBU:lle, joka ei ole ottanut asiaan yhtä jyrkkää kantaa kuin FIS.


Vaalipäivä päätettiin Venäjällä: Presidentti valitaan 18. maaliskuuta iltasanomat 09:24 15.12

Venäjän duuman ylähuone on päättänyt ensi vuoden presidentinvaaleista.


Putin vastasi Sobtshakin kysymykseen opposition murhista ja tuomioista: Haluatteko te Venäjälle vallankaappausyrityksiä? iltasanomat 15:34 14.12

Venäjän presidentinvaalien ainoana väriläiskänä pidetty Ksenia Sobtshak yritti saada Vladimir Putinin tilille opposition edustajien ankeista kohtaloista Venäjällä.


Putin Sobtshakille: Ohjelmattoman opposition valta johtaisi kumoukseen Venäjällä iltasanomat 14:54 14.12

Presidentti Vladimir Putinin mukaan Venäjän opposition ongelma on se, ettei sillä ole minkäänlaista ohjelmaa.


Näkökulma: KHL:n hauis ei riitä mihinkään - Venäjällä selvä asenne olympialaisiin iltalehti 20:56 13.12

KHL ei pystyisi boikotoimaan olympialaisia, vaikka se haluaisi, kirjoittaa Sasha Huttunen. KHL:n hallitus kokousti keskiviikkona Moskovassa ja julkaisi pitkän tiedotteen, jossa se kertoi myös kauan odotetun kantansa Pyeongchangin ensi helmikuun olympiakiekkoon. Se kuului näin: "KHL:n hallitus kannatti päätöstä venäläisen jääkiekkojoukkueen osallistumisesta Pyeongchangin talviolympialaisiin neutraalin lipun alla ja toivotti onnea kaikille KHL-pelaajille, jotka edustavat maajoukkueitaan turnauksessa."


Putin vahvisti: Venäläiset olympialaisiin, lyhenteenä OAR eikä RUS uusisuomi 16:23 12.12

Kansainvälinen Olympiakomitea KOK sulki Venäjän viime viikolla Pyeongchangin talviolympiakisoista. Syynä olivat paljastukset Venäjällä tapahtuneesta valtion avittamasta dopingin käytöstä sekä Sotshin 2014 olympiakisojen dopinghuijauksista.


1000-kertainen radioaktiivinen säteily pelottaa NHL:n kykyjenetsijöitä - nuorten MM-kisat yhdellä maailman saastuneimmalla alueella iltalehti 10:33 12.12

Alle 18-vuotiaiden MM-kisat pelataan Venäjällä pahoin saastuneessa Tsheljabinskissa. Alle 18-vuotiaiden MM-kisat pelataan 19.-29. huhtikuuta 2018 Venäjällä. Kisapaikkoina toimivat Tsheljabinsk ja Magnitogorsk. Tsheljabinskin aluetta pidetään yhtenä maailman saastuneimpana paikkana lukuisten onnettomuuksien ja ydinjätteiden luontoon levittämisen takia.


Uutiset