Hämmentävä yhdennäköisyys! Löytyikö Venäjältä Lionel Messin kaukainen "isoveli"? MTV 17:51 22.06

Venäläinen laulajakuuluisuus Sergei Lazarev, 35, on kuin ilmetty Lionel Messi, 30. Lazarev kertoo saaneensa valtavasti palautetta siitä, että hän näyttää Argentiinan jalkapallomaajoukkueen supertähdeltä.


MM-pelaajien upea lahja joukkue­toverilleen: maksoivat yksityiskoneen Venäjältä vastasyntyneen vauvan luo iltasanomat 19:35 20.06

Puolustaja Jonas Knudsen pääsi muiden pelaajien maksamalla yksityislennolla piipahtamaan Tanskassa katsomaan vastasyntynyttä tytärtään.


Rio Ferdinand varoittaa Englannin pelaajia: "Yksi teistä palaa syntipukkina" MTV 12:21 18.06

81 ottelua Englannin maajoukkueessa pelannut Rio Ferdinand varoittaa maansa pelaajia. Ferdinandin mukaan yksi Englannin pelaajista palaa jalkapallon MM-kisoista Venäjältä syntipukkina.


Raju väite Venäjältä: Stalinin vankileirien kortistoja tuhotaan – Gulag-museon johtaja nosti äläkän iltasanomat 19:43 11.06

Leirimuseon johtajan mukaan rekisteritietojen tuhoamisen taustalla on vuodelta 2014 peräisin oleva salainen viranomaiskäsky.


Näin Ruotsi perustelee Nord Stream –päätöstään: ”Emme voineet sanoa ei” uusisuomi 18:45 07.06

Ruotsi liittyi Suomen ja Saksan jatkoksi päättäessään hyväksyä Venäjältä Saksaan rakennettavan Nord Stream 2 -kaasuputken kulkemaan talousalueensa läpi, kertoo Reuters.


Venäjän ulkoministeriö: MH17 -tutkinta ideologisesti puolueellinen iltalehti 11:10 26.05

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharovan mukaan MH17 -lento-onnettomuuden tutkinta on ideologisesti puolueellinen, koska Ukrainalta ei ole pyydetty tarvittavia tietoja. Onnettomuuspaikan tutkinta on ollut haasteellista Itä-Ukrainassa käytävän sodan vuoksi. Kansainvälisen tutkintaryhmän (the Joint Investigation Team JIT) mukaan lennon MH17 alas ampunut ohjusjärjestelmä tuotiin Venäjältä. Keskiviikkona Hollanti ja Australia ilmoittivat, että Venäjä on vastuussa teosta.


Venäjältä täystyrmäys syytöksille MH17:n alas ampumisesta - puolustusministeriö syyttää Ukrainaa iltalehti 18:58 25.05

Venäjän ulkopoliittinen ja sotilaallinen johto on ponnekkaasti kiistänyt Alankomaiden ja Australian syytökset, joiden mukaan Ukrainassa alas ammuttu lento MH17 olisi Venäjän tekosia. Ukrainassa alas ammutun matkustajakoneen aiheuttama skandaali on edennyt siihen pisteeseen, että Hollanti ja Australia syyttävät avoimesti Venäjää. Maat vaativat Venäjää tilille siitä, että lento MH17 ammuttiin Venäjältä tuodulla Buk-ohjusjärjestelmällä heinäkuussa 2014. Kaikki Malaysia Airlinesin lennolla olleet 298 ihmistä kuoli. Suurin osa heistä oli hollantilaisia, mutta koneessa oli myös 28 australialaista. Tutkimustulosten mukaan ohjusjärjestelmä kuuluu Venäjän 53. prikaatiin ja se tuotiin Kurskista Itä-Ukrainaan. Venäjän johto kiistää jyrkästi kaikki syytökset. Presidentti Vladimir Putinin luottomies ja Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov ilmoitti perjantaina, ettei Moskova luota kansainvälisen tutkimuksen tuloksiin.


Varoitus: Mestareiden liigan finaalin takia pelätään jättimäistä kyberhyökkäystä Venäjältä MTV 15:12 25.05

Ukrainan valtiollinen turvapalvelu on varoittanut, että jalkapallon Mestareiden liigan finaalia saattaa häiritä massiivinen kyberhyökkäys.


Zimbabwelaisnaista epäillään kahden lapsen salakuljetuksesta – Venäjältä matkanneet lapset yhä Suomessa MTV 11:26 25.05

Rajavartiolaitos kertoo saaneensa valmiiksi esitutkinnan kahdesta lapsen salakuljetuksesta Helsinki-Vantaan lentokentällä.


Kansainvälinen tutkijaryhmä kytki Venäjän armeijan MH17:n tuhoon – Venäjä vastaa odotetusti uusisuomi 16:30 24.05

Kansainvälinen tutkijaryhmä katsoo todistaneensa, että Ukrainassa alas ammuttu MH17-kone tuhottiin Venäjän armeijan ohjusjärjestelmällä, joka tuotiin Ukrainalle Venäjältä Kurskin ilmatorjuntayksiköstä.


Tutkijat: Ukrainassa alas ammuttu malesialaiskone tuhottiin venäläisellä ohjuksella, jonka Venäjän armeija toi paikalle iltalehti 13:27 24.05

Tutkimuksissa on saatu tarkkaan selville, mistä liki 300 ihmisen hengen riistänyt ohjus tuli. Kansainvälinen tutkijaryhmä JIT kertoi torstaina, että Malaysia Airlinesin lennon MH17 alas ampunut ohjus tuotiin Ukrainaan Venäjältä. Matkustajakone räjäytettin ohjuksella Itä-Ukrainan yllä heinäkuussa 2014. Kaikki 298 koneessa ollutta kuolivat. - Olemme tulleet lopputulokseen, että BUK-TELAR, jolla MH17 ammuttiin alas, tuli 53. ilmantorjuntaprikaatista Kurskista Venäjältä, johtava hollantilaistutkija Wilbert Paulissen sanoi uutistoimistojen mukaan toimittajille.


Samoojahälytys rajalla: Koira löysi kolme päivää kävelleen miehen maastosta - epäillään rikoksesta, anoi turvapaikkaa iltalehti 16:43 21.05

Rajavartiosto tutkii epäiltyä valtionrajarikosta, jossa noin 30-vuotias mies käveli Venäjältä Suomeen. Kaakkois-Suomen rajavartiosto epäilee noin 30-vuotiasta ulkomaalaistaustaista miestä valtionrajarikoksesta. Tekninen valvontajärjestelmä antoi sunnuntaiaamuna kello kuuden aikaan hälytyksen Lappeenrannassa Vainikkalan kylällä. Hälytyksen mukaan yksi ihminen oli ylittänyt valtakunnanrajan Venäjältä Suomeen ilman lupaa.


Odotettavissa kiusallinen tilanne? Uuden lastensairaalan palveluita on markkinoitu myös venäläispotilaille, mutta yksi sääntö voi torpata tuottoisat suunnitelmat iltalehti 08:10 19.05

Valtiontukisäännökset saattavat rajoittaa HUS:ia ottamasta vastaan lapsipotilaita EU:n ulkopuolelta. Uudessa lastensairaalassa ei voida välttämättä hoitaa EU:n ulkopuolelta, kuten Venäjältä, tulevia lapsipotilaita valtiontukisäännösten vuoksi. Valtio on osallistunut sairaalaan rakentamiseen 40 miljoonalla eurolla. Valtionavun edellytyksiin kuului, että uuden lastensairaalan toiminta on ei-taloudellista eikä voittoa tavoittelevaa yritystoimintaa.


Palkittu dopingtoimittaja sai pakit Venäjältä: Ei asiaa MM-kisoihin MTV 19:32 11.05

Venäjä on evännyt saksalaisen urheilutoimittajan Hajo Seppeltin viisumihakemuksen koskien kesän jalkapallon MM-kisoja. Asiasta kertoo miehen työnantaja, Saksan yleisradioyhtiö ARD.


MM-kisojen keskiviikko: Saksa ja Ruotsi selviin voittoihin, Sveitsi karkasi päätöserässä Valko-Venäjältä jatkoaika.com 00:08 10.05

MM-kisojen keskiviikon otteluissa Valko-Venäjä piinasi Sveitsiä Kööpenhaminan iltapäivässä. Saksa ja Ruotsi hoitivat omat ottelunsa puolestaan selvin lukemin.


Lappi ja Uusimaa haalivat valtaosan ulkomaisista matkailijoista – eniten Suomeen tullaan Venäjältä MTV 09:47 09.05

Lappi ja Uusimaa haalivat valtaosan ulkomaisten matkailijoiden yöpymisistä Suomessa maaliskuussa. Tilastokeskuksen ennakkotiedoista ilmenee, että sekä Lapissa että Uudellamaalla kirjattiin noin 210? 000 ulkomaisten matkailijoiden yöpymistä.


Huimariinan vuoro manttelinperijä mitä veriryhmiä päättyy – superlupaus täysosuma – ”Lauri yhteen, Klubin tähden

Uutiset