Yllättävät tilastot Suomen ja Venäjän välisistä rajaloukkauksista – vahinkoja käy ammattilaisillekin iltasanomat 20:22 26.06

Esimerkiksi suksilla on laskettu epähuomiossa maasta toiseen.


Äiti unohti vauvan hiekkalaatikkoon yöksi Venäjällä - ohikulkija pelasti iltalehti 14:22 26.06

Venäjällä Rostovin alueella 25-vuotias äiti unohti nelikuisen tyttövauvansa leikkipuiston hiekkalaatikkoon. Nelikuinen tyttövauva joutui sairaalaan Venäjän Rostovin kaupungin lähellä sen jälkeen, kun ohikulkija löysi hänet ja soitti hätäkeskukseen. Ohikulkija huomasi vauvan leikkipuiston hiekkalaatikossa maanantaiyönä ja kääri kylmissään olleen tytön takkiinsa.


Venäjän uudeksi Washingtonin-suurlähettilääksi arveltu Antonov on EU:n pakotelistalla hs 10:59 26.06


Baltian maat haluavat eroon Venäjän sähköverkosta – yhteys Manner-Eurooppaan toiveissa vuoteen 2025 hs 02:00 26.06


Lehti: Venäjän MM-kisajoukkue dopingtutkinnassa – ministeri jyrähtää: ”Hölynpölyä, ongelmia ei ole ollut koskaan” hs 15:33 25.06


Donald Trump kimpaantui Barack Obamalle – väittää edeltäjänsä tietäneen Venäjän vaalihakkeroinnista: ”Hänen olisi pitänyt tehdä jotain” iltasanomat 11:46 25.06

Yhdysvalloissa väännetään yhä kättä siitä, käpälöikö Venäjä viimevuotisia presidentivaalituloksia.


Lehti: Koko Venäjän MM-kisajoukkue dopingtutkinnan kohteena iltalehti 08:05 25.06

Kolme vuotta sitten jalkapallon MM-kisoissa Venäjää edustanut joukkue on Kansainvälisen jalkapalloliiton (Fifa) dopingtutkinnan alaisena, kirjoittaa brittilehti The Mail on Sunday. Lehden mukaan kaikki 23 kisoissa nähtyä venäläispelaajaa ja 11 muuta venäläistä ammattipelaajaa ovat viranomaisia kiinnostavien noin 1000 ihmisen listalla. Venäjän joukkue pelasi Brasilian MM-kisoissa alkulohkossa H yhdessä Belgian, Algerian ja Etelä-Korean kanssa, eikä edennyt kisojen pudotuspelivaiheeseen.


Lehtiväite: Koko Venäjän MM-kisajoukkueen ylle laskeutui dopingvarjo iltasanomat 04:18 25.06

The Mail on Sunday paljastaa Kansainvälisen jalkapalloliiton tutkivan dopingväitteitä.


Cristiano Ronaldo osui jälleen – lähestyy kaikkien aikojen ennätystä iltasanomat 20:49 24.06

Portugali möyhensi Uuden-Seelannin, Meksiko päihitti Venäjän.


Washington Post: Obama sai viisi kuukautta aikaa taistella Venäjän vaalihakkerointia vastaan – aika loppui kesken, Trump valittiin, totuuden selvittely jatkuu yhä hs 17:31 24.06


Venäläisiä Jehovan todistajia koolla Helsingissä - Venäjä kielsi koko uskonryhmän iltalehti 15:36 24.06

Venäläisiä Jehovan todistajia on kokoontunut Helsinkiin kolmipäiväiseen aluekonventtiin. Syynä on se, että Venäjän korkein oikeus kielsi huhtikuussa koko uskonryhmän, mikä teki seurakuntien kokoontumisesta laitonta. Suomen Jehovan todistajista kerrotaan, että Helsingin jäähallissa järjestettävään konventtiin osallistuu noin neljätuhatta ihmistä. Heistä huomattava osa on saapunut Venäjältä.


BBC: Oppositiopoliitikko Navalnyin presidenttiehdokkuus on torpattu iltalehti 17:38 23.06

Venäläisen oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyin mahdollisuus asettua ehdolle ensi vuoden presidentinvaaleissa on estetty, kertoo muun muassa BBC . Venäjän keskusvaalilautakunta on estänyt ehdokkaaksi asettumisen, koska Navalnyi on tuomittu kavalluksesta ehdolliseen vankeuteen. Navalnyi on sanonut, että oikeusjuttu nostettiin poliittisista syistä.


Trump kyseenalaistaa erikoissyyttäjä Muellerin puolueettomuuden iltalehti 17:26 23.06

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on kyseenalaistanut erikoissyyttäjä Robert Muellerin puolueettomuuden. Mueller tutkii Venäjän väitettyä sekaantumista Yhdysvaltain vaaleihin ja mahdollisia yhteyksiä Trumpin kampanjaan. Trump väitti Fox News -uutiskanavan lähetyksessä Muellerin olevan entisen FBI:n johtajan James Comeyn hyvä ystävä.


Venäjän vaalilautakunta vahvisti: Oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi ei voi pyrkiä presidentiksi hs 17:15 23.06


Venäjän puolustusministeriö julkaisi videon: Välimereltä ammuttiin risteilyohjuksia kohti Isisiä iltalehti 12:32 23.06

Kaksi Venäjän sotalaivaa ja sukellusvene ampuivat risteilyohjuksia kohti Isisin joukkoja Syyriassa. Venäjän ohjusiskussa tuhoutui komentopaikkoja ja asevarastoja Isisin alueilla Hamassa, kertoo Venäjän puolustusministeriö perjantaina. Ministeriö kertoi, että Turkin ja Israelin armeijat olivat tietoisia iskusta. Yhdysvaltoja ei mainittu, kertoo AFP-tietotoimisto.


EU jatkaa Venäjä-pakotteita – Tusk: Venäjä ei ole täyttänyt Ukrainan tulitaukoon liittyviä velvoitteitaan iltasanomat 21:50 22.06

Euroopan unionin johtajat ovat päättäneet pidentää Venäjän-vastaisia talouspakotteita puolella vuodella, ilmoittaa Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk.


EU jatkaa Venäjän vastaisia pakotteita iltalehti 21:49 22.06

Talouspakotteita jatketaan ainakin ensi vuoden tammikuuhun saakka. Euroopan Unioni ei ole tyytyväinen Venäjän toimintaan Ukrainan rauhanprosessissa. Niinpä unionin Venäjälle asettamia pakotteita jatketaan vielä ainakin puolen vuoden ajan.


Venäläisiä ohjeistetaan ottamaan hepatiittirokote ennen Euroopan matkaa - "Koska Pride-kulkueet ovat yleistyneet" iltalehti 16:34 22.06

Venäjän tarkastusvirasto Rospotrebnadzor suosittelee Eurooppaan matkaaville venäläisille hepatiitti A-rokotetta. Euroopan maissa on rajusti kasvanut hepatiitti A-virusta kantavien määrä, uutisoi venäläismedia. Venäjän tarkastusviraston Rospotrebnadzorin mukaan viruksen kantajat ovat pääasiassa homoseksuaaleja. Esimerkiksi Portugalissa 90 prosenttia sairastuneista on venäläismedian mukaan homoja.


Suomikin päätyi Venäjän oudolle riskilistalle – turisteille suositellaan rokotetta iltasanomat 14:38 22.06

Venäläisviranomaisten julkaisemalla riskilistalla on mainittu 15 Euroopan maata, Suomi mukaan lukien.


Nato: "Meillä ei ollut tietoa, että Venäjän puolustusministeri on koneessa" iltalehti 10:23 22.06

Venäläismediassa kuohui eilen, sillä Naton F-16-hävittäjä yritti lähestyä Venäjän puolustusministerin Sergei Šoigun konetta. Naton mukaan kyseessä oli rutiinitoimenpide. Venäjän puolustusministeri Sergei Šoigu oli keskiviikkona matkalla Kaliningradiin, kun Naton F-16-hävittäjä yritti venäläismedian mukaan uhkaavasti lähestyä ministerin konetta Itämeren yllä. Naton mukaan heillä ei ollut tietoa siitä, että Venäjän puolustusministeri on koneen kyydissä. Nato vahvistaa nähneensä kolme venäläistä konetta keskiviikkona Itämeren yllä. Kaksi koneista oli hävittäjiä. Koska koneet eivät vastanneet ilmailuviranomaisten tunnistautumispyyntöihin, Naton hävittäjät lensivät paikan päälle tarkistamaan tilanteen.


Uutiset