Mitä, jos matematiikan koe olisi pakollinen yo-kirjoituksissa? "Kuinka kävisi lukion vetovoimalle?" MTV 15:48 12.09

Lukio-opintoihin ollaan jälleen ehdottomassa mittavia muutoksia opintojen yleissivistävyyden parantamiseksi. Miltä kuulostaisi pakollinen matematiikan yo-koe kaikille?


Asiantuntijat huolissaan suomalaisjoukkueista ja Liigan vetovoimasta: "Vaikeaksi menee" MTV 09:46 10.09

Asiantuntijat nostivat C Moren studiossa tapetille suomalaisjoukkueiden aseman CHL:ssä. Kilpailu Euroopassa on kiristynyt, eikä Liiga ole huippuiässä oleville pelaajille ykkösvaihtoehto.


Karu selvitys: valtaosa Liigan pelaajahankinnoista tulee pikkusarjoista – Taso laskee vuosi vuodelta jatkoaika.com 08:02 10.09

Jatkoajan tekemän selvityksen mukaan Liigaan siirtyy jatkuvasti enemmän ja enemmän pelaajia sitä pienemmistä ulkomaisista sarjoista. Samalla pelaajia siirtyy vähemmän ja vähemmän Liigaa suuremmista ulkomaisista sarjoista. Selvityksessä todettiin Liiga-joukkueisiin sarjakausien välissä ulkomailta saapuneiden pelaajien lukumäärä sekä pelaajien edeltävän kauden sarja. Selvityksessä huomioitiin vain sarjakausien välissä tapahtuneet seurasiirrot, koska markkinat ovat tuolloin kuumimmillaan ja eri sarjojen vetovoima tulee parhaiten esiin.


Grahn-Laasosen huoli ammattikoulutuksesta hämmensi – SAK: ”Iso miinus hallitukselle, jos menee metsään” uusisuomi 19:05 24.08

SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta toivoo hallituksen ensi viikon budjettiriihestä toimia, joilla parannetaan opiskelijoiden pysymistä toisen asteen koulutuksessa sekä parannetaan koulutuksen vetovoimaa. Eloranta pitää hankalana, että hallitus on tehnyt samaan aikaan leikkauksia ammattikoulutukseen ja toteuttanut amisreformin.


Tham Luangin -luolastosta vetovoimainen turistikohde? Museossa esiteltäisiin koko maailmaa sykähdyttänyt 12 pojan ja heidän valmentajansa pelastusoperaatio MTV 07:16 13.07

Thaimaassa suunnitellaan jo kiivaasti Tham Luang -luolaston hyödyntämistä matkailuun. Kaksitoista juniorijalkapallojoukkueen poikaa ja heidän valmentajansa joutuivat viettämään luolassa tulvien vankina yli kaksi viikkoa odottaen pelastumista. Heidät onnistuttiin pelastamaan luolasta aiemmin tällä viikolla.


Pihla Viitala uskonlahkon johtajan rooliin: "On kiehtovaa ja kammottavaa hypätä niinkin hurjan ihmisen nahkoihin" mtv 22:23 11.07

Zaida Bergrothin ohjaaman Marian Paratiisi -elokuvan pääroolissa uskonlahkon vetovoimaisena johtajana nähdään Pihla Viitala. Elokuva saa ensi-iltansa vuonna 2019.


Li Andersson on Suomen vetovoimaisin puoluepomo – Kannatusveneessä kaksi isoa reikää uusisuomi 07:44 05.07

Vasemmistoliiton Li Andersson on tällä hetkellä Suomen vetovoimaisin puoluejohtaja. Puolueen kannatuksessa on silti kaksi isoa reikää, selviää tuoreesta IL-US-tutkimuksesta.


Li Andersson on Suomen vetovoimaisin puoluejohtaja – Kannatusveneessä kaksi isoa reikää uusisuomi 07:44 05.07

Vasemmistoliiton Li Andersson on tällä hetkellä Suomen vetovoimaisin puoluejohtaja. Puolueen kannatuksessa on silti kaksi isoa reikää, selviää tuoreesta IL-US-tutkimuksesta.


Haminaan nousee joulukuussa yli puolen miljoonan euron lippusalko – kaupunkilaiset hermostuivat hankkeen kalleudesta iltasanomat 09:31 27.06

Kaupunkilaiset pelkäävät kustannusten karkaamista ja rahan repimistä muista palveluista. Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja rauhoittelee ja uskoo yhä Lippumaailman vetovoimaan.


Bisquitin kolumni: Hajamietteitä jupinaviikolla iltasanomat 08:08 17.06

Shariaa on viime aikoina myyty suomalaisille lähinnä kahdella vetovoimatekijällä: otammeko sen vastaan ilolla vai pakolla.


Minna Kuukka, 47, oivalsi avaimen tasapainoon: ”Haluan elää stressivapaata elämää” iltalehti 13:18 26.05

Radio Novan aamujuontaja Minna Kuukka, 47, tasapainottelee antoisan työn, vauhdikkaan kotiarjen ja oman jaksamisen välillä. Vuodet ovat opettaneet sanomaan ei asioille, jotka aiheuttavat stressiä. Vastustamattoman maanläheinen, huumorintajuinen ja lempeä. Minna Kuukan, 47, charmin voi kiteyttää muutamaan sanaan. Niihin kiteytyy Kuukan vetovoima Radio Novan aamujuontajana. Yhdessä juontoparinsa Aki Linnanahteen kanssa Kuukka herättää kuulijat joka aamu uuteen päivään tutulla tyylillään. Monelle kuulijalle Minnan tasaisen miellyttävä puheääni ja tutut arjen hersyvät tarinat ovat se juttu, jonka vuoksi taajuudelle tullaan - ja jäädään. Radiopersoona ei eroa kovin paljoa siitä, millainen Kuukka on kotioloissa. Muutaman vuoden päästä viisikymmentä vuotta täyttävän radiotähden elämän keskiössä on perhe, johon kuuluvat aviomies Tatu Vehmas ja 11-vuotiaat kaksoset, Jooa ja Viola. Hän kuvailee olevansa luonteeltaan introvertti, joka viihtyy kotioloissa, mutta kuitenkin nauttii saadessaan olla työnsä kautta kytköksissä suureen määrään ihmisiä.


Antti Törmänen tuntee Sveitsin kiekkoilun - varoituksen sana Leijonille: ”Tiukoille se menee” iltalehti 18:30 16.05

Antti Törmäsen mukaan jääkiekko on Sveitsissä kovassa nosteessa. - Vetovoima on kova. NHL:ssä on muutama huippupelaaja, ja innostus on korkealla, hän kertoo. Törmänen tietää, mistä puhuu. Hän on luotsannut Bernin Sveitsin mestariksi, ja nykyään hän valmentaa alppimaan liigassa EHC Biel-Bienneä.


Tampereen Ratinaan avautuu torstaina jättimäinen kauppakeskus: 53 000 neliötä, 1200 pysäköintipaikkaa - tavoitteena 8 miljoonaa vuosikävijää iltalehti 18:03 18.04

Suomen vetovoimaisimman kaupungin Tampereen keskusta saa uutta imua, kun Ratina-kauppakeskus avaa ovet torstaina. Ratinan omistaa kiinteistösijoitusyhtiö Sponda. Rakennustyöt aloitettiin kolme vuotta sitten. Avajaispäivänä yli 100 liikkeeseen, kahvilaan ja ravintolaan odotetaan yli 50 000 kävijää. - Olemme ylpeitä, kun kaupunki saa keskukseemme 40 uutta brändiä, muun muassa Zara-liikkeen ja Muumi-kahvilan. Liiketilaa on 53 000 neliömetriä ja pysäköintipaikkoja 1200, kävijöitä odotamme 8 miljoonaa vuodessa, Ratinan kauppakeskuksen johtaja Mervi Ahola kertoo ja mainostaa keskusta perheystävälliseksi.


Kimi Räikköseltä suorat sanat järkyttävästä onnettomuudesta - ”Ei mitään tekemistä onnen kanssa” iltalehti 17:00 12.04

Kimi Räikkönen on vielä palannut Bahrainin varikkokatastrofiin. F1-sirkus on siirtynyt Kiinaan. Punainen väri on paikallisessa kulttuurissa tulen, hyvä onnen ja ilon symboli. Ja tietenkin maa on edellinen punaiseen luottavan kommunistisen puolueen pelikenttä. Toki väri on vain yksi tekijä Ferrarin vetovoimassa. Torstaina Shanghain GP-varikolla väki parveili sekä Kimi Räikkösen että Sebastian Vettelin ympärillä.


Trump Towerin palossa kuoli konkurssin tehnyt taidekeräilijä, joka ei saanut asuntoaan kaupaksi iltalehti 17:43 09.04

Palossa kuollut mies oli halunnut muuttaa, mutta Trump-talojen vetovoima viime vuosina romahtanut. New Yorkin Trump Towerissa eli USA:n presidentin Donald Trumpin kotitalossa tapahtui lauantaina tulipalo, joka vei 67-vuotiaan miehen hengen. Taidekauppiaana toiminut Todd Brassner sai surmansa kotonaan. Neljä palomiestä loukkaantui sammutustöissä. Palon syytä ei ole saatu selville. Brassner oli New York Timesin mukaan taide- ja taidehistoria-asiantuntija, joka keräili muun muassa sähkökitaroita ja taideteoksia. Hänellä oli kotonaan noin sadan kitaran ja 150 ukulelen kokoelma.


IS: Teemu Selänteeltä uskomaton ehdotus - valtio maksamaan olympiavoittajille miljoona euroa! iltalehti 20:33 04.04

Teemu Selänne puhui Ilta-Sanomien haastattelussa yksilöurheilun tilanteesta Suomessa. Teemu Selänne harmittelee suomalaisen yksilöurheilun alhoa. Selänne mainitsee IS:n haastattelussa yhdeksi syyksi joukkuelajien vetovoiman, joka vie mukanaan suurimmat lahjakkuudet. Hän kuitenkin korostaa, ettei se selitä vaikeaa tilannetta kokonaan.


Valioliiga: Surkea Chelsea – pelataan vastaan iltasanomat 23:17 02.04

Kierroksen vetovoimaisimpia peli-ideoita on pelata West Hamin venymistä Stamford Bridgellä. Manchesterissä puolestaan on kuumassa paikallismatsissa mestaruus katkolla Citylle. Hieno kierros penkkiurheilijalle ja vedonlyöjälle.


Joka kolmas suomalainen voisi muuttaa Tampereelle - ”Manse” ylivoimainen ykkönen iltalehti 14:01 26.03

Suomen kolmanneksi suurin kaupunki Tampere on ylivoimaisesti Suomen vetovoimaisin kaupunki, ilmenee Taloustutkimuksen tänään julkistamasta Muuttohalukkuus kaupunkeihin 2018 -tutkimuksesta. Kyselyn mukaan peräti 37 prosenttia suomalaisista olisi valmis muuttamaan Tampereelle. Listalla seuraavana tulevalla Turulla vastaava lukema oli 28 prosenttia ja kolmanneksi sijoittuneella Jyväskylällä 27 prosenttia.


avautuu kirjassa häpeäntunteistaan ja Ruotsia, kaksin käsin Suomen seksiin ja

Uutiset