Lontoon MM-kisojen vire jatkui – Vetteriltä jälleen hirmuheitto! iltasanomat 22:15 18.08

Tuore maailmanmestari ei näytä väsymyksen merkkejä.


Alle viikko MM-kullasta - keihäskarju Johannes Vetter kiskaisi taas hirmukaaren! iltalehti 22:06 18.08

Johannes Vetter osoitti tänään pystyvänsä jatkuvalla syötöllä koviin tuloksiin. Vetter heitti tänään pienessä Thumin kaupungissa 93,88 metriä, kertoo muun muassa . Vain kuusi päivää sitten Vetter voitti Lontoossa MM-kultaa tuloksella 89,89.


MM-Lontoo: Hurjaa tykitystä miesten keihäässä – mihin yltää Pitkämäki? iltasanomat 11:16 11.08

Torstain karsinta oli kaikkien aikojen kovatasoisin, minkä myötä odotukset finaalia kohtaan ovat tapissa. Johannes Vetter on itse oikeutettu ykkössuosikki, mutta optimistisesti myös Tero Pitkämäelle lasketaan pieni mitalisauma.


Tero Pitkämäki päivitteli Johannes Vetterin toimintatapoja: ”En voi ymmärtää” iltasanomat 01:04 11.08

Vaikka Johannes Vetterin ainoa karsintaheitto kantoi peräti 91,20 ja oli nykymallisen keihään aikana kaikkien aikojen pisin arvokisojen karsintaheitto, Tero Pitkämäen ykkössuosikki maailmanmestariksi ei vaihtunut.


Johannes Vetterin toiminta puhutti Thomas Röhleriä: "Itse en pystyisi" iltalehti 00:09 11.08

Thomas Röhler kommentoi kieli keskellä suuta joukkuekaverinsa otteita. Tero Pitkämäki äimisteli, miten keihäskarsinnassa yli 91 metriä heittänyt Johannes Vetter veteli hirmuisella voimalla lämmittelykentällä, miten hän heitti verryttelysuoritukset täysillä ja miten hän nakkasi päälle 91 metriä karsinnassa. Pitkämäen mielestä olisi kannattanut säästellä. Vetterin joukkuekaveri Thomas Röhler otti asiaan kantaa kieli keskellä suuta.


Tero Pitkämäeltä kovaa kritiikkiä Johannes Vetterille: "Miksi pitää jauhaa?" iltalehti 23:50 10.08

Suomalainen arvosteli saksalaisen taktiikkaa. Johannes Vetter oli keihäskarsinnan kuningas 91 metrin kaarellaan. Hän veti kaksi lähes samanlaista jo lämmittelyssä. - Kova suoritus Vetteriltä. Se sanoi, ettei pysty heittämään 85 prosentilla. Pakko vetää sata. Se heitti kolme kertaa karsintarajan yli lämmittelyssä. Aika lailla se lataili jo verkkakentälläkin. Kova kaveri, jos lauantainakin virittelee, Tero Pitkämäki sanoi


"Traumwurf!" Saksalainen lehdistö mässäilee Vetterin keihäskaarella iltalehti 22:51 10.08

Saksalaislehti Bild julistaa, että karsintakisa tarkoitti Johannes Vetterille juhlailtaa. Toinen lehti pohtii, meneekö Jan Zeleznyn hurja ennätys rikki loppukilpailussa. Saksalaislehdistö on alkanut kiinnittää huomiota keihäänheittoon tänä kesänä, kun Johannes Vetter ja Thomas Röhler ovat paiskoneet 90-metrisiä kaaria kilpaa. Maailmanlistan ykkönen Vetter jysäytti ensimmäisellään 91,20 ja eteni tietinkin jatkoon. Heitto oli kaikkien aikojen pisin arvokisojen karsinnoissa ja finaalit huomioon ottaen MM-historian neljänneksi pisin.


Tero Pitkämäeltä synkkiä sanoja MM-kisoista - valmistava kilpailu meni aivan päin seiniä: "Lähtökohdat eivät ole hyvät" iltalehti 20:08 29.07

Suomen ainoa keihäänheiton MM-edustaja joutui pettymään Orimattilan Tähtikisoissa. Pitkämäki oli kelvollisella 80 metrin tasolla, mutta saksalaiset Thomas Röhler ja Johannes Vetter ovat maagisessa kunnossa. Lontoosta ei ole tiedossa MM-mitalia missään tapauksessa alle 85 metrin kaarella, ja suurella todennäköisyydellä mittaa tarvitaan paljon enemmän. Pitkämäki heitti parhaallaan 81,96. Kisan voittaja Magnus Kirt viskasi Orimattilan kenttäennätyksen ja kauden parhaansa 86,06.


Tero Pitkämäki myöntää suoraan: MM-kisoissa tarjolla vain pronssia - "Ihmeitä pitää tapahtua" iltalehti 22:47 23.07

Kaiken kokenut Tero Pitkämäki on Suomen ainoa keihäsedustaja Lontoon MM-kisoissa. 34-vuotias seinäjokinen on ollut 2000-luvulla maan kovin MM-mitalirohmu. Puolet tällä vuosituhannella Suomeen tulleista yleisurheilun MM-mitaleista killuu Pitkämäen palkintovitriinissä. Myös keihään maailmantilastossa Pitkämäki on todellinen kummajainen. Tämän kauden 24 parhaan heittäjän joukossa kaikki muut ovat iältään alle kolmekymppisiä. Kauden kärkinimet Johannes Vetter ja Thomas Röhler ovat 24- ja 25-vuotiaita.


Saksan keihäshirmu jäi lähes 10 metriä kauden parhaastaan – Pitkämäki ei yllättynyt iltasanomat 14:09 22.07

Saksan Johannes Vetter jäi Timanttiliigan kisassa yli 9 metriä kauden parhaastaan. Tulos ei yllättänyt Tero Pitkämäkeä.


Vetterin hirmuinen keihässarja sai Tero Pitkämäen hämilleen - ”Piti oikein avata televisio” iltalehti 06:23 21.07

Keihäskesän puhuttavin tapaus nähtiin 11. heinäkuuta Sveitsin Luzernissa. Kausi 2017 oli alkanut samalla sävelellä, jolla kausi 2016 päättyi. Tahtipuikkoa heiluttivat toukokuun alussa Dohassa maailman kärkituloksen 93,90 heittänyt Thomas Röhler ja samassa kisassa 89,68 kiskaissut tilastokakkonen, Röhlerin maanmies Johannes Vetter. Sitten rävähti.


Arto Bryggare tietää, miksi Suomi on jäänyt jyrän alle keihäänheitossa - "Siinä saksalaiset ovat pidemmällä" iltalehti 22:26 18.07

Arto Bryggare saa ensikäden tietoa Saksan keihästähdistä. Saksan dominointi keihäskisoissa on ollut mykistävää. Peräti yhdeksän kuluvan kauden pisimmistä kaarista kuuluu saksalaisille. Ysikymppisen puhkoneiden Johannes Vetterin ja Thomas Röhlerin lisäksi Andreas Hoffmann on kiskaissut kepin 89 metrin tuntumaan. Suomalaiset ovat näissä talkoissa joutuneet tyytymään sivurooliin, vaikka Tero Pitkämäeltä yksi 88-metrinen löytyykin.


Johannes Vetterin huippuheitto käänsi Seppo Rädyn kelkan: ”Saksa ei olekaan täysin paska maa” iltasanomat 06:59 13.07

Seppo Räty innostui Johannes Vetterin huippuheitoista mitan, mutta ei tyylin osalta.


94 metrin hirmukaari puhuttaa - oliko Vetterin heitto sittenkin surkea? Suomen keihäslegenda taustoittaa hurjaa näkemystään iltalehti 06:21 13.07

Pauli Nevala on käyttänyt kovia puheenvuoroja keihäänheiton tekniikasta. Saksan Johannes Vetterin 94,44-metrinen jättikaari syntyi Sveitsissä tavalla, josta pohjalainen olympiavoittaja saa näppylöitä. Vetter kaatuu heittonsa jälkeen pönkän yli ja joutuu ottamaan käsillä vastaan. Nevalan mielestä tekniikka on lähtökohtaisesti väärä. Hän on kritisoinut suomalaisista esimerkiksi Tero Pitkämäkeä ja Antti Ruuskasta ilmiöstä.


Suomalaisetkin voisivat heittää 94-metrisiä - keihäslegendalta hurja ryöpytys sisäpiirin töppäilystä: "Kuin vapaamuurarien kerho" iltalehti 19:12 12.07

Vuoden 1964 olympiavoittaja Pauli Nevala pitää suomalaista keihäänheittoa sisäänpäin lämpiävänä salaseurana. Saksalaisheittäjät Thomas Röhler ja Johannes Vetter ovat ottaneet keihään maailmanlistan suvereeniin hallintaansa ja paiskanneet Suomen tylysti vasta planeetan toiseksi parhaaksi keihäsmaaksi. Suomi kärsii huutavaa pulaa huippuheittäjistä. Tero Pitkämäki kantaa MM-vuonna soihtua ylhäisessä yksinäisyydessään, kun Antti Ruuskanen toipuu tähystysleikkauksesta ja vain Oliver Helander on onnistunut ylittämään 80 metriä.


Kommentti: Järjestäjien tuloksissa oli virhe – hirmuheiton rykäissyt Vetter teki kylmäpäisen ratkaisun iltasanomat 14:54 12.07

24-vuotias saksalainen hallitsi hermonsa ihailtavasti kivikovassa paikassa, kirjoittaa Ilta-Sanomien toimittaja Atte Husu.


Keihässensaatio Vetterin suorituksesta pysäyttävä asiantuntija-arvio – ”Se on noin 900 kiloa” iltasanomat 13:19 12.07

Lähes satakiloisen Johannes Vetterin merkittävin vahvuus on nopeus, sanoo Suomen keihäänheiton lajivalmentaja Petteri Piironen.


Karmean kaaren kiskaissut Vetter järkyttyi itsekin - "Olen sanaton" iltalehti 07:57 12.07

Johannes Vetterin keihäskaari yllätti miehen itsensäkin. 24-vuotias saksalainen kertasi Luzernin kisaa Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n verkkosivuilla. - Minulla oli paljon adrenaliinia kahden ensimmäisen heiton jälkeen. Ensimmäinen heitto yli 90 metrin rohkaisi minua, Vetter kertasi.


Video: Vetterin ennätyksellinen keihäskaari syntyi kiistellyllä tyylillä iltalehti 06:45 12.07

Johannes Vetter heitti uudeksi Saksan ennätykseksi keihään 94,44 metriin. 24-vuotias Vetter on heittonsa myötä kaikkien aikojen toiseksi pisimmälle nykykeihästä heittänyt mies. Ainoastaan tshekkilgenda Jan Zelezny on lingonnut keihästä saksalaista pidemmälle. Vetterin ennätyskaari Luzernissa syntyi kiistellyllä tekniikalla - mies meni rähmälleen tartaniin keihään irrottua kädestä.


Tilastotkin sen osoittavat: Saksan keihäsmies teki järjettömän sarjan - muistatko vielä Zeleznyn parhaat kaaret? iltalehti 00:29 12.07

Saksan Johannes Vetter rykäisi tiistaina maailman kaikkien aikojen kuudenneksi pisimmän keihäskaaren. Vetterin tiistain heitto kantoi lukemiin 94,44 metriä. Pidemmälle on yleisurheilutuloksia keräävän mukaan heittänyt vain Tshekin Jan Zelezny, viidesti: Vuonna 1996 kahdesti (98,48 ja 94,64) sekä vuonna 1993 kolmesti (95,66, 95,54 ja 95,34). Zeleznyn ME-heitto 98,48 syntyi 25. toukokuuta vuonna 1996 Saksan Jenassa.


Uutiset