Seurapomolta tyly tölväisy Juhamatti Aaltosesta: ”Mitä me hänellä teemme?” iltalehti 16:40 10.01

Maalintekijätilastoihin ryminällä palannut Juhamatti Aaltonen on Ruotsissa siirtohuhujen kohteena. Aaltonen kiekkoilee tällä hetkellä Ruotsin SHL:n häntäpään Röglessä. Maalihanat olivat syksyllä siinä määrin tukossa, että mies ajautui katsomoon ja potkuhuhujen keskiöön. Suomalaistaituri kuitenkin näytti viikonloppuna epäilijöille närhen munat, kun hän moukaroi tyylipuhtaan hattutempun sarjakärki Växjön verkkoon vain kuudessa minuutissa. Tästäkin huolimatta Aaltosen maisemanvaihto on edelleen huhuissa. Helsingborg Dagblad -lehden tietojen mukaan Rögle ja arkkivihollinen Malmö puuhaavat pelaajavaihtokauppaa. Lehden mukaan Aaltonen olisi suuntaamassa Malmöön, ja vaihdossa Rögle saisi 23-vuotiaan Daniel Zaarin.


Kuusi kuoli kahakassa poliisiasemalla – ”Vihollinen etsii tilaisuutta hyökätä Irania vastaan” iltasanomat 15:28 02.01

Yhdeksän kuoli viime yön mielenosoituksissa Iranissa. Satoja ihmisiä on pidätetty.


Kuljettajat muistivat Schumacheria onnettomuuden vuosipäivänä – vanha verivihollinen: ”Annan anteeksi” iltasanomat 12:11 31.12

Schumacherin kohtalokkaasta lasketteluonnettomuudesta on neljä vuotta.


Kun vihollinen syvyyspommitti sukellusvene Vetehistä, matruusi Lauri Puonti vain odotti pinnan alla veden syöksymistä sisään – ”Eletty elämä vilisi ohi” iltasanomat 13:19 11.12

Kun vihollinen hyökkäsi, sukellusvene Vetehisen matruusi Lauri Puonti ei voinut muuta kuin odottaa. Odottaa, milloin vesi tulee sisään. Tämä on 100 tarinaa sodasta -sarjan 91. jakso.


Ähtärin pandat välttynevät lajia uhkaavalta taudilta – viettävät kuukausia karanteenissa MTV 11:27 08.12

Yksi keskeisistä syistä, miksi Ähtäriin saadaan pandapari, ovat niille suostuisat luonnonolosuhteet. Suomessa ei myöskään esiinny penikkatautia, joka on eläintarhoissa elävien pandojen pahin vihollinen. Sitä pelätään Kiinassa paljon.


Kun sota päättyi, suomalaiset lauloivat rajalla isänmaallisen laulun Mannerheim-ristin ritari Tuomas Gerdtin johdolla – ja entinen vihollinen teki kunniaa iltasanomat 16:56 06.12

Mannerheim-ristin ritari Tuomas Gerdt palkittiin ansioistaan sodan taistelukentillä, mutta yksi hänen koskettavimmista muistoistaan liittyy rauhan tuloon. Tämä on 100 tarinaa sodasta -sarjan 87. jakso.


Dokumentti tänään tv:ssä: Se on siinä - näin Leijonien ikimuistoinen MM-kulta pani tasavallan sekaisin 1995 iltalehti 09:54 06.12

Tänään on sopiva päivä nauttia 22 vuoden takaisista tapahtumista. Yle esittää itsenäisyyspäivän kunniaksi yhden 1990-luvun merkittävimmistä urheilutapahtumista, kun kansa pääsee muistelemaan Suomen ensimmäistä aikuisten maailmanmestaruutta jääkiekossa. Ohjelmassa käydään läpi Leijonien taival Tukholman MM-finaaliin, jossa vastaan tuli rakas vihollinen Ruotsi.


Kolme päivää, 51 kuollutta neuvostosotilasta – tarkka-ampuja Simo Häyhän uskomaton elämä MTV 05:50 06.12

Joulukuun 21. päivä 1939 Kollaalla. Paksuun lumipukuun sonnustautunut mies makaa hangessa ja tarkkailee luontoa kiväärinsä tähtäimen läpi. Neljänsadan metrin päässä kulkee venäläisten linja. Venäläiset kulkevat varomattomasti alueellaan. Miksi eivät kulkisi, onhan vihollinen sen verran kaukana?


Linnassa juhliva sotaveteraani Eero, 95, lähti vapaaehtoisena rintamalle ja vei vihille tytön samasta pihapiiristä: ”Tämä kruunaa kaiken” iltalehti 08:00 02.12

Lue haastattelu kokonaisuudessaan IL Plus -palvelusta. Eero Kantola taisteli jatkosodassa Äyräpäässä. Kuuluisat Äyräpään-Vuosalmen taistelut käytiin Karjalan kannaksella Vuoksen etelärannalla Äyräpäässä ja Vuoksen pohjoisrannalla Vuosalmella. Ne olivat osa Neuvostoliiton suurhyökkäystä kesällä 1944. Vihollinen sai sillanpääaseman Vuosalmella, mutta VKT-linja ei murtunut. Kantola, 95, selvisi hengissä läpi jatkosodan rytinöiden, vaikka kavereita kaatui vierestä. Äyräpäässä haavoittunut sotaveteraani sai tänä syksynä ensi kertaa kutsun Linnan juhliin.


Naton neuvonantaja: Sotilasliiton pitää puolustaa Suomea hyökkääjää vastaan iltalehti 13:41 30.11

Kommodori Hans Helsethin mukaan Natolla on moraalinen velvoite puolustaa sekä Suomea että Ruotsia sotilaallisesti, jos maihin kohdistuisi aseellinen hyökkäys. Sotilasliitto Naton korkea-arvoinen edustaja Hans Helseth otti kantaa Suomen ja Ruotsin maanpuolustukselliseen asemaan keskiviikkona. Helseth puhui Berliinin turvallisuuskonferenssissa, jossa käsiteltiin huolta Venäjän sotilaallisesta varustelusta. Jos vihollinen hyökkäisi, Helsethin mukaan Naton pitäisi puolustaa kumpaakin maata. - Koska ne eivät ole (Naton) jäseniä, se itse asiassa laskee aseellisen hyökkäyksen kynnystä näitä kahta maata vastaan. Mielestäni Natolla on yksinkertaisesti moraalinen syy muiden syiden ohella tulla näiden kahden maan avuksi, Helseth sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.


Kynnet irtoavat Mari Laukkaselta ja Kaisa Mäkäräiseltä kuoriutuu iho – valmentaja: ”Se on ampumahiihtäjien ammattitauti” iltasanomat 08:58 30.11

Kylmä on ampumahiihtäjän pahin vihollinen – Kaisa Mäkäräinen ja Mari Laukkanen törmäsivät siihen keskiviikkona.


Kylmä kiusaa ampumahiihtäjiä – Kaisa Mäkäräiseltä kuoriutuu iho ja Mari Laukkaselta irtoavat kynnet varpaista iltasanomat 08:58 30.11

Kylmä on ampumahiihtäjän pahin vihollinen – Kaisa Mäkäräinen ja Mari Laukkanen törmäsivät siihen keskiviikkona.


Iranin ylin johtaja Khamenei: USA on Iranin ykkösvihollinen iltalehti 12:12 02.11

Ajatollah Khamenei syyttää Yhdysvaltoja kiusaamisesta. Iranin korkein johtaja Khamenei on sanonut televisiossa, että USA on Iranin valtion vihollinen numero yksi. Khamenein mukaan Iran ei aio taipua ydinsopimukseen liittyvän USA:n kiusaamisen edessä.


Lukko ryöpytti HPK:ta - Marttinen herkutteli upean osuman iltalehti 21:30 20.10

Lukon puolustaja Jyri Marttinen teki Raumalla hienon osuman, joka oli samalla hänen kauden ensimmäinen ja myös ensimmäinen Lukon paidassa. Ässistä perivihollinen Lukkoon siirtynyt velmunaamainen pakki pääsi avauserässä puolittain karkuun ja paukautti kiekon päätylaudoitukseen. Peliväline ponnahti päädystä takaisin maalinkulmalle ja suoraan Marttisen lapaan. Ahnaasti hyökkäyksiin mukaan lähtevä puolustaja sai napauttaa kiekon maaliin ohi itsensä tilanteesta ulos pelanneen HPK-vahti Antti Karjalaisen.


Isisiä vastaan taisteleva palkkasoturi surmannut jo 26 - "rakastan tappamista" iltalehti 16:25 17.10

Britannian armeijan entinen sotilas taistelee kurdien rinnalla Syyriassa. Venäläinen uutissivusto on haastatellut entistä Britannian armeijan sotilasta, joka kertoo taistelleensa palkkasoturina Isisiä vastaan jo neljä vuotta. Hänen nimeään ei kerrota. - Rakastan tappamista. Sillä ei ole väliä kuka on vihollinen, Isis, Assad tai Barzani (Irakin Kurdistanin presidentti).


Uutiset