Vihreiden Touko Aalto selittää puheitaan kommunismista: ”Oli maailman tuskaa huutava nuori poika” iltasanomat 10:58 21.06

Vihreiden uuden puheenjohtajan Touko Aallon kymmenen vuoden takaiset kommentit Kommunistisen nuorisoliiton lehdessä leviävät somessa.


Uutissuomalainen: Oppositiopuolueet eivät halua eristää perussuomalaisia iltalehti 07:50 20.06

Oppositiopuolueet eivät halua eristää perussuomalaisia niin kuin ruotsidemokraateille on tehty Ruotsissa, kertoo Uutissuomalainen. Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtajan Aino-Kaisa Pekosen mukaan ryhmä tekee perussuomalaisten kanssa yhteistyötä. Myös vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Krista Mikkonen korostaa, ettei vihreät ole sulkemassa mitään ryhmää pois. Viesti on samankaltainen myös SDP:n puheenjohtaja Antti Rinteeltä ja kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayahilta. RKP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Stefan Wallin kertoo, että ryhmässä ei ole keskusteltu yhteistyöstä, mutta hän itse näkee, ettei ole järkevää kategorisesti torjua kaikkea eteen tulevaa.


Pystyykö Aalto säilyttämään vihreiden kannatuksen? hs 02:00 20.06


Tutkija: Halla-aho "lähtölaukaus" Haaviston kampanjalle - "tilanne oli otollinen" iltalehti 18:24 19.06

Jussi Halla-ahon valinta perussuomalaisten puheenjohtajaksi kuului Vihreiden presidenttiehdokkaan Pekka Haaviston puheessa Tampereella viikonloppuna. - Kyllähän se oli Haaviston kampanjalle jonkinlainen lähtölaukaus. Tilanne oli otollinen linjapuheelle. Perussuomalaisten jakaantuminen ja halla-aholaisen puheenjohtajiston valinta tarjoaa jo itsessään vihreille selkeän vastakkainasettelun ja agendan, Eduskuntatutkimuksen keskuksen erikoistutkija Jenni Karimäki sanoo. Karimäki on perehtynyt Vihreän liikkeen historiaan. Parhaillaan hän tutkii puolueen periaatteita ja politiikkaa kotimaassa ja ulkomailla.


Kommentti: Haaviston on pakko pelata kovaa iltasanomat 10:51 19.06

Vihreiden presidenttiehdokas Pekka Haavisto joutuu luopumaan herrasmiehen otteista, jos haluaa menestyä nyt, kirjoittaa Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Seppo Varjus.


Touko Aallon viesti koulukiusatuille: Ette ole yksin - "toivoa ei kannata menettää" iltalehti 07:30 19.06

Hontelo ja puhevikainen Touko Aalto oli yläasteella koulukiusattu. Vihreiden tuore puheenjohtaja Touko Aalto on avoimesti kertonut olleensa koulukiusattu. Aallon mukaan pitkä, hontelo, kömpelö ja puhevikainen nuori oli yläasteella hyvä maalitaulu kiusaajille. Aaltoa muun muassa tönittiin välitunneilla. Aiheesta puhuessaan Aalto vakavoituu ja asettaa sanansa painokkaasti.


Touko Aalto laihdutti puolessa vuodessa 22 kiloa - aikoo pyöräillä Jyväskylästä Pariisiin iltalehti 07:01 19.06

Touko Aalto aikoo heinäkuussa pyöräillä Jyväskylästä Pariisiin. Vihreiden puheenjohtajaksi lauantaina valittu kansanedustaja Touko Aalto poseerasi Tampereen puoluekokouksessa varsin tyköistuva sininen puku päällään. Vaatetus on mennyt viime aikoina ainakin osittain uusiksi.


Vihreiden uusi puheenjohtaja Touko Aalto linjasi: Tusina maakuntaa riittää hs 02:00 19.06


Li Andersson hermostui Niinistön ja Haaviston maahanmuuttokeskusteluun - "olen lopen kyllästynyt" iltalehti 22:36 18.06

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson kritisoi tasavallan presidentti Sauli Niinistöä ja vihreiden presidenttiehdokasta Pekka Haavistoa tulikivenkatkuisessa Facebook-päivityksessään. - Niin tasavallan presidentillä Sauli Niinistöllä kuin asemaan pyrkivällä Pekka Haavistollakin vaikuttaa olevan vaikeaa valita sanansa oikein puhuessaan maan harjoittamasta turvapaikkapolitiikasta, Andersson aloittaa. Anderssonin mukaan viime vuoden valtiopäivien avajaispuheessaan Sauli Niinistö valitsi sanansa niin, että yleisö tulkitsi hänen kritisoivan 50-luvulta asti voimassa ollutta YK:n pakolaissopimusta.


IL-erikoishaastattelu: Touko Aalto johtaa kolmen K:n linjalla - "Ville on kantoraketti, minä pyrin olemaan jatkosukkula" iltalehti 22:01 18.06

Vihreiden uusi puheenjohtaja Touko Aalto on valmis oppositioyhteistyöhön Halla-ahon perussuomalaisten kanssa. Vihreiden uusi puheenjohtaja Touko Aalto istuu sunnuntaina Tampereella Sampolan työväenopiston sohvalla ja katselee keltaista kravattiaan. Aallon kravattien pituudesta on viikonlopun aikana kettuiltu sosiaalisessa mediassa - tosin ystävällisessä kaverihengessä. - Katso nyt, tämä on ihan oikealla korkeudella eikä liian lainkaan alhaalla!


Vihreiden äänestysfarssi maksoi 370 euroa: ”Ikimuistoisella taksimatkalla” mukana ollut kertoo, kuinka kaikki tapahtui iltasanomat 21:02 18.06

Vihreiden äänestyssähläyksessä mukana ollut kertoo miten äänet saatiin Helsingistä Tampereelle 370 euron hintaan.


Jussi Halla-aho onnitteli vihreitä: "Selviytyivät kampanjasta ja vaalista yhtenäisinä" iltalehti 20:34 18.06

Jussi Halla-aho kertoo Facebookissa myös mielipiteensä vihreiden puheenjohtajasta. Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho onnittelee Facebookissa vihreiden vastavalittua puheenjohtajaa ja onnittelee vihreitä sopuisasta kilpailusta. - Onnittelut Touko Aallolle, joka valittiin demokraattisesti puolueensa johtoon! Onnea myös vihreille laajemmin siitä, että nämä selviytyivät kampanjasta ja vaalista yhtenäisinä, Halla-aho kirjoittaa.


Vihreiden Touko Aalto linjapuheessaan: Sote-uudistus valmisteltava kaikkien puolueiden yhteistyönä hs 15:52 18.06


Vihreiden puheenjohtajakisan musta hevonen Maria Ohisalo sai äänitulvan varapuheenjohtajien vaalissa – ”Harva uskaltaa edes käyttää termiä köyhyys” hs 14:53 18.06


Vihreiden varapuheenjohtajiksi Maria Ohisalo, Hanna Halmeenpää ja Veli Liikanen iltalehti 13:48 18.06

Helsinkiläinen Maria Ohisalo on valittu vihreiden ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi. Ohisalo sai varapuheenjohtajavaalissa ylivoimaisesti eniten ääniä. Ohisalo sai varapuheenjohtajavaalissa ylivoimaisesti eniten ääniä. Muiksi varapuheenjohtajiksi valittiin Hanna Halmeenpää Kalajoelta ja Veli Liikanen Mikkelistä.


Vihreiden varapuheenjohtajiksi Maria Ohisalo, Hanna Halmeenpää ja Veli Liikanen iltasanomat 13:44 18.06

Helsinkiläinen Maria Ohisalo on valittu vihreiden ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi.


Haavisto haastoi Niinistöä - pitää vaarana "sisäänpäin kääntynyttä Suomea" iltalehti 13:30 18.06

Olen huolissani siitä, että meillä ei ole kovin paljon aloitteita, Haavisto sanoi. Vihreiden presidenttiehdokas Pekka Haavisto pitää vaarana Suomen kääntymistä sisäänpäin. - Nähdään vaikka ongelmana kaksoiskansalaisuus, ja jätetään se hoitamatta, missä Suomi on hyvä: YK-politiikka ja kansainvälinen politiikka. Olen huolissani, että meillä ei ole kovin paljon aloitteita, Haavisto sanoi puheensa jälkeen pitämässään tiedotustilaisuudessa.


Vihreiden Touko Aalto linjaa: 12 maakuntaa ja verotusoikeus iltasanomat 13:21 18.06

Valinnanvapaus olisi Aallon mielestä mahdollinen asteittain toteutettuna.


Vihreiden äänet katosivat, yleisö naureskeli pilailutviiteille ja puhkesi laulamaan Ultra Brata – näin lauantain uskomaton äänestyspäivä eteni hs 12:45 18.06


Uutiset