IL-analyysi: Rinteen puntit tutisevat - veto ja uskottavuus loppu iltalehti 07:30 18.08

Vihreiden on opittava suuren puolueen vastuu ja puolustettava pää pystyssä jopa paskamaista politiikkaa, kirjoittaa Olli Ainola. Hallitus säikähti maanantaina. Tilastokeskuksen numeronmurskaajat kertoivat, että viime syksynä käynnistynyt kasvu oli tyssännyt äkisti, tuotanto oli yllättäen kääntynyt rumasti laskuun. Ministerit hätääntyivät. Tähänkö tämä lysti loppui?


IL analyysi: Rinteen puntit tutisevat - veto ja uskottavuus loppu iltalehti 07:30 18.08

Vihreiden on opittava suuren puolueen vastuu ja puolustettava pää pystyssä jopa paskamaista politiikkaa, kirjoittaa Olli Ainola Hallitus säikähti maanantaina. Tilastokeskuksen numeronmurskaajat kertoivat, että viime syksynä käynnistynyt kasvu oli tyssännyt äkisti, tuotanto oli yllättäen kääntynyt rumasti laskuun. Ministerit hätääntyivät. Tähänkö tämä lysti loppui?


Hallituspuolueiden edustajat höykyttävät vihreitä: "Talous hukkuu viheraaltoon", "radikaalit ääripäät savustettava ulos" iltalehti 19:19 17.08

Mikko Kärnän mukaan vihreiden "käärepaperin alta paljastuu paljon asioita, joita suomalaiset eivät halua". - Siniset on väkevä vastavoima viheraallolle. Jos Suomi vihreisiin tarttuu, sen talous viheraaltoon hukkuu, sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo sanailee tiedotteessaan. Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä kirjoittaa tiedotteessaan, että hän haluaa "savustaa vihreiden ääripäät ulos koloistaan".


Osmo Soininvaara vihreiden gallupsuosiosta: "Vihreistä on tullut hyväksytty puolue" iltalehti 16:19 17.08

- Kahvipöydässä voi sanoa, että äänestin vihreitä eikä sitä tarvitse hävetä, Soininvaara sanoo. Vihreiden kannatus on noussut Ylen Taloustutkimuksella heinä- elokuussa teettämän gallupin perusteella 1,6 prosenttiyksikköä 17,6 prosenttiin. Vihreät oli kannatusmittauksessa toiseksi suosituin puolue kokoomuksen jälkeen - kyselyn virhemarginaali oli tosin 2,3 prosenttiyksikköä. Vihreiden entinen puheenjohtaja, vihreiden toiminnassa alusta asti mukana ollut Osmo Soininvaara katsoo vihreiden nosteen kertovan siitä, että vihreistä on tullut hyväksytty koko maan puolue.


Touko Aalto vihreiden hyvästä gallup-tuloksesta: "Merkki siitä, että ihmiset tahtovat muutosta" iltalehti 10:58 17.08

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto haluaa sanoa hallitukselle, että jokainen euro on arvovalinta. Torstaina julkaistussa gallupissa vihreät on Suomen toiseksi suosituin puolue. - Se on merkki siitä, että ihmiset tahtovat muutosta ja luottavat vihreiden tulevaisuusvaihtoehtoon. Näin laaja suomalaisten tuki lämmittää ja kannustaa meitä jatkamaan eteenpäin, vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto tiedottaa.


Marko Junkkarin kommentti vihreiden gallup-suosion hurjasta noususta: ”Nyt huojuu toden teolla sekä Sipilän että Rinteen asema” hs 10:14 17.08


Kommentti: Kun Vihreät tekee gallup-historiaa, Sipilälle ja Rinteelle nousee kylmä hiki iltasanomat 08:02 17.08

Vihreiden nousu Ylen tuoreessa puoluegallupissa kakkoseksi on historiallinen saavutus. Samalla kaksi miestä heräävät todellisuuteen kylmässä hiessä, pääministeri Juha Sipilä (kesk) ja Sdp:n Antti Rinne, arvioi politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.


Ylen gallup: Vihreät ohitti keskustan - nousi toiseksi suosituimmaksi puolueeksi iltalehti 06:55 17.08

Vihreiden kannatus on nyt kovempi kuin koskaan, 17,6 prosenttia, ilmenee Ylen gallupista. Vihreiden kannatus on nyt kovempi kuin koskaan, 17,6 prosenttia. Nousua heinäkuuhun verrattuna on tullut 1,6 prosenttiyksikköä. Kokoomus on yhä suosituin puolue 20,8 prosentin kannatuksella. Puolue on vahvistanut asemiaan heinäkuun mittaukseen verrattuna liki puoli prosenttiyksikköä.


Ylen gallup: Vihreät ohitti keskustan kannatuskakkosena, SDP:n suosio laskussa iltalehti 06:43 17.08

Vihreät on noussut kannatukseltaan Suomen toiseksi suosituimmaksi puolueeksi, ilmenee Ylen gallupista. Vihreiden kannatus on nyt kovempi kuin koskaan, 17,6 prosenttia. Nousua heinäkuuhun verrattuna on tullut 1,6 prosenttiyksikköä. Kokoomus on yhä suosituin puolue 20,8 prosentin kannatuksella. Puolue on vahvistanut asemiaan heinäkuun mittaukseen verrattuna liki puoli prosenttiyksikköä.


Halla-aho ryöpyttää pormestari Vapaavuorta maahanmuutosta - "Näyttää jälleen löytäneen yhteisen sävelen vihreiden ja vasemmiston kanssa" iltalehti 14:17 15.08

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho arvostelee ankarasti Helsingin pormestarin Jan Vapaavuoren (kok) lehtilausuntoja maahanmuutosta. Vapaavuori vaati paljon lisää maahanmuuttajia töihin pääkaupunkiin. Heti perään Vapaavuori totesi, että Helsingille on luontevaa verrata itseään Tukholmaan ja Kööpenhaminaan. - On yleisessä tiedossa, millaisia vakavia kielteisiä seurauksia kehitysmaista saapuneilla maahanmuuttajille on ollut Tukholman ja monien muiden eurooppalaisten kaupunkien turvallisuudelle ja taloudelle. Vaikka Suomessa määrät ovat historiallisista syistä johtuen pienempiä, maahanmuuttajaväestön syrjäytyminen ja ghettoutuminen sekä tästä seuraava asuinalueiden ja koulujen eriytymiskehitys ovat jo vuosia olleet Helsingin polttavimpia ongelmia, Halla-aho kirjoittaa tiedotteessaan.


Touko Aalto kertoi erostaan Facebookissa – kommentit tulvivat sekä tukea että haukkuja iltasanomat 16:23 10.08

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto kertoi tiistaina Ilta-Sanomille, että avioero oli pariskunnan yhdessä tekemä päätös. Nyt erokeskustelu käy kuumana.


Evan kysely: Lähes 40 prosenttia suomalaisista hyväksyisi perustulon, vaikka se kiristäisi veroja iltalehti 06:52 27.07

Vastaajat tyrmäävät palkat, jotka eivät riitä elämiseen. Suomalaisista 39 prosenttia hyväksyisi vähimmäistoimeentulon takaavan perustulon, vaikka se tarkoittaisi verojen kiristymistä, selviää Elinkeinoelämän valtuuskunta Evan kyselystä. Selvityksen mukaan yhtä moni vastustaa laajaa perustuloa. Laaja perustulo saa eniten kannatusta vihreiden ja vasemmistoliiton äänestäjiltä. Vasemmistoliittoa äänestävistä 78 prosenttia kannattaa laajaa perustuloa, vihreiden äänestäjistä ideaan suhtautuu myönteisesti 63 prosenttia. Kokoomuksen ja perussuomalaisten äänestäjistä yli 60 prosenttia torppaa laajan perustulon.


IS-haastattelu: Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto puolustaa kilpa-autoilua – ”Ralli on ja pysyy Jyväskylässä!” iltasanomat 18:09 26.07

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto on iso persoona: uudenlainen maakuntavihreä, sekasyöjä, armeijan käynyt sotilaspoliisi, joka on pelannut nuorten SM-sarjoissa lätkää ja salibandya – ja puolustaa kiihkeästi ralliautoilua.


Juha Sipilä soitti Touko Aallolle matkalla maalikauppaan - "ei kyse hallitustunnusteluista" iltalehti 21:14 21.07

Keskustan ja vihreiden tulevaa yhteistyötä rakennettiin tänään kesäisellä puhelulla kesken arkiaskareiden. Parhaillaan kesälomaa viettävä pääministeri Juha Sipilä (kesk) soitti tänään maalikauppareissultaan vihreiden tuoreelle puheenjohtajalle Touko Aallolle, joka vastasi Sipilän puheluun ruokakaupassa. Molemmat hehkuttavat Twitterissä käymäänsä puhelinkeskustelua:


Presidenttiehdokas Haavisto tuskastui loanheittoon: "Ei ole perusteita käydä uudelleen lävitse samaa myllytystä elämäntyöstäni" iltalehti 12:19 21.07

Kun Pekka Haavisto oli ensimmäisen kerran ehdolla presidentiksi vuonna 2012, hän joutui kiivaan nettikampanjoinnin kohteeksi. Hänen näyttönsä kyseenalaistettiin. Vuonna 2011 Suomen Kuvalehti kirjoitti jutun, jossa kiinnitti huomiota vuoden 2012 vihreiden presidenttiehdokkaan Pekka Haaviston koulutukseen. Lehti nosti esille, että Haavisto on koulutukseltaan ylioppilas, mutta häntä tituleerataan vierailevaksi professoriksi EU:n verkkosivuilla. Kun Haavisto oli lähettänyt toimitukseen faktat ja korjaukset, lehti poisti jutun kokonaan eetteristä. - Lähde oli sanonut Suomen Kuvalehdelle, että en olisi ollut Bristolin yliopistossa opettamassa. Se kävi vähän kunnialleni. Vastinetta ei kuitenkaan koskaan julkaistu, Haavisto sanoo Iltalehdelle nyt yli kuuden vuoden jälkeen.


Tutkija: Viherjytkyn ainekset alkavat olla koossa iltalehti 11:02 20.07

Kun kysytään, mitä kaikkia puolueita ihmiset voisivat kuvitella äänestävänsä, on vihreät Suomen suosituin puolue. Taloustutkimuksen tutkimuspäällikkö Juha Rahkonen ennustaa, että vihreistä voi tulla vuoden 2019 eduskuntavaalien jälkeen jopa pääministeripuolue. Rahkosen mukaan vihreät on tällä hetkellä Suomen suosituin puolue, kun kysytään, mitä kaikkia puolueita ihmiset voisivat kuvitella äänestävänsä. Tällä laskukaavalla lähes 30 prosenttia suomalaisista on vihreiden mahdollisia äänestäjiä.


Touko Aalto komeista gallup-lukemista: "Ja meille naurettiin, kun puhuimme vihreistä pääministeripuolueena" iltalehti 17:42 19.07

Uuden vaihtoehdon Simon Elo uskoo kauniimman sukupuolen ratkaisevan tulevaisuuden sinisyyden. Touko Aallon ura vihreiden uutena puheenjohtaja näyttää saaneen mainion alun, sillä puolueen kannatus on kivunnut Helsingin Sanomien (HS) tuoreessa kyselyssä ennätyskorkealle. HS:n kyselyn mukaan vihreiden kannatus on nyt 15,5 prosenttia, jolla puolue hengittää jo vahvasti pääministeripuolue keskustan niskaan. Keskustan alamäki on puolestaan jatkunut, ja HS:n kyselyssä puolueen kannatus on enää 16,4 prosenttia.


HS-gallup: Perussuomalaiset reilusti Uutta vaihtoehtoa suositumpi – Vihreät ennätyslukemissa iltasanomat 03:25 19.07

Vihreiden kannatus on 15,5 prosenttia, millä se hengittää keskustan niskaan.


HS ja Yle: Rajavartijoille lisää oikeuksia "vihreiden miesten torjumiseen" - sotilaallista voimankäyttöä, salakuuntelua... iltalehti 11:57 18.07

Rajavartiolaitos on saamassa lisää oikeuksia torjua nopeasti ja odottamatta kehittyviä häiriötilanteita rajanylityspaikoilla, kertovat Helsingin Sanomat ja Yle. Häiriötilanteessa rajavartijat voisivat turvata järjestystä rajanylityspaikoilla jopa sotilaallisen voimankäytön avulla. Kyse on hybridiuhkiin varautumisesta. Tällaisia uhkia voivat mukaan olla esimerkiksi rajanylityspaikoilla aiheutettu vakava järjestyshäiriö tai panttivankien otto.


Uutiset